21 hozzászólás a “Ilyen a jOBS” bejegyzéshez

 1. nézem, de nem tudok rájönni, mi lehet az ebben a pár másodperces trailerben/jelenetben, amiről el lehetne dönteni, hogy ez a film nem “meggyőző”…

 2. Ti is felfedeztétek Aston Kutcher-ben az ifjú Daniel Day-Lewis-t, csak úgy szétfeszíti a szerepet a karakán tehetségével :)

 3. Olvastam a könyvet, és kíváncsi leszek mennyire jön át Jobs őrülete és hozzá nem értése.

 4. Ennek az első része már kapható – Blow Jobs címen :D

  Amúgy marhára nem érdekel ez a film.

 5. Én inkább a ‘Pirates of the silicon valley” dokumentumfilmet ajánlanám ehelyett. Azért kiváncsiságból lehet megnézem, kiváncsi vagyok mennyire van eltúlozva jobs karaktere…

 6. buxen at 15:29
  “Azért kiváncsiságból lehet megnézem, kiváncsi vagyok mennyire van eltúlozva jobs karaktere…”

  jó, akkor legalább majd elmeséled mennyire, mert nyilván te jobban tudod és közelebbről ismered őt, mint a körülötte élők és a történet írói…

 7. Ebből az egy jelenetből én sem tudom megállapítani. Bár úgy gondolom h ez a film is a social network sorsára fog jutni nálam. a nagy hype miatt csak két év múlva néztem meg. Bevallom őszintén tetszett. Kíváncsi vagyok erre is…

 8. nyíilméregbéka: nézd meg az elvakult apple fanatikusok reakcióját a halálának hírére, utána pedig olvasd el a könyvet, és meg fogod érteni.

  Eddig se komáltam ezt az embert, de a könyv után kifejezetten utálom.

 9. Steve Jobs esete mutatja, hogy nincs igazság a földön…azon kívül, hogy jól értett a marketinghez, a show-hoz, semmi különös nem volt ebben az emberben a vagyonán kívül. Jó üzletember volt, vagy még talán az sem, csak sok pénze volt, és jól meg tudta válogatni az embereit. Azért, mert stílusosan tudot prezentálni, és bemutatni a legújabb Apple-cuccokat flancos sajtótájékoztatókon, még nem volt egy Jézus KRisztus… Ennyi erővel Bill Gates-ről is készülhetne film, vagy akár a Samsung, a Sony,a Bang & Olufsen, vagy akármelyik olyan cég alapítójáról, amelyik rohadt drága, exluzív cuccokat (is) csinál.
  Valahol egyszer olvastam, hogy érdekes módon a világ Jobs-ot ismeri, de pl. a UNIX megalkotóját, aki VALÓBAN úttörő volt az informatikában, szinte senki. Pedig az Os X is kőkeményen Unix alapokra épült, semmi újta nem alkottak…na de ez már csak így van.
  Zuckerberg már inkább megérdemelte a filmet, fiatal takony létére sec-perc alatt vált milliárdossá egy egyszerű, de jó ötlettel, bár ott is felmerülhet a kérdés, hogy vajon a Facebook-ból mennyi volt a saját ötlete, és mennyit nyúlt másoktól..

 10. juuj de szar lodd mar 50x hogy unix alapokra epul.
  Senkit nem erdekel az egesz a legtobb ember a vilagon win el kezdett szamitogepezni,csak szar votl lefagyott drivert kellett telepiteni 3fele virus irtot spyware irtot.Es valtottak mac-re.Amit sokkal jobb hasznalni ennyi.

 11. Scorpion82: alapvetően az a probléma, hogy az emberek többsége azt hiszi, hogy egy informatikai zseni volt.

  Nem, nem volt az, Woz volt az, ő csak egy művész lélek volt.
  A technológiához semmi köze nem volt, max a marketing és a formatervhez, de azokat se ő hozta létre, csak megmondta az irányt, választott a lehetőségek között.

  A könyvet elolvasva kiderül, hogy milyen idegbeteg, öntelt, ápolatlan ember volt, hogy mindenki másnak az ötletét elsőre leszarozott és senkit nem tisztelt.

  És őt istenítik emberek milliói.

 12. Scorpion82:
  “mutatja, hogy nincs igazság a földön…”

  Idióta.

  “És őt istenítik emberek milliói.”

  És? :D Kit izgat?

  Emberek, nőjetek már fel.

 13. Zirowe: bár nem istenítem Jobsot, de eléggé összeszedett és korrekt volt az Apple designja (szoftver, hardver) a keze alatt, érdekes módon a windows világban nagy pofáraesések kellettek, mire sikerült valamennyire behozni őket ilyen szempontból. Kell egy erős vezető, akkor is, ha ő csak kiválasztja azt a 2 embert akit meg kell bízni, és őket löki a végtelenbe és tovább. Ezt nem értem minek kell leszólni. A túlárazás meg ilyesmi mögött vannak érvek (engem a zártság zavar kurvára pl), de leszólni az erényeit felesleges.

 14. human: na igen, de kezdetben nem is akarta a macintost, sőt, kifejezetten az ellenhetetlenítésére törekedett, közben meg a lisán dolgozott.
  Aztán kattant benne vmi, és átvette a mac projectet (aminek az alapjait a xeroxtól “lesték el”), közben pedig a saját lisáját (ami az akkor el nem ismert lánya nevét viseli), majd sírva könyörgött Gatesnek, hogy ne adja ki a windowst.

  Az első mac pedig egy csúfos bukás volt, mert belülről is szerette volna tökéletesnek (amit eleve nem látott semmit, mert koridegen módon saját szerszámot fejlesztettek hozzá, így azt nem nyithatta ki bki) meg az azt készítő gyárakat is, hogy aztán legyen mire dicsekednie az apjának.

  Sokáig nem viselt cipőt, nem mosakodott, nem érezte szükségét dezodornak, és mindenkit leoltott/üvöltött.

  Sajnos nem csak arról volt szó, hogy kiket választ ki és merre löki, kicsit összetettebb volt a kép.

  De ha érdekel a téma, és még nem tetted volna meg, akkor ajánlom a figyelmedbe Isaacson könyvét. :)

 15. ONTOPIC

  Nekem nem tetszik Ashton Kutcher. Bármilyen frizurát meg szakállt csinálhatnak neki, ő akkor is minden filmjében Aston Kutchert játszik.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.