Half Life vagy Portal film?

A Valve ugye a Steam Box miatt most egy kicsit jobban előbújt, és JJ Abramsszel közösen tartottak valamit. A lényeg, hogy a Valve most már tenni szeretne valamit a történeteik vászonra ültetéséért, így a bad Robot céggel közösen vagy Portal vagy Half Life film érkezhet majd valamikor pár év múlva.

Bár az már nem annyira ide tartozik, de úgy tűnik, hogy ez a viszony visszafelé is állna, avagy a Bad Robot is játék formában akar történetet mesélni.

25 hozzászólás a “Half Life vagy Portal film?” bejegyzéshez

  1. Portal uncsiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii
    Half Life-t a népnek! Mozi premier a Half-Life3 megjelenésével egy napon.

  2. Mióta előszőr játszottam a Half Life 2-vel, azóta gondoltam, hogy milyen jó lenne egy film. A Halo mellett ez az a játék amit legjobban látni akarok moziban is.

  3. Ja H-L legyen, de ne olyan nyomi adaptációként mint az eddigi játékfilmek. Avengers költségvetésű mozit akarok. És House mint freeman :D

  4. Uwe Boll-t a népnek. Half Life-ban nincs túl nagy potenciál szerintem. Játéknak elmegy, de nem túl acélos a történet ahhoz, hogy ne csak egy újabb látványfilm legyen belőle, mert jönnek ám a gonosz lények a laborban.. Lásd Doom feldolgozás.

  5. kamerafej:
    annyit megemlíthetnél nagy szagértőként, hogy a doom film sztorijának köze nem volt a játékhoz. ha akartak volna csinálhattak volna egy pokol központú látványfilmet sok tűzzel és lávával a doomból…

  6. Nagyon remélem, hogy nem a Portal kap filmet, ütős lenne egy Half-Life movie. Bár jóval keményebb meló lenne és több zöldhasút kellene belenyomni mint a Portalba, szóval nem tudom majd mennyire mernek belevágni a Half-Life-ba.
    De ha játékfilmesítésről beszélünk én Halo és Mass Effect filmnek örülnék a legjobban.

  7. Na de miért ne lehetne mindkettőből egy film? A Portal-ból akár animációs is lehetne, a HL-ből meg valami kemény nagyköltségvetésű élőszereplős.

    Amúgy lehet egyedül vagyok a véleményemmel, de én a Half-Life 1-ból néznék meg egy filmet (illetve remélem, hogy a potenciális filmsorozatot ott kezdenék el).
    Jó a kettő meg minden, és kiszélesíti a világot, de kezdjük már az elején :)

  8. Half-Life 2 story-ja volt ami annyira megfogott, hogy még azóta is felrémlik, pedig már jó pár éve volt. Végre egy olyan játék amiből jó filmet lehetne csinálni.

  9. Úgy érzem nem új keletű ez az egyesség :D Emlékezzünk csak vissza a Portal 2-ben lévő Super 8 játékrészre :D

  10. A Portal jó kis játék volt, de filmként nem működne (kiscsaj nyitogat teleportkapukat, hogy dobozokat rakjon egy gombra?). A Half-Lifenak legalább van története, amit mozivásznon is el lehet mesélni.

  11. Amennyire megörültem a hírnek, annyira tartom belegondolva rossz ötletnek. Mind a két sorozat a legkedvesebb játékélményeim közé tartozik, pont ezért: ezek játékok. mindkettő hatalmas hangsúlyt fektet a történet mellett a történetmesélés hogyanjára, a játékélményre (Portalt remélem nem kell magyarázni, de a Half-Life-ban is, ugye nem beszél a főszereplő, arra megy ki az egész, hogy TE, első személyben éled át az eseményeket, szerintem nem csak nekem volt katartikus élmény először használni a super gravity gunt). Filmben ezeket nem lehet ilyen formában reprodukálni. Nem véletlenül nincsen jó játékadaptáció, a két médium szinte összeegyeztethetetlen, mert az egyiknek pont az interaktivitás a lényege, ami a másikban nincs meg. Persze, lehet, hogy ez lesz a kivétel, és sikerül egy korrekt filmet összehozni, de szerintem van oka annak, hogy ezek a történetek először játék formájában látták meg a napvilágot. Ezek a játékok egyébként már alapból hihetetlen filmszerűek, miért van szükségünk egy csalódást keltő utánzatra?

  12. Ha Portal akkor szólhatna GLADOS megalkotásáról, öntudatra ébredéséről és befejezésnek az egész labor kiírtásáról.

    Half-Life film szerintem csak Gordon Freeman nélkül működne. Nem beszél, az egész karakter a játékos fantáziájára van bízva, elég illúzió romboló lenne vásznon látni, mint “harmadik személy”.
    Sztorinak a 7 órás háborút tudnám elképelni, mikor a Combine-ok átveszik a földet. Közben HL1-es flashback-ek.
    Majd a folytatás szólhatna az Ellenállásról. Szereplőknek mehetne a játék mellékszereplői: Alyx, Barney, Wallace Breen, a dokik, stb.
    Lényeg, hogy G-man -t és Freeman-t mellőzék. Ne a játékot filmesítsék meg, inkább az univerzumát, amiben játszodik!

    A Half-Life 1-et meg úgy tudnám elképzelni, mint az Aliens-t. Mehetne az Opposing Force kieg.

  13. Szerintem előbb Half Life film kéne. Több lenne a money belőle… Portal izgalmas lenne, főleg a második rész után, de biztos, hogy sokkal kevesebben néznék meg. (Pedig lehetne abból is jó filmet, a teleportálás kitalálásáról, a gépek öntudatra ébredéséről… Na de erre nem lennének olyan fogékonyak az emberek.)

  14. Hihetetlen, hogy nektek mennyire nincs fantáziátok, méghogy a portal-ból ne lehetne filmet csinálni.

    HL az egyértelműbb választás, de abból tucatpopcorn scifit lehet csinálni, vagy n+1-dik zombis filmet, ami a könyökünkön jön ki. Én egyikre sem vágyom.

    A portal-ból sokkal nagyobb eséllyel készülhet jó film úgy érzem. Hl-nél egyszerűen túl sok a buktató, 90% hogy elfuserálják. Én meg 1:10-es oddsra nem teszek.

  15. Half life típusú történet már sok van a portal legalább ötletes persze a gyereknek a lövöldözős a tuti sajnos.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.