Red Lights

Avagy A gyilkos médium és a nevetséges magyar címek egyik remek példája. Az eredeti cím a főszereplők elmondása alapján az átlagostól eltérő, kirívó, oda nem illő dolgokra utal. Ezen túllépve viszont egy szórakoztató film. Az egyik legnagyobb probléma, hogy leginkább spoileresen jó beszélgetni róla. Tényleg.


You know, there are two kinds of people out there with a special gift: the ones who really think they have some kind of power and the other guys who think we can’t figure them out. They’re both wrong.

Erről szól a film amúgy, és a varázslatról, szemfényvesztésről. Két doktor magukat médiumoknak vallókról és trükkjeikről rántja le a leplet. Egy ideig a mindennapjaikat látjuk, remekül építgetve a hangulatot, hogy utána feltűnjön a főellenség: Simon Silver. Ő az, akiről még senkinek sem sikerült bebizonyítania, hogy csaló. Nekik sikerül? Vagy nem is csaló?

Nem akarom annyira a podcastot reklámozni külön, de abban spoileresen, sokkal mélyebben dumáltunk a filmről. Tipikusan olyan, mondom, amit az ember utána kidumálna a haverokkal, hogy mennyire nem tetszett neki ez és ez. Vagy épp azt, hogy milyen jól volt felépítve az egész. Ez utóbbit képviselem én, látszik, hogy az író-rendező Rodrigo Cortés (Buried) egy kerek koncepcióval ült neki a Red Lightsnak. Ezt még akkor is el kéne ismerni, ha “úristen idén nem láttam ennél rosszabb filmet” az első reakció a megtekintése után. Minden hibája ellenére is összeállnak a részletek.

Sajnos a negatívumok között mindenképp meg kell említenem, hogy van benne némi felesleges ijesztgetés. A film közepén egy olyan fél óra található, ami kilóg a nyomozós, a “varázslat mögé tekintős” hangulatból, inkább az olcsó hatásvadászatra megy. Kicsit olyan, mintha a stúdió szólt volna, hogy a médiumos trükkök kevesek, legyen benne valami műfaji identitászavar. De ezen kívül minden szintje működik.

15 hozzászólás a “Red Lights” bejegyzéshez

  1. Láttam már egy pár hete, de nem tudom eldönteni,h jó volt v rossz. Egy egyszer nézős alkotás szerintem ami elég könnyen felejthető.

  2. Ebben a filmben sokkal-de sokkal több volt. Alapjában véve jól felépített, de mégsem tud átütő lenni. És nem a színészeken múlt a dolog.

  3. Szerintem jó volt, de némi bukfencet azért volt benne.
    Spoiler!!!
    Amikor a színházban De Niro felrobbantotta a lehallgató fülkét, akkor mi is történt? Mert, mint később kiderült elvileg nem csinálhatta ő.

  4. ó nekem ez nagyon tetszett! 2x kellett nekiülnöm, mert a film hibáján kívül első nekifutásra beájultam..mindegy is.. az a kategória, amire még jövőre is fogok emlékezni.

    hatalmas SPOILER

    @bruti:
    Nem De Niro robbantotta fel. Mivel a végén kiderült, h ki kicsoda vagy éppen micsoda valójában, össze lehet rakni, hogy az is Buckley képességei miatt történt

  5. SPOILER

    nekem nagyon tetszett, csak a vége volt faszság, de így az ezoterikusoknak is csontot dobtak legalább

    jobban is kidolgozhatták volna az tény

  6. spoiler

    Nem volt olyan rossz. Amíg ki nem nyírták Ripley-t még kifejezetten élveztem is, a filmet! :D

  7. blady!
    Ez így akkor se frankó, majd újra belenézek, mert nem stimmel.

    Amúgy érdekes, hogy ennyire megosztja a film a nézőket.

  8. most néztem meg és az a helyzet, hogy nem tudom h álljak hozzá..ilyet filmet én még nem láttam… jó volt vagy rossz? zseniális vagy ökörség? fogalmam nincs!

  9. Kalap fos még jó h letöltöttem nem moziban néztem.. Szegény DeNirónak meg ilyenhez kell adnia a nevét? ennyire semmi szerep? (nem igaz)

    Ki nem bontott szálak, sztem szar felépítés, és amit csattanónak szántak azt ledarálta a végén 1 percben majd stáblista.

    u.i.: ha olyan kurva nagy médium akkor miért hagyta szétveretni magát.

    ad2 de niro miért akad ki a végén mikor remeg a föld még ha tudja h nem is miatta? játszotta volna meg h az ő műve, így csak lebuktatja magát.

    ad3 ettől még nem derült ki h hogyan csalt Robi.

    tudnám folytatni… 10/4

  10. Szeti
    Azért hagyta szétveretni magát, mert még nem volt tisztában teljesen az erejével. Ez hozta fel benne igazán (a verés). Szerintem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.