Heti mozibemutatók: november 8.

Lássuk, hogy erre a hétre milyen premierek jutottak. Kinn a Skyfall kezd, amit mi már rég láttunk.

 • Alex Cross – a borzasztó IMDB pontszámos film, lehet nem kellett volna Morgan Freeman nélkül csinálniuk.
 • Hisztéria (Hysteria) – a vibrátor egy fontos dolog, ezt egy kosztümös vígjátékból tudjuk meg.
 • Lopott szavak (The Words) – thriller a plágiumról, Bradley Cooper megjárja.
 • A maflás (Here Comes the Boom) – a Warrior paródiája? Kevin James lesz MMA bunyós, hogy a suli szakköreit megmentse.
 • Reality – olasz-francia filmdráma amiről biztos van pár jó szavatok.
 • Szenvedélyes versengés (Apflickorna) – svéd film, amiben két lány barátsága vetélkedéssé és mássá alakul.
human
írta
2012. 11. 08. 17:14
megjelenés
2
hozzászolás


2 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: november 8.” bejegyzéshez

 1. Alex Cross: megnézve. Szeretem a Criminal Minds-t, ezért érdekelt ez is. Nem kellett volna. A brilliáns nyomozói képességekkel megáldott AC már a film elején meglepődik saját képességeitől én meg attól hogy ő ezen miért lepődik meg. Aztán kb 10 percnél “felállítja a profilt”, aztán onnantól kezdve hogy Lost Jack látja az arcát igazából ő üldözi nyomozónkat. Mondjuk vele is vannak problémák, annyira valahogy mégsem okos mint ahogy bellítják. Az pedig, hogy a lomha, nagytestű nyomozónk fél kézzel lenyomja a film elején ketrecharcos ellenfelét 3 perc alatt kikészítő gyilkosunkat.. Na az is fura volt. De tudom, tudom, ez csak egy film, nem a valóság. De nem tudok aludni, ez van :)

 2. SPOILERES?

  Alex Cross: ebbe a hibába én is beleestem (szó szerint). Ahogy a podcast-ben is sokszor hangoztatjátok, úgy most én is szóvá tenném itt, hogy hiányzik ez az idő az életemből. Az alapul szolgáló könyvről és annak írójáról nem sokat tudok. Az itteni utalásokból láttam, hogy Morgan Freeman-nel készült pár film már erről a nyomozó karakterről. Ezért is szavaztam bizalmat ennek a filmnek, in the first place.
  Rosszul tettem. Adva van egy cselekmény ami annyira B-kategóriás, hogy film közben elkezdtem keresni a kereskedelmi TV-k logóját a sarkokban. A szereplők alakítása és adott szituációkban gyakorolt érzelmi reakcióik olyanok, mintha a “Baki jelenetek” szalagról is vágtak volna be jeleneteket a filmbe. A főbb karakterek motivációi pedig…na a gyilkos helyett azokat kellett nagyítóval keresni.
  Lost Jack karaktere egy képzett profi bérgyilkos? Mégis pszichopatákra jellemző személyeskedésbe és gyilkosság-sorozatba kezd a neki keresztbe tevő rendőrök ellen. Mellesleg ha ő nem sorozatgyilkos, aki azt akarja hogy elkapják, akkor minek hagyott utalás a következő áldozatra a rendőröknek? Logikátlan, zabolátlan, a művészi hajlamai pedig indokolatlanok.
  Alex kis főnökként beleszól mások magánéletébe. Gyorsan de teátrálisan félre diagnosztizál egy profi gyilkost, majd jól meglepődik, végül átmegy gengszterbe, de a bizonyíték rablás és hamisítás után még azért simán beadja a jelentkezését az FBI-hoz.
  Társa, Kane, hamar túl lendül az őt ért bajon. Cserébe a fontosabb jeleneteknél vagy lemarad, vagy épp sérülten/ájultan van valahol, vagy csak a végére fut be, amolyan zárszónak.
  A fő gonosz karaktere is kicsit olyan, mint ha a forgatások végéhez közeledve érezték volna, hogy ez így azért kicsit kevés lesz, ezért raktak bele egy csavart. Aztán az olyan lett amilyen, mindenki döntse el maga.
  Vagy inkább ne. Azt javaslom nézzetek ehelyett bármi mást, vagy olvassátok az alapul szolgáló regényt, az talán nem ennyire rossz mint ez.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.