Röviden: Kényszerleszállás (Flight)

Egy film az alkoholizmusról. Tudom, láttad az előzetest, ami cool volt, és volt benne repülőgépszerencsétlenség, és vért vettek a pilótától, de csak ő tudta volna úgy letenni a gépet aznap, és erre vártál egy megható tárgyalást a végére, amiben felmentik. Na erről szó sincs. 120 perc sötét alkoholizmust kapsz helyette.

Azt mindenképp elismerem, hogy a film elején levő zuhanás valami veszett jól van megcsinálva, még akkor is, ha szinte csak a nézők csalogatása miatt is került bele. De tényleg, ki nézne meg egy filmet moziban, amiben Denzel csak egy kocsit vezetett, aztán rengetegszer berúgott a tárgyalásáig? Tudom, technikailag nem tárgyalás van a film végén. Ehelyett volt a látványos jelenet, amit a trailerbe is be lehetett nyomni és a többi, de úgy 20 perc alatt lezavarják ezt, és jöhetett az igazi téma.

Nekem kifejezetten tetszett az alkohollal foglalkozó rész is, ahogy egyre őszintébben mutatja be a hazugságokat. Nem mondom, hogy klisék nélküli, de nagyon finoman van kidolgozva, és persze Denzel Washington tényleg cipeli magán a gyengébb jeleneteket is. Robert Zemeckis jó filmet csinált újra, visszatért közénk az animációsok közül.

Azt viszont máig nem tudom, hogy az első pár percben mi történt, azon kívül, hogy Nadine Velazquez felöltözött. Mintha Denzel is ott lett volna, talán magazin olvasott, esetleg telefonált? Valami rémlik.

human
írta
2013. 02. 05. 14:13
megjelenés
19
hozzászolás


19 hozzászólás a “Röviden: Kényszerleszállás (Flight)” bejegyzéshez

 1. Nem rossz, csak pont a sztori hihetőségét teszik tönkre a teljesen valószerűtlen kényszerleszállással, és azzal, hogy tucatnyiszor hangzik el: ezt CSAK ő tudta így megcsinálni, SENKI más nem tudta volna.

 2. A zuhanás valóban eszméletlen jó lett, a barátnőm kereste is a karfa helyét rendesen, helyette a lábamba mart.

  SPOILER

  Az alkoholizmus kapcsán a film végi nagy megtérés nem volt rendesen kifejtve. Persze lehet azzal magyarázni, hogy Denzel őszintén szerelmes volt Velazquezbe, de azért az jobban is érzékeltethették volna. Emellett ez volt az első olyan film, ahol szinte kitapintható volt az, hogy a jeleneteket nem sorrendben vették fel. Soha nem veszem észre az ilyesmit, de simán ki lehetett szúrni a folytonossági hibákat (kidobott dolgok később visszakerülnek a helyükre, stb.).

 3. Megtévesztő volt az előzetes. Nem tetszett amúgy. Goodman jó volt főleg a végén :)
  De ezért remélem senki sem kap oscart.

 4. A zuhanás tényleg jó volt.
  De aztán… Goodman meg a drogos k*rva tök felesleges volt. Jó lett volna, ha többet tökölnek a tárgyalással.

 5. Nagyon jó film volt, Denzel nagyot alakított.

  Leadfoot
  Valószínűtlen, de nem esélytelen vagy lehetetlen. Most így történt és pont emiatt is volt “élesebb” ez a történet.

 6. szeretem az ilyen visszafogott drámákat, de valahogy tényleg kicsit kevés volt ez. azért tetszett, de tetszhetett volna jobban is, és nem a tempó vagy az akciók fokozásával, hanem mittudomén, egy kicsit kiforrottabb karakterábrázolással. így se volt rossz, csak a téma által megkívántnál talán halivudiasabb.

 7. Nekem nem tetszett, de ez többek közt a trailer hibája is, egészen másféle filmet vártam. Így viszont nem tudok vele mit kezdeni, a morális tanulság nekem nem meggyőző, “nem jön át” a mondanivalója.
  Ettől még tetszett maga a film amíg néztem, de a végére veszített 1-2 pontot amiatt, hogy végülis nem mondott nekem semmit.

 8. Soha nem nézek trailer-eket, mert ha már az alaptörténetet lefestik akkor is a film első húsz percét minimum tudom már.
  Pont ezért én nem tudtam teljesen mire számítsak a filmmel kapcsolatban és be kell valljam nagyon tetszett! Kitűnő dráma, Denzel meg óriásit alakít! Szerintem legjobb film kategóriában is be kellett volna férnie az Oscar jelöltek közé

 9. “120 perc _sötét_ alkoholizmus” <- félkövérrel, alatta Denzel képe napszemüvegben, fekete öltönyben. Höhö :D

  Nem volt rossz film, de nem volt túl erős sztori, szvsz.

 10. SPOILER

  nem volt oylan érzésetek a film végén hogy ez inkább ilyen tanulság film, aminek a végkicsengése hogy ” így jársz ha alkoholista leszel” “de van remény mert mindekiben ott a jó” nekem kicsit szájba rágos és erőltetett volt a megváltás rész a végén. rettenet egyszerú volt a véglecsengés. Egy két alkesz jelenet meg túl volt játszva szerintem. ettől függetlenűl denzel jó szinész

 11. A végét valami leírhatatlanul elkúrták, pedig addig nem volt rossz.

  És sztem Goodman karaktere is igen közegidegen volt.

  6/10, egynek mindenképp jó.

 12. Igazatok van, Goodman-t imádom, remek színész, de a karaktere totál nem illett a filmbe, teljesen fölösleges volt.

 13. Nekem ez ez a film eszméletlenül tetszett. Nem számítottam különösebben semmire, sőt kicsit nehezen is kezdtem el nézni, de én ezt megkajáltam keményen. Egyszerűen az elejétől a végéig minden perc tetszett.

  Spoiler On!!!

  Ahogy a végén a szállodában elmarja a hűtő tetejéről a piát az meg egy hatalmas BUMM pillanat volt.

  Spoiler off

  Szóval én simán adok érte 9 pontot.

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.