Safety Not Guaranteed

Bár rosszul indult a Safety Not Guaranteed, de a végére rendesen kivirágzott. Biztos nem lesz klasszikus, hiszen az első 40 percét annyira tipikus indie “furcsa-rom-com” hangulatban tölti, ami zavarhat pár embert, de mégis remek lesz a végére.

a safety not guaranteeed főbb szereplői

WANTED: Someone to go back in time with me. This is not a joke. You get paid after we get back. Must bring your own weapons. Safety not guaranteed. I have only done this once before.

A történet annyi lenne, hogy egy érdekes hirdetés nyomába ered a főszereplő újságíró és két gyakornok. Mi keltette fel a figyelmüket? Az apró alapján időutazásra keres társat egy őrült. Vagy mégsem az? Ki kell deríteniük és cikket írni róla, nosza, gyorsan oda is utaznak a kisvárosba ahol a jelentkezőknek megadott postafiók található. Ennyi elég is. Nem akarok senkit sem félrevezetni, nem az időutazás a fő téma, sokkal inkább a kapcsolatok. Van itt felnövés, komoly kapcsolat pánik, és ez még nem is minden. Minden szereplője igyekszik megóvni magát a csalódástól, minden áron.

A film nagy erénye, hogy teljesen természetesen mer a témáihoz nyúlni. Nem érződnek a kapcsolatok erőltetettnek, sőt, van olyan amit nem is zár le igazán, nincs megnyugtató végük, mégis valahol teljesnek érződik az élmény. Nehéz elmagyarázni, de a forgatókönyvírónak mindenképp dicséret jár ezekért az apróságokért. Szinte már a realizmus használható rá, csak akkor mindenkinek a sötét negatív végek jutnak az eszébe mostanában, pedig a valóság sokkal bonyolultabb.

Az első 40 percen kívüli problémám az volt, hogy a főszereplő lány végig úgy néz ki, mintha unatkozna. Biztos vannak rajongói Aubrey Plazanak, de én nem kerültem közéjük. Épp erős dráma jelenet? A seagal még mindig tart. Most meghatódott? A seagal még mind… A többiekkel nem volt nagyobb probléma. Oké, Jake “Nick” Johnson (A New Girlből) sem egy nagy színész, de a saját kvalitásaihoz illő karaktert játszott, így nem volt zavaró.

Biztos vagyok benne, hogy nem közönségsiker, de egy aranyos kisfilm, ami kár lett volna kihagyni.

10 hozzászólás a “Safety Not Guaranteed” bejegyzéshez

  1. Mi az, hogy aranyos ki film? Az év egyik legjobbja ez a mozi! (szerintem és amerikai fronton) Annak ellenére, hogy a fő vonal milyen úton vezet 8sci-fi) teljesen életszagú coming of age film, amely a legvégsőkig nyitva tudja tartani a kérdést az ember fejében.

    Az egész egy realista (na ide tényleg jó ez a szó, aki szereti a reális filmeket, az ezt lesse, ne a batmant) feelgood mozi, amely az ajtókat nem bezárja, vagy kinyitja, hanem sok esetben csak át-átles a kulcslyukon. A forgatókönyv nagyon erős, végig sikerül tartani a szintet, melyet az első percekben lefektet. Az egész a film a reményről szól. Ami mindenki másnak mást jelent.

    Az igaz, hogy nem tömegfilm, de nem kell hozzá szerintem jóstehetség, hogy azt mondjam, 10 év múlva kult státuszban lesz, mint hipszter film.

  2. a film tényleg nagyon jó, megéri megnézni
    és Abreuy tényleg borzasztó színésznő :d a parképítős sorozatban azt hittem, hogy ilyen a szerepe, de azóta is minden filmben ugyanez az arca van. mintha minden nap botoxban mosná az arcát :d

  3. Én Jake Johnsont kifejezetten jónak találtam ebben a filmben, de Plaza idegesítően azt hozta, amit a Parks and Recreationban, amiről eddig én is azt hittem, hogy az a karaktere, de most már nem vagyok benne biztos.

  4. En nyaron lattam mar,es ha ez nem kozonseg siker akkor zard be ezt az oldalt:D.
    Miert nincs tobb ilyen film ahol van valami aztan lesz is belole valami.
    ami zavart az a penztelenseg ami latszott a produkcion.

  5. Most néztem meg a filmet.
    Még meg kell emésztenem de van benne egy elég csúnya baki.
    Amikor a manus ellopja a lézer cuccokat a csaj meg tolat oda a garázsajtóhoz a furgonnal kb 2métert akkor a füst befelé megy a kipufogóba… Tehát valójában előrefelé megy csak visszafelé van lejátszva az a rész mintha tolatna. 42 ik perc 36-37 másodpercénél látható ez. Furcsa, hogy más nem vette észre pedig eléggé feltűnő.

  6. Nekem az ev legjobbja, habar iden lemaradtam sokmindenrol, nem neztem meg mindent amit akartam, de a varva-vartakat uti a sajat(?) mufajukban is, esakkor bemondom: Prometheus.
    Aubrey Plaza meg nagyon aranyos, mondjuk a Pyrexben is birom.
    Kosz human, tenyleg: kosz.
    (Mondjuk az imdb-n 23 ezer szavaztnal jar, ami eleg okes szam, ahhoz kepest, hogy mennyire underdog)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.