Podcast: Nyilvános vetítés 021: 48 vörös harcos

Ezúttal a heti premierben is spoilerezünk, a Red Lights ilyen, így akartuk kidumálni. De előtte más témák is szóba kerülnek, és Wayne centire eltalálja a The Day-t. Nehogy megnézzétek azt a filmet.

Star Trek trailer jön
Visszatér a Killing
Hobbit 48 FPS-ben
Teaser: Upstream Color
Heti Premierek
Megtekintve: Magic of Belle Isle
Megtekintve: Red Lights
IMDb250: Warrior

Letölthető.

14 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 021: 48 vörös harcos” bejegyzéshez

 1. Hú gyerekek ennek jobban utána kellett volna néznetek, ha már a technikába belementek, vagy legalábbis felszínesen véleményezitek a szereplőkön keresztül.

  Merthogy itt a Tom Hardy játszotta Tommy volt a gyengébb harcos, de tényleg. Az egész film arra épült, hogy ő a “gyengébb”, de nem fizikai szinten. Gyakorlatilag ő egy olyan alak a moziban, akiben megvan az őserő, de a korábbi fiatalabb sikerei már régiek. Személyiségében Tommy, amikor a film bemutatja már nem egy jó “sportember” (vagy harcos). Csupán egy megtört, még mindenért küzdeni kész figura. Lényegében egy sarokba szorított állat veszélyességével.

  Simán bedőltetek ennél a mozinál annak, hogy amit árszt magából a karakter az egyenlő a küzdőtechnikai tudásával. Ha megnézzük abban igazatok van, hogy Hardy képviselő az elemi erőt, aki abszolút beleveti magát a küzdelembe, egyből nekimegy mindenkinek. Mégis ő a rosszabb “harcos”.

  A Joel Edgerton játszotta Brendan pedig tényleg nem sugallta ezt a fajta brutalitást. Tommy-hoz képest nincs olyan múltja sem, az alkata is szálkásabb és nem az a falat bontó bikanyak, mint Hardy. Viszont egyérdelműen Brendan a tisztább szellemű, nagyobb tudású, ugymond technikásabb harcos.

  Nézzétek csak azt, hogyan nyerték meg a meccseiket. Hardy bemegy a ringbe, nekiugrik az ellennek és brutálisan lenyomja, semmi tervezés, megy és eldönti a meccset alapvetően az erejében bízva. Ez pedig még véletlenül sem azt jelenti, hogy ő a jobb, csak ő látszik annak. Reálisan az ilyen tipusú küzdőknél ez addig nyerő, amíg nem ütköznek bele valaki nagyobba, vagy önmagukhoz hasonlóba.

  Míg Brendan visszafogott, talán bizonytalanabb is végig, viszont kurva elszánt. Nem olyan megszállott módon az, mint Hardy, hanem épp úgy mint a legjobb harcosok – tudás alapon lép be a küzdőtérbe. Nem lenyomja az ellenfeleit, hanem csapdába ejti, szorító- és feszítő fogásokkal elkapja a másikat és megtöri (néha szó szerint).

  Szerintem emiatt Brendan sokkal jobb harcos, mivel izomból győzni jóval egyszerűbb, mint erőn felüli találékonysággal.

  A Warrior egyébként tényleg egy kurva jó film!

  A barátnőm megkönnyezte az utolsó húsz percet (annak ellenére, hogy abszolút nem egy síros fajta), szóval ez a “férfi film” talán inkább személyiség, mintsem nemiség tekintetében tetszhet bárkinek.

  Persze értem én a célközönség témát, de ennek ellenére is, csajok ti is nézzetek Warrior-t!

 2. nekem egy kötekedésem van az amúgy nagyon jó warriorhoz: nem értettem tommy motivációját, miért nevezett be? ja meg még egy: hogy kerültek ezek be a világ legjobb mma harcosai közé? főleg egy szökött, álnéven szaladgáló alkoholista, mert még a tanár meg van magyarázva (bár az is kissé erőltettet)

 3. rapchee:

  Tommy a halott katonatársa családján akart segíteni a nyereménnyel.

  A film pedig nem egy hivatalos MMA bajnokságról szólt, hanem egy fiktív megmérettetésről ahová vagy meghívásos alapon, vagy egy nevesebb szponzorliga nevezésével kerülnek be a harcosok.

  Tommy kiütötte az egyik ilyen csoport bajnokát az edzőteremben, ebből pedig a sport szerelmesei számára olyan sikeres youtube videó lett, hogy az említett bajnok menedzsere beszuszakolta a versenybe a reklámértéke miatt. Ennyi, vagy legalábbis nekem ez jött le.

  Az amcsiknál nincs szinte semmilyen társadalmi regisztráció, max népszámláló jelleggel. Ha nincs jogsid, biztosításod, bankszámlád, vagy akár könyvtári kölcsönzőkártyád nem vagy a rendszerben sem. Amíg nem ellenőrzik vissza az vagy akinek mondod magad. Tommy-ról meg azt hiszik kocaszereplőként van jelen, mint amatőr, netceleb bokszzsák a nagyoknak. Amint nyerni kezdett ki is derült róla minden egy nap alatt :P

 4. A Facebook-on jött a hír tegnap, hogy Peter Jackson bejelentette jövőre jön a bővített Hobbit is 25 perccel hosszabban. Akkor legalább tudom hogy a simát nem kell megvennem. Remélem az is kb 4-5 dvd-s szett lesz. :)

 5. symor: azért én próbáltam ellenkezni ebben kicsit. Mondjuk szerintem Hardy sem rossz harcos volt, nem jelenthető ez ki, egyszerűen csak két stílust képviseltek a testvérek.

 6. hahakocka: Nem láttam a hírt, de szerintem nem lesz külön normál és bővített dvd-s kiadás, hanem egyben lesz. De ez csak tipp, ha tényleg lesz külön akkor bocsi hogy beleszóltam. :D

 7. A Warriornál a két tesvér különbségénél a kulcsszó: elszántság. Brendan karaktere semmilyen szempontból sem jobb harcos, mint Hardy, hanem elszántabb. A verekedési technikája sem zseniális, hanem kitartó (amit kb. 20-szor elmondanak a filmben). Hardyról meg mindenki tudja, hogy brutálisan tehetséges, csak hát a filmben ez úgy jön át, hogy mindenkit egy ütéssel kiterít, úgyhogy nem mutogatja túlságosan a technikáit.

 8. Human:

  Nem rossz, csak gyengébb, már ami a technikai kivitelezést illeti Brendonhoz képest.

  Egyébként a filmet egyértelműen Hardy és Nolte összjátéka uralta. Noltének az ilyen szerepek talán végre egy Oscart is hozhatnak majd végre a jövőben.

 9. Ez az, lehet hogy tud vagy tudna ő is olyan technikákat, de ha 1 ütéssel befejezi minek csinálja.Tommy sokkal nagyobb eredményeket ért el, ergó jobb harcos, ez ilyen egyszerű.Brendan csak azért nyert mert a családjáról volt szó, és a végén volt egy szerencsés kéztörés is.

 10. Végzet napjában jól zúznak.. kb ennyi, aki bírja az ilyen posztapok trasht annak kötelező

 11. Peterlarge és jim455:

  A harcot kicsit másképp értékeljük. Tommy valóban elszánt és ennyi, az viszi előre ameddig lehet, aztán jön az a “szerencsés kartörés” (ez tetszett!).

  A vak elszántság a verekedésben dívik nem a valódi harcban.

  Tommy-tól én nem láttam semmi olyat a film alatt, ami azt mutatná, hogy ügyes is lenne, pláne technikás. Egyszerűen nem ésszel dolgozza meg az ellenfelét, izomból pedig vagy rögtön nyer vagy saját magát győzeti le.

  A film végén is látszik, Brendant ez az erő nem félemlíti meg sem a testvérévek kapcsolatban sem a nála két méterrel nagyobb ruszki állattal kapcsolatban. Egy dúvadnak maximum szerencséje lehet egy olyan harcossal szemben, aki kivitelezésre és nem egyből lerohanó kiütésre hajt.

  Nem egy MMA harcot láttam már, az ilyen Tommy-hoz hasonló energiabombák nagyon izgalmas figurák, de ezzel együtt nagyon rövidtávúak is. A végén szinte mind összetörve végzik, mert beleszaladnak valaki ügyesebbe, aki kifordítja a térdüket, vagy eltöri a karjukat. Egyik sem egy földharcos típus és a Warrior nézése alatt ugyanezt éreztem Tommy-nál is.

  Ellenben Brendon végig tisztában van magával a küzdelem alatt. Az ilyeneket pedig maximum tényleg csak kiüthetik, ha meg arra nem képesek, akkor rövid időn belül éreztetik az erejüket a szorításuk súlya alatt.

  Szerintem ilyen a jobb harcos. Hardy figurája is jó persze, az első ringben lezajló összecsapása láttatja ezt igazán, de egyáltalán nem látom véletlennek, hogy Brendon nyert a küzdősforma szempontjából sem. Egyedül amiatt izgultam a benga elleni meccse után, hogy vajon ugyanúgy fejben rendben tud-e majd maradni a testvére ellen is.

  Magával ragadó egy film, na!

 12. Warrior: Szerintem Brendan sikerének a kulcsa a felkészítésben rejlett, legalábbis nekem az jött le. Egyrészt elkezdett hallgatni Frankre, az edzőjére, másrészt ő végig éles harcal készült a spártára, nem csak edzett a teremben. Nagyon jó kis film volt. 10/10

 13. Én meg a hajamat téptem már, hogy mikor lesz vége a Warriornak. Komolyan, láttuk már ezt ezerszer. A Rocky óta nem volt jó bunyós dráma. Van Damme filmjei Kickboxer stb is szórakoztatóbb volt ennél, ott legalább látványos bunyó volt, itt az se. Joel Edgerlton az egy pozitívum ami tetszett. Az alkoholista Nolte se a kedvencem. Hardy hozta a tőle szokásost, a keményt és kész. Nálam ez 10/3 pont azért amit mondtatok is, mert egy nagy kliséhegy az egész.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.