47 hozzászólás a “StarCraft II: Heart of the Swarm” bejegyzéshez

 1. Wilhelm Scream-et kihagyhatták volna. Teljesen kizökkentett a hangulatból.
  Ha nem lenne, azt mondanám, hogy le a kalappal.

 2. Pocok, ne legyél túl szigorú! : ) Bár a hang semmiképpen sem illik oda, már csak azért is, mert a terrán marine páncélzat túl zárt ahhoz, hogy a sikoly ilyen magas hangon szűrődjön ki onnan. Meg eleve…

  Elképesztő a videó; vagy fél tucat embert hívtam fel, hogy nézzék meg, szinte tudtam, hogy human is kifogja postolni :-] Valami hasonlót álmodtam meg én is, mikor azon ábrándoztam, hogy milyen ínycsiklandozó jelenetekkel lehetne tarkítani egy egészestét Starcraft filmet. Én speciel sivatagos helyen képzeltem el, de szintén Zerg vs. Terrán egységekkel. De ez a városi verzió messze-messze felülmúlta az én képzelt csatámat. Nagyon komoly!

 3. Hát igen, végül is ha csak a látványon múlna, ellehetne adni másfél órás filmként. Úgy is kajálni szokta általában a közönség ezeket. A többi meg részletkérdés.

 4. Nagyon sajnálom, hogy alig van felnőtteknek szóló animációs film.
  Most nem pont erre gondolok, hanam akár egy jó kis Pixar mozi, komlyabb humorral, történettel.

  Egyébként csodálkozok, hogy még senki sem csapott le egy jó kis Warcraft, vagy Starcraft mozira.
  Mindkettőt kajálná a nép, nem csak a játékosok!

 5. Meghozza az ember kedvét a játékhoz.
  WarCraft mozit meg pár éve ígérgetik már :D

 6. Mekkora Wilhelm! Höhö!

  Amúgy meg ami késik, nem múlik. Lehet, hogy még a Blizzard is felbátorodik, a’la ILM…

 7. Gyönyörű, a felvetett gondolat meg tényleg elszomorító, főleg, hogy a Blizzardnál nem csak a látvány, hanem a sztori is jó szokott lenni.

 8. Palacsinta: egyetértek.

  S természetesen nem állítom, hogy a Starcraft története shakespeare-i kvalitással rendelkezne, de a szórakoztatóipari termékek közül az egyik legjobb történettel bír (mi tagadás, a Blizzard játékokra ez többé-kevésbé illik is). A Starcraft első részének (tehát az 1998-ban kiadottnak) a kézikönyve egy viszonylag vaskos füzetecske volt, ahol az egységek jellemzése mellett nagyon érdekes faj-történetet/történelmet írtak le, rendesen napokba telt elolvasni és megérteni, mindenesetre az univerzuma csodálatos :-P. A játék sok szempontból már csak körítés.

  Ha nem is lesz film – lássuk be, nem valószínű -, én kiegyeznék egy olyan sokadig Starcraft kiadással, ahol az egységek például a cinematicban is látott méretarányokkal működik, s ahol nem lenne egységlimit.

 9. Undorító ez a Blizzard… Bármelyik játékuk Opening Cinematic videója után rámtör az instantget érzés… -.-

 10. A regényekről se feletkezzünk meg, melyek megalapozhatnák egy trilógia elkészítését mozivászonra, amit persze nem egy Micheal Bay kaliberű rendezőre kellene Hollywodnak bíznia könnyelműen.

 11. Fantasztikus videó, bár gyanítom, hogy ennek elkészítése is hónapokba tellett.
  Ebből adódóan nem csodálkozom, hogy még nem készítettek egész estés filmet: ahhoz, hogy ilyen minőségű legyen, baromi sok időre lenne szükség.

 12. A video fasza, viszont annak örülük, hogy a blizz nem csinál egész estés filmet, mert a játékaik is részről-részre szarabbak, és elkurvultak már ők is…..

 13. szép, szép, de azért nem volt az a libabőrös, epic érzésem, mint a Deal-nél, a WoL elején

 14. Ezért nem készül mostanában értékelhető animációs film. A Blizzard felvásárolt minden igényes szakembert :D

 15. Én már időtlen idők óta áhítozok egy Blizzardos animációs filmért, persze főleg SC-ért. Eszméletlen videókat csinálnak, és tényleg nem értem, miért nem csinálnak filmet, kizárt, hogy ne tudnának erőforrásokat fordítani rá… Tökéletes blockbuster lenne, betegre keresnék magukat vele, csak Koreában visszahozná a gyártási költség 2x-esét :DDD

  És azért tényleg van sztorija is, nem csak agyatlan hentelést lehetne belőle csinálni.

  OMG plz plz plz, valamelyik Blizzard fejesnek jöjjön meg az esze! ;D

 16. Locomotive : azért azt tegyük hozzá, hogy az egész starcraft-warcraft világ egy plágium, egy igen jól megcsinált plágium, amit ők is beismertek, és igazából nem rajtuk múlt, hanem a nyomi GW-n. Szal azért nem kell a blizz-t egekbe isteníteni.

 17. ” főleg, hogy a Blizzardnál nem csak a látvány, hanem a sztori is jó szokott lenni.”

  Mimimimimi? :) Most arról a Starcraft II-ről beszélünk, amelynek a Wings of Liberty című részének single player sztorija legfeljebb a közepes, sablonos jelzőt kaphatná meg? :))))

  (Persze a multi és egynéhány custom map az ott van).

 18. Nem konkrétan az SC II sztorijáról beszéltem, mert azt pont nem ismerem, hanem úgy általában a Blizzard játékokéról, mivel általánosságban merült fel az kérdés, egy bármilyen Blizzard filmről.

 19. Én körülbelül 1998 óta próbálom elképzelni, hogy hogyan nézne ki ‘élőben’ egy Terran-Zerg csata. Amikor megláttam ebben a videóban a Siege Mode-ra váltó tankokat, kis híján beszartam. XD

  Egyébként a Starcraft-nak nem annyira kiemelkedő sztorija van, hanem a megvalósításnak köszönhetően van egy nagyon jellegzetes, dark-sci-fi, apokaliptikus hangulata.

 20. alapvetően én sem értem,hogy miért nem ők készítenek egészestés animációs filmeket:) A japán animék is nagyon jók, de igazából ilyen történeteket kellene alkotni, nem disney tinglitangli csupaszirup meséket :)

 21. Warcraft filmről annyit tudok, hogy a Blizzard nem rég kapott levelet a Legendary Pictures-től.

 22. Anno a cataclysmes video kapcsán adtak ki infokat arról hogy meddig/hogyan tart egy ilyen 2-4perc elkészítése, és valami iszonyatos mérete van egyetlen másodpercnyi anyagnak is.Én is úgy tudom hogy 1 évig készül egy ilyen.

 23. Lehet, hogy a Blizzard a sok pénzt, meg időt az animációkra fordítja, ahelyett hogy igazán kreatív és új ötletekkel álljon elő sztori, játékok, meg úgy általában minden terén? Már egy ideje nem alkottak újat (értsd nem folytatás), hanem csak csiszolgatják ami van (értsd kicsit ülnek a babérokon). De a videó tényleg büntet, le is estem a székről tőle…

 24. Van 3 igazán nagy név a blizzard kezében, értelemszerű hogy amíg tudja ezekből facsarja a pénzt.Wowhoz a panda után még 2 kieg,starcrafthoz ez után még 1, diohoz nem tudom.
  Ez a 3 játék elég jelentős rétegét lefedi a játékosoknak, így amíg ezek futnak, felesleges önmagának konkurenciát csinálnia.
  De évek óta tudni lehet hogy készülőben van egy teljesen új projekt is.

 25. Tényleg szép a cucc, és nekem is leesett az állam, csupán dramaturgiailag van egy kis gondom vele:
  Megy a harc ezerrel a földi egységek között, csodásan fel van építve; ‘halálhörgés, kézi tusa, meghal mindaz, aki suta’ erre 2:00 körül betolnak valami óriási stuffát az égből; atomvillanás jobbról és féjdtuvájt – gondolom mindenki megdöglött.
  Miért nem ezzel kezdték?
  Mire volt ez az egész jó?
  Nincs fantáziám, mi…?
  Teaser storyn ne agyaljak…

 26. Szunyi
  Wings of liberty SPOILER végig.
  Ez egy játék első kiegészítője, a lényeg annyi hogy a trailerben látott nő eredetileg ember volt, akit felső utasításra otthagytak egy zergekkel(a trailerben lévő bogár/űrlények) teli bolygón és annyira megváltozott hogy végül a faj királynője lett.A játék végén megmentjük őt, jim raynor által aki szereti a nőt és visszahozza az emberek közé.A nő a trailerben látottakat csak álmodta, átalakulása révén még van kapcsolata a zergekkel,nem nyugszik míg meg nem bosszulja amit tettek vele.
  Itt az előzmény:
  /watch?v=DBR3doYRick
  /watch?v=o8xG8ykoK4E

 27. Klassz. Az a legjobb bennne ha a Starcraft feliratot átírnánk Warhammer 40.000-re, akkor is ugyanilyen jó lenne…ha már fentebb valaki említette a plágiumot.

 28. egyszervolt: hogy képzavarral éljek: köszi a képesítést, de Brood Warig kb képben vagyok…
  Csak nem értem a hacacárét, hogyha egyszer úgyis le tudnak sózni a levegőből valami nagy döfivel, akkor minek a sok csuda-lisket swarmoltatni odalent?
  Lehet érzik ezt a Blizzardnál is, azért nem ugrottak még neki egy egészestés mozinak… :)

 29. szunyi: Az a nagy valami az egy Battlecruiser.
  Szerintem csak simán lelőtték a zergek és lezuhant. Majd becsapódott. End of Story.

 30. Nem mocskodás szól belőle, a videó állat és senkit sem akarok megsérteni DE:

  Arról ne feledkezzenek meg a hölygek és urak, hogy ha nincs a Warhammer 40k akkor a Starcraft se létezne, elvégre az az eredete (állítólag én is csak pletykákat hallottam, de a Starcraft elvileg egy non-licencelt Warhammer 40k klón)

  A lényeg, hogy a Blizzard ürölhet, hogy a Games Workshop nem perli le a gatyáját a nyúlásért (habár akár tisztelgésnek is vehetnék, akkor meg elég merész és remek tisztelgés)

  Ami a filmet illeti… Igen megnéznék egy Starcraft filmet, de szigorúan sötét befejezséssel, mert ehhez a világhoz az illik szerintem, ahogy a WH 40k-hez is

  Bár egy Battletech feldolgozás jobban tetszene.

 31. Mardred azért ez még édes kevés egy perhez, ennyi erővel Tolkien örökösei beperelhetnének majdnem minden fantasy írót.

 32. Ez tényleg annyira Warhammer 40K koppintás, hogy először azt hittem, valami olyasmi játékhoz készült videót nézek. Látványos, szép, de nemhogy semmi eredeti, hanem pofátlan nyúlás. Mondjuk a Warcraft is erőteljesen merített a Warhammer fantasyből, hogy finoman fogalmazzak.

  zolij, Tolkien szinte semmi újat nem talált ki: az Orkokon kívül (Oxford Rugby Club, megvan?) minden egyéb a kelta/germán mitológiából származik. Elfek, goblinok, stb. egyik sem Tolkien agyszüleménye. Fantasy pedig – méghozzá jóval felnőttebb fantasy – már jóval Tolkien előtt is létezett.

 33. Én nem vagyok játékos, az öcsém ismertette meg velem a WC és SC történetét és tájékoztat folyamatosan :) , de mozi/sci-fi rajongóként teljesen oda meg vissza lennék a boldogságtól, ha valamelyikből film készülne.

 34. Azért nem csinálnak sajnos egész estés filmet ezt a pár percet is 1 év nagyjából megcsinálni.Na most akkor ki lehet számolni ,hogy 1,5 órát mennyi idő lenne megcsinálni … Annyi idő alatt meg már elavult is lenne a technika …

 35. A videó kivitele nagyon szép, de a forgatókönyv nagyon gyér.
  A csata és a helyszín egyszerűen nevetséges.
  Aki játszott SC-vel az tudja, hogy nem ilyen egy csata.
  Nem volt benne sem meglepetés, sem taktika, sem látvány.
  1:10-nél a viking leszáll az Ultralisk elé, hogy eltapossa? :D

  Terra védekezés alapjai hiányoztak:
  Hol a bunker a medic a lángszórós, Spidermine? Vessel? Valami látványos hadművelet. A végére inkább egy cloackos ghost atombombáját képzeltem volna, esetleg egy horizonton feltűnő “recallos” protoss sereget (15 reaver rendet tett volna 1 perc alatt:D )Egy lezuhanó BC nem mozgatta meg a fantáziámat, de egy bitang nagy arbitertől behugyoztam volna. (Igen. Protoss imádó vagyok :D )

  Film szerintem lesz ebből, mert rengeteg dolgot ötvöz.
  Protoss, Terra, Zerg. Van itt alien és(vs) predator, vagy épp transformer utánérzet, amit sokak szeretnek és szerintem az utóbbi filmekkel nem igazán lettek kiszolgálva, hogy finoman fogalmazzak.
  Ráadásul szerintem az SC2 meg Diablo 3 is bukovári lett, ez viszont tuti siker lenne. Feltéve, hogy egy min. 2 és fél órás EGYRÉSZES filmben gondolkodnak. De erről nem érdemes álmodozni, min 3 részes lesz. Valahol, valamikor.

  GG

 36. Ez az én nagy álmom. Filmes karrierem odáig juttatni, hogy megrendezzem a StarCraft filmeket. Nyilván hülyén hangzik, de pontos elképzeléseim vannak rengeteg jelenetről. Ennél kifinomultabb, gátlástalanabb, és durvább is. Persze a sztorit nagyon ki kell dolgozni, ne érje szó a ház elejét, a játékosoknak is kell meglepetés akik ismerik a sztorit. 3 rész alap, 16-os karika minimum, hisz a háború nem való senkinek, nem hogy gyereknek. Főleg, ha az egyik fél tagjai köztudottan szadisták is (zerg). Nehéz nekem ezeket “cinematic” videókat néznem, úgy, hogy tudom olyan jelenetek vannak a fejemben, amik a gatyát is leszakítanák a nézőkről :) Persze ki hiszi ezt el? Én, de egyenlőre ez bőven elég. Egyetlen igazi problémám a félelem attól, hogy valaki megelőz, és elcseszi a filmet, mint a Doom-ot. Ami, hát szépen kifejezve is nagyon gagyi volt…

 37. És egyetértek, az előttem szólókkal, a képi világ nagyon szép lett, látványos jelenetek, de rendezésileg ez most nem sikerült olyan jól. Tényleg fura a viking amelyik az Ultralisk elé ugrik, mikor hátrébb ott a frontvonal ahova csatlakoznia kellett volna legfeljebb. A siege tank még oké, mert egy adott állásból próbált visszavonulni. A sikítás tényleg gáz. A battlecruiser meg túl nagyra sikerült.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.