Podcast: Nyilvános vetítés x04: Rendezői változat 016-020

A hardcore rajongóinknak itt van pár kivágott beszélgetés ismét. A Skyfallnál biztosan brutálisan spoileresek vagyunk, a trónok harcát nem tudom, a többi rendben van.

2D filmek konvertálása 3D-be
A Skyfall hibái
Zombiológia
Trónok harca

Le is tölthető.

22 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés x04: Rendezői változat 016-020” bejegyzéshez

 1. 3D-be úgy konvertálnak, hogy primitív 3D-s modellekre projektálják vissza a 2D-s shotokat. Az épületeknél egyszerű, az emberekhez modelleket készítenek és rotózzák a mozgást a színész mozgására.

 2. Bond nem tudta, hogy elárverezték a házát és a fegyver gyűjteményét, csak egyet hagyott meg az öreg vadász emlékbe. Ez választ ad arra, hogy miért oda vitte M-et.

 3. Döbbenet! Ha valamit nem tudtok, ha valamihez nem értetek, akkor minek róla beszélni? Inkább maradjatok a cikk és hírfordításoknál! Ez szörnyű!

 4. Bond beszélgetésre reflektálva: nagyon fárasztóak vagytok srácok. Mármint a kötekedő tagotok. Puzsér nagyon megrontotta ezt a világot, minek kell ennyit fröcsögni.

  A film szórakozás, visz magával és kész. Én remekül éreztem magam a filmen.
  Mit kell ennyit csámcsogni a realitáson??? Mégis hány ember üzemképes 2 lövéssel és egy zuhanás után? Sehogy, általában már egy lövés leterít egy embert.

  Tudom, hogy ki kell töltenetek a műsor időt, de ez ritka fárasztó: Miért így, mért úgy, mire gondolt, minek? Ha ennyire realista filmeket akarsz nézni, ne Bond filmet nézz, hanem francia művészfilmeket.

 5. Rommald: Azért, mert érdekelt a téma és pontosan azért érdekelt, mert nem tudtam hogyan van. Közben meg tulajdonképpen megtudtuk. Gondolom itt is sokan vannak rajtam kívül akik nem tudják hogy van ez. Nem értem mi a problémád ezzel.

  Bástya: Egyrészt igazad van, mert én is jól szórakoztam a filmen, de a francia művészfilm erősen sarkított példa. Szerintem a popcorn moziban sem árt, ha van némi átgondoltság, realítás. A nézőpontom nekem sem egyezett Wayne-el, de elgondolkodtató volt amiket mondott, mert kénytelen voltam egyetérteni sok ponton. De éppen ez a szép abban, hogy nem egyformán gondolkodunk. Fárasztónak nem gondolnám valaki más véleményét azért, mert esetleg nem értek vele egyet.

  Köszönöm, hogy ezek ellenére is hallgattok minket!

 6. A Skyfall scene leginkább a Reszkessetek betörőkre hajazott. :)

  Moneypenny rész rendben volt, a szexuális töltöttséget így jobban elő tudták adni, hogy már terepen is dolgoztak együtt.

 7. Bástya : nem akarom a csodás gondolatmeneted és logikád kikezdeni, de ezek a kivágott jelenetek, szóval milyen műsoridőt kell kitöltenünk? Ez azoknak szól akik kíváncsiak pár baromságra vagy nagyon spoileres dologra, nem véletlenül nincsenek a rendes adásokban, ahol csak kitöltenék az időt tényleg.

  Rommald: mert szóbakerült 3 ember között, aztán meg is tudtuk, szintén nem véletlenül maradt ki a normális epizódokból amúgy.

 8. Trónok harcához annyit fűznék hozzá, hogy Ned Stark kinyírása szerintem pont azt a célt szolgálta, hogy rájöjj, hogy ebben a történetben tényleg senki sincs biztonságban. Meg szerintem kifejezetten szórakoztató, hogy az 5ik könyv elolvasása után sincs fogalmam arról, hogy mi lesz a vége

 9. Hát a Skyfall első osztályú Bopnd mozi volt! Nézzétek meg pl a Spy Who Loved Me-t, vagy a Thunderballt, és utána máris nagyon nagyon reálisnak fog ez a film tűnni! James Bond attól az, ami, hogy hatalmas túlzásokkal van tele. :)

 10. Én is iróniával mondtam amit mondtam, de ennyi szőrszálhasogatást messze túlzásnak érzek.

 11. “mit keresett az öreg vadász a bond házban?” a filmből kiderült, az öreg a birtok intézője volt, ott élt, az volt a dolga, hogy vigyázzon a birtokra és a házra, ez megszokott állás az angol vidéki birtokokon, nem értem ezen hogyan lehetett fennakadni???? bond meg azért ment oda ki a gyükésbe, és azért nem kért erősítést, mert nem akart további ártatlan áldozatokat, úgy akart leszámolni silvával, ez is kiderült a filmből. a központból való szökés és a metrós jelenet tényleg baromság volt, ebben igazat adok wayne-nek, de az összes többi csak tudálékos szőrszálhasogatás volt, amivel bármelyik bond-filmet vagy sikeres akciófilmet szét lehet cincálni.
  az már csak a hab volt a tortán és mutatta wayne bond-filmekbeli jártasságát, amikor mint “borzalom” emlegette a the living daylight-ot, ami a top10-es bond-filmek közé tartozik… de ez már csak én kötözködésem :D

 12. az meg mekkora duma volt már, hogy “miért nem bújnak el valahová addig, míg a zombik szét nem rohadnak” :DDD ez már nekem is eszembe jutott, én simán bevenném magam valami erődítménybe, rakétasilóba, vagy börtönbe, sok kajával és fegyverrel és megvárnám míg szétesnek odakinn a zombik:)))

 13. A metrós robbantás szerintem csodás volt. Mégis ki a frászt érdekel, hogy került pont oda a robbanótöltet?
  Az én fejemben úgy állt össze, hogy Silva emberei rakták oda. Silva megírt magának egy utat, amin távozik, és kilépéskor az ajtót bezárja maga után.

  Az csak plusz poén volt, hogy Bond pont ott állt, így Silva azon az eszeveszett beteg hangján (mármint az eredetin) mondhatta, hogy van egy rádióm.

  Wayne úr kötözködéseinek a nagy része megmagyarázható, de minek, minek magyarázni, nézni kell és átélni. Nem esszé ez, amit atomjaira kell elemezni.

 14. Szóval ha egy jelenet látványos, akkor már nem is baj, ha teljesen marhaság?

  Pont az ilyen hozzáállás miatt születnek olyan gyöngyszemek, mint a Total Recall, vagy a Transformers filmek. :D

  Persze a Skyfall esetében azért közel sem olyan rossz a helyzet, mint a fent említett filmeknél, de tény, hogy a Skyfall-ban is voltak olyan jelenetek, amiknek az égvilágon semmi értelmük nem volt, és inkább voltak bosszantóak, mint szórakoztatóak.

  Értem én, hogy nem érdemes minden apróságba belekötni, hanem csak élvezni kell a filmeket. Én sem szoktam törődni általában a fizika törvényeivel meg hasonlód dolgokkal egy filmnél. De egy bizonyos ponton már az élvezhetőség rovására megy, ha csak a látvány kedvéért beletuszkolnak egy teljesen oda nem illő és a valóságtól teljesen elrugaszkodott jelenetet egy filmbe, csak azért, hogy legyen valami látványos is az adott filmben.

  Nem adok mindenben igazat Wayne-nek, de bőven volt igazság a mondandójában.

  “mutatta wayne bond-filmekbeli jártasságát, amikor mint “borzalom” emlegette a the living daylight-ot, ami a top10-es bond-filmek közé tartozik”

  Na az ilyentől tudok még falra mászni. :D Mert nem az határozza meg egy ember jártasságát valamiben, hogy mennyire alkalmazkodik más emberek véleményéhez.

  Tehát tegyük fel, hogy valaki látta az összes James Bond filmet. Ha nem pont ugyan az a véleménye mint másoknak, vagy mint a többségnek, akkor már nem is számít a véleménye? Dehogynem.

  Ez kb olyan mintha azt mondanánk, hogy annak sem ér a véleménye semmit, akinek nem jön be valamelyik film az IMDB top 250-ből, mert hát ugye ott minden film az elit közé tartozik.

 15. A trónok harcával az a baj, hogy: Már lassan nincs KINEK szurkolni, és nincs MIÉRT szurkolni.
  Westeros nem egy mesebeli királyság, csupa mocsok az egész. És úgy hullanak a szereplők, hogy félek bárkit is megkedvelni… kevés könyvet vágok a földhöz dühömben, de a 3. könyvtől kezdve lassan szokássá vált :D
  Én annyit remélek, hogy Martin papa tudja merre tart, és egy olyan briliáns utolsó részt kapunk, ami szép lezárást ad. Remélem nincs semmi egészségügyi problémája, és veszettül gépel ebben a percben is.

 16. yeeeyha: Abszolút egyetértek. Ahogyan mondtam is, kedvem lett volna földhözvágni néha. Értem én, hogy ettől olyan egyedi és ‘valószerű’, de ezt túlzásnak tartom. Nekem szükségem van min egy karakterre akiért izgulhatok. Spoiler nélkül: Az 5. kötet vége konkrétan megint rettenetesen felbosszantott, csak abban bízom, hogy nem az van aminek tűnik.

 17. A Skyfall MacGyver-részénél én is kiakadtam és én sem tudtam mi a faszért mentek a skót hegyekbe túlélőset játszani.

  Egyiknek sem volt semmi köze a Bond-varázshoz. A 007-es legenda hátterét próbálták hozzáadni a filmhez, csak hát elég tré módon eröltetve a színhelyet és a cselekményt.

  Annyit azonban mindenképp hozzá kell tennem, hogy akinek egy Bond-mozinál a logika hiánya bassza a csőrét, az sem egészen kerek :P

  Zombiológia:
  Nem tudnak bezárkózni, mert nincs olyan hely, ahová be tudnának. legalábbis olyan ahol víz is, fűtés is, élelem is van raktáron mondjuk arra az évtizedre, amíg már nem tudják magukat táplálni semmilyen élőlénnyel magukat a zombik.

  A Walking Dead is erről szól egyébként, folyamatosan egy helyet keresnek benne a túlélők, ahová elzárkózhatnak, most éppen egy börtönben héderelnek. Csakhogy a zombik mindenütt ott vannak és a kaja meg pia nincs feltétlenül a túléléshez ugyanott. Ezért baktatni, gyűjtögetni kell a zombik földjén.

  A zombik (holtak) bomlása meg, ha ezt vesszük, hogy egy átlag éhező 1 hónapig is húzhatja mire meghal, mire képes egy zombi a maga alacsony anyagcseréjével, aki még zabál is, az étlapján 7 milliárd emberrel és jó 10 milliárd ehető állatfajjal.

  Trónok harca esetében már rég megtanultam, hogy nem ragaszkodok egy szerethető figurához, egyszerűen több kedvelhető figura is van, ne ragaszkodjunk feltétlen egyhez egy ilyen legkevésbé egysikú fantasy-nál. Talán épp ezért van az, hogy Ned halála sem pöccentett be igazán, a 3. kötet mészárlása meg kifejezetten jó fejezete volt az egész történetnek. Alig várom az ott tapasztaltakra adott youtube-reakciókat majd a jövőben :D

  A könyvek, nos George R. R. Martin halad a dologgal, ami sajnos meg is látszik az utolsó kötet szerintem rohadtul elkapkodott és rosszul szerkesztett fejezetein is. A könyvsorozat részei körül egyértelműen az első 3 kötet teszi ki a legjobb szerzői pillanatokat. A 4. könyv, ami lényegében az 5-kel megegyező idejű már túlbonyolított, az 5. rész meg egyenesen rosszul felépített és kicsapongó, vagyis a leggyengébb rész mind közül.

  A hírek szerint egyébként Martin már elkészült a 6. rész első 200 oldalával, ami valószínüleg a leendő könyv 1/5-e. Lényegében kész koncepcióval és szigorú napirenddel (értsd. Martin nem foglalkozik más történetekkel is úgy, mint a legutóbbi 5-6 évig tartó részeknél) egy 1000 oldalas fantasy-t 3 év alatt össze kéne hozni + a szerkesztés, ecsetelés, kiadás mondjuk még 1 év.

  Tehát az elkövetkező utolsó Trónok harca (A tűz és jég dala ciklus valójában) konyvek eltarthatnak 8 évig megíródnak és kiadásra kerülnek.

  Az elkövetkező The Winds of Winter rész ebből a számításból adodóan, ami optimista, 2014-ben fog megjelenni, az utolsó A Dream of Spring pedig 2018-ben.

  Az HBO a 3. kötetet két évedban dolgozza fel tehát 2013 és 2014-ben látjuk a képernyőn őket. A 4. és 5. kötet összetartozó történet úgyhogy ezt szerintem a sorozat is együtt fogja tartani, ellentétben a könyvekkel minden szereplőt bemutatva és várhatóan két évadra szedve a sztorit, ami 2015 és 2016.

  Ennél a pontnál utol is érték az írót, akinek 2016-ra azért már várhatóan kész lesz a 6. kötete, tehát lesz mit feldolgozni. Ezt pedig lehet, hogy ismét kettéosztja az HBO 2017 és 2018, amikor is ismét van egy befejező regényük a folytatáshoz.

  Tehát:

  2013 – HBO 3. évad (Kardok vihara alapj.)
  2014 – The Winds of Winter könyv; HBO 4. évad (Kardok vihara alapj.)
  2015 – HBO 5. évad
  2016 – HBO 6. évad (Varjak lakomája és Sárkányok tánca alapj.)
  2017 – HBO 7. évad
  2018 – A Dream of Spring könyv; HBO 8. évad (The Winds of Winter alapj.)
  2019 – HBO 9. évad (A Dream of Spring alapj.)

 18. Diaspar 2012. December 5 at 18:19

  “Na az ilyentől tudok még falra mászni. :D Mert nem az határozza meg egy ember jártasságát valamiben, hogy mennyire alkalmazkodik más emberek véleményéhez”

  csak még egy picit kellett volna tovább olvasnod (utolsó mondat és emotikon), és értelmezni is azt…
  amúgy ha már itt tartunk a the living daylight az addigi bondok közül pont a legrealisztikusabb volt (ezért nem is volt olyan népszerű a maga idejében) így nézve is rossz ötlet volt arra hivatkozni.

 19. A 2d/3d konverzióról sajnos össze-vissza találgatás ment. Érdemes lenne felkészülni az adás előtt valamennyire, ha más nem legalább egy embernek, aki a többieknek el tudja magyarázni.

 20. Értem én, hogy rendezői, de a konverzióról ami itt ment az még oda se való, mert még valaki véletlenül elhiszi!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.