2012 az írók szerint

Az Írók céhe is kidobta a maga listáját, hogy szerintük mi volt a szakmában a csúcs tavaly.

Eredeti:

 • Flight – írta: John Gatins
 • Looper – írta: Rian Johnson
 • The Master – írta: Paul Thomas Anderson
 • Moonrise Kingdom – írta: Wes Anderson & Roman Coppola
 • Zero Dark Thirty – írta: Mark Boal

Adaptált:

 • Argo – Chris Terrio
 • Life of Pi – David Magee
 • Lincoln – Tony Kushner
 • The Perks of Being a Wallflower – Stephen Chbosky
 • Silver Linings Playbook – David O. Russell
human
írta
2013. 01. 05. 04:22
megjelenés
9
hozzászolás


9 hozzászólás a “2012 az írók szerint” bejegyzéshez

 1. Loopert nem bírtuk végignézni.. vontatott és unalmas az első fél óra.
  Remélem utána jobb lesz…

 2. Looper később is vontatott, nem sikerült túl jól. A Flight viszont jó kis dráma lett.

  Az adaptáltból nekem hiányzik a Cloud Atlas.

 3. A Cloud Atlas nekem is hiányzik. Szerintem azt a könyvet nem lehetett volna ennél jobban megcsinálni vászonra.

 4. Én pont a Flightot éreztem, veszélyesen unalmasnak és kiszámíthatónak. Az első fél óra fantasztikus, a zuhanás remek látvány volt, utána viszont olyan szintű mélyrepülésbe kezdett a film, hogy végig sem bírtam nézni.

 5. Flight megfeneklik a közepe után sajnos, pedig van benne potenciál, Jók a karakterek, de John Goodman meg 5 perc alatt ellopja az egész show-t. De még így is simán nézhető marad.

  Looper lassú és erőltetett, az évben kevés filmet bántam meg, hogy beültem rá, ez az egyik. Sehova nem vezető lassú film.

  Moonrise Kindom viszont nagyon jó lett szerintem, keserédes, néhol társadalomkritikába hajló film

  Zero Dark Thirty meg ahogy vártam lapos, unalmas, sok a duma, kevés az akció. Az egész nem áll egybe, megy a kínzás ezerrel, meg a robbatás, mint Hurt Locker-ben, de a nő idegesítő és nem túl hiteles az előrehaladása. az sem tett jót a filmnek, hogy részekre osztották, mondhatni fejezetekre, főcímmel..az utolsó fél órában a kommandósakció sem menti meg.

  Lincoln marha erős, más ha valaki bírja a két és fél órás folyamatos beszélős, nulla cselekményes filmeket. Jók a színészek, de igazából a törvényhozás működését, és Lincoln harcát mutatja csak be a kiegészítés elfogadásáért. Sajnos a rendező nem lépte meg, hogy csatajelenet kerüljön a filmbe… (kivéve az első 20 másodpercet) Amúgy nekem a nézése közben a Föltámadott a tenger jutott eszembe, bár abban több volt az “akciójelenet”, de lényegében ugyanúgy elmaszkírozott emberek ügyködnek egy ügyért.

  Silver Linings a Wallflower-rel viszont az év befutója lehet, mindkettő film nagyon jól keveri a drámát és komikumot, bár különböző témában futnak. A Linigs az utóbbi évek egyik legjobb családi drámája szerintem, szerelemről, őrületről, abszurditásról remek színészekkel, a Wallflower pedig azon ritka tinifilmek egyike, melynek van mondanivalója és vezet valahova.

 6. A Looper kapcsán egyet kell értsek az előttem szólókkal, azal a kiegészítéssel, hogy pont az első fél órája az, mikor még pörög is az akció, és van pár WTF is. Onnantól viszont csúnyán leül, és átmegy családi drámába, ami a végeredményt nagyon gyengévé teszi.
  Meglepetés amúgy semmi ebben a listában, pedig kicsit számítottam rá,hogy az íróknak azért esetleg más meglátásai is lesznek.

 7. a cloud atlas tanulsága számomra az volt ,hogy ha egy filmmé vágsz össze öt klisés sztorit, attól még az nem lesz jó. a rengeteg áthallás és kidolgozás miatt horizontba vesző óceánnak tűnik az egész, de vertikálisan csak egy pocsolya.

 8. Pedig a Cloud Atlast nekem védeni kell, szerintem fantasztikusan volt összerakva. Minden esélye megvolt, hogy bedőljön de remekül működtek a történetszálak együtt.

  De ezt máshol is láttam, hogy nagyon megosztó film lett.

 9. a moonrise kingdom örök kedvenc lett, nagyon jó zenével és nagyon jó színészekkel. a the perks of being a wallflower meg számomra még mindig jobb könyvben, de tény és való jó volt a film is :) na ott meg a zene.. David Bowie♥

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.