Röviden: The Lucky One

Ezzel a filmmel az a legnagyobb baj, hogy elvileg komoly drámának szánták. Természetesen a közelébe sincs annak. Zac el is keseredett.

A Lucky One főszereplője

Egy dolog biztos, a Lucky One minőségével nem Zac Efron alakítása a baj, hanem a castingja. Szerintem jó pár filmben remek tudna lenni a srác, de a frontról visszatért katona szerepre borzasztó választás volt. Mert a történet szerint a harcmezőn talál egy képet egy nőről, ez megmenti egy robbanástól, így hazatérve megkeresi őt. Mivel egy mindig fehér ruhában levő szép szőkéről van szó, így komoly nézés komoly nézést követ, aztán szenvedélyesen lezuhanyoznak. Természetesen vannak problémák, hiszen nem egyszerű az élet egy Nicholas Sparks feldolgozásban sem (kötelező halál is van!).

Szóval a gond az, hogy látod a feszültnek szánt jeleneteket, de basszus, csak nevetni támad kedved rajtuk, mert igazi mélység az sehol nincs az egész filmben. Mindegyik karakter papírmasé nagyon mondvacsinált helyzetbe kényszerítve. Kidobott a rá szánt másfél óra.

human
írta
2012. 09. 25. 17:38
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “Röviden: The Lucky One” bejegyzéshez

 1. “Kidobott a rá szánt másfél óra.”

  Szerintem meg ez volt kidobott idő, amíg ezt a “kritikát” megírtad. Ezzel a filmmel nincs nagy baj.

 2. Én nem azt mondom, hogy jó volt, de egynek elment, az biztos, barátnőmmel néztem meg. Vegyük sorra:

  – “a frontról visszatért katona szerepre borzasztó választás volt.” /Miért? Nem hiteles? Számtalan ilyen fiatal katona edződik ott/

  Nevetsz a feszült jeleneteken? Mondj egy példát, hogy melyik jelenet volt feszültségnek álcázott vígadalom.

  Ennél 100szor rosszabb filmek vannak.

 3. az Efron gyerek a Me and Orson Welles c. Linklater filmben például teljesen rendben van. (jó film amúgy, ajánlom)

 4. Egyetértek a kritikával, a film castingja valami elképesztően rossz. Én olvastam a könyvet jóval a film megjelenése előtt, és a férfi főszereplőt egyáltalán nem így képzeltem el. Zac Efron egész egyszerűen hiteltelen, nem tudom neki elhinni, hogy megjárta a poklok poklát a fronton. Akkor már inkább Channing Tatum, de hát őt már ellőtték egy másik Nicholas Sparks filmben, szintén katonaként.
  Jó kis romantikus film lehetett volna, mert a könyv egész jó (bár nem a legjobb Nicholas Sparks regény), de a castinggal már eleve elrontották az egészet. Ráadásul a szereplők között még a kémia sincs meg.

 5. Nálam nem másfél óra volt a kidobott hanem csak fél…végignézhetetlen,abszolút nekem is az jött le hogy nevetni támadt kedvem a feszültnek szánt részeken…

 6. Egyáltalán nem értek egyet a kritikával.
  Ha megnézzük, hogy Zac Efron milyen karakterfejlődésen ment keresztül a HSM óta. Eltel azóta jó pár év, férfiasabb, karakteresebb arca van, simán beillik egy fiatal (25 éves) katona profilba.
  Sztem kellőn el volt találva a drámai rész is.
  (Amikor már a film elején tudod, hogy 2 ember összejön a végén, csak az odáig vezető út ismeretlen)
  Megvoltak azok a jelenetek, ahol vártad, hogy mi fog történni, és nem volt semmi. Aztán elindult vmi.

  Szóval sztem simán nézős, beleillik Sparks regényi közé.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.