Harrison Ford = Col. Graff

Rég volt szó az Ender’s Game-ről, úgyhogy egy nagyágyú képpel oldották fel a csendet: Ford kiképzi a szarosokat az űrháborúra, épp kakaót ígér nekik ha jól viselkednek.

human
írta
2012. 12. 05. 16:16
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Harrison Ford = Col. Graff” bejegyzéshez

  1. Ford egy legenda… Nem annyira színészi kvalitásai, mint inkább zseniális szerepei miatt. Mind a mai napig, ha szerepel egy filmben, tutira beülök rá… (Én Exp 3-ban eljátszatnám vele továbbra is az elnököt. :D )

  2. Nemrég volt szerencsém olvasni a könyvet, kicsit le voltam maradva:). Nagyon jó könyv, de nem látom hogyan lehetne belőle jó filmet csinálni:). Egyrészt ugye a story kb 60%-a gyakorlatokról szól, amit nézni egy idő után nem lenne annyira érdekes, a maradék időben van a virtuális világ, amit marha nehéz lehet majd úgy megvalósítani, hogy ne lógjon ki nagyon az egészből, plusz ottvan még a testvérek története, amit speciel a könyvben sem nagyon élveztem:). Nem lehet véletlen, hogy eddig nem csináltak filmet belőle, de azért nagyon kíváncsi leszek a trailerre, hátha valami csoda történik:).

  3. Én a képregényt olvastam, az alapján simán el tudom képzelni a filmet! Jó lesz ez! Főleg, hogy beleveszik Bean karakterének történetét is, amit elvileg az Ender árnyéka c. könyvben mesélnek el. Várós nagyon is!

  4. Ender árnyékát nem olvastam még, de állítólag az pörgősebb, akkor lehet abból már lehet valamit készíteni:).

  5. Sok színészkedés nem kellett ehhez a képhez. Belépett HF és az összes kis senkiháziban megállt a szar is. :D

  6. Trib:
    Nekem is ez jutott eszembe. Azért egy kis smink és digitális utómunka nem ártott volna nekik. Így nehéz lesz hitelesen adni az anyukájukért síró kisgyerekeket.

  7. Na ezaz! Az a nagy darab szöke lany akkora, hogy mar szavazhatna, pedig itt 6-10 eves kölykökröl beszelünk. Az egyetlen hihetö kor az a fekete lany, de csak akkor ha ö mar a vegzös osztalyban van.
    Endert max akkor tudom elkepzelni ekkoranak ha mar a könyv vegen van amikor mar “visszavonult”.

    Jajj, nagyon el fogjak emiatt rontani! Pont az volt a varazsa a könyvnek, hogy 6 eves szuperokos gyerekek voltak fent, nem pedig ilyen “problemas tinedzserek” akik a kepen is vannak.
    Elhiszem, hogy 6 eves szineszt nem könnyü talalni erre a szerepre, de akkor ne csinaljak meg a filmet!

  8. Trib: +1.

    Ezt a könyvet csak elszúrni lehet, vagy az akciósabb szálakra koncentrálnak, és akkor elvész az üzenet, vagy a drámára és akkor pont az SF rész vész el.

    Ráadául ha ez sikeres lesz, akkor a folytatást is leforgatnák? Kötve hiszem…

  9. Card – mint tudjuk – évtizedekig óvta a könyvet a megfilmesítéstől. Vagy belefáradt a dologba, vagy megszorult anyagilag, mert a jelenlegi filmről is azt mondta, hogy ez nem az ő Végjátéka, hanem Gavin Hood átirata. Nem gyerekekkel, hanem tinédzserekkel, és azt is mondta, nagyon kevés olyan jelenet lesz a filmben, ami a könyvben is megtalálható.

  10. LA:

    Egy másik oldalon is említették, hogy át lett írva.:( Abban meg akkor hiába reménykedek, hogy végét minimalista módon csinálják meg, mint a könyvben: minimális CGI használatával, csak érzékeltetve, sugallva az egészet, nem pedig mutatva ((aki olvasta, remélem érti, mire gondolok)).

    Nem örülök. Az egyik legzseniálisabb regény, amit olvastam, messze túlmutat egy “military scifin”, és a sokkoló lezárás utáni átalakulása Endernek minden idők egyik legjobb befejezése.

    Annak tükrében még inkább, hogy ez és a folytatás, ‘A Holtak Szószólója’ egymást követő években nyerték el a Hugot és a Nebulát egyaránt.

    A sci-fi klasszikusokból ritkán lehet jó adaptációt készíteni (lásd Dűne). Remélem az Alapítványhoz hozzá sem nyúlnak.

  11. OFF. Én a Hyperiontól félek. Az a kedvenc sci-fi könyvem jelenleg. A 4 kötetéből az első kettőt olvastam, az olyan 1500 oldal. Sajnos Bradley Cooper (igen, a másnapos csávó) írt egy forgatókönyvet, amely mind a 4 könyvet vegyíti 1 filmbe. Nos, a Hyperion részenként kitöltene egy HBO-sorozatos évadot, minden rész végén csattanóval, ez a fickó meg írt a 4-ből egy filmet. Normális az ilyen?!

  12. Megfilmesítik a Hyperion Cantost? Nekem is a kedvencek közé tartozik, már nagyon várom a Rise of Endymiont, a jövő évi befejező kötetet.

    Úgysenem sikerül nekik. Már az első kötet az epizodikusságával megérne legalább két három órás filmet.

  13. Épp most olvastam el a könyvet (rájöttem, h kimaradt egy alapmű), és nem csoda, hogy nem akarta hagyni az író a megfilmesítést. A könyv fele Ender gondolatairól szól, biztos nagyon át lehet ültetni…
    Na mindegy. Megint egy film, aminek a címen kívül nem lesz köze a könyvhöz.
    Remélem ennek ellenére is el tudja érni majd, hogy tetszen (volt már ilyen) :)

  14. felmerül pár probléma
    a, a beant alakító skac az egyik legfiatalabb a szereplők közül, és már ő is elmúlt 10 éves.
    b, ender gondolatain és a fantáziajátékon kívül monoton, idegörlő gyakorlás az egész történet
    c, ez a történet tökéletes mintapéldája lehetne egy minimalista sci-finek, nem tudom, hogy 2012-ben egy mainstream produkciónál mennyire van erre igény

    összességében szerintem is súlyosan át fogják írni ezt az egyébként zseniális művet. meg fogom nézni, de jelentősen csökkentett elvárásokkal, mert kinyírják a könyv hangulatát már csak azzal is, hogy nem tökmag kisgyerekek szerepelnek benne.
    igazából tényleg rendkívül nehéz (vagy lehetetlen) ezt a történetet a könyvhöz hűen átadni a nagyközönségnek (pl. 6 éves kisgyerekek nem hinném, hogy hitelesen el tudnák játszani ezeket a szerepeket), és akkor még nem volt szó a lélektani mondanivalóról.

    azért remélem, hogy több lesz belőle, mint egy popcorn film. az öreg Hannak meg nagyon örülök.
    trailer mikorra várható?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.