Podcast: Nyilvános vetítés 029: Öreg, addikt replikánsok

Menéztük a Blade Runner final cutot, spoileresen beszélünk a Flightról is (25 körül kezdődik), vigyázzatok. A jövő hétre a Máltai sólyom lesz, úristen, én még csak olvastam, ideje pótolni.

Premierek: Gengszterosztag, Lincoln, 40 és annyi, A rajtaütés

Trailerek: G.I. Joe: Retaliation, Stoker

J.J. Abrams vs. Star Wars
jOBS vs. Jobs

Megtekintve: The Last Stand, Flight

IMDb250: Blade Runner

Letöltés.

Shownotes és a többi.

19 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 029: Öreg, addikt replikánsok” bejegyzéshez

  1. Nagyon jók a podcastok, élvezet hallgatni őket és eddig kimarad filmekhez hozzák meg a kedvemet. Köszönöm, hogy csináljátok. Remélem még nagyon sokáig ;)

  2. Last stand-hez annyit tennék hozzá, hogy való igaz, simán nézhető, de Swarczi (sajnos) jobban megöregedett, mint társai, nehézkesebben mozog, kevesebb az akciójelenete is, látszik rajta a kor. Valahogy emiatt darabosabb volt. De amúgy kegyetlen b film, akkora mesés elemekkel, hogy ilyeneket csak Lorenzo Lamas, vagy Michael Dudikoff filmjeiben láttunk eddig. (Pl SPOILER SWAT terepjáró felborítása sportautóval, meg az aratás a végén) A vége meg kifejezetten kínos lett szerintem a szántásban.

    Gangster meg oké, hogy akciófilm, meg lőnek benne, de csapnivaló adaptáció, gyenge alakításokkal és zavaros forgatókönyvvel. Messze nem azokat a számokat hozta a pénztáraknál sem ami elvárható lett volna ilyen színészgárdától, a kritikusoknál meg egyenesen bukott (mondjuk ez annyira nem számít az egyéni megítélésnél).

  3. Human, nem akarod kibannolni kameramant? Nagyon unom már az embert az állandó fröcsögéseivel. :D

  4. Nem igazán értem a jOBS film ekézését. Abból a tök semmitmondó klipből, amit lehozott a stúdió (mondjuk azt sem értem, hogy miét pont azt kellett)? Beszélnek fél percet egy teremgarázsban.

    A Last Stand szerintem tök jó volt, de mondjuk én jobban szerettem volna valami olyamit, amit a posztere is sugárzott elsőre, amolyan szótlan Piszkos Harry karaktert, aki végigmegy a csetepaté romjain, mindenkit lepuffant egy golyóval, majd a főgonosznak bemond egy egysorosat.

  5. A Blade Runner az egyik kedvenc filmem és valóban érdekes dolgokat feszegettek, főleg az a felvetés, hogy egy hete került az utcára. Amúgy a hideg-meleg teszthez annyit, hogy a replikáns el tudná játszani, hogy fáj neki. (Szerintem) Még mindig zseniális film szerintem. A félmondattal egyet értek, de azzal is hogy nem olyan szarvas hiba.

  6. Star Trek-nél a fiatal Kirk-öt jó hogy nem a 80 éves William Shattner játszotta. :)

    A Thrawn trilógia pedig nem hivatalos fan folytatás. Lényeg az, hogy elmondták, hogy azt nem Lucasék találták ki, hanem továbbgondolta az adott író és nem is azt fogják az új filmekben elkészíteni.

  7. Egyetértek, a Flight nagyon jó film. Érdemes moziban megnézni, már csak az elképesztően élethű zuhanásjelenet miatt is. Denzel nagyon jó, Zemeckis meg szépen tért vissza az élőszereplős filmek világába.

    Sajnos a Szárnyas fejvadészt nem sikerült megszeretnem mai napig sem, de tudom, hogy nagyon sokan szeretik. Van ez így.

  8. nekem is tetszett a the last stand, szerintem simán hozta a régebbi svarzi-filmek szintjét, nálam erős 7/10 volt, remekül szórakoztam másfél órán át, a történet egynémely logikai bukfencein simán túl tudtam tenni magam.

  9. Láttam többször a Blade Runnert, de nem is tudom, nem annyira magávalragadó, emg elgondolkodtató ez, mint sokan állítják. Most az a nagyon mély mondani való, hogy a műemberek is egyenértékűek e a valódiakkal?
    Meg persze maga Tyrell egy akkora piramis tetején lakik mint a himalája… de a replikáns felliftezik hozzá, semmi security, és csak úgy kinyírja. Olyan a város, mint Coruscant, de mégis ahol az embereket mutatják, olyan minden, a díszletek, a ruhák, fegyverek, mintha most szedték volna valamelyik kukából. Na mindegy, mondhatom még nálam ez egy átlagos közepes, semmi több. nem tudom megfogalmazni pontosan, de olyan se füle se farka az egész.

  10. Ja bocsi, még az is, hogy földön kívüli kolóniák léteznek, meg ott lázadás, meg csillaghajók stb, mi meg egy szeméttelepre emlékeztető városutcákat látunk csak, meg szakadó esőt, meg kiégett Harrison Fordot, olyan mintha a jéghegy csúcsát mutogatnák csak, csak 5% ot ha megtudunk erről a világról. Hát ez se tetszett.

  11. Nos…azt szoktam mondogatni azoknak az emberkéknek akiknek a FILMEK iránti határtalan szerelmemről beszélek..hogy a Star Wars életem legfontosabb filmje..de a BD a legjobb..miért?Összetett dolog ez…az Ember létezésének értelmét /is/ boncolgatja…néha szó szerint fájdalmasan…való igaz akit nem fog meg..az csak a hibákat keresi benne/mint én néhány silány vigjátékban/..de én nem itélek el senkit sem akit nem fog meg…max. sajnálom…Én anno sok-sok évvel ezelött az HBO-n vetitett feliratos ,82-es változatot láttam…és ez a film úgy lett klasszikus hogy egy eléggé odanemillő(bár nekem akkor is tetszik igy)véget kapott…Anno amikor bemutatták 92-ben újra..az akkori Galaktika..elspoilerezte nekem az “új” véget..aztán..megnéztem..igy is tetszett…persze sokkal depressziósabb..és igy nyilván sokkal szomorúbb a vége…Ha valakinek nem tetszik Vangelis zenéje…nézze meg a Nagy Sándor c. filmet..na ahhoz nagy hiba volt Vangelis…ott “agyonnyomja” a filmet úgymond…itt viszont…kiegésziti..és rendkivül hangulatossá teszi…Ennek a filmnek a hatása FELBECSÜLHETETLEN…a legnagyobb rendezőket úgyanúgy megihleti a munkájában…mint mondjuk…a Alsófelsőtaktaharkányi kölső vasútállomás váltókezelő bakterját…Bevallva vagy be vllatlanul..de így van…/aztán lehet vitatkozni..velem…vagy nem…:)…../kösz hogy végigolvastál…BD..szerető..vagy gyűlölő…/

  12. Ujváry Bélának küldeném mert ahogy hallgattam,nagyon foglalkozott ezzel a témával:)

    a Birodalom örökösei (Heir to the Empire) című kötettel kezdődő könyv-széria soha nem volt hivatalos folytatása a klasszikus filmtrilógiának. Oly annyira nem, hogy a LucasFilm a saját kiadványában, a LucasFilm Fan Club magazinban 1991-ben, vagyis a megjelenés évében publikált cikk második bekezdésében világosan és érhetően kijelentette, ez nem az, aminek a rajongók szeretnék látni. Ez az író saját képzeletének terméke…
    Nálunk persze ezt kevesen olvasták, és a mai napig meg vannak győződve arról, hogy ez bizony hivatalos folytatás. Csak mert az első kiadású Valhallás kötetre rá volt írva, hogy VII. epizód.
    http://www.starwarsklub.hu/01_klub/klub_103/klub_103_ep7.htm

  13. nyíilméregbéka

    Szerintem BR-t akart írni, Blade Runner. Amúgy én is kb. 1,5 éve láttam először, és tényleg a mai napig csodálatos sci-fi noir, nagyon komoly mondanivalóval. Igazi időtálló remekmű, még ha nem is hibátlan.

  14. human:
    Nem a mostani podcasthoz tartozik, de szoktatok sorozatokról is beszélni. Kiváncsi volnák, hogy mi a véleményetek a Sons of Anarchy-ról vagy a The Shield-ről?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.