Blockbuster watch: Hobbit

A lényeg: Amerikában 84,78 millió dollár. Decemberben eddig az I Am Legend (77,2) nyitott a legjobban. Eddig. Nem mellesleg a Return of the King első hétvégéjét is verte, ami csak 73,3 millió dollár volt. Sajnos kevesebb jeggyel érte ezt el, hiszen a 3D és a többi miatt azért erősen változtak a jegyárak mostanában. HDR-ben (48fps) odakinn sem ment sok moziban, a Warener kijelentése alapján viszont a 2D, 3D, HFR 3D formátumokból ez utóbbi volt a legnépszerűbb, csak a kevés helyszín miatt ez a bevétel nem olyan nagy részét jelenti.

A világ többi része 138,2 milliót tett az összeghez, ebben vagytok ti is, mert én még nem láttam.

15 hozzászólás a “Blockbuster watch: Hobbit” bejegyzéshez

  1. Nincs ebben semmi meglepő, várható volt. A film minősége a csalódás igazából, de ez általában az átlag nézőt annyira nem érdekli, de érezni, hogy csak a pénzre megy, már a három részre bontásnál érezni lehetett, hogy maximálni akarják a bevételt, csak fejőstehén a dolog, aztán ugye már most az extra, vágatlan kiadást lebegtetik… ami ugye megint csak a pénzről szól, mert ha nem arról szólna, akkor mehettek volna moziban is a kimaradt jelenetek. Ezzel a Tolien biznisszel nagyon behúzott Jackson, garantált az anyagi siker. Az már más kérdés, hogy ha a következő részben sem tud újat, egyedit, többet hozni, mint az első trilógiában, akkor ha anyagilag nem is, de szakmailag sokat veszthet. Szerintem.

  2. kameraman:

    “akkor mehettek volna moziban is a kimaradt jelenetek”

    ezzel mondjuk vitatkoznék, közel 4 órás filmek születtek lotr-nél is, szerintem az ilyen hossz már inkább taszítólag hat sokakra, anno a dvd-nél is voltak megjegyzések

    inkább örüljünk, hogy rendes rendezőit kapunk majd, nem úgy, mint scott-tól prometheusnál, ahol a kimaradt jelenetek csak egy béna extra

    legalábbis én nagyon remélem, hogy komolyabb rendezőit kapunk majd itt is, azért az nem a szokványos vágjunk bele két véresebb percet, és voilá, kész az unrated verzió maszlag

    én amúgy egyáltalán nem vártam többet hobbittól, mint lotr-től, sőt

  3. Én megmondom őszintén, hogy bár fanyalogtam az első képeken, meg a törpök kinézetén stb… de azt vártam, hogy valahogy robban majd.

    A meglevő tapasztalat (LOTR trilógia) számomra predestinálta, hogy erősebb, több tud lenni. (Nyilván már lankadt az ember “csodavárása”, mikor kiderült a 3 rész.) Kicsit olyannak érzem a Hobbitot, mint anno az Episode I-et. Nagyon erős alapra épül, komoly rajongótáborra, de valahol elsiklik a dolog és egy pénzeszsákká alakul. (Nem a pénzszerzéssel van gondom, én is beállok a sorba, veszem a figurákat, posztereket, könyveket stb…elmegyek a moziba) hanem amikor úgy érzed, hogy kicsit megpróbálnak hülyére venni. Továbbra sem mondom, hogy rossz film a Hobbit (én 7/10-et tettem rá), csak összevetve az előzőekkel középszerűnek tűnik, annak ellenére, hogy gyakorlatilag ugyanazon emberek készítették, plusz az előző 3 film tapasztalata is mögöttük állt.

    Nekem kicsit ott sántít a “rendezői változat” dolog, majd a dvd-n, hogy akkor már itt a moziverzióban lehetett volna kicsit feszesebbre vágni, pl nekem az eleje nagyon sok volt a törpökkel, meg a poénkodással, néhol a rendező túlságosan belefeledkezett a tájba is, ha ezeket “komolyabb kimaradt” részekre cseréli már a moziban, akkor lehet, hogy az egész összhatása jobb. Számomra.

  4. Hát kiválóan szórakoztam rajt, és a LOTR-t valahogy untam is már, meg nem vagyok egy nagy rajongója kellemes csalódás volt ez a film. Ha ez a film lett volna anno, és most a gyűrűk ura, ugyan ezek a vélemények lennének. Örülök a magas bevételnek, jár neki.

  5. erősebb az lotr, naná, az egy epikus mű, a hobbit meg csak egy mese, ami azon a világon játszódik, semmi több, még ha ki is egészítik a függelékekkel, akkor sem ugyanaz a jelentős kaland, így nem is kell tőle nagyobb dolgokat várni, számomra egy újabb filmélmény abból a világból, amit rég ismerek, és ennyi, simán megnéznék még száz másikat :)

    nekem meg pont az volt vele a bajom, hogy túl keveset foglalkozott néhány törppel :D a rendezőitől pont ezt remélem, hogy azok a jelenetek, amiket te még jobban unnál, benne lesznek, akkor jár majd neki a 10 pont tőlem

    no de ez már a tetszik, nem tetszik kérdésköre, amit a filmnél már sokan elmondtak így is, úgy is, szóval hagyjuk is :)

  6. Na, majd szerdán én is beleadom a magamét a bevételbe, plusz a 3 magammal rángatott barátom :D

  7. Mammut:
    Na, de Jackson éppen egy epikus töltetet adott ennek a mesének is, beleszőtte azokat a könyvben nem meglévő részleteket, amikkel többé vált a történet egy kalandnál. Ennek jogosságán lehet vitatkozni, de filmként, LOTR előzményként így sokkal jobb lett.

  8. Hami: inkább csak amolyan zordabb komolyságot adott, és kicsit zavart is, mint azt már írtam az ajánlómban, én csak mesét vártam, de persze még kétszer megnézem, és megbékélek vele, ahogy magamat ismerem :)

    de ez a másik poszt témája, itt inkább a bevételről beszéljünk, ami amúgy szép, bár a 100 milla csak nem lett meg első hétvégén (és átszámolva mindent a legenda vagyok még mindig az első, a hobbit csak a harmadik a király visszatér után, de ez is szép eredmény) :)

  9. Pont ez a kis zordság tartotta meg az egyensúlyt nekem, kellett oda! Kinek a pap kinek a paplan! :)

  10. Teljesen megérdemli. Nem értek egyet Kameramannal, szerintem teljesen rendben volt a film. Persze más, mint a LOTR volt, de a könyv maga is más. Az meg, hogy a pénzre mentek… hát nem tudom. Nekem úgy elszállt ez a 3 óra, hogy észre sem vettem. 22 perccel lesz hosszabb elvileg az ext. változat és biztos vagyok benne, hogy azt is megnézem.
    A SW episode I-hez hasonlítani, meg elég nagy … volt…

  11. Ugyanaz a helyzet mint a Prometheus-szal. Mindenki jaj jön a GYU előzmeénye. Mekkora lesz.
    Nem, ezt nem így kell felfogni. Egy sokkal gyengébb történetből kihozták a maximumot eddig. PJ. ügyesen rendezett. Big things have small beginnings…

  12. akkor irány a moziba mindenkinek, de csakis imax-re, őszintén szólva a Star Trek prológ nagyobb élmény volt, mint ami utána jött :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.