48 FPS? Döntsd el magadnak!

A Hobbit trailere felkerült 48fps formában is a netre (felkonvertált, de jó képet ad a helyzetről, minden beszámoló hasonlókat említ).

Hááááát. Pont azt mutatja, amitől féltem. Az egész olyan barátok köztös hangulatot áraszt. Nem csak, hogy jobban kiszúrod mi díszlet és mi rendes helyszín, egyszerűen még a mozgás is olyan… bénán néz ki. Valósághűbb, de házimozisabb.

Közben jött a The Hobbit: The Desolation of Smaugból (a trilógia második része) is egy új kép.

human
írta
2012. 12. 07. 20:22
megjelenés
56
hozzászolás


56 hozzászólás a “48 FPS? Döntsd el magadnak!” bejegyzéshez

 1. Fúúú de fura… pedig én állandóan hasonlóan nézem a TAR-t… nagyon furi volt a trailer. Mondjuk én már döntöttem… semennyi FPSel nem fogom megnézni a hét törpét :D

 2. Már eddig is megosztotta az embereket ez. Ezután is megfogja. Nekem tetszik az élethűség miatt.

 3. Nagyon fura, nem tudom… szerintem hagyományosan nézem meg. Az mondjuk már látszik rajta, hogy a 3D-nek viszont nagyon jót tesz ez a ráta, mert már most is néha minimális térhatás érzete van, pedig sima 2D, ha erre még rájön a 3D+szemüveg… végre egy film, ami igazán jó 3D-ben?

  A kép viszont gyönyörű, de ez gondolom nem az fps hanem a felbontás és a képminőség érdeme.

 4. Mindenekelőtt köszi a posztot, mert nem is tudtam, hogy így felkerült a netre.

  Én minden technikai újítást pártolok, és mikor kiderült, ez a fps-téma. Úgy gondoltam Jackson jól döntött, halad a korral stb. (Sőt nagy CS-s ként ugye játékoknál minnél több FPS… ugye human? :D)
  És most miután megnéztem… (megnéztem 3 lejátszóval, hogy ez titu ilyen? ) ez NAGYON-NAGYON! fura. Elképzelni se tudtam, hogy ennyire más lesz. Nem tudom jobb e vagy nem, de én először alap verziót fogom megnézni, és csak utána a 48Fps-t. Megdöbbentő a különbség.

 5. Nem, amit linkeltél az nem a 48 FPS-es trailer, hanem 24 képkockás anyagból interpolált cucc. “wie der HOBBIT-Trailer in 48 Frames per Second aussehen könnte.”

 6. “denemigen”

  Na ez bíztató! :) remélem akkor az eredeti jobb. Én direkt néztem statisztikát közbe, hogy tényleg 48fps-e, de akkor ha felkonvertált akkor mind1.

 7. Azt ugye tudjátok, hogy IMAX 3Dben csak sima 24 fps-esl fogják adni a filmet?
  Külön van a HFR3D vetítés!

 8. Ha 1x nézed meg moziban akk egyértelmű h 48fps, vásznon, 3D-ben kurvaszép lesz! Ha többször nézed majd meg moziban mint én akkor mind1 mert megnézem 24ben is! De a 48 fpst, projektorral, vászonra 3Dben soha nem hagynám ki!

 9. Igazából, mivel változást jelent a megszokottól ezért már alapból sok ember csak azért is utálni fogja.

  Azt viszont nem állítom, hogy jobb volna, mint a 24 fps ezért részben igazat adok az “utálóknak”, de ezt jobb lenne, ha nem 2 perc alapján kéne eldönteni, valamint ez a videó nem is feltétlen ugyanaz, mint amit a moziban látsz, de egyelőre nincs más lehetőség tesztelésre ezért hasznos volt megnézni. Sportot például jobb magasabb fps számmal nézni tapasztalataim alapján.

  Kicsit olyan ez is, mint a 3D azt is sokan úgy bírálják, hogy nem voltak még, de mégis állítják, hogy mennyire rossz és mikor jön egy rosszabb példa egyből helyeselnek, de én is túlzok már egy kicsit.

 10. Elég fura. Lehet, hogy meg lehet szokni, de ez így nem jön be.
  Azért megvárok még pár kritikát, de én inkább nem kockáztatnék és normál fps-el nézném.

 11. hát nálam ennyi, ha csak minimálisan is hasonlít az igazi 48fps-re, akkor én kihagyom…nagyon illúzió romboló, szó szerint. elveszti a mozis varázst, sima otthoni digitális kézikamerás feelingje van.
  még szerencse, hogy van választási lehetőség.

 12. érdekes nagyon, egy két résznél éreztem mintha fel lenen gyorsítva pl amikor a törpök készülnek kajálni Zsáklakban és dobálják a tányérokat

 13. Nekem tetszik. Csak most fogtam fel igazán, hogy a 24 fps mennyire zavarja az agyam. Gondolom dolgoznia kell, hogy a kimaradt kockákat pótolja képzelettel vagy nem tudom :D Ez meg olyan valóságos.

 14. Nekem olyan, mintha gyorsított felvételt néznék :S A gyorsan mozgó tárgyak (pl papír Bilbo kezében mikor fut) meg tiszta szellemképesek. Bár gondolom ez utóbbi a konvertálás mellékterméke csak. Részemről maradok a hagyományosnál.

 15. Egy előzetesből azért nehéz megállapítani, h. jobb lesz-e.
  Számomra a távolika gyönyörűek voltak, viszont a közeliek meg iszonyat furák!

 16. Ja nekem is olyan, mintha valami gyorsított felvételt néznék. Mondjuk a tájaképeknél jól nézett ki, meg ott ahol kevesett mozog a kamera.
  3D vel párosítva már elég beteg anyag jöhet ki belőle. Tudja a fene, ha 3 órán át nézném így, moziból kijövett lehet beokádnék. (Ugyebár a szem alapból nem 48fpsel látja a világot). Maradok a hagyományosnál.

 17. mozgásoknál gyönyörű viszont néha tényleg olyan mintha gyorsított felvételt néznék, nem gond megszokom, ezt így kell látni moziban :)

 18. Szar a netem, nagy nehezen letöltöttem a high quality-t, de a hang 2 lejátszón se működik rendesen. Most töltöm a mediumot, ami több mint 100 megával nagyobb mint a high. wtf? :D

 19. Na ezzel már faszán működik, engem is véglegesen meggyőzött a 48 FPS-el kapcsolatban, szerintem jól döntöttem a HFR-es jegyemmel. :D
  (amúgy rajtam kívül más is egyből elkezdi dúdolni/énekelni a törp dalt, akárhányszor csak meghallja valahol?)

 20. jaja én is előbb azt töltöttem le és csúszott a hang. Gondolom mert ‘.flv’ volt a medium meg ‘.mov’ de azzal semmi gond.

 21. Nem vagyok egy nagy ellenző, de szerintem ez borzalmasan néz ki, ha ilyen lesz. Teljesen elveszíti így a filmes varázsát és olyan lesz tőle, mint egy olcsó tv film. Remélem nem lesz ebből is divat, mint a 3d-ből.

 22. Nekem tetszik, bár tény, hogy elsőre furcsa!
  A kép valahogy sokkal tisztább, “folyékonyabb” a mozgás, mégha a közeliek tényleg olyanok, mintha fel lennének gyorsítva egy picit!
  Bár lehet hogy tényleg fejfájást fog okozni néhány embernél, de én speciel a sima 3D-től is kapok néha, mivel alapból gyengébb a szemem.

 23. lehet a gépemmel van valami baj, de néha változott a képsebesség, legalábbis én úgy vettem észre, meg a hang is késett párszor. lehet csak a videó nem a legjobb. de egyébként szerintem egyáltalán nem rossz, persze tény hogy szokni kell.

 24. Számomra ez olyan, mint a tv-men a bekapcsolt tru motion effect–> mű.

  Amúgy itthon akkor, ha jól számoltam, legalább 3x kéne megnézni moziban, hogy minden verziót lássam (imax, hfr és 4k). :S

 25. uh, nekem sem tetszik. brazil szappanopera hangualta van – bár nyilván szebb azért. de a film maradjon 24, esetleg 30 fps. (viszont a first person shooterekben sokkal jobb az 50 FPS :)

 26. Hát ez így monitoron elég fura volt. Helyenként ez a gyorsított lejátszás effektje van, máshol meg olyan, mintha már ez is 3d lenne.
  Nem tudom, látni kéne vásznon, hogy el tudjam dönteni tetszik-e igazán.
  Hol fogják itthon így játszani?

 27. Ez ugyanolyan, mint amikor az lcd-n bekapcsolom a 100Hz-es trumotion-t. Hát inkább sosem kapcsolom be, még sportműsornál sem. Olyan mintha gyorsítottfelvételt nézne az ember, egyáltalán nem életszerű.

 28. Nem hiszem hogy a film ilyen gyorsított felvételbe lesz majd leadva, kizárt. Amúgy nagyon bejön ez a 48, hát még 3D-be. Epic lesz!

 29. Nekem nem igazán tetszett, mikor kint vannak a szabadban és nincs díszlet vagy CGI akkor eszméletlen jó a kép, de mikor díszletek között vannak vagy trükkökkel van tele pl, mikor a tündéknél vannak és egy vízesés mellett halad el a kép akkor nagyon műies. Lehet igaza lesz azoknak akik szerint 3Dben viszont jó lesz.

 30. Egyébként a teóriám a gyorsított hatásra: van egyfajta blur effect a képkockákon, amik a renderelésnél nyesnek rá, namost mivel itt csak a 24 fps-es kockák vannak duplázva, egy kockát fele annyi ideig látunk, viszont a blur effekt 24 fps-re volt belőve, így viszont az agyunk meg van zavarva rendesen. De azoknál a jeleneteknél, ahol nincs nagy blur, mosódás, ott jól kijön, mennyire jó.

 31. Zirowe:
  Nem lesz 4k-s vetítés sajnos. Magyarországon ötféle formátum lesz csak:
  – 2D szinkronnal
  – 2D felirattal
  – 3D szinkronnal
  – IMAX 3D szinkronnal
  – HFR 3D szinkronnal

 32. Jó lesz ez, csak ez a konvertálás nagyon nem adja át ugyan azt látványt… Hamár barátok köztöt hoztátok fel példeként, ott sem úgy mozognak az emberek mint egy burlesk filmben…

 33. tényleg borzasztóan tévéfilmes hatást kelt így, nagyon rossz volt nézni
  viszont 3d-ben talán valóban lehet haszna, mert tényleg jobban előjöhetnek a dolgok, bár én azt sosem látom meg, nem bírom a 3d-t, 2d-sre megyek majd jövő héten, ott remélem, sima fps lesz

 34. Gandalf: hogy hogy?

  Nekem még egy hónapja mondták a moziban, hogy lesz Hobbit 4K-ban.

  Ne már!:S

 35. Nekem ez nagyon szappanoperás, mint amikor a TV-n beállítom a nagyobb képfrissítést. Én maradok a hagyományosnál egyelőre.

 36. Idegesítő, természetellenes f*s.
  Biztos, hogy nem bírnék így végignézni egy filmet. Tényleg a tv-k truemotion-funkciójára emlékeztet, azt se bírom 3 percnél tovább elviselni.

 37. Szerintem addig senki ne mondjon vèlemènyt, amíg legalább egyszer vègig nem nèzte moziban a filmet.
  2 percnyi felvètel után ilyen utálkozó következtetèseket levonni egyenesen szánalmas.
  Mèg esèlyt sem adtok neki!
  Persze mert a sok bírka kritikus negatív vèlemènyen van, akkor már a vèrpistikèknek se tetszen ám.
  Kèsz röhej!

 38. furcsa volt. a távoli képek nagyon szépek, de a közeli nagyon fura. én ennyitől is megszédültem kicsit (nem túlzok… sajnálom ez van :()

  ezek után nem merem bepróbálni hogy erre váltsak jegyet, inkább maradok a normál felbontásnál.

  nagyon sajnálom, akartam szeretni :( francba. de tényleg fura érzés volt. ha öt percig kell ezt néznem behányok… nemtom miért :S:S:S:S húde bánt a dolog :S

 39. nahát, ez valami egészen fura!

  soha, semmilyen 3D-s vetítésen nem volt bajom a képpel, de ettől a két perctől most rendesem megfájdult a fejem. :( nem is értem. kicsit bizonytalan lettem, mert először IMAX-ben tervezem nézni és utána HFR-ben, de ha ez moziban is ilyen, akkor az nullázza az egészet, ez nekem nem oké.

  meg némelyik effekt a CGI-s képeken olyan más. nem tudom, attól-e, hogy olyan élethű lett, vagy attól, hogy túl műnek látszik inkább. még ezt sem tudom eldönteni. Völgyzugolyban a víz pl, az valami egészen nem vízszerű anyagnak tűnik.

  megvárom az első tapasztalatokat, nem szeretnék kijönni a HFR vetítésről majd.

 40. Emberek, mielőtt messzemenő következtetéseket vonunk le, ez házilag átalakított verzió:

  ” This video is an UNOFFICIAL presentation of the trailer in the 48fps format, and contains occasional visual distortions that are a result of the conversion process. This footage does NOT truly demonstrate how the final version of the film will appear; it merely helps to demonstrate how it will be different from a normal 24fps film.”

 41. Ezt a postot kar volt kirakni, Peter Jackson biztos orulne, hogy igy lejaratjak ezt a technologiat. A video keszitojet pedig orok Blikk es Bors-n elesre karhoztatnam.

 42. Ez így elsőre Benny Hill Show volt. De ennyiből még nem tudok pálcát törni. Ízlelgetni kell, majd kiderül…

 43. Ez érdekes, elsőre azt hittem összehányom magam két jelenetnél még itt a pici monitor előtt is (pedig én wolf3D-n edződtem), amikor Bilbó fut, meg amikor Gandlaf és a száraz fa körül forog a kamera. Másodszorra oké volt, harmadjára élveztem.

  Simán el tudom képzelni a rosszullétet moziban, főleg ha az egész látóteret betölti a kép.

  De szerintem ez is csak megszokás kérdése lesz.

 44. Én ezzel a megnövelt fps értékkel NBA kosármeccsek alkalmával találkoztam először. Ezeket már jó ideje 60 fps-ben rakják fel az ismert oldalakra. Megmondom őszintén én nem nagyon vettem észre belőle semmit, azon kívül, hogy a laptopom néha nagyon tud tőle szenvedni.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.