Hours-előzetes

Ez így elsőre Paul Walker eddigi legjobb filmjének tűnik. Egyrészt mert komoly, másrészt mert tényleg feszültséget sugall. A főszereplő a katrina alatt egy elárasztott kórházban marad az újszülött lányával. A probléma, hogy az életfennttartó rendszerek leálltak, így kénytelen tekerővel energiát szolgáltatni nekik. Közben megpróbálja jelezni a külvilág felé, hogy hol ragadt. Nézzétek meg az előzetest, úgy jobban látszik, hogy honnan jön majd az izgalom.

human
írta
2013. 02. 09. 03:43
megjelenés
32
hozzászolás


32 hozzászólás a “Hours-előzetes” bejegyzéshez

  1. Hallmark channel szintű történet… Walker-nek rendes akciófilmeket kellene csinálnia. (Amúgy nagyon felkapták a cunamit mostanában)

  2. Nahát nahát, még egy katrinás film. Lassan annyi lesz, hogy gátat lehet építeni a sziget köré. :D

  3. Elnézést… katrinát összekevertem a másik szökőárral… szóval visszaszívom, amit előbb mondtam. :D

    Trailer alapján tényleg jó filmnek néz ki.

  4. Eddigi legjobb filmje? Hmm…lehet, de azért van neki egy “Running Scared” című filmje is, ami szerintem igen jóra sikeredett. Hogy ez tudja majd űberelni, azt meglátjuk. Trailer alapján bíztatóak a jelek. :)

  5. Kameraman: ha nem tévedek, a Fast 5 egy “rendes” akciófilm volt. A “Hallmark-szintű történetre” csak annyit mondok, sok egészéges utódod legyen az életben!

    Én konkrétan beleborzongtam a tudatba is.

  6. Így elsőre elég gyengének tűnik. Igazából a gyerekb*ziknak tartogat óriási izgalmakat.

    Szalonna.

  7. szalonna: a “gyerekbuziknak” (ne legyél szemérmes, írd ki rendesen) van rendes nevük is, úgy hívják “szülők”, vagy “gyereket vállalni akarók”.

    Anyák napjára legközelebb bevetheted, szerintem tetszeni fog mindnkinek.

  8. Gábor: nem vagyok még abban a korban, sőt még a “thats gay”-szintű tiknyál romantikus filmektől is lever a víz, de ott a pont mind két hozzászólásodnál!

  9. Gábor – nyilván te vagy a célközönség egy ilyen – gondolom a végén csöpögős érzelmekbe csapó – filmnek, meg az otthon ülő háziasszonyok. Ezért is írtam, hogy Hallmark szint a történet. Semmi extrának nem néz ki, csak a célközönség könnyzacskóira játszik. Nem azt mondtam, hogy nincs rá igény, nyilván van, de azért én fenntartásokkal kezelem így elsőre.

  10. kameraman: én pont nem szeretem a csöpögős sztorikat, a csajos filmeket meg végigvinnyogom kínomban, ha nézni kell. Én csak belegondoltam, mi lenne ha gyerekemmel/feleségemmel/legközelebbi hozzátartozómmal kerülnék ilyen helyzetbe.

    Így ez már thriller, ahogy a körítése kiadja, sokkal inkább mint az Impossible.

  11. Mondjuk átfogalmazható a film amolyan Lostosra is: tekergetni kell a gépezetet három percenként, és akkor nem robban fel a világ.

  12. Gábor: Neved magadra! kameramannak még egy pozitív hozzászólása sem volt. “Hallmark channel szintű történet… “….vicc!

  13. kameraman: bár tényleg érzelmes, hogy az újszülötthöz kötik, de remek plot device, még hihető is, ami ezzel a 3 perces töltéssel feszültté tehet csomó jelenetet.

  14. “Igazából a gyerekb*ziknak tartogat óriási izgalmakat.

    Szalonna.”

    Sajnos ellent kell mondjak: ÉN UTÁLOM, AMIKOR EGY GYEREKE A FŐSZEREPLŐ EGY FILMBEN, SOROZATBAN. Itt viszont nem arról van szó, mivel a gyerek semmit nem fog csinálni, csak ott feküdni. Ennyi erővel lehetne az a sztori, hogy egy pcre épp pornót tölt le és 3 percenként kurblizni kell, különben megszakad a kapcsolat.

  15. hmm.

    Ez még akár jó film is lehet.
    A trailer alapján azt kell mondjam, hogy talán nagyon várós a film.
    Gábor, ott a pont. Bár nekem van két gyerkőcöm, nem vagyok “gyerekbuzi” kategória, mégis elkapott a trailer. Aki már ült szülőszoba előtt várakozva, ahhoz fohászkodva, aki neki a felsőbb hatalom, hogy egészséges legyen a gyerkőc, és a mamával is minden flottul menjen és ne legyen semmi gond, no az fogja igazán átérezni a filmet. Tudom, vannak a kommentelők között, akiknek ez már level99 és tudatlanságukban ezért inkább fikázzák a dolgot, de higgyétek el, mindenkinek el fog jönni a pillanat, mikor azt mondjátok magatokban, basszus, ne tűnjek el nyom nélkül, vigye valaki tovább a (twilight-osan szólva, hogy értsétek) vérvonalat. És mikor majd a saját gyereketeket fogjátok a kezetekbe, és az felsír, egy olyan igazi egészségeset és mindene a helyén a gyerkőcnek, no akkor fogtok rádöbbenni majd, hogy csöpke életetek eddig a pillanatig mit sem ért. A bulik, a kalandok, a rengeteg élmény, amit addig összespájzoltatok, sz*rt sem jelent e mellett az egy pillanat mellett.

    Szóval várom a filmet. A trailer alapján irgalmatlan feszültség fog uralkodni a filmben végig. A kilátástalanság, a helyhez kötöttség, az emberi szervezet tűrőképességének a végletekig való feszítése (ugyebár 3 perc az élet a filmben és bizony aludni mindenkinek kell) biztos olyan atmoszférát fog teremteni, hogy a néző végig görcsben lesz. Remélem nem k*rják el, és tényleg azt fogja adni a film, amire számítok.
    Remélem az egyszemélyes mozival Walker jobban meg fog bírkózni, mint Will Smith a legendás filmjében és nem fullad semmitmondásba a végére.
    És a Hallmark hasonlatra inkább nem mondok semmit.

  16. Paul Walker. A név. Vajon bekurblizza magát ezuttal a szeretetzónába? Eddig még nem vágott hanyatt a produkciójával.
    A sztori engem sem hozott lázba, tipikus amcsi nyál, érezhető haj a kölöknek haja szála se görbül,ha van neki egyáltalán. Gyereket nem nagyon ölnek ezek az amcsik. Inkább egy Eu-i thriller/horrort kérnék.

  17. Tehat minden tekeres utan 3 perce van, aztan vissza kell mennie ujra tekerni. Erdekes.
    Akkor otszazszor fogjak eljatszani, hogy az utolso masodpercben er vissza az inubatorhoz.
    Amugy ilyen tipikus ‘true story’ feelingje van a trailernek.
    En csak ezt nem ertem, h hogyan nem lehet jelt adni egy varos kozepen. Nincsenek kutatocsoportok?

  18. Ezen jót nevettem :)

    “Ennyi erővel lehetne az a sztori, hogy egy pcre épp pornót tölt le és 3 percenként kurblizni kell, különben megszakad a kapcsolat.”

    Kedves Gábor, ne szívd mellre a dolgot, nem lehet mindenki egy “ősapa”, számomra a 3 perc alatt megismert történet alapja nem feszültségforrás.

    kameraman-el értek egyet ebből kifolyólag.

    szalonna.

  19. for the record:

    Nincs gyerekem, de simán elhiszem mekkora feszültségforrás, pláne miután meghalt az anyja.

  20. Kedves Gábor! Másként látjuk a világot, de nem is akarom szétoffolni ezzel a post-ot. A film maga még lehet nagyszerű, csak engem személy szerint az alapkoncepció nem nyűgözött le. Amúgy nincs ilyen esetekre valami aggregátor vagy valami?

    szalonna.

  21. Terror – tökéletesen megfogalmaztad amire gondoltam. Tehát nekem sem a filmmel van bajom, de ez a story 3 soros elolvasása után lefutott meccs. A gyerek túléli, pont azért mert amerikai film, a bad guy-ok megpurcannak, és nem egy last moment lesz, amikor épphogy csak visszaért. Így számomra a film feszültségrátája a nullát veri.

  22. jó de a legtöbb film levezethető már, ha eleget láttál. Nem hiszem, hogy van olyan akciófilm, amit ne tudnál kitaálni 4-5 soros történet alapján.

  23. Ha human megenged ennyi személyeskedést és off-ot: kameraman, írj már kérlek 1-2 filmet példának, amivel elégedett voltál vagy érdekelt egy trailer alapján…komolyan érdekel.
    Mert eddig akárhányszor láttam a neved, csak fikázás volt a kommentjeidben. Persze a negatív kritika is kritika.

  24. Wow, néhányan hiányoztak az empátia osztásról. Nekem a trailer alapján úgy tűnik, nem a nézők megkönnyeztetésére megy ki a játék, hanem inkább arra, hogy a főhős milyen határokat (legyen az fiziológiai vagy morális) hajlandó átlépni azért, hogy megtartsa széthullott élete utolsó darabját. Ez kőkemény drámát ígér, és nem “Hallmark channel szintű történetet”.

  25. Rakás szar lesz, innen megmondom, de ne legyen igazam. Walker legjobb filmje? Aztán a Running Scared az mi a tököm akkor?

  26. OFF

    Adam Knight – trailer alapján nagyon régóta nem döntök film kapcsán. Manipulatív eszköz és ma már kőkemény ipar épül rá, hogy milyen mélységig – minőségig – mely arculattal mutassák be a filmet. A legtöbbször félrevisznek. (Meg úgyis megnézek mindent amit tudok, de ha választani kell, akkor általában operatőr, vágó illetve világosító alapján döntök ha van akkor stunman, másodsorban rendező, harmadsorban pedig színész) A mai – utóbbi 10-15 év filmes felhozatalával valóban nem nagyon vagyok elégedett, vagyis dehogynem, csak itt éppen nem mindegyik kerül szóba. Ha heti szinten te is 15 – 20 film körül néznél évek óta, akkor neked sem tudna sok film újat nyújtani, és nagyon szűk lenne az a sáv, ahol igazán egyedit, vagy kiemelkedőt találsz. Amiben dolgozom, az pedig kihat a gondolkodásomra, mert nagyon meg kell szűrni, hogy mi az ami jó, kritikusnak kell lenni. Mert ha a saját pénzed is benne van egy-egy filmben – ha átvitten is, marhára senki nem fogja megfizetni a járulékos költségeidet, vagy később a cégedet megkeresni.

    Sok forgatáson kint vagyok, és hidd el, ezek a filmek, amelyek pl itt is felmerülnek csak a csúcsa egy év filmtermésének, de nem mind a legjobbjai. Sőt nálam már az is lehúz valamit, ha érzem, hogy csinálták mert kellett, és nem azt, hogy csinálták, mert élvezték. Nagyon sok kis stúdióval/producerrel voltam már kapcsolatban, olyanokkal, melyek filmjei soha nem kerülnek moziba, DVD-re is nehezen, de mégis, mikor csinálják a filmjeiket mindenki élvezettel teszi, és voltam néhány komolyabb forgatáson is, ahol vért izzadtak és feszült, utált munka folyt. És ez lejön a vásznon is.

    Kritikus vagyok, mert beszűkültem, vagyis túlcsordultam. Nem mindig jó, ha az ember tömi magát filmekkel, mert kevés az a pont, amikor csettinthet, hogy igen, ez valami új, ez valami egyedi volt. Vagy amely olyan érzelmeket tudott felmutatni, melyek hitelesen, erősek voltak. Nem kell amúgy elolvasni amit írok, ha a nevem látja valaki átugorhatja.Az csak a hülye fanatizmusom, hogy imádom a mozit és szeretek róla beszélni, nyilván a legjobb hely erre egy olyan oldal, amely kellően komoly ehhez, és hát Magyarország legnagyobb oldala a Filmbuzi. Amúgy ha csak annyit írnék, hogy valami sz@r, akkor talán jogos lenne a kritika, de általában kifejtem, hogy szerintem miért vagy úgy, ahogy.

  27. Nyilván az volt, de hogy ez nagyobb rakás szar lesz, az hótziher. Amúgy arról volt szó, hogy Walker legjobbja. na az a Running scared, akkor is, ha egy rakás szar amúgy.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.