Rengeteg Törp a Hobbitban

Őszintén szóval nem értem miért erőltetik a törpöket a kampányban. Oké, elvetemülten és mesésen néznek ki, de a moziból kijőve sem fogja tudni az átlag a nevüket. De azért Gollum is benéz az új karakterposztereken.


human
írta
2012. 11. 03. 03:16
megjelenés
25
hozzászolás


25 hozzászólás a “Rengeteg Törp a Hobbitban” bejegyzéshez

 1. AZért elég nagy fanbase van, akiknek gyanítom tetszenek a törpös poszterek, nekik is akarnak adni, nem csak az átlagnak. Meg hát baszki, elég sokat szerepelnek majd benne, hadd legyen már poszterük:P Nekem tetszenek.

 2. Én sem érzem azt, hogy feleslegesen nyomatnák a törpöket. A Hobbit-ot ugyan (még) nem olvastam, de nagy biztonsággal fejből már majdnem tudom mindegyikük nevét :) Hamarosan, bízok benne, nagyon sokan fogják még tudni a nevüket :))

 3. Azért erőltetik a törpéket, mert róluk szól a film nagy része. Szerintem eléggé érthető. Ráadásul ugye elég sok van benne, többnyire hasonló névvel, így még film előtt megpróbálják megismertetni velünk őket, hogy ne azzal teljen el a film fele, hogy próbálunk a nevekre emlékezni. Szerintem teljesen érthető és logikus.
  Az meg, hogy már megint valaki azzal jön, hogy valami vagy valaki nincs benne a könyvben… no comment…

 4. ezen a poszteren Gandalfot is kicsit törpösre vették.. vagy csak én látom arányaiban rövidnek a karját és kicsinek az ujjait?

 5. Bofur miért szerepel kétszer? :)

  (Thorin, Balin, Dwalin, Fili, Kili, Óin, Glóin, Bifur, Bofur, Bombur, Ori, Dori és Nori – mi is a probléma a törpök neveivel? :D)

 6. Fradavidnál a pont. Szerintem is épp azért erőltetik ennyire, hogy az is könnyebben megjegyezze, felismerje őket aki nem olvasta a könyvet. Pl én is csak a Gyűrűk Urát olvastam, erről a sztoriról nem sokat tudok, de egyre jobban memorizálódnak ezek a törp fickók.

 7. A Gyűrű szövetsége 9 főből állt, itt 14-en vannak (+ Gandalf, de ő hol velük van, hol nem), szóval azért annyival nincsenek többen, hogy megjegyezhetetlenek legyenek. Így hirtelen valószínűleg talán soknak tűnik, de miután három évig őket nézzük a moziban, szerintem mindenki ugyanúgy fújni fogja kívülről a törpöket, mint anno a szövetség tagjait. Mellesleg a törpök felsorolása jó dallamos, szóval nem olyan nehéz megjegyezni őket. :D (Mondjuk nekem könnyű, pár napja végeztem a könyv újraolvasásával :))

 8. Milyen beintésről van szó?

  Galadriel kezében egy tárgy van ami erős fényt bocsájt ki, a tenyerében tartja a fényforrást és a nyele áll felfelé…

  A poszterek meg hatalmasan jók!

  EPIC!

 9. Én is úgy egy hónapja fejeztem be az olvasást. Galadriel nem szerepel benne. Oly mindegy. Hiszem, hogy egy gyönyörű mesét kapunk megint. Gondolom, lesz benne Szilmarilok is meg egyéb foszlányok, szépen beleszőve, sőt, talán újraértelmezve a Tolkien-világot.

 10. Ezek a törpékben nem sok törpés akad az arcszörzeten kívül…de van itt midnen hapci, vidor, szende, kuka…igaz ez másik történet de ahogy elnézem adoptálták :D

 11. “Gimli tiszta apja.”

  Hátha még az anyját is látnád! :D Vagy inkább mégse.
  (a törp asszonyok is szakállasak)

  Muszáj a törpöket nyomatni, a fentebb már részletezett okok miatt.
  Megaztán 3 filmre bontották a történetet, az igazán emlékezetes új szereplők (Smaug, Beorn, Thranduil, Sötét varázsló?) a következő epizódban jönnek.

 12. Sötét Varázsló???? Mi van? Erről infot kérek, én olvastam, 1,5 éve kb. de most nem ugrik be semmilyen sötét varázsló :S

 13. Sötét varázsló, angol nevén The Necromancer úgy is ismert mint Sauron (egy korai formája). A hobbitban nem, hanem A gyűrűk ura függelékében szerepel, Gandalf lévén szorosan kapcsolható a hobbithoz. Sauron (itt még sötét varázsló) kiűzetése a Fehér tanács által a bakacsinerdei Dol Guldurból.
  Mikor Gandalf magára hagyja a társaságot eme ügyet intézi, s mint ilyen benne lesz a filmekben.

 14. Elnézést, nem Sötét varázsló, hanem Fekete Mágus a hivatalos magyar neve. Én is rosszul emlékeztem.

  Bifur fejébe valóban beleállt egy balta. A filmes történet szerint nem merték kiszedni a törpök, ám sérülést okozott az a fejében és emiatt folyton csak törp nyelven tud beszélni.

 15. jaaaah ez lesz a Dol Golduri jelenet, azt tudtam, hogy Gandalf elmegy, de nem voltam azzal tisztában, hogy mit fog csinálni

 16. Bizony, az Ocean’s Elevennél is milyen szar volt, hogy a csalókat erőltették, pedig senki se emlékszik már rájuk.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.