Blockbuster watch: Vége vége vége és a Bond

Bár a Breaking Dawn második része hatalmasat kaszál, de:

Szóval a BD Part II: 10 nap alatt 227 milliónál jár az államokban (141 millióval nyitott ott a múlt héten). Világszinten pedig 578 az eddigi bevétel. A Skyfall is 2 hete megy odakinn, jelenleg 221 milliónál tart, és ez még csak nem is akkora dobás az összbevételben, ami 790 millió! A legtöbbet kaszáló Bond filmről van szó tehát. Amúgy ez a két film volt a hétvége toplistájának élén, pedig nem most volt a premierjük.

Az újoncok? A Dreamworksnél nagy sírás van, hiszen a Rise of the Guardians nem mozgatta meg a népet, évek óta a legrosszabb nyitányuk a maga 24 milliójával. A Red Dawn remake pedig a három évnyi (akkor forgatták) hánykolódás után ezen a más filmeknek erős hétvégén is összeszedett 22 milliót, ami tulajdonképpen nem is olyan rossz adat

A Life of Pi viszont a kinti ünnep (Thanksgiving) segítségével már 30 milliónál jár, amihez a világ többi része 17-et tett hozzá, de még nem mutatták be mindenhol. Ez jónak számít, hiszen a Hugo hasonló időszakban kb. feleennyit hozott. Sokan szeretik temetni a 3D-t, de úgy tűnik ha arra érdemesnek érzik az emberek a filmet, akkor kifizetik a drágább jegyet, mivel a Pi bevételének 68%-a jött térhatású vetítésből.

4 hozzászólás a “Blockbuster watch: Vége vége vége és a Bond” bejegyzéshez

  1. Hallottam milyen lett a BD2 vége. NC.

    RD-nak viszont örülök, remélem jó lesz… és nem érdekel, hogy valaki mondja, hogy túl amerikai… dáááá… amerikát támadják meg.

  2. A Red Dawn imádtam volna ha jól sikerül, mindig arra vártam, hogy visszaadják filmen a Red Alert feelingjét. De sem az eredeti film, és a kritikák alapján ez sem lett valami frankó. Mondjuk a már a trailer sem volt túl bíztató.

  3. És akkor még nem is volt szó a Lincolnról, ami nemhogy csökkent volna, hanem növekedett a második hétvégére, 25.6 milkát begyűjtve.

  4. Red Dawn-t nem értem miért kellett remakelni. Semmiben nem adja vissza az eredeti filmet, túl nagy a város, túl sok az idiótaság, és elcsépeltek a helyzetek (SPOILER pl vérivás a szarvasnál). De a legfontosabb, hogy ma már nincs meg az a fajta ellenségkép, ami a nyolcvanas évek elején megvolt. Egyszerűen nem működik a dolog, túl hamar építik ki a fennhatóságot egy túlságosan nagy városban. A szereplők idiótaságokat csinálnak, de ami még sajnálatosabb, hogy az ellenség full idiótának van beállítva. Tipikusan felesleges film.

    Bond várható volt, ezt a Pi-t meg szerintem kihagyom, valahogy nem mozgatott meg, talán majd ha kijön dvd-n, kikölcsönzöm.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.