2012 a rendezők szerint

A leginkább telitalálat lista az Oscarra nézve? A rendezők céhe is bejelentette a jelötjeit a belsős díjára.

Ben Affleck: Argo
Kathryn Bigelow: Zero Dark Thirty
Tom Hooper: Les Misérables
Ang Lee: Life of Pi
Steven Spielberg: Lincoln

Kinek adják vajon?

human
írta
2013. 01. 09. 03:46
megjelenés
8
hozzászolás


8 hozzászólás a “2012 a rendezők szerint” bejegyzéshez

 1. Ha Oscar szerint nézem, mármint esély szerint: Szerintem Bigelow és Hooper kiesett, nemrég kaptak. Lehet, hogy nem lesz igazam, de számomra meglepetés lenne, ha közülük valaki kapná a rendezőit. Kárpótolják őket más díjakkal, Les Miz zeneit stb úgyis viszi..

  Szerintem az Argo nem annyira erős, hogy rendezői Akadémiai Díjat érjen, a vége nagyon összecsapott és klisés lett, sok felesleges cliffhangerrel. Persze valamit már adni kell Affleck-nek, szóval egy kegyelem díj kinézhet?

  Spielberg történelmi filmjei a Shcindler óta nem értek el sikert, csak jelölést, pedig tekert erősen az öreg a díjért, de se az Iwo Jima, se a hadak útján, de a München, és még a Ryan sem ért akadémiai rendezői díjat. Talán most, hogy abbahagyta a harcot és egy politikai, két és fél órás beszéddel teli filmmel indul.. (Van már neki 3, kaphat mégegyet? Erős film a Lincoln, de nem közönségfilm. Nagyon lassú, tényleg teli beszéddel, politikai csatározással)

  Sajnos a Pi-t nem láttam, nem visz rá a lélek, hogy megnézzem, erre biztosan az kapja majd :D Ang-nak is van már egy rendezőije.

  Amúgy valóban ezek a filmek indulhatnak az Akadémiai Díjért is simán.

 2. Üdv!

  Egyetértek, hogy Bigelow és Hooper nem fog most kapni, Ben Affleck még behúzhatja szerintem, ha dúlni fog az Argo-love. Mondjuk az előzeteseken Bigelow is elég jól szerepel, lehet, hogy azon évek egyike lesz ez, amikor nem a Best Picture rendezője kapja az Oscar (mert a Zero Dark Thirty úgy érzem nem nyer majd, az Argot esélyesebbnek tartom egyelőre). Pit szerintem érdemes megnézni, nekem többet adott, mint amit vártam tőle, aztán lehet, hogy neked nem tetszene. De szerintem adj neki egy esélyt :)
  A Lincoln meg nálam eddig a nagy kedvenc a jelöltek közül, szerintem érdekes volt és értékeltem, hogy sem ezt a történelmi esemény, sem magát Lincoln nem misztifikálták túl (nem tudom van-e ilyen magyar szó :D), teljesen életszerűvé és hihetőve tették (számomra legalábbis). Viszont máshol is láttam már azt a véleményt, hogy ez a film az erejét nem igazán Spielbergnek, hanem a forgatókönyvnek, az annak az alapjául szolgáló könyvnek, és Daniel Day-Lewisnak köszönheti. Szóval én nem vagyok biztos SPielberg rendezői díjazásában. Aztán, majd kiderül.

 3. Ezek közül a Zero Dark Thirty-t és a Pi-t még nem láttam, de az eddigiek alapján úgy néz ki korrekt lista, és nem nagyon tudom elképzelni, hogy bármelyikük is kipottyanjon az Oscar-listából.
  Nekem a Lincoln Daniel Day-Lewis miatt volt hatalmas élmény, nem a rendezés miatt. Sőt! Az inkább korrekt volt nem pedig kiemelkedő. Úgyhogy remélem nem Spielberg kapja.
  Kathryn Bigelow még nem tudom mit hozott össze, de ha valami nagyon hasonlót,mint a Hurt Locker-ben, akkor nem valószínű az sem, hogy őt díjaznák, kétszer ugyanazért.
  Ang Lee-ről még nem nyilatkoznék.
  Tom Hooper viszont fantasztikusan megrendezte a Les Miz-t, szerintem teljesen megérdemelten kapná meg a díjat. Bár valóban, az esélyeit rontja a most szerzett Oscar-ja…
  Ben Affleck-et pedig már tényleg ideje lenne díjazni! Ráadásul az Argo-ért meg is érdemelné. Idén ő volt és Hooper a legjobb számomra.

  Mondjuk én most arra tippelek, hogy a DGA-t és az Oscart más-más fogja kapni, bár ugye ez elég ritka.

 4. kameraman: Öööö, az Iwo Jimát Clint Eastwood rendezte…

  Szerintem ez már egy előre lejátszott meccs, a Zero Dark Thirty, vagy a Lincoln fogja vinni, az amerikaiak számára érzékeny téma miatt. De ha azt nézzük, melyik az érzékenyebb, és melyik vitte eddig az összes fontos díjat, akkor a Zero lesz a nyerő.

 5. anthony711 Igaz.. nem is tudom, hogy miért kötöttem Spielberghez.. de tényleg. Nem kellene éjszaka posztolgatni..

 6. A Hitchcock ennyire nem játszik?
  Azt hittem legalább jelölve lesz, még ha nem is nyeri meg! Én mondjuk a Les Miz-nek adnám, de ahogy már előttem mondták, vagy a Lincoln, vagy a Zero Dark 30 fog nyerni az “amcsi-téma” miatt!
  Jaen Valjaen-ék meg majd max újítanak majd a színészeknek járó szobrocskáknál, vagy ha ott nem is a zenénél tuti! :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.