A bőr, amelyben élek (La piel que habito)

Hát basszus, ez annyira Almodóvar volt… Röviden ennyi lenne akkor.

A történet? Egy autóban bennégő felesége emlékére a főszereplő doktor bőrkutatásba kezd, keveri más dns-sel, szuperbőrt alakítva ki a kísérletben. Még egy tesztalany kell. Persze ez csak az egyik szál, de a többit meghagyom felfedezésre, hiszen eléggé furcsa/beteg film, érdemes megnézni.

Mintha a rendező valami olyasmit nyilatkozott volna, hogy ez lesz a legkegyetlenebb filmje. Igaza is lett, a terror és az érzelmi hullámvasút olyan szintű, hogy a székbe szegez, miközben a kíváncsiság visz tovább előre. Mindezt egy jó Banderas alakítással és a gyönyörű Elena Anayaval.

Persze nagyon Almodóvar ez a bőr is. Ezer éve még mozikban láttam sok filmjét, amikor valami olyan év lehetett, hogy sorban behozták őket. Azóta nem találkoztunk, de a Skin I Live In még így is olyasmi volt, mint valami régi ismerős. Kicsit megváltozott az évek során, keményebb lett, de ő az még mindig.

12 hozzászólás a “A bőr, amelyben élek (La piel que habito)” bejegyzéshez

 1. nem szeretem a filmjeit, és jelen alkotás is inkább volt furcsa, mint jó. nem tudom. nehéz megítélni, és általában nehéz (vagy lehetetlen) a hőseivel azonosulni.
  régebben láttam már, de csak egyetlen érzés maradt meg a filmről: hogy kényelmetlen volt nézni.

 2. Belőlem ez a film igencsak érdekes érzéseket váltott ki. Kiváncsiságomnak köszönhetően végignéztem és egy percét sem bántam, azt az érzést soha nem feledem életem végéik mikor fény derült bizonyos dolgokra (az igazság az elég későn esett le de igy utólag jobb is volt:))
  Aki szerereti Almodovar filmeit annak kötelező.

 3. Örülök, hogy ez a film most szóba jött, és annak is, hogy human-nak tetszett.
  Az első Almodovar-film, amit láttam a Mindent Anyámról volt, ráadásul pont moziban, és egyből beszippantott, onnantól rajongok a munkásságáért, még ha nehezen emészthető is néha, igazából eddig egyik filmjét sem bántam meg.
  Erre a darabra már nagyon régóta készülök, de még mindig nem sikerült megnéznem, egyrészt, mert időm nincs rá, másrészt, mert azért hozzá hangulat kell. De most új lökést kaptam ennek a rövid kritikának köszönhetően, lehet, hogy meg is lesz a hétvégi program…

 4. Nem szeretem ismételni a másikat, de ez a film tényleg beteg. Eleinte csak az érdekes hangulat miatt nem hagyod abba a filmnézést. Amikor meg kiderül az igazság, nos az totálisan fejbekólint, és akkor meg már a végkifeljet miatt nem állítod meg…
  De akkor is nagyon beteg.

 5. Nagyon kíváncsi voltam erre a filmre és még meg is vettem dvdn,amikor megjelent.Este meg is néztem és sajnos nagyon nagyot csalódtam benne.Izzadságszagú volt nekem,mintha erőlködött volna a rendező,hogy igazán nagyot alkosson és utána nagyot puffant.Ráadásul az egész egy kicsit öncélúnak tűnt,hogy megmutassa még ezt is megmerem tenni.Viszont két dolog gyönyörű volt:Elena Anaya és a fényképezés.De sajnos nekem ez nem volt elég ahhoz,tetsszen a film.

 6. A rendező szándékosan provokatív… lehet, hogy erőltetett, de legalább próbálkozik rávilágítani a betegességünkre! (Hogy hajlandóak vagyunk végignézni az eseményeket, ahelyett hogy kikapcsolnánk a TV-t!)

 7. Többen írtátok betegnek a filmet. Szerintem egy salo, begotten vagy épp philosophy of the knife mehetne e címszó alatt de almodovar utóbbi remekje túl finom hozzá. Többek között a spanyol nyelv rejtelmeibe való elmerülés reményében kezdtem a rendező filmjei közt turkálni és a látottak közül ezidáig ez a kedvencem. Ha szélesebb körben nézem nem jut a felsők közé, de mindenképp élvezetes volt és sort kerítek majd egy második megtekintésre – sokszor az egész film átértékelődik egy újbóli lejátszással.

  U.I.: a csillagozást egy kicsit nehéz kivenni, legalábbis első ránézésre nehéz megállapítani hogy hány pontocskát is kapott most ez a film. But it’s ok!

 8. nekem is nagyon tetszett, kis termes moziban láttam, kevesen voltunk. remek karakterek, eredeti és érdekes történet, tényleg gyönyörű fényképezés.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.