Podcast: Nyilvános vetítés 023: A várva várt utazás… harmada

Nem találjátok ki miről dumálunk a legtöbbet, hiába jó az Annie Hall. Ezúton rögtön javítok is, a Samsara 70mm-es filmre készült.

Trailer: Smurfs 2
Premier: Samsara
Premier: Jiro Dreams of Sushi
Premier: Life of Pi
Megtekintve: A Hobbit – A váratlan utazás
IMDb250: Annie Hall

Le is tölthető.

A weboldalon pedig shownotes is van, időpontokkal.

16 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 023: A várva várt utazás… harmada” bejegyzéshez

  1. Én tegnap a Hobbit előtt láttam a Pis trailert, és UTÁLTAM. A zebra miatt, mert nyilvánvaló, hogy a tigris vagy fölzabálta, vagy kiesett a csónakból, vagy nem tom. Nagyon nem tetszett, a látvány persze szép volt, de ennyi.
    A Hobbitot én imádtam, számomra többször nézős. Nekem a látvány, a jó szövegek, a részletesség csillagos 5-ös, olyan részletek tűntek fel, hogy bilbó kabátja láthatóan használódott a film alatt: először csak a vállán, majd a hajtókáján is megkopott az anyag. Én bírtam a törpöket is, a közöttük levő barátságot, humort. Amíg a film tartott, nem bírtam elszakadni a vászontól.
    Két negatívum jut csak eszembe: főleg a film elején, mikor gyorsan mozgott a táj fölött a kamera, néha zavaróan elmosódott a kép széle, plusz mikor a fehérszakállas törp elmeséli Thorin tölgyfapajzsos nevét, akkor nekem az kicsit már túl ömlengős volt.

  2. én nagyon élvezem ezt a műsort, figyelemmel kísérem mióta elkezdődött, így tovább :)

    viszont Wayne véleménye mindig olyan labilis, mintha nem mondana soha semmit.

  3. Igazatok van abban, hogy meg kell találni a HFR technika helyét, mint ahogyan a 3D technológia helyét is.
    Otthoni TV előtt én is “pointless”-nek éreztem a 3D-t, egyszerűen nem adott hozzá plusz élményt a filmhez.
    Azt javaslom, hogy nézzetek meg 1-2 tengeralatti dokumentumfilmet egy 3D TV-n és majd meglátjátok, hogy a 3D technológiának igen is van létjogosultsága, csak jól kell használni.

  4. A Hobbit véleménnyel egyet értek. Nagyon epic, nagyon nagy, de azt is megértem, hogy sokan agyfszt kapnak a hosszától.

  5. Fáj hallgatni, ahogy próbáltok fogást találni a Hobbiton:

    “nem elég PÖRGŐS…”
    “a gyűrűk urában JOBB A CSAPAT…”
    “a film jön le hozzám…”
    “nem volt látványos…”

    A videójáték trailer-szerűséggel viszont egyetértek.

  6. dwg: fáj nézni ahogy fogást próbálsz találni rajtunk: a kiemeltjeid eg része a 48fpsre vonatkozik, nem a filmre, a másik pedig személyes vélemény, de mindemmellett egyikünk sem húzta le a hobbitot sehova.

  7. megnéztem a PI-t. minden pillanata életed elfecsérlése, ne bántsd szeretteidet azzal, hogy elhívod őket moziba, jómagad pedig inkább rejszolj a budin 2 és fél órát, eredményesebb lesz mint a film!

    D.

  8. A rendezői változat most ‘csak’ +20-25 perces lesz tehát kb 185-190 perc. A rendező mesélt róla lesz az a jelenet amikorra kicsi Bilbó először találkozik Gandalffal, lesz még több elf vs törp csörte Völgyzsugolyban és új Goblinkirályos rész is.
    A könyvet kell szidni egyébként, mert nagyon hű (Azogot kivéve és az idő kronológiai téren nem) akinek unalmas volt az eleje pl.

  9. FESZESEBBRE VÁGNI A HOBBITOT??? … (itt most egy nagyon-nagyon hosszú komment volt, amit végül kitöröltem mielőtt elküldtem…)

  10. human:

    Az hát, nem is nézhetett volna ki máshogy. De azt ne mond nekem, hogy Woody Allen ilyen véleményezése nem egy balfékség.

  11. igazából ez eléggé érdekes kérdés. Nekem pl teljesen hihető Woody nőcsábászként is, mivel a humor fontos számomra, viszont ez meg emberfüggő. Mondjuk akinek Woody humora sem jön be, az kevésbé hiszi, hogy másnak bejön. Nekem a Norbiupdate és a társai nem hitelesek (nem az izom, hanem Az a kinézet), pedig döntik a nőket ezerrel.

  12. Nem véletlenül fogalmaztam így, allergiás vagyok az ilyen “férfias” álláspontokra, amiket Bélának sikerült NEM magában tartania. Egyszerűen annyira, de annyira….

    Á basszus, nem fogalmazom újra vagy ez is megy a moderáltak vesztőhelyére :P

  13. “nem tom elfogadni, hogy vele valaki három napnál többet tudjon lehúzni” ezt úgy nominálnám az idei év díjnyertes mondatára, mert nem hiszem, hogy nagyobb ökörséget fogok hallani

    ha valakinek az Annie Hall nem tetszik az egy dolog, de ilyen hülyeségeket felhozni, hát ez tényleg, azt hittem már semmi nem dobja fel a napom, de ez a szuper produkció, buti tájm

    ne nézz Woody Allent, mert a legtöbb filmben állandóan dugni akar és a végén még hiteltelen lenne

    egyébként ha irodalomórán is ilyen szinten támasztod alá az érveid, nem biztos, hogy az egyes osztályzat a hibás ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.