Bajban a Justice League-film

Úgy tűnik itt az ideje, hogy elfelejtsünk mindent, amit eddig tudtunk róla.

Konkrétabban: Will Beall forgatókönyve ment a kukába, egy teljesen újat akarnak, nulláról. Mindezt úgy, hogy az egész mintha a Man of Steel sikeréhez lenne kötve, a DC univerzum sorsa múlik IronSuperman idei kalandján.

Egy teljesen új forgatókönyv akár még az eddig hallott főellenséget, Darkseidet is ejthetné?

29 hozzászólás a “Bajban a Justice League-film” bejegyzéshez

 1. Kezdek komolyan aggódni. Kedvelem a DC világát és nagy reményeket fűzök a filmhez. De itt már kezd érződni, hogy kártyából próbálnak várat építeni. Remélem csak rémeket látok.

 2. Ha a Supermant kajálni fogja a nép akkor tuti, hogy hamar jönnek majd az infók a Ligáról is.

 3. Kicsit sok már a szuperhősökből, minden csoda 3 napig tart szerintem, meg azért a Zöld Lámpás is mutatta, hogy vannak gondok… Nem sajnálom, ha végülis nem lesz belőle semmi, mert én az eddigi képregényes filmeknek is csak kis százalékában találkoztam az igazi képregényes érzéssel.

 4. Nolan-féle Batman-t neki,Man of steel, Ryan Reynoldsot meg szedjék le a szivárványról, és máris egy komoly kis film fog cseperedni.

 5. Egy évben hány film jön ki nagyvászonra összesen? Ennek hány százeléka szuperhősös? Akkor hagyjuk már ezt az elég a szuperhősökből dumát.
  Nolan trilógiája pedig az örök kedvencem minden téren, de remélem, hogy a következő Sötét Lovag nagyvászonos szereplése egy kicsit más szájízt kap – akár a JLA filmben is.

 6. Predash-nak igaza van, nem tudom, mire ez a nagy “túl sok már a szuperhősökből” életérzés, hiszen tényleg, a moziban debütáló filmek alig 5%-át, ha kiteszik ezek a filmek. Mellesleg azt sem értem, miért kell ezt az új műfajt annyira lehúzni, hogy elég volt belőle. Westernből, scifiből, akciófilmből, drámából is rengeteg van, sokkal több, mint szuperhősös filmből, ott mégsem mondja senki, hogy elég már.

 7. Nekem inkább kezd az az érzésem lenni, hogy a Man of Steel film van bajban, mintha a stúdió bizalma megrendült volna a film sikerében. Ha biztosak lennének benne, akkor nem függne tőle semmi (ráadásul a Superbowlon sem promózták). Talán nem úgy teljesített a tesztvetítéseken, ahogy várták.

 8. darkimmortal:

  Reméljük nincs igazad, bár akár lehet benne ráció sajnos! :(

  Az biztos, hogy Superman filmet csinálni nem könnyű. De remélem jól sikerült mert elméletileg jó kezekben van a film, bár Zack Snyder-nél azért soha nem lehet tudni. Sucker Punch szerintem igen fostos volt.

 9. Miért lenne a Man of Steel film bajban? Tudtommal egy Sötét Lovag film sem volt a Super Bowl-on reklámozva, mégis mindhárom sikeres lett. Javítsatok ki, ha tévedek, de nem emlékszem SB alatt Batman trailerekre.

 10. Sajnos a DC-karakterek Batman kivételével nem nagyon film-kompatibilisek.

  Már Superman is kissé röhej filmen, szerintem, egyszerűen nem tudom komolyan venni.

  Flash-t tudom elképzelni még filmben esetleg.

 11. A DC karakterfilmek buktak, a Marvelek nem, szerintem ez ennyi. DC-ben csak néhány erős karakter van, persze amcsik kajálják a többit is, de az ilyen Martian Manhunter-től a hideg ráz ki. Green Lantern egy nagyon jó karakter, eredeti, a film mégis bukott. Superman egy legenda, majd meglátjuk az új filmet róla, Batman meg ugye Batman, és neki az új trilógia jót tett. Flash, Wonder Woman, Aquaman meg ugye MM… szerintem röhejesek mind.
  A Marvel univerzumban is van rengeteg komolytalan karakter, de ha a DC mellé állítom őket, még mindig a Marvelre voksolnék.
  A Justice League tudjátok mit győzött le az első képregényfüzetben?
  Starro-t, egy gigantikus űr-tengericsillagot!!! Hihhhhetetlen…ül röhejes.

 12. Túl gyors volt nekem ez a Justice League film összedobása. Minden petárdát egyszerre akartak eldurogtatni, közben a filmvásznon a DC univerzum eléggé gyerekcipőben jár még, így korai lett volna a dolog, inkább a Man of Steel után először egy Superman/Batman közös filmben gondolkoznék Hollywood helyében, mellette meg jöhetnének az eddig be nem mutatott hősök eredetetörténetei és esetleges rebootjai, utána össze lehetne egy épkézlább filmet hozni a legendás csapattal is végre. Sajnos a töketlenkedés miatt egy ilyen terv 2020-ig se lehetne végigvihető. A bukta benne van a pakliban, így meg soha nem jutnak egyről a kettőre.

 13. AKI MÉG ÉRDEKES LEHETNE A VÁSZNON AZ A GREEN ARROW…
  ELTUDNÁM KÉPZELNI MONDJUK ŐT MEG BATMANT EGY KÖZÖS FILMBEN…

 14. Nagyon remélem, hogy a Man of Steel jó lesz.
  Nekem az eddigi mozgó anyagok alapján nincsenek rossz előérzeteim, és szeretném nagyon hogy jó legyen a film. Nekem Superman a Hős.
  A DC univerzum kissé mellőzött, de szerintem tuti karaktere még a Marsi Fejvadász, Batman (de ugye neki most volt egy egész tuti trilógiája) esetleg Flash még.
  Tény hogy kevesebb az erős karakterük. Nem is tudom, valahogy kevésbé ismertek a hőseik (átlag befogadókról beszélek) mint a Marvel hősök.
  Szal egy Justice League film nagyobb eséllyel lenne bukta, mint volt az Avangers.
  Jobbaan kéne építkeznie a DC-nek hozzá. És nem rögtön bedobni a közös csapatot, mert akkor látványos bukás lesz.
  Talán ezt érzik ők is.

 15. Szerintem egyrészt az Avengerst komolyabb építkezés előzte meg a marvel részéről, másrészt a dc karaktereit ilyen filmekkel nem lehet egybe passzírozni.Teljesen más megközelítés kéne az pedig elég furán venné ki magát hogy egyszerre 2 batman meg 2 superman is van.
  A marvel tudatosabban csinálta ezt az egészet, a dc pedig csak szeretné meglovagolni ennek a sikerét, de a filmjeik sehogy sem passzolnak össze (batman trilogia,zöld lámpás,man of steel).

 16. egyszervolt – pontosan itt üt vissza, hogy Nolan mennyire elcseszerintette a Batmant anno. Ő szart a karakterre, csak egy erős drámát akart, de neki mindegy volt, hogy Batman, vagy Békaember, ugyanezt csinálta volna bármely képregény karakterrel. Viszont pont ezért egy JL Batman-t a sok fanboy értetlenül fogadna, pedig az áll nagyon távol Batmantől, amit Nolan csinált.

 17. Semmi gond ezzel, csússzon csak, az se jó ha nem lesz. A Justice League még animálva sem sokszor működik, nem hogy nagyvásznon, élőszereplősen. Én is azon a véleményen vagyok, hogy a DC-nek nincsenek érdekes/izgalmas karakterei, nem kell erőltetni “csak mert az Avengers is pénzt hozott!!!”

 18. Pedig a DC-nek lett volna lehetősége egy esetleges filmes “közös” univerzum megteremtéséhez. Mondjuk…három Batman film is legutóbb. Egy-két cameo, névbéli utalás-említés itt-ott, vagy ha olyan lusták lettek volna, mint a Marvelesek, akkor mindhárom stáblistája után odabiggyeszthettek volna egy-két jelenetet… De nem mert… Tényleg miért nem csinálták ezt?

 19. Tudtommal a Sötét lovag-trilógiában azért nem voltak ilyen utalások, cameo-k, mert Nolan azt teljesen függetlenül akarta kezelni. A DC is csak a mostani Superman-nel kezdte volna el építeni az univerzumot (egyedül ami korábbi lett volna az Green Lantern)

 20. Amit nem értek az az, hogy csomóan fikázzák a DC-t mert hogy mekkora szarok benne a karakterek stb, meg h elképzelhetetlenek filmvásznon. Csak az az igazság hogy a Marvel karaktereket sokan ismerik mert azokból több karakter lett nagyvászonra víve mint a DCtől. Az hogy a JLA első füzetében Starro-t győzték le…és? A 44 körüli füzetekben Batman és Robin pl minden katonának élelmiszert és lőszert vitt, és sebesülteket szállított, mert azok egy olyan idők voltak. WonderWomannak volt korszaka ahol a füzetek televoltak láb/bondage/BDSM fétisssel, minden egyes oldalon, szintén a háború alatt. Mi a helyzet azzal a villainnal aki ironman egyik ellensége volt, és egy telefon volt a fején, a szuperereje pedig az volt h konferenciahívásokat tudott intézni, vagy amikor Pókember egy gonosz szólógitárossal harcolt…Bármelyikre rálehet mondani h “fasság az egész mer ez meg ez…”

  Mindegyik karakterbe nagyon bele lehet ásni: WW például feminizmus/férfivilág kérdéskörrel foglalkozik de nem ám egyetlen oldalról, hanem megannyi kérdést fölvetve. Martian Manhunter? Az utolsó marslakó, aki azzal küszködik h h illeszkedjen be az emberek közé, és hogy viselkedjen úgy mint mi, de minnél jobban próbálkozik annál kijebb szorul stb…vagy Aquaman aki egy ökoterrorista, Green Arrow aki szintén nagyon zöldpárti és nem riad vissza az emberöléstől sem… A JL van olyan érdekes mint az Avengers, csak az emberek nem ismerik a tagjait és el sem tudják képzelni őket együtt.

  Pl vegyük végig 1989-2013ig milye volt DCnek és Marvelnek?

  Dcnek volt 4db film, 4-5 rajzfilmsorozat, 3 egészestés rajzfilm <'89-2000
  Marvelnek volt a Penge, elenyésző mennyiségű rajzfilm (plusz 93-ban egy dupla shield pilot David Melldzsungel Hasselhoffal) meg 92ben asszem egy AmCap film, vagy kettő is <89-2000

  DCnek 3db Batman, Jonah Hex, Green Lantern, Red, Superman, Egy csomó straight-to-dvd animáció ami alig jut el az emberekhez, The loosers, és rajzfilmsorozatok<2000-2012

  Marvelnek, 5 x-men, 2 FF, Daredevil, Thor, CapAm, 2x IronMan, Avengers, 2x Hulk, Elektra, 4xPókember, pár rajzfilmsorozat, és nagy gőzzel beinduló mára viszont kissé haldokló straight-to-DVD animációk, 2x penge<2000-2012

  Marvel karaktereket mindenki ismeri, a DCsekből jószerint csak néhányat tudnak egyből felsorolni. Nem mondom hogy ez baj, de csak azért fikázni a DCt hogy egy szar mert egy szar, miközben csak nem ismerik…gáz.

  Meg persze a többi mörcsöndájzing, pólóktól kiegészítőktől egészen a videojátékokig, Marvelesből több volt.

  Az hogy eldobták a JL forgatókönyvet nemcsoda, nyilván Supermannel akarják a legnkább eladni majd, és ha az nem jön össze…Kell egy bombabiztos terv, emlékszem a 2006os superman is mekkora hype volt, aztán az lett ami.

 21. “az áll nagyon távol Batmantől, amit Nolan csinált”
  Ahogy vesszük. Batman képregényt is boldog boldogtalan írt meg rajzolt elég eltérő felfogásban. Ha pl a Miller-féle Year one-t vesszük a Batman Begins egy roppant hiteles feldolgozás. Egyébként volt aki Burtont kritizálta annak idején, mikor ő forgatta az első Batman filmjét, hogy a Dark Knight Returns már létezett és mégse merített belőle semmit, majd húsz évet kellet várni míg valaki (Nolan) csinált egy sötétebb hangvételű BAtmant mint amilyet a Dark Knight Returns-ben is megjelenik.

 22. Dancing Dragon – így van

  …amíg nem jöttek be a Marvel filmek, egy kezemen meg tudnám számolni, hányan ismerték Amerika kapitányt, Thort, Lokit, Sólyomszemet meg a Fekete Özvegyet…szinte senki…

  …természetesen, jók a Marvel filmek (kivéve a két Hulk és a Thor), de a DC-t sem kell félteni. Úgy gondolom, mindkét világ tartalmaz remek hősöket

  Ja, és még a V for Vendetta is DC, ha jól tudom.

 23. janika: azért Amerika kapitány és Thor elég ismert karakter volt már a megfilmesítések előtt is, hisz a 90-es évek ifjúsága például olvashatott róluk képregényekben (a fiúk nyilván olvastak is) és elég jelentős karakterei a Marvel univerzumnak. Sólyomszem és Fekete Özvegy már más kérdés, ők valószínű tényleg ismertlenek voltak mindenkinek.

  Én a DC esetében valahogy nem látom azt a tudatosságot, amivel annak idején az Avangerst vezették fel. Superman-re építeni amúgy is kockázatos ötlet, mert eléggé elhasznált karakter. A reboot persze attól még lehet jó, majd meglátjuk, rontani még Snyder sem tud azon a mélységen, ahova a moziszéria süllyedt.

 24. Azért Sólyomszem eléggé ismert volt otthon is, anno a Pókember képregényekben nem egyszer szerepelt, még a 90-es évek elején, meg ugye az első komolyabb megjelenés az egyik Alfa különszámban a Monolit bosszújában volt egy nagyon komoly csapat összeállítva Marveles szuperhősökből.

  DC karaktereivel az a gond, hogy kissé sótlanok. Merevek. Nekem pl Superman az egyik legkevésbé olvasott képregény hősöm, pedig közel 7000 vegyes képregényfüzetem van, a 80-as évek közepe óta gyűjtöm őket, de az ő történeteit szinte soha nem veszem elő. Superman túl merev, steril, idejétmúlt. Már az alapötlet hibás volt szerintem amikor megalkották, mert nagyon nehezen ültethető át maga a karakter főleg a mai világba. Mert tudom igen, csináljunk belőle sötét drámát, meg Nolanos csöpögést, siránkozást, de akkor hol marad a fun?

 25. jó, na :D :D…de egyikük se volt az az ikonikus szuperhős, mint Batman vagy Superman, ill. Pókember…ez a 3 szuperhős a legismertebb, ebből 2 DC-s…most, hála a Marvel filmeknek már Vasember és Hulk is nagyon népszerű, de Batman-t és Superman-t egy Marvel-es sem fogja soha überelni :P :)

 26. Van Superman és Batman ugye és van Pókember.a többi marveles képregény hös meg kullog utánuk…

 27. DancingDragon: Butaság hogy a DC karaktereket nem ismerik, pont hogy SOKKAL ismertebbek mint a Marvel hősök. Csakhogy a DC hősök nem nőttek fel, nem változtak (a jó irányba). Iron Man régen úgy nézett ki mint egy gumiruhás bohóc. De évről évre fejlesztettek rajta, építették, adott korhoz hozták fel. Ehhez képest mondjuk Superman miben fejlődött? Lássukcsak: ereje és képességei – semmi újdonság. Ellenfelei? Mindegy végülis, csak legyen nála kriptonit. Kinézet? Jó, az új filmben mernek kicsit újítani. Segítők? Van egy Supergirl, meg egy Super kutya (sic). Habár Superman meghatározó hős, mindenki ismeri, akkoris röhejes felnőtt szemmel nézve.
  Felhoztad még Aquaman-t mint érdekes háttértörténetű hőst. Igen, háttérsztori mély és velős és valóban érdekes. De maga a hős zöld tangában beszél halakkal. COME OOON.
  Amerikában a DC sokkal jelentősebb mint a Marvel, kajálják a népek, de mozibizniszben, ahol az egész világtól húzzák be a lóvét, ott bizony meg kell felelni. ÉS sajnos a DC ennek nem tett eleget. A DC mozifilmek nagyobbik része bukta volt, egyszerűen nem működött. Ha összehasonlítasz egy nem túl jó Amerika Kapitányt, meg mondjuk egy Zöld Lámpást, 10-ből 8 ember a Kapitányt nézné inkább.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.