Podcast: Nyilvános vetítés 024: Tigrisetetés gombócos káposztával

Bár kicsit kötelező hangulata van, hiszen az ünnepek közben nem voltunk annyira ráhangolódva a napi rutinra, viszont mindenképp akartunk most is adást, hogy tényleg minden héten legyen, így megcsináltuk. Kicsit összevissza, rövid, hiszen Wayne nem ért rá és IMDB-t sem néztünk, viszont a mienk. Vagy hogy van a tanúban. A jövő hétre viszont Ravasz az agy puskacsövet nézünk IMDB-ről, idézzétek fel ti is.

Rövidhírek
Trailerek:
The Great Gatsby
Pain & Gain
This is the End
Burt Wonderstone
Premierek:
Lánybúcsú
Take this Waltz
Végzetes hazugságok
Nyomorultak
Megtekintve: Samsara
Megtekintve: Life of Pi

Letölthető.

Shownotes és a többi.

8 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 024: Tigrisetetés gombócos káposztával” bejegyzéshez

 1. Baraka:
  Égő olajmező a sivatagban, szeméttelepen kukázó indiaiak, japánok, akik kamrákat bérelnek ki a népsűrűság miatt, gyárban dolgozó ázsiaiak csirkékket hajigálnak a gyárszalagra, elhagyatott neházbombázó-szeméttelep az USA-ban….
  Szokjatok már rá arra, hogy vagy újranézitek azt amiről beszéltek, vagy ne tegyetek olyan kijelentéseket, hogy “a Baraka-ban nincs ilyen, csak szép tájak”.

 2. Peterlarge: Egy szóval sem mondtam, hogy ‘csak szép képek vannak benne’. Szokjatok rá, hogy figyelmesen hallgatjátok a műsort mielőtt okosan kommenteltek. Ha meg ez nem megy, akkor ne kommentelj inkább!

  Az általános érzésem volt a filmmel kapcsolatban, hogy a várakozással ellentétben kevésbé volt látványos, mint a baraka és sokkal inkább a nyomor volt előtérben, ráadásul szájbarágósan. Nem igazán tudom mit nem lehetett ezen érteni?

  Ráadásul nem gondolhatod komolyan, hogy annyi időnk van, hogy mindig mindent újranézünk, ami esetleg szóba kerülhet?! De attól, hogy éppen nem néztük újra, még lehet egy érzésünk, emlékeink a dologról és ha nem is pontos, de mindenképpen elmond valamit a filmről az, hogy mire emlékszik belőle az ember. Samsara-ból semmi szépre nem fogok egy év múlva…

 3. székelykáposzta
  töltött káposzta
  nyilván te is tudod milyen káposzta készül karácsony környékén

 4. Oké, túlzásba vittem. A ” nincsenek benne” részt valóban úgy értetted ebben a kontextusban, hogy a Barakában nincs ilyen egységes gondolatrendszer a negatívumokról, mint a Samsarában. Utóbbit meg még nem láttam, úghgoy nem tudhatom.
  Elnézést az elfogultságomért, a Baraka-ra érzékeny vagyok.

 5. még sose hallottam gombócos képosztáról, de meggugliztam és tényleg van ilyen!:)

  pi élete: szerintem végig animált tigris volt a filmben, nem nagyon használtak benne élő tigriseket. de ha mégis, csak nagyon minimális részében…

 6. Nekem pont az volt az érzésem a Pi élete közben, hogy valahogy így kéne használni ezt a 3D technikát, ahogy itt tették: kiegészítőnek. Tök jó volt, hogy úgy éreztem, hogy tényleg esik az eső, mélysége volt a képeknek és a repülő halas jelenet is tetszett. Szóval nem a lándzsát az arcomba tartós 3D volt (bár volt egy olyan is :) hanem jobban ott éreztem magam, nekem bejött. A főcím pedig külön zseniális :)

 7. én inkább azt éreztem Samsarával kapcsolatban, hogy dettó ugyanolyan mint a Baraka, csak közben eltelt 20 év

  szóval Barakában is voltak fojtogató jelenetek, és itt is megannyi szép táj volt az egyetlen ami kilógott szerintem a megőrülős irodai alkalmazott :D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.