Csak egy nő vadászott Oszamára

Legalábbis a Zero Dark Thirty új posztere erre van kihegyezve. Őszintén szólva ez gagyi marketingnek hangzik, pedig ők biztos azt hitték, hogy horzsolni fohahaha, nem tudom leírni komoly arccal. Szóval azt hitték ez egy ütős mondat.

Zero Dark Thirty új posztere

12 hozzászólás a “Csak egy nő vadászott Oszamára” bejegyzéshez

  1. Hiába ha valaki jó csávó ne lepődjön meg hogy nem tudja levakarni magáról a jó nőket.

    Bár nem tudom, hogy ennek a szövegnek mennyi a valóságalapja.

  2. lehet, hogy nem ide tartozik, és van valóság alapja a plakátszövegnek, de ez most kikívánkozik…
    én nagy tisztelője vagyok a női nemnek, de baromira kezd unalmassá válni ez hatalmas marketing úthenger, ahogy a pozitív diszkrimináció nevében, lassan minden főszerepben nőket látunk a filmekben, sorozatokban. ahogy a 80-as/90-es években “kötelező” volt, hogy valamilyen főnök (és pozitív) szerepben (rendőrfőnök, polgármester, bíró, elnök stb…) fekete karakter legyen, a 2000-es években ezt a szerepet a nők vették át. szerintem már nagyon átestünk a ló túl oldalára, kezd teljesen hiteltelen lenni az egész a filmek többségében. 40 kilós nők vernek agyon kétszer akkora fickókat, rendőrnők bilincselnek félkézzel 100 kilós bűnözőket, nő az a tudós/elemző/újságíró/nyomozó/stb aki végül rájön a megoldásra… nő az orvos aki megmenti a… nő az akcióhős aki mindenkit legyak… stb.
    tévedés ne essék, nem vagyok ellene az erős női karaktereknek, szívesen látok ilyeneket filmekben/sorozatokban, ha annak van funkciója és realitása. természetesen nem sírom vissza a régi bond-lányok féle eyecandy női szerepeket, de valahol egyensúlyt kéne találni… vagy csak én érzem úgy, hogy valami elbillent egy ideje??

  3. nyílméregbéka: csak te, még mindig nagyon kevés a női főszereplő. A probléma inkább, hogy a férfiakat nőiesítik a főszerepekben, és most nem is a régi Swarci filmekre gondolok, vagy a nagyon férfisoviniszta filmekre. De ez eléggé nem ide tartozó téma szerintem.

  4. Én meg azt hittem, hogy Kiefer Shutterland van a képen. Egyébként ez a poszter tiszta The Departed.

  5. Troll ON:
    ” hogy horzsolni fohahaha, nem tudom leírni komoly arccal.” Nem is sikerült!
    Troll OFF
    Amúgy meg, mélyen egyetértek az előttem szólók mindegyikével. Jók a női karakterek, néha még a keménykedésük is elmegy, de az már tényleg kezd sok lenni, amikor nem vigyáznak és a realizmus minimumát sem ütik meg. Azt megértem, amikor pl egy női MOSAD ügynök lezúz valakit bizonyos határok között, mert ők ugyebár kőkeményen képzik a testület női tagjait is, de az utcai amerikai közrendőr csaj ritkán csap le egy 100 kilós latino gengsztert. Max lelövi. Ennyi!
    Az ilyen feminin sztároktól meg idegrángást kapok. Justin Bieber és társai… Uram ég! Ez lett a férfi ideál?

  6. Én nem érzem azt, hogy elmennének a filmek egy olyan irányba, hogy túlságosan nyomatják a női főszereplőket. Régebben is voltak ilyenek, elég csak a magyar Lindára, vagy Cynthia Rothrock filmjeire gondolni. Persze nem mondom, hogy nem röhejes, mikor a negyven kilós Zoe Saldana bérgyilkoskodik és lenyom ezer embert, de Gina Carano például teljesen hiteles volt a speckós ügynöknő szerepében (az már nem rajta múlt, hogy maga a Haywire egy nagy rakás szar lett, mert kémkedős filmnek túl együgyű, akciónak meg túl unalmas…)
    Ami a Zero Dark Thirty-t illeti, nekem finoman szólva sem várós a film. A hölgy előző rendezése sem jött be, bármennyire is sokan ajnározzák a Bombák földjént. Az iraki háborús témában a Generation Kill ezerszer jobban sikerült (igaz, az sorozat) És a plakát szövege is valóban olyan, hogy nagyot akartak vele ütni, de totál súlytalan az egész.

  7. Direkt utánna néztem az Ibdm-n ez a csaj vagy a Jessica Chastain vagy a Jennifer Ehle lesz…szerintem…ja és engem érdekel ez a film…

  8. Én is kíváncsi leszek rá, de szerintem egyértelmű, hogy több lesz benne a “fantasztikum”, mint a valóság! :D
    Ez kb így van minden hollywoodi “igaz történet alapján” készült filmmel. Itt mondjuk hatványozottan igaz lesz.

  9. Ez igy ebben a formaban nem azt jelenti, hogy ‘csak egy no vadaszott Oszamara’ sokkal inkabb azt, hogy J.Chastain karaktere vadaszott Oszamara. A film rola szol, tehat ezert nem ‘a woman’ hanem ‘one woman’. Mindketto helyes lenne amugy, igy csupan a tortenet foszereplojet hangsulyozza ki a mondat.

    Akkor lenne igaz az allitasod, ha azt irtak volna, hogy ‘only one woman’

    Nem szorszalhasogatasbol mondom, folyamatos olvasoja vagyok a blognak:-)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.