Gondolom elfelejtetted a Byzantiumot

Neil Jordan új filmje, amiben Gemma Arterton és Saoirse Ronan egy magukat testvéreknek kiadó vámpírduót alakít. És nem csillognak a napon, inkább tényleg vért isznak és ilyesmi. “Az interjú a vámpírral készítőitől”.

human
írta
2013. 02. 02. 04:52
megjelenés
23
hozzászolás


23 hozzászólás a “Gondolom elfelejtetted a Byzantiumot” bejegyzéshez

  1. “Az interjú a vámpírral készítőitől” az addig oké, hogy remek volt – de azért a film sikere nem csak a filmkészítőkön múlott, hanem Anne Rice regényein is.

  2. Géza: Azért a kijelentésed első felének erősen ellentmond az “A kárhozottak királynője”, elég semmilyen lapos, unalmas filmet kerekítettek Anne Rice könyvéből, míg az “Interjú a vámpírral” mestermű lett.

  3. Az interjúnak Rice írta a forgatókönyvét is, nem csak az ő regénye. Lehet a Kárhozottak királynőjét is rá kellett volna bírni (bár a két könyvet gondolom nem akarta volna bezsúfolni egy filmbe…) Erről a Buffini-ről semmit nem hallottam még. Reméljük ügyes író, mert egy rossz forgatókönyvből nincs olyan zseniális rendező, aki jó filmet tudna kihozni.

  4. Tényleg, vége a Twilightnak, igazán rászállhatnának Rice Vámpírkrónikájára. 180 perces remake az Interjúból, aztán jöhet minden könyvhöz az új 3 órás film. :)
    Banderas helyett rendes Armanddal, aki tényleg olyan mintha Botticelli festményéből lépett volna ki egy angyal, stb.
    Gondolom mondanom se kell, hogy legalább 16-os karikával ;)

  5. Huh bakker. Egy olyan gané után mint az Alkonyat ez valami hihetetlen mód epic filmnek készült. Legalábbis a bemutató alapján. Ráadásul nem akárkik rendezik. Gemma pedig nagyon jó színésznő, szóval én nem félek a filmtől. tuti hogy nézős lesz. Épp ideje volt már egy normális vámpíros filmnek. Én 18 év alatt be se engednék senki a mozikba hogy még véletlen se harapjanak rá :P a 10-en éves kis hülye libák. xD

  6. Vámpírfilmek, amitől nem kapok agyfaszt:

    1. Interjú a vámpírral
    2. Engedj be! (svéd)

    Elférne itt egy harmadik is a nagy kínálatból. Talán ez lesz az.

  7. A trailer rendesen odab*sz, Gemma és Saoirse is tehetséges színésznők, és ahogy a posztban is benne van: nem csillognak :)

    symor: én az Engedj be! könyvtől kifejezetten rosszul voltam, napokig voltam depressziós, be se fejeztem végül… gondolom a film nem épp finomított a sztorin.

  8. yeeeyha:

    Nem tudom, én nem lettem rosszul a filmtől.
    Bár a könyvet nem olvastam, valahogy kimaradt. Utoljára Anita Blake-et és persze Anne Rice korai köteteit olvastam a vámpírirodalom terén. Bevallom ez a műfaj nem épp a zsánerem :P

    Bár legutóbb Justin Cronin-tól A szabadulás zseniális volt és abban is meghúzódik a vérszívó tematika. Azt a könyvet melegen ajánlom úgy tudom Ridley Scott filmet is készül belőle majd csinálni.

  9. Na az Anita Blaket hagyjuk inkább… Amilyen jónak indult, aztán lett belőle egy szürke 50 árnyalata, keverve némi twilighttal, vuduval, meleg- és állatgruppennel. OKCSŐ. Nem nevezném éppen vámpírirodalomnak.

  10. Cápi:

    Abba is hagytam a 3. kötetnél pedig még megjelent egy rahedli :)
    Anita Blake-ből szerintem inkább sorozatot kellene csinálni, mert az alapanyag jó, a könyvsorozat további részeiről én is hallottam, hogy szenvedős.

  11. Inkwizitor:

    A Wir sind die Nacht-ot én is láttam :)
    Egyébként tényleg nem rossz, vagy legalábbis nem hánytam epét tőle, a sztorija ugyanakkor elég lapos. Amolyan Twilight-utánérzet, bár szerencsére nem annyira pocsék. Egynek elmegy, de nagy vámpírfilmnek nem mondanám, inkább olyannak tűnt mintha egy sorozat pilotját nézném.

    Az átalakulás részt és az utasszállítós svédasztal, mint belépőt leszámítva nem sok minden tetszett a filmben. Sorozatként viszont az is érdekes lehetne, csak hát annyit azért mégsem tudnak belefeccölni a németek a tévébe.

  12. Symor:

    Nem vesztettél sokat, én még próbálkoztma, hátha lesz belőle több, mint dugás agyba-főbe. Nem nyert =/ Sorozatot is lehetne csinálni belőle, persze, csak egy baromi erős cenzúra és átdolgozás kellene, mert így csak BIZONYOS csatornákon lehete vetíteni :D egy idő után…

  13. Cápi:

    Kapásból mehetne a Showtime-ra, esetleg a Cinemax-ra :D
    Ha megcsinálnák nem is lehetne másképp csak mint “felnőtt” tartalmú szériát. Egy CW-light Anita Blake-től biztosan elmenne az életkedvem :P

  14. Jogos. Talán egyszer :) Az elejére biztos beszállnék, aztán ki tudja mit hoznának ki belőle.

  15. symor, szerintem olvasd el az Engedj be! könyvet. Sokkal durvább, mint a film, és meg is tudni belőle dolgokat, amiket a filmből nem (például kicsoda Eli). Számomra az a könyv és film a Drakula mellett a vámpírtörténetek alfája és omegája.

  16. Élien:

    Köszi az ajánlást!
    Te pedig vedd fel a listádra Justin Cronin-tól A szabadulás-t, bár nem tisztán egy vámpírsztori (közel sem), viszont alfa és omega abban is van :)

    Sajnos nekem előtte még végeznem kell két Le Carré könyvvel, a most gyűrt Matterhorn-al, a Liberation-sorozat eddig megjelent két kötetével és még ki tudja mi kerül a listámra; főleg ha megjelennek magyarul a Sztálingrádi-jegyzőkönyvek, mivel Grosszman Élet és Sorsa után kicsit rákaptam az orosz világháborús témára is :)

    Az Engedj be! tehát lévén bármennyire is jó hírű egy nagyon hosszú és egyre bővülő lista végére tolódik. De még egy év és biztos sorra kerül :P

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.