8 hozzászólás a “A Spring Breakers jobb posztere” bejegyzéshez

  1. Nem vágtam hanyatt magam tőle, valami kicsit elvont, kicsit kultszagú dolgot vártam, de inkább löttyedt erőlködés lett belőle.Egyrészt idegesítőek a csajok, a folyamatos vedelés, drogozás, meg a delirium, másrészt a zene az nagyon gyenge, rap és techno meg ilyesmi, végülis megy a kómás arcokhoz, de az embernek a feje fájdul meg tőle.

    A legnagyobb gond az a filmmel szerintem, hogy a rendező tudatosan kultfilmet akart készíteni, és a kultfilm az nem készül. Nem lehet kimérni patikamérlegen, hogy a piálás, a rap, Britney Spears, kiformált alakú(?)(nézőpont kérdése) csajok és egy idióta rapper miatt, némi erőszakkal kultfilmet lehet csinálni. Mivel maga a történet, az eredetiség hiányzik belőle.

    Nyilván a fiataloknak bejön majd a szétcsapott meztelen-félmeztelen csajok bemutatása, a partizás(-ok) a film elején a csajok full csöcsökkel, a motelszoba party, az erőszak, a szex, de ettől még, hogy valami polgárpukkasztó akar lenni, nem lesz kultfilm. Mert nincs mögötte mondanivaló és öncélúvá, ismétlődő kényszeredett magamutogatássá válik a film egy idő után. Az, hogy elvileg rá akarja húzni mint mögöttes mondanivaló, hogy a mai fiatalság céltalansága és hedonizmusa.. ugyan már. Az egészet a vége sem menti meg, de nagyban feljavítja.

    Természetesen színészi játékot, beleélést ne várjunk senkitől, a kameramunka úgy ahogy a helyén van.

    Egy összecsapott és felesleges, kábítószerben és alkoholban úszó film (de szó szerint néha), melyet néhány csaj alulöltözöttségére építenek némi erőszakkal és szex-szel.

  2. úristen, nem tudom hogy lehet valaki ennyire passzív… a film egyébként rajta van a 2013-as bakancslistán!

  3. Human mi ebben a letörés.. Csak leírtam amilyennek láttam.. Attól még lehet nálad az év filmje.

  4. kameraman

    Kb 3 bejegyzésnél olvastam a neved, mindhárom erősen negatív véleményt fogalmazott meg az adott alkotással kapcsolatban.

    A) Épp véletlen találtam ezeket
    B) Ezek a filmek nem neked való alkotások, maga a blog kiemelt filmjei többnyire hollywoodiak, nem értem ha alapvetően nem szereted őket (vagy legalábbis más európai stb filmet zsigerből többre tartasz) mi értelme ennek a vergődésnek?

    Mert ez szerintem az. Akkor nevezném kritikán, ha a film pozitív oldalát is megemlítenéd. Az a 7.2-es imdb átlag azt mutatja, hogy van ilyen oldala azért. Hogy mennyi, az lehet persze vitatéma. De egy fél sort sem pazaroltál rá, ellenben a negatívumokra 11 mondatot igen.

  5. (nem flamelni akartam, elnézést amúgy, ha annak tűnhetett)

    Szerintem is jelentősen ötletesebb amúgy ez a poszter az előzőnél, ezzel a símaszkkal. Ez vajon melyik lány épp?

  6. kameramann: elég sokan mondták már és végre észre is vehetnéd, hogy senkit nem érdekel a fikád olyan filmekről amik valóban nem a te ízlésvilágod. Soundtracket leszólni meg kb nevetséges, mindenkinek más az ízlése ilyen tekintetben de a stílusok amiket írtál PONT EGY ILYEN FILMHEZ ILLENEK. én pl a metálon belül érzem magam otthon de az ide rohadtul nem illene. Amiket te leggyakrabban leírsz olyan mintha egy klasszikus zene kritikus írna hip hop lemezekről, így eléggé egyértelmű, hogy csak a sarazás menne benne.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.