15 hozzászólás a “Még egy videoblog a Hobbitnak” bejegyzéshez

 1. Hát a rendezéssel talán nem lesz gond, ennek a videónak a tanulsága, hogy ronggyá manipulálják a beállításokat, ami ilyen filmnél persze nem baj. Továbbra is az aggaszt inkább, hogy a forgatókönyv milyen jelenetekkel pótolta ki a játékidőhöz képest egyébként átkozottul rövid könyvet.

 2. Én teljesen megbízok Peter Jacksonban meg a csapatában. Nem lesz itt gond a forgatókönyvvel sem. :)

  Az ilyen videókat meg egyszerűen imádom. Nem tudom megunni őket. :)

 3. Peterlarge, Tolkien jegyzetit veszik alapul ami a hobbit és a lotr közötti függelékeket meséli el. Én örülök hogy szétszedték 3 részre. De az se érdekelne ha 100rész lenne mert rávagyok szopva a témára erőteljesen.

 4. No, igen. Ezeket a videókat elnézegetve azért már érthető mi került több száz millióba a forgatáson.

 5. Bocs, nem akartam flame zuhatagot. Megpróbálom pontosan megfogalmazni, ami szerintem aggódaéomra ad okot a rajongók körében:
  Emlékszem, hogy ugye a Gyűrűk Ura szinte szó szerinti adaptáció, a pábeszédek egy az egyben ugyanazok, mint a könyvben (nagyrészt). A Két Torony-ban van a legtöbb nem eredeti jelenet és azok eléggé feltűnőek is, habár a film értékéből nem nagyon vonnak le.
  Na már most a Hobbit kapcsán nekem csak az az egy aggodalmam, hogy elég jelentős mennyiségű párbeszéddel / jelenettel kell majd kipótolni a történetet és nem hinném, hogy Tolkien jegyzeteiben pont olyan információk lennének, amelyek megoldják a történet filmes ábrázolását. Nyilván segítik őket, de a forgatókönyv sikere nagyrészt továbbra is az íróin, köztük Peter Jacksonon múlik. Benne pedig azért nem bízom 100%-osan, mert edig gyakorlatilag csak adaptációt csinált (LotR, Lovely Bones, King Kong). Nem szeretném, ha úgy járna, mint Zack Snyder, aki addig csinált jó filmeket (feldolgozásokat), amíg meg nem írta saját filmjét (Sucker Punch).
  A Hobbit feldolgozása ebből a szempontból egészen más, mint a LotR-é, onnan ki kellett inkább szedni a jeleneteket, itt pedig hozzáadni. Sőt, A Hobbit története maga egyébként megköveteli a bővítést, mert nyers formájában nem rövid (ahogyan sokan érvelni szoktak), hanem gyors. Ugyanolyan monumntális, mint a LotR (rengeteg szereplő, helyszín, esemény, hónapokon átívelő kaland), csak maguk a fejezetek sokkal gyorsabban vannak leírva, nincs 3 oldal tájleírás, hosszú párbeszédek és szerintem a karakterek is sokkal egysíkúbbak (ezért szokták gyerekkönyvnek, mesének hívni).
  Az aggodalmam pedig nem azzal kapcsolatos, hogy jó lesz-e a film (már a trailerek alapján szinte biztos, hogy minimum rendezés szempontjából kimagasló lesz), hanem (és már most biztos, hogy mindenkinek ez lesz a mérvadó), hogy lesz- e OLYAN jó, mint a Gyűrűk Ura. Ez az, ami, nem biztos. De minden esély meg van rá. Meglátjuk.

 6. jajj a könyv..akinek még 1000. alkalom után is ez a baja az csak 1 részt nézzen meg és kész..

  kíváncsi leszek itt is lesz e oscar eső esetlegesen,vagy így közel 10 évvel később már nem adnak ilyen témának legjobb filmdíjat

  ami tetszik a videón h a hangokat megint ők állítják elő,nem az adatbázisból dolgoznak (azért figyelni fogok hányszor hallok wilhelm-screamt)

 7. Nos igen, a bukás is benne van ebben a projektben, ha túl sokat pöcsölnek mindenféle nyúlfarknyi jegyzet történet szintűvé emelésével. Itt bukáson persze nem azt értem, hogy anyagi, mert a sok droid már most gyűjtöget, hogy jajj de jó, még 2030-is várhatom az utolsó részét a hobbitnak… nem tagadom az elsőnek én is adok egy esélyt, sőt már a szinkron alatt ott leszek, de azok akik védik, nem értem mire. Jogos a felhördülés, hogy bizony ez nem Hobbit, ez valami katyvasz lesz.

 8. nagyon faszák ezek a hobbit videoblogok!!!
  egészen ki van zárva, hogy rossz(ak) legyen(ek) ez(ek) a film(ek).

 9. Valószínűleg nagyon sok ember, aki beül majd megnézni nem is olvasta a Hobbitot vagy Tolkien más írásait, így nekik mindenképp meg fog felelni.
  A Tolkien-fanok esetén már nehezebb a dolga, de azon kívül, hogy PJ is elég jól ismeri a Tolkien-univerzumot, még egy rakat ember van mellette (pl. John Howe), aki szintén. Ez szerintem biztosíték arra, hogy nem “katyvaszt” kapunk.
  Való igaz, hogy pl. lesz benne sok kikacsintás a Gyűrűk Urára, de ezt nem hiszem, hogy hibaként kell felróni neki.
  Szerintem nem a Hobbit adaptációjaként kell gondolni rá, hanem az abban megírt történet elmeséléseként.

 10. Én speciel imádom Tolkien világát, beleèrtve mèg a Szilmarilok-ot is (pedig az aztán már tènyleg nem gyerekmese), de amit eddig láttam, engem teljesen meggyőzött.
  És le*zarom hogy mennyit tesznek hozzá vagy vesznek el, èn bízok PJ-ben.

 11. Igen majd biztos olyan katyvasz lesz mint mondjuk egy Asylum csoda mert a könyv rövidebb a trilógiánál :D

 12. Kedves hölgyeim és uraim, this is magic in the making. Tetszik vagy sem, Hobbit vagy sem. Kreativitás erről szól, kifejezni valamit. Tolkien világ az alap, hogy le van írva néhány könyvben valami, de nem idézik meg T szellemét minden képkocka előtt és kérik ki a véleményét. Ők csinálják, így csinálják. Szerintem k*vajó.

 13. Ilyen előkészületekkel, ekkora precizitással egyszerűen nem lehet mellélőni szerintem. Jó lesz. Pont.

 14. Őszintén szólva ki nem sz.rja le h mennyire hű a hobbit a könyvhöz és hogy mennyit toldanak hozzá.. ?? Részemről ez a film egy újabb kaland lesz középföldén és kész, ha a lotr hangulatot meg tudták őrizni esetleg még gazdagítani is sikerült akkor hol érdekel engem hogy csak nyomokban lelhető fel benne a hobbit mint könyv.. A tolkien fanoknak meg annyit üzennék h ha annyira zavar h az alapanyag nem elegendő 3 filmre akkor maradj a könyveknél olvasd el még párszor … valaki már írta -és maximáslisan egyetértek vele- az emberek nagy része nem olvasta a könyvet szóval hacsak whoopi goldberg nem jelenik meg benne apáca ruhában én bármit megkajálok PJ-től… :)))))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.