Disney és a Lucasfilm, meg egy csomó pénz

A Disney 4 milliárd dollárért megvette a Lucasfilmet. A Marvel és a Pixar után ismét csak egy érdekes döntés a részükről, a Disney nem szarral gurigázik.

Ami durva, bár biztos a deal alapja volt, hogy lesz új Star Wars-film 2015-ben! És Lucas csak kreatív szakértő marad a filmeken, de mindenképp kisebb szerep, mint amit a jelenleg aktív Star Wars projektekben tölthet be. A hivatalos közleményében azt említi, hogy átengedi a következő generációnak a franchise-t.

Itt egy videó amiben Lucas beszél erről.

human
írta
2012. 10. 30. 22:34
megjelenés
121
hozzászolás


121 hozzászólás a “Disney és a Lucasfilm, meg egy csomó pénz” bejegyzéshez

 1. Most nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek. Mondjuk az új trilógia után márcsak a sírás maradt.

 2. Na, ha azt hitted, hogy az előző három rész az eredeti triológia megerőszakolása volt, akkor csak várd ki, mit fog művelni a Disney szerencsétlen franchiseal.

 3. Hát, remélem nem 7dik epizódot készítenek, hiszen a régi színészek már nyuggerek, új archasonmásokat berakni meg szentségtörés lenne.

  Inkább egy KOTOR féle újragondolás kéne, más kor, más helyszín, más konfliktus.

  Szerintem a SAGA 6 részét úgy kell hagyni, ahogy van, más utakat kell keresni.

 4. az első reakcióm egy elhaló “ne…” volt, aztán csak a katatón bambulás maradt.

  a dizni baszki, éppen a dizni, á, jöjjön a Nibiru meg az Annunakik mihamarabb és legyen vége.

 5. Tényleg mellbevágó a hír, kérdés mi sül ki belőle.
  Nekem a John Carter buktája jutott eszembe elöször, vajon Disney tudja helyén kezelni a 3 filmet?

 6. Én ennek örülök. Nagyobb kárt a Disney nem tud tenni mint Lucas aki hagyta elrohadni saját franchise-t több éven át ^^.

 7. Ha nem nyúlnak a Sagához, akkor még van remény. Vagy KOTOR, vagy akkor már a jövő.

  Amitől viszont nagyon félek, az nem a hasonmás folytatástól, hanem a CGI hasonmásoktól :S phej

 8. Ööö, nem igazán értem, hogy miért emlegeti mindenki a John Cartert. Mintha annak bukásáról a Disney tehetett volna, nem pedig az, hogy egy kb. nyolcvan éves, kevesek által ismert regénysorozatból készült, ami mára a sok sci-fi miatt már idejétmúlt lett. És a címe is: John Carter.

  Másrészről pedig aki elfelejtette: a milliárdok által imádott Avengers is dizni…

 9. Gyakorlatilag mindegy milyen filmeket csinál a Disney, mindenképpen profitot csinálnak majd. Csak az a kérdés, hogy (relatíve) keveset keresnek vagy egy kibaszott nagy adag dollárt. Szerintem az utóbbihoz lesz közelebb a dolog.

 10. Elméletileg Lucasnak volt valami ötlete 9 részre. Bár ha belegondolok nem tudom mi lehet mivel a Jedi visszatérben leaprították a birodalmat. De ahogy a star wars wikire emlékszem, van bőven extra történet. :)

 11. A jar jar féle moslék után mégis mitől féltek? 1-2-3-nál nem lehet rosszabbat csinálni! Jó lesz ez!

 12. Durva év lesz 2015: Avengers 2, SW7, Avatar 2 (szerintem ez lesz a release-ek sorrendje).

  Jósolnék egyet: ennek a 3 filmnek a kombinált bevétele meg fogja haladni az 5 milliárd dollárt, élen a SW7-tel.

 13. az Avengers-en a Marvel bábáskodott csak a Disney fölvásárolta őket és így kerültek hozzájuk a jogok

  amúgy az élőszereplős SW sorozat tervvel mi helyzet? (gondolom most a SW 7 a legfontosabb de mégis)

 14. Őszintén remélem, hogy nem valamelyik számítógépes játékot vagy könyvet fogják feldolgozni. Engem eléggé irritálnak az eredeti Star Wars munkákhoz nem kötődő dolgok.

 15. én örülök mindenképpen, majd ráérek akkor anyázni ha szar lesz, de addig is minden star wars film várós lesz…
  a john carterrel meg semmi különösebb baj nem volt, teljesen nézhető szerintem, sok rosszabb film, és nagyobb csalódás is volt idén (pl. prometheus).

 16. A Birodalom amúgy nem bukott el, csak lefejezték.
  Veszteségük egy szupercsillagromboló, és egy Halálcsillag 2.
  Ezen felül még ezer számra van csatagépük, és milliószámra katonájuk.
  A szervezettségnek annyi, oda a Führer, de a Birodalom még így is jelen van.

  Egyedül Vader hiánya miatt nem tetszik a régi trilógia folytatásának ötlete. Sith nélkül mit ér az egész?

 17. én meg nagyon nem örülnék egy kotor féle filmnek. ha ugyanaz lesz mint a játék, annak mi értelme, ha meg nem, akkor meg jön a károgás, hogy a játékban nem így volt, meg különben is, megerőszakolják a játékot.

  tök új történetet akarok, a star wars galaxisban. egy valag faj, bolygó, űrhajó, akármi van, nem kell ami már le van írva/meg van játékosítva/rajzolva.

 18. sőt, sokkal jobban örülnék, ha nem ezt a történetszálat vinnék tovább, hanem mondjuk egy-egy filmet különböző karakterekkel a főszerepben. han solo pl. üvölt egy saját filmért. boba fett is elég jó alapanyag, de érdekes lehet egy film, amiben jabba is jelentős szerepet kapna. hö, keresztapa a tatuinon :)

 19. “Sith nélkül mit ér az egész?”

  (képregény olvasása erősen ajánlott)

  Sith-ek mindig is voltak, vannak, és lesznek…
  1. megközelítés: Vader kiírtotta a Jediket…mégis Luke és Leia képesek bánni az erővel…így képesek Jedi-vé válni
  2. megközelítés: Luke újraszervezi a Jedi-rendet…így a sok tanítvány közül megeshet, hogy 1-2 (vagy több) emberke nem a jó irányt választja
  3. megközelítés: a Sith-ek nem olyanok, mint a Jedi-k…még a mesterüket is utálják kb, és azt nézik mikor vehetik át a mester helyét…továbbá nem szeretnek (a wc-re) csoportosan járni!
  4. megközelítés: a 6. rész után elég sok játék piacra került, így elég sok új Sith-tel és történettel megismerkedhettünk. Persze a játékok ellentmondanak a 3. pontban említett azon résszel, hogy csak 1 mester és 1 tanítvány van…

 20. Már bocs először azt írod hogy tök új történet, hogy ne erőszakolják meg a régieket, utána meg máris mindenki kapjon 1 saját filmet? Bezzeg ha az lenne és elbasznák akkor azért menne a sírás, hogy tönkre tették a karaktert.

 21. Han Solo pont rossz példa…könyvben elég rendesen kivesézi a múltját…hogyan is lett csempész, kik a szülei, hogyen ismerkedett meg szőrös haverjával, stb…

 22. Hát, az viszont nem lenne rossz, ha az élőszereplős sorozatot filmként dolgoznák fel, mert alapvetően így sorozatként úgyse lesz belőle semmi.
  Annak a fő témái nagyjából sejthetőek:
  – Alapvetően Boba Fett fiatalkoráról szólna, akit Daniel Logan alakítana, ő játszotta kisfiúként is a klónok támadásában, de közben felnőtt
  – A címe is Underworld lett volna a szériának, tehát csempészekről, és fejvadászokról szólt volna, ennek a fegyverkezésébe belekezdett már a The Clone Wars sorozat is, ami durván a második évad végétől nem gyereksorozat, mert rájöttek, hogy nincs értelme ennyi ideig futtatni a gyerekeknek, míg a rajongók többsége utálta, úgyhogy felturbózták egypár régi trilógiás szereplővel: Tarkin, Ackbar admirális, Bossk, Dengar, Greedo, (Darth Maul feltámasztása mellett) és egykét olyan rosszarc figurával, akik később az élőszereplősben is komoly hangsúlyt kaphatnak: Cad Bane és Hondo Ohnaka
  – Sokan azon a véleményen vannak, hogy Anakin padawanja, Ahsoka a TCW-t túléli, éstörténete az élőszereplősben fog tovább haladni.
  – Leia hercegnőről készült volna egy fiatalkorát elesélő könyvsorozat, de Lucas nem engedte, mert a sorozatban mesélte volna el a gyerekkorát, gondolom egy új gyerekszereplővel, ami talán annyira nem nagy szentségtörés.
  – A The Force Unleashed c. videójáték és képregény ötletes sztorija is megelevenedett volna a sorozatban, Sam Witwer, akiről a játék főhősét (Darth Vader tanítványa) mintázták, és aki a játékban a hangját adja neki, jelezte, hogy szerepelne a sorozatban, ez a figura pont fordítottja Anakinnak, azaz a sötét oldalról átáll a jó oldalra, és a lázadás megalapítója lesz, a játék annyira nem elismert, mert nem sikerült olyan jól, viszont a sztorija lehengerlően jó (javaslom mindenkinek a képregényváltozatát, a könyvet, ami viszont magyarul is megjelent nem, mert az csak a játékban is látható akciók leírásáról szól, de vizuálisan és történetben nagyon sokat agyaltak rajta, ez egy jó alap lehet.

  És akkor emellett beszélhetünk a régi köztársaságos sztorikról is, amiknek most nagy divatja van, hála a két régebbi játéknak, illetve a most sok kockát a gép elé szorító szerepjátéknak és a megannyi képregénynek és regénynek. Ez nem kavarná meg a sagát, viszont engem egyúttal hidegen is hagyna.
  Ami viszont érdekes lenne, az a Legacy. Ez egy képregénysorozat volt, ami a saga távoli jövőjét írja le, Luke kiégett fejvadásszá lett ükunokájáról szól, a lázadók (ekkor már új köztársaság) ekkorra már a birodalommal kiegyeztek, és a békében élnek, a császár jófej, és nem sith, csak épp közben a sithek erőre kaptak, és megfingatták az új jólelkű birodalmat, és akk jön a motherfucker skywalker és rendet vág. Sztem ez egy ktűnő alap lenne, és elég disneys is.
  Azt kizártnak tartom, hogy Harrison Fordékat visszahívnák, vagy ha mégis, akkor át is adnák gyorsan a stafétát, de ilyen Thrawn-trilogyt kizártnak tartok.
  Az a baj viszont, hogy szerintem mindezt és az expanded unverset teljes egészében le fogja a disney csokizni, és vmi óriási sagaidegen őrültséget hoznak majd ki belőle karib tenger kalózai styleban. Annak örülnék, ha először joss whedont keresnék meg a dologgal, a forgatókönyveket meg bízzák Lucas lányára, aki hatalmas geek, és nagyon tehetséges, ő biztos olyan sztorikat hozna tető alá, ami a fanboyoknak is tetszene.

 23. Hát ez most nagyot ütött. Nekem tök mindegy, hogy kinél köt ki az SW, csak ne a Disney -nél. A “családbarátibb” filmjeikből már nagyon elegem van. Mit vesznek meg legközelebb? A Star Trek, a Predator, a Rambo, esetleg a Terminator jogait???? Ez áprilisi tréfának is rossz. Ha megbukik a film, akkor meg nem csinálnak többet és addig ülnek majd rajta, amíg Disney létezik a világon?

 24. Viszont azt is hozzáteszem, hogy John Carterek után ilyeneket nem nagyon tennének, hogy a kotorba vagy a legacyba rakják az új sztorit, mert egész egyszerűen NEM LESZ HÚZÓNÉV. Biztos, hogy minimum kell egy Yoda mester, Darth Vader, öreg Ford bácsi, vagy Boba Fett ahhoz, hogy itt tényleges siker legyen, szóval JÖN A BELETRANCSÍROZÁS!!!!

 25. Ne gyertek már állandóan ezekkel az igénytelen, hülye könyvekkel meg Thrawn-trilógiával. Gondoljátok, hogy beleölnek majd több millió dollárt egy idióta ponyvaregény adaptációjába, és az lesz a következő Star Wars? Ugyanmár.

 26. Ja, előveszik a Szépség és a szörnyeteget: Han Solo -t berakják szépségnek Chewie pedig a szörnyeteg lesz. (vagy fordíva) Aztán jön az éneklés, meg a drámázás… Oh Yeah!!!

 27. Élien, a Star Wars maga egy idétlen ponyva. Könyvben. Filmen már más a helyzet. Amúgy a könyvek többségének ötletei Lucas agyát dicsérik, csak utána megírják a Zs-kategóriás írói. Ugyanakkor mondom, a TV-sorozat ötletei szolgálhatnak alapként, illetve a régmúlt és a távoli jövő. Vagy tök új ötlet, amitől viszont rettegek, mert az már nem Lucas-szülemény lesz, hanem valami karib-tengeres akcióorgia. Mondom, joss whedon kell ide.

 28. Eladó könyvgyüjtemény: itthon magyarul megjelent star wars könyvek 99ig.
  Bús, bús panda…

 29. Ha ez is olyan tempóban készül mint az évek óta ígérgetett sorozat, akkor talán majd az unokáink a 4-es metrón megnézhetik az új Ipad Xtra Minin. Amúgy meg Lucas üzletember, nem igazán jó rendező, láttuk mi lett az eredménye annak amikor totális uralmat gyakorolt a filmek felett (előzmények). Egy jó forgatókönyv író kell ide aki érdekes karaktereket jó párbeszédeket tud írni, meg egy “vizionárius” rendező. Amúgy meg az Avengers is Disney (vagy a szintén közönség siker Karib tenger) film volt már -> Joss Whedon rendezze az új Star Warst is.

  Amúgy meg nem tudom, hogy minek már most sírni, meg világ végét kívánni. Ez eddig egy pusztán üzleti hír. Majd ha látjuk ennek az eredményét akkor el lehet dönteni, hogy tetszik-e vagy nem. Én bizakodód vagyok, mert pont leszarom, hogy a film előtt Disney, Lucasarts vagy pedig bármilyen más logo villan fel. Tőlem a Troma is megveheti a SW jogokat, ha képes egy szórakoztató, színvonalas filmet kihozni belőle. Reméljük a Disneyt nem csak a gyors pénzszerzés érdekli, ha nem a rajongók is.

 30. A Disney mindent megvesz, kiherél, kibelez, kitöm, aztán kirakja szépen a nagyközönség elé, had fizessenek érte a népek, aztán csalódjanak, ahogyan a legtöbb produkcióval csinálták, amik köré fanatikus táborok gyűltek lássuk például a Prince Of Persiát, a John Carter, ami például egy érett és felnőtt történet, és lássátok mit kaptunk, egy mesét gyerekeknek.
  Én nem kérek az új star warsból, szép lezárt történet, persze lehet fantáziálgatni kotor stílusú új távlatokat nyitni benne, de felesleges, ezeket az álmokat már most elvethetjük, ha egyszer a Disneynél vannak a jogok, nem lesz több ominózus végtag eltávolítás, 6 éves szintre lebutított történetet fogunk kapni, hogy a kisbabáknak is legyen mit nézni. Határozottan nem, legyen akár egy könyv, egy játék, vagy bármely más saját stílusúlag megírt gyönyörű történet, egy gondosan felépített univerzum, amely tart egy darabig, míg nem a nagy hollywoodi kiskirályok megjönnek és kreatívitás híján felvásárolják ezeket, és a földbe döngölik, csak hogy egy kis pénzt csikarjanak ki belőle, szomorú biznisz ez nekünk, fogyasztóknak.

 31. ahogy simon pegg is írta éjjel, új disney-hercegnőt avathatunk :)

  nem tudom, én annyira nem félek, mert legalább lesz valami történés, készülnek filmek, nem csak ülünk és várunk a semmire

  lucas már tönkrevágta az egészet egymaga az új trilógiával, szóval sokat nem tudnak rajta rontani, talán épp hogy javítanak majd, a régi trilógiát meg úgysem tudják elvenni, kijött dvd-n a felújítatlan, itt van a polcomon, nem adom, ha a disney csönget, nem engedem be

  szerintem thrawn trilógiának esélye sincs már, hacsak nem cgi-osak a szereplők… tényleg, animációsban megnézném szívesen :)
  ha nem is azt, de a 7. részt kellett volna megcsinálni az előzmény trilógia helyett, mikor még értelme lett volna a régi színészekkel, és most jöhetne az előzmény, valszeg nem utálnám annyira :)

  no de majd meglátjuk, kíváncsi leszek az új filmre, majd kisül, kit kap készítőnek

 32. Ezzel azt gondolom vége a Star Wars-nak. Mármint az új trilógia ásta a sírját, a Disney meg majd belerúgja… Pont ahogy Mammut írta, Thrawn trilógia így végképp kuka.. Sajnos. Mint ahogy a hasonlóan sikeres Dark Empire is szerintem elveszett, mint filmes téma. A CGI-ban sem bízom, mert mindkét történet sötétebb annál, hogy sasson hajas csinifiúk és Hanna Montanak játsszák el a karaktereket 10 éves sikoltozó gyerekeknek. (Az mondjuk brutál lesz, ha mégis megcsinálják Dark Empire-t és Palpatine egy laza dalbetéttel tér vissza…)

 33. kameraman: thrawn trilógia már régóta kuka, azt még lucas baxta el azzal, hogy inkább előzményt készített ahelyett, hogy kihasználta volna a még megfelelő korú színészeket

 34. Kameraman… még mindig könnyezek! Vizuális típusként ezt a képet nem egykönnyen verem ki a fejemből. Pedig biztos nem viccnek szántad, inkább tűnik fenyegetésnek…

 35. Mammut – éppen azért céloztam CGI-ra. Ott ülne, de tűl sötét az a történet egy Disney-nek szerintem.

 36. Akkor pár éven belül láthatjuk az Arénában a SW On Ice-t, Jevgenyij Pljusenko-val Luke szerepében ahogy tripla axelekkel hergeli Vader Nagyurat!

 37. csak hogy más vélemény is legyen már: mi a faszom baj van az előzménytrilógiával?
  szerintem a 2. és 3. kifejezetten kurva jók.

 38. A 2-3 rész szerintem is bőven jó, de az 1. is bármikor megnézem. KoToR idejében játszódó film jöhetne, vagy külön karakterfilmek pl Boba, Han, Yoda..stb

 39. Whedont inkább száműzni kéne egy szigetre, amiért akkora hányadékot rendezett, mint az Avengers.

  A film amúgy várós, ha az EP III szintjét eléri akkor már örülök, szerintem a 2. legjobb SW film a Birodalom után.

 40. Rizlaa says:
  2012. October 30 at 23:57
  Már bocs először azt írod hogy tök új történet, hogy ne erőszakolják meg a régieket, utána meg máris mindenki kapjon 1 saját filmet? Bezzeg ha az lenne és elbasznák akkor azért menne a sírás, hogy tönkre tették a karaktert.

  a 2 nem üti egymást, nem értem miről beszélsz. új történetekkel nem erőszakolnak meg semmit, hisz ÚJ, ÉRTED. megerőszakolás az, hogy egy kész cuccot változtatgatnak meg, lásd 100x felújított változat csipogó hülyepatkányokkal, meg hayden szellemével.
  ahogy asszem mammut írta, az eredeti már fent van a polcon, nem viszi el a disney a szobádból, kész, újat kérek.
  ha elővesznek egy ismert történetet, akkor vagy bele kell nyúlni(thrawn trilógia-erőelnyelő mókuspatkányok? faszom), vagy totál meg kell felelni mindenkinek, aki elképzelte valahogyan-itt már bukik is az egész, a gyűrűk urának is vannak bírálói, mert vannak benne olyan dolgok, amiket xy másképp képzelt el.
  ezért akarok újat, ami nem él a fejemben valamiképp.

  ráadásul nem minden karakterről beszéltem, konkrétan 3-ról. nem kell nekem wattóról külön film.

  aki meg azon rágódik, hogy éneklő ewokok lesznek, csak szólok, hogy pl. a pulp fiction is a disneyhez tartozó miramaxé.

 41. Azért a Disney foglalkozott már komoly dolgokkal is, ott volt a Touchstone meg a Miramax, szerintem a Marveles vonalat se kellene mindig gyerekfilmekkel azonosítani, szóval eléggé túloztok. De akkor én most a másik végéről fogok: Belegondoltatok abba, hogyha nincs Miramax, akkor lehet nem lett volna elég suska a Ponyvaregényre?

  Szóval lehet igazatok van, de azért egy ekkora stúdiót ne nézzünk már úgy mint egy 6 éves h*lyegyerek aki csak játszadozik mindennel. Én remélem meg fogják adni a megfelelő tiszteletet, és akkor lesz színvonal is. Max majd utána károgunk.

 42. Először rosszul lettem a hírtől, de aztán belegondoltam, hogy a Fantom Penésznél diznisebb szart még a Disney sem fog tudni csinálni, szóval rosszabb már nem lehet.

 43. az a baj, hogy hülyeség, nem hülyeség, maga a tudat is valami fura keserűséggel tölt el, hogy nem a bongyorhajú öregé már a cég, a LucasArts, meg az ILM… Mert hiába voltak gyengébbek az előzményfilmek, azért összességében mégis ott volt a szikra, meg a régi dicsőség, ha az ember a kedvenc filmjeire, vagy a DoT-ra és a többi kis gyémántra gondolt…de tényleg. Monkey Island, Maniac Mansion, Full Throttle, Sam&Max – ez mind, mind Lucas cégét dícséri. mekkora sztárok voltak ezek a játékok 20 éve.

  most meg az van, hogy csodát azt lehet várni, de senkinek ne legyen kétsége afelől, hogy irgalmatlan pénzt akarnak majd keresni és abból legfeljebb tényleg csak egy Avangers szintű színes/szagos matiné jöhet ki. az Avengers szerintem teljesen jó, nézhető mozi, viszont ha arra gondolok, hogy egy Jedi visszatér után milyen filmnek kellene következnie…

  és nem tudom, mi lenne a jobb. ha – akár csak mellékszereplőkként is – de vállalnák a régiek, el tudnék képzelni egy jó és vadiúj sztorit valami új fenyegetésről, ami jónéhány évvel de mégis a Jedi után játszódna és abba a sztoriba kapcsolódna.

  nagyon régen olvastam valahol, hogy Lucas tényleg több filmet tervezett, szóval biztosan lennének ötletei. csak egyet kérnék, hogy ne valami sziruppal leöntött szar legyen, és kész.

  úgy tűnik, minden nemzedéknek jár egy saját SW trilógia, én nem irigylem senkitől, igazából mázlista vagyok, hogy a koromnál fogva még az eredeti előtt csorgathattam a nyálam és azt nézhettem rongyosra minden nyári szünetben.

  (de miért épp a dizni, a picsába már…)

 44. hat en isbizok abba ,hogy a baljos arnyaknal szarabb disney sebb moslekot nem csinalhat a disney-nem arrol van szo,en is barmikor megnezem,de hat jar jar…meg anakin,meg mindenki szineszi játek -1 es

 45. Nem tudom minek előre rinyálni.
  Egy rajongónak inkább örülnie kéne a hírnek, hogy újra SW-film lesz a mozikban!
  Fél napja, hogy bejelentették a hírt, de a többség máris fikázza, aggódik, észt oszt.

  Talán meg kellene várni, hogy mi lesz. Még azt sem tudjuk folytatás jön-e vagy új sztorik.
  Lucas sem hülye /aki pedig fikázza a SW univerzum létrehozóját, az nem lehet rajongó/. Nyilván alaposan megtárgyalták a dolgot, nem úgy történt, hogy reggel felkelt, na akkor eladom a cégemet…
  Ő maga nyilatkozta, hogy az alaptörténet már megvan.

  Ezek a gyerekes kommentek meg…Hannah Montana, meg, Star Wars on Ice…
  Igen. Van SW Lego. És? Rosszabb tőle valami?

  A fikázóknak annyit, hogy haladni kellene a korral. Mindenkinek szíve-joga, hogy szeresse vagy ne pl. az új trilógiát, de azért nehogy már azt a Lucast szidjuk, aki elhozta nekünk a SW-t!
  Annyira jó olvasni a sok okosságot, hogy Lucas szerint ezt, meg azt kellene/kellett volna csinálni, hogy Lucas így elbénázta…
  Aha…egy garázsból indult, most 4.05 milliárd dollárért adta el a cégét. /Ez annyi, mint az X. Matolcsy csomag. Mint egy kisebb ország adóssága!/
  Várom a fikázók felsorolását a maguk által írt bestsellerek, blockbusterek felsorolásával, amive igazolják, hogy ők tuti tudják hogy kellett volna Lucasnak is csinálnia…ja, hogy nem megy? Hm…
  Béna Lucas, mi?

  Rá kellene végre ébredni, hogy a SW univerzum akkora, hogy elfér benne a TCW rajzfilmsorozat, vagy a Star Wars Detours is. 2012 van, nem lehet állandóan arra várni, hogy a klasszikus trilógiát forgassák újra.
  Változik a világ, változik a SW is.

  Én rajongóként alig várom, hogy beülhessek az új Star Wars mozira, akármi lesz is. És jól fogom érezni magam. Az előre fanyalgók meg nem. Ilyen egyszerű.
  Értsük meg végre: lesz új Star Wars mozifilm!!! Tök mindegy, hogy folytatás, vagy előzmény, vagy Boba Fett-film, mehetünk moziba!
  Aki rajongó, az mit akar még?

 46. életem első mozifilmje-joanyám cipelt el rá 84 őszén moziba- a jedi visszatér volt.6 éves voltam-ugye folyekonyan még nem tudtam olvasni igazán .mégis az azert odaütött.bár nagy fan ként én véleményem is hogy a birodalom a csucs epizod. a baljos te jo ég… a szithek már majdnem rendbe volt-kivéve hayden.. szal az előzmeny trilogia mar epp eleg disney is,tényleg nem tudnak sokat rontani,sőt ha jobb szinészeket találnak az elozmeny tr.-nal akkor van esély..

 47. ja,lucast ne szidjuk-megis ő adta nekünk az egészet. az öreg most mar valoban dagobert bácsi,es tenyleg penzbe takarozik.lehet hogy 15 szobányi százdollaros kotegekben én sem csvarnám fel ma este a fütést.lehet az asszonyt se talalnám meg alatta’

 48. lol, kommenteket olvasva szörnyülködöm néha. Senki sem látta Mr. Plinkett videóit?

 49. “Ööö, nem igazán értem, hogy miért emlegeti mindenki a John Cartert. Mintha annak bukásáról a Disney tehetett volna,”

  “Másrészről pedig aki elfelejtette: a milliárdok által imádott Avengers is dizni…”

  anthony711: Maradjunk annyiban, h. az Avengers az Marvel film, az más kérdés h. a Disney felvásárolta a Marvelt.
  A John Carterért viszont csak a Disney volt felelős lásd.: asszem a bukta után az igazgató le is mondott.

 50. jaime lannister: na ezért utál mindenki a sorozatban is.

  amúgy én már elképzeltem ahogy az ablakszemű obi wan kenobi reggelente számolni tanítja a gyerekeket a disney csatornáján.

 51. H82: felesleges ezt a szintű ellen propagandát nyomni. Ugyanez volt akkor is amikor a marvelt felvásárolták, és semmi sem tljesedett be belőle.

 52. szpojleres mókus: csak egy példa: iron man armored adventures. kölyök tony stark… abban ellenben teljesen igazad van, hogy ez a dolog egyik oldala csupán, HA meg tudják oldani az eltérő közönségek szórakoztatását paralel más anyagokkal, márpedig marvelnél ez megy, akkor az jó.

 53. Még mielőtt felvásárolta a disney a marvelt rendes képregény sorozat volt olyan alternativ univerzumban, ahol összes marvel hős ötéves kisgyerek.

 54. neztem a friss lucas videot-ide a rozsdás bökőt,hogy komoly beleszolasa lesz meg ott az oregnek…………

 55. szpojleres mókus: és ezt teszi továbbra is, ahogy a disney is a fő karaktereit kisgyerek formában is ábrázolja, tehát akkor abban egyetértünk, hogy az sw esetében is komolyan rámennek majd a kiskorú célközönségre (is?) hogy ők is ebben cseperedjenek fel.

 56. Hát igen, mint sokan említették van azért a Birodalom örökösei, Sötét erők ébredése, Az utolsó parancs hármas, de tényleg sajnos a színészek öregek hozzá.
  A KOTOR részekben is rengeteg potenciál lenne, azonban nem tudom, hogy a Disney mit fog lépni. Nyilván pénzt akar a franchiseból. Sokat. És a mainstream közönség, az átlagember nem ismeri máig mélyebben a Star Wars univerzumot, csak a 6 filmet.
  Szóval tippre azt gondolom, hogy inkább a Jedi visszatér utáni dolgokat fogjuk látni. Csak remélem, hogy nem agyon cgi-zve.
  Mert a sok embernek Skywalker kell, meg Han Solo stb…Nem hiszem, hogy előjöhetnek egy Darth Malakkal pl. Pedig a Madaloriai háború, a Civil war stb, lennének érdekes dolgok.

 57. szpojleres mókus: szerintem elbeszélünk egymás mellett, arra akartam célozni, hogy ha eddig gyerekesnek tartották a fanok a mai swt clone warsostul , legostul, mindenestül, akkor a következő fázis agyvérzés kategória lesz, ha a legkisebbeknek szánt anyaggal találkoznak. :D
  (marvel mini: oh god why?)

 58. dc-nél is van gyerek justice league, és sw-nél is volt már gyerekeknek induló animációs film, mindez a disney előtt, még padawan menace is volt :D (utóbbi a napokban ment a cartoonon itthon is, jól lemaradtam róla :( )
  a disneynél maximum csak nagyobb lendületet kaphatnak az ilyen dolgok is a nagyfilmek mellett, én ebben nem látok semmi kivetnivalót, nem szólhat minden a fásult öregeknek

 59. Basszus egy napig nem netezek erre ilyen hír fogad. Hát egyelőre nem tudom, hogy örüljek, vagy ne. Én többnyire szerettem az előtrilógiát is, és a TCW elejét is. Mostanság viszont már ellégé hidegen hagy. Ez a hirtelen előrántott két éven belül új film terv pedig nem az optimizmust erősíti bennem.

 60. az a baj hogy a fásult öregeknek alig szól valami :D játékokról ne is beszéljünk az elmúlt időben, ott van pár könyv meg képregény. Ez szinte már felveszi a versenyt azzal a dömpinggel amit a fiatalabbak kapnak :D rajzfilm, film, még egy rajzfilmsorozat, meg még egy, képregény, játék, számítógépes játék, meg az isten tudja mi még és abban nem látok rációt hogy ezen pont a disney változtatna akik a john carterrel is most égtek be.

 61. annyian ágálnak a disney ellen, hogy végigpörgettem az imdb-n milyen filmeket csináltak eddig, mert valahogy én sose nézem ki a stúdió, vagy csak nem jegyzem meg, ha egy filmet nézek. (http://www.imdb.com/list/sncshNf27EI/)
  hát, most már én is aggódom. remélem, hogy az SW megvétele egy olyan stratégia része, hogy betörjenek a “rendes” filmek piacára…

 62. Utálom a Disneyt, mindenből gyerekmesét csinál. Jobb maradnának a Mimiegérnél, meg a Hófehérkénél, mint sem belenyúlnak mindenbe. De a Star Wars film fantasztikus hír! :) Remélem az Old Republic jön, nem a Skywalker saga újabb rombolása.

 63. ez jó hír, nem értem a puffogókat, komolyan 5 perc googlizás:

  Timothy Zahn féle trilógia: mind bestseller volt, több mint 15 millió eladott példány

  Disney: kb mindent megvesz amit tud, ráadásul még el sem bassza utána a cégeket, tény John Carter sajnos összecsapott lett, de ott van pl a Wall-E, Avengers.
  Ráadásul pl a Marvelt 2009-ben vette meg, mintha azután is lettek volna jó Disney-Marvel filmek. Vagy ugye ott a Pixar, az összes ABC,és még felsorolni is sok lenne. Olvassátok ez az indexes cikket és szörnyűlködjetek, hogy a Ponyvaregény is Disney :-)

  Szóval mi a rossz abban, hogy egy milliá rdokkal rendelkező több lábon álló, sok filmet jegyző cég akarja kiadni az SW-t? :-)

 64. “Maradjunk annyiban, h. az Avengers az Marvel film, az más kérdés h. a Disney felvásárolta a Marvelt.”

  az új SW meg Lucasfilm lesz, az más kérdés hogy a Disney felvásárolta a Lucasfilmet.

  de most komolyan, attól hogy Disney, még nem lesz éneklős-táncolós. nem lehet elégszer elmondani, hogy például a Miramax is ugyanígy a Disneyé volt (mint most a Lucasfilm), és azok is szállítottak olyan filmeket mint például a Kill Bill.

 65. Everyl: a gond az – amennyire én átlátom – hogy ezt most a Disney vette meg direktben, míg pl. az Avengersnél a Marvelt, de nagyjából hagyta nekik, hogy azt csinálják, amit akarnak, itt viszont Lucas le lesz fokozva.

  A John Carter viccnek is rossz volt, a Wall-E meg a legjobb animációs film, de azért ne keverjük össze a műfajokat, van, amihez értenek és van, amihez nem, ráadásul a Wall-E-t a Pixar csinálta.

  Az eddigi egyetlen tisztán Disney film, amihez normálisan nyúltak hozzá, az szerintem a Karib-tenger kalózai, semmi más.

  Egyébként meg sokat amúgy sem lehet már rontani a franchiseon, ilyen lego SW-k és Klónok háborúja után, max most moziképernyőn látunk majd olyan hülyeséget, amit eddig tévében.

 66. human: a Disney keze nem lecsapott a Pixarra, hanem agyoncsapta : ) Nagyon remélem, hogy több ilyen mesét nem kell végigszenvednem, mindben már csak a mellékszereplők hozzák a poént, míg a főszereplők valami nyálas és cseppet sem ötletes vagy fülbemászó dallal kornyikálnak.

 67. Gabe: pont úgy vette meg a Disney a Marvelt mint a Lucasfilmet.
  ja hogy nem Lucas írja majd a forgatókönyvet… hát az I-III után azért ez tiszta megkönnyebbülés, nem?

 68. Gabe:

  én clegane (82.) hozzászólásával értek egyet, feltételezem, hogy nem fog belenyúlni, egyszerűen hozzá vág a készítőkhöz egy zsák pénzt. Engem jobban aggaszt, hogy Lucas bácsi továbbra is beleszólhat.

  Szvsz ráérünk majd akkor temetni, mikor jönnek a hírek, hogy:

  PG13…nem csak a rajongóknak akar majd megfelelni…teljesen új szemlélet…Michael Bay :-)

 69. clegane: neked igen, nekem nem, én pont az eredeti trilógiát nem bírtam elviselni soha. Na meg a Marvel és a Lucasfilm nem ugyanaz, itt egyértelmű volt mindig, hogy csak egy főnök van és az ő szava szent, ami mostantól változik.

 70. clegane: Igen, ez is igaz, annyi különbséggel, h. ez már nem az a Lucasfilm ami régen volt, az a baj h. az Lucas papát is már csak a pénz mozgatja, ez már érezhető volt az új trilógia esetében is, most annyi történt h. még ki is árusította magát.

  Azt meg remélem is, h. nem lesz “éneklős-táncolós”, csak az a baj, h. a Disney tuti ezt akarja majd az új zászlóshajójának, ezért nagyon érezhető lesz benne a kezük nyoma. Ami lehet valakinek bejön… de nekem nem.

 71. Mivel Lucas találta ki az egészet, hadd szóljon már bele, hogy merre fut a sztori :D a készítőknek meg eddig is volt pénze, szóval nem értem, hogy mi okból adta el Lucas a céget…vett esetleg egy saját országot és nem akarta részletre? :D

 72. én örülök, hogy lesz film, de én is remélem, hogy nem a folytatás, mert annak nem lenne most sok értelme. Ha a Bane trilógiát filmesítenék meg én annak örülnék legjobban

 73. Disney pénzeli, LucasFilm megcsinálja. Azért még mindig ott van az ILM, a SS, az összes leányvállalat, a komplett készítőgárda, az írók, az effektmesterek, mindenki, csak más adja alájuk a lóvét. Persze ebben benne van az is, hogy beleszólhat a dologba, de ha igazán nagyot akarnak kaszálni vele, rábízzák a profikra. Én, mint SW fan, abban bízok, sőt, hiszem hogy ez jól is elsülhet.

 74. Gabe
  “én pont az eredeti trilógiát nem bírtam elviselni soha.”

  whhaaaa… wha… o_O

  Johnyyy: szerintem amúgy szellemiségileg mindig is belefért a SW a Disneyébe, ami megkülönböztette, az a részleteken múlt, mint pl forgatókönyv meg ötletesség stb.
  szóval az persze mindig lehet para, hogy jó film lesz-e a folytatás (mint bármely stúdió kezében), de lássuk be hogy igazából sose volt 18as karikás a star wars.

 75. Ha tippelnem kéne akkor egy starkiller filmet fogunk kapni, egyszerű story, hihetetlen látványvilággal és a régi színészekből sem kell hozzá senki.

  Amíg nem lesz kész film, addig nem leszek se hater se fan.

 76. “PG13”

  most komolyan, még mindig az sw-ről beszélünk? :) tudjátok, az az űrben játszódó mese az

 77. jó, tény, vannak komorabb sztorik is, de ha bárki is R-es sw filmet várt, azt szvsz még lucasfilmnél sem kapott volna soha

 78. Eleve nem kellett volna folytatni. Miért nem volt elég a 3 rész? Hagyjunk meg valamit a fantáziának is, nem kell mindent megmutatni a vásznon… Ehelyett nézhetjük a gyötrelmes utat valami felé, amit mindenki ismer. Lucas megspórolja nekünk az álmodozást. Kiábrándító.
  Ugyanezen okból volt felesleges a Mátrix 2-3.

 79. két észrevétel:

  1. A Disney kibaszottul világuralomra tör.
  2. Szar az új Filmbuzi dizájn. (túl fehér)

  Szomcsi vagyok :(

 80. clegane: ne érts félre én nem valami 18+ karikás mészárlást várok, azt soha nem is váram SW filmtől, csak félek, h. nehogy valami giccses, mézes mázos film legyen belőle, mert valljuk be a Disney hajlamos az ilyenekre, bár az új trilogiával már ezt részben megkaptuk, tehát tovább nagyon nem lehet süllyedni… vagy mégis?
  Na mindegy, részemről ennyi.. majd 2015-ben visszatérünk rá. :)

 81. hát maradjunk akkor abban hogy ha szerinted pl a Pirates of the Caribbean mézes mázos giccses volt, akkor jogos az aggodalmad.

 82. 1: Star Wars-ból sose elég. Én szeretem a régi trilógiát, az új trilógiát (persze az eredeti a kedvenc de nem gyűlölöm hanzó szájjal az újat), a Clone Warst, a játékokat. stb. Persze nem is úgy nézem/olvasom/játszom őket, hogy keresem kényszeresen a hibát. A CW sorozat is teljesen jó 20 perces szórakozásra, ha hozzágondolod, hogy ez egy carton networkös sorozat, gyerekeknek így nyilván bugyuta és egyszerű mint a faék.

  2: A Star Wars mindig is egy mese volt a fiatal generációknak/gyerekeknek. 6 vagy 7 évesen láttam először az eredeti trilógiát és megértettem a sztoriját szinte teljesen. Egy mesefilm volt öreg varázlóval, fekete ruhás gonosszal, furcsán beszélő kis kobolddal és szőke herceggel meg szép hercegnővel. Egy fantasztikus mese, de akkor is mese. Családi film. Így bőven beleillik a Disney image-ébe.

  3. A sírást azért sem értem, mert akit még érdekel még az SW (mint engem) az nyilván szívesen fog beülni a moziba még egy star wars filmre (vagy 2-3 évente egyre), aki szerint meg már el van rontva az egész annak szimplán nem kötelező megnézni, nekik még mindig ott van a fantasztikus eredeti trilógia.

 83. szerintem a Tomothy Zahn féle trilógia (Thrawn főadmirális tündöklése és bukása) ideális alapanyag lenne, az, hogy az eredeti szereplők kiöregedtek azt pont lefosom, szerintem lehetne rá megoldást találni.

  jól fel lehetne rá tűzni további, akár animációs, akár élőszereplős tévésorozatot, Bel-Ibis szenátor, illetve a Katana flotta, Mara Jade, mint a Császár Keze, illetve az ő kalandjai, a Császár szolgálatában, csempészként, majd Skywalker feleségeként, lehetne Thrawn korábbi kalanjdaival foglalkozni… stb.

  ja, és annyira szar a Timothy Zahn féle sorozat, hogy a szerző többszörös Hugo és Nebula díjas… talán az összes SW regény közül a legjobb.

 84. szerintem amúgy korrekt lenne az is megoldásnak, ha Thrawn mint főgonosz megmarad, de csak annyiban hogy az ő regnálása alatt történik valami egészen más egészen máshol, a Zahn-féle regényekkel párhuzamosan.

 85. az év híre, mert VAN ESÉLY új trilógiára SW filmekre, rosszabb úgy se lesz az előzmény trilógiánál. egyetlen egy kikötésem van, lenne, ha ez nem áll fenn akkor tényleg felgyújtom Miki egeret.
  Ha az eredeti karakereket használják, maradjanak az eredeti szereplők, ennyi. Hans Solo Harrison Ford nélkül elképzelhetettlen.

 86. + felelsleges károgni előre, hisz semmit nem tudni még a 2015 filmről csak annyit, hogy episode 7, szóval nem különálló film…pl: megeshet, hogy felkérnek egy C.Nolant (aki tuti el is vállalná sztem) vagy hasonló kalibert és akkor már csak jobb lehet mint az előzmény trilógia.

 87. saandor8206: hát egy Christopher Nolan féle feltámasztás (reload-reboot-folytatás) nagyon durva lenne, csak nehezen lenne összeegyeztethető a Disney-vel…

 88. úristen csak Nolant ne, ááá! különben meg tök aranyosak vagytok, pörögtök itt a regényeken, meg hogy mi lenne jó, meg izgi, hát egy nagy büdös bránert. iszonyúan boldogok lehetünk, ha nem egy családbarát gyerekfilmet kapunk majd, mert nehogy tévedésbe essetek – egy mai tinik ízlésére faragott bárgyú sztorival lehet a legnagyobbat kaszálni. és ezt a dizni is tudja. nem véletlenül adott ki 4 milliárd dollárt a cégért, meg a jogokért és nem is a régi rajongók szép szeméért. a leges-legutolsó centet is kifacsarják majd a frencsájzból és a filmekből, akkor is, ha napfényben csillogó bőrű jedik kellenek hozzá és szerelmes Sithek.

  persze a nyilatkozatok úgy kezdődnek majd, hogy tiszteletben tartották az eredeti filmek szellemiségét. más világ van már, új világ. nem szép, csak új.

 89. Lucas bácsit ha eddig tartottam is valamire a közelmúltban végrehajtott akciói után, ezután végleg elásta magát a szememben.
  Azt hittem az előzménytrilógiából megszedte magát anyira, hogy az elkövetgkezendő 20 generációra anyagi jólétet biztosítson a családjának, meg ott volt persze az évente becsúszó összeg a 3D-s konvertálásokból, de úgy tűnik, neki ez se elég.
  Mint Star Wars-rajongóként, számomra filmek a könyvekkel, képregényekkel, játékokkal együtt jelentik a Star Warst és félek, ha a Disney átveszi az irányítást, akkor minden Jedi visszatér utáni EU cuccot a kukába hajít, teljesen megcsinkítva ezzel a kedvenc univerzumomat.
  Belegondolni is rossz, hogy Thrawn, Mara Jade és a többi karakter, akiket én szinte már a filmszereplőkkel egyként kezelek, talán megszűnik létezni.

  A könyveket kiadó Del Rey szerződése 2013 végén lejár, valószínűleg a Disney nem fogja meghosszíbbattatni.
  A Dark Horse-tól elveszik a képregénykiadás jogát, és a saját tulajdonukban lévő Marvelre bízzák azt, így elveszítünk néhány remek írót is.
  A The Clone Wars animációs sorozat átvándorol majd a Cartoon Networkról a Disney Channelre, és ha továbbra is tartja ezt a nézőszámot, akkor szinte biztos a kasza.

  Ez a legvalószínűbb forgatókönyv bár lehet, hogy kellemeset csalódok majd.
  Talán észbekapnak a Disneynél és rájönnek, hogy ezzel elveszíthetik a rajongóik nagyrészét, és akkor hiába volt az a négy milliárd kipengetett dollár.

  Ha egy, az első hat rész után évszázadokkal játszódó trilógiával állnának elő, ami csak érintőlegesen kapcsolódik a Lucas által készítettekhez, és emellé találnának egy mefelelő képesítéssel rendelkező rendezőt (szerintem is Josh Whedon vagy Nolan lenne az ideális választás), akkor azzal kiegyeznék.

  Mindenesetre 2015-ben ott leszek a moziban, mert a Star Wars mégiscsak Star Wars, de nem tudom hogy fogom fogadni a film elején a 20th Century Fox logója helyett a Disney giccses, várkastélyos akármijét.

 90. “a leges-legutolsó centet is kifacsarják majd a frencsájzból és a filmekből”

  a star wars frencsájszból? jó sokat hagyott benne Lucas… szerinted miért adta el? nem azért, mert neki már nem ment több?

  ez a filmciklus, meg ez a cég találta fel az ajándéktárgyak értékesítését.

  egyébként is bölcs dolog konkurenciát csinálni a Marvel filmeknek, vagy éppen Karib tenger kalózainak… vajon ugyan azt a célközönséget célozza meg, vagy íg lesz teljes a dízni portfóliója?

 91. írtam, gondoltam világos. 4 milliárdért vették. szerinted mennyit akarnak keresni vele? szerintem sokat.

 92. nem biztos, hogy a bevétel, vagy csak a bevétel drive-olta a tranzakciót, szerintem ez presztízskérdés volt. 77 óta szerintem folyamatosan kapta az ajánlatokat Lucas. aki végül behúzta ezt, az erőt demonstrál a piacon. ráadásul Lucas marad a háttérben, felügyeli a gyermekét.

  az meg, hogy a dízni vette meg azt jelenti, hogy szar lesz, lásd avengers… persze el is kúrhatják, mint a Mars ciklus filmváltozatát.

 93. rosszul írtad, de értem. :)

  amúgy igazából tökmindegy, ki vette volna meg, úgyse lesz ugyanaz soha, mint mikor először láttuk. de ezt is írtam fentebb, hogy én nem irigylem a mostani korosztálytól sem, csak jó lenne, ha tényleg nem csak a pénzgyár számítana és önmagában is érne valamit a film. csak hát nincsenek igazán reményeim, ez túl nagy összeg és túl nagy legenda ahhoz, hogy ne szúrják el valahogyan.

 94. 35 éve jött ki az új remény, akármilyen remek film volt akkor (meg most is), rég túlnőtték technikában, ráfordításban, tök más a piac, az értékek, tök más a felvevő piac. ugyan azt már nem lehet elsütni, ezt Lucas is vágta, csak alaposan elkúrta. jelenleg az SW lehetőségei nyitottak, semmi nem dőlt el, csak az, hogy új egész estés filmet akarnak…

 95. Egy világ omlott össze bennem, szörnyű lesz nézni az első pillanatokat amikor a híres zölden világító LUCASFILM képsorok helyett az a fos disneyland logo villog majd.

 96. Akkor elárulom, hogy nem volt, és gondolom, hogy a kövi SW-nél is marad a Lucasfilm logója, hiszen megvették az egészet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.