Podcast: Nyilvános vetítés 030: Abraham Lincoln, a sólyomvadász gengszter

Béla kiönti a szívét a Lincolnról, érdemes-e megnézni, Wayne és én pedig nekiugrunk a gengsztereknek. Aztán jön az IMDb és egy klasszikus. Viszont a jövő hétre a Snatch a program, pótoljátok, ismételjétek.

Premierek: Boszorkányvadászok, Hitchcock, Megtört város, Most jó
Superbowl trailerek
Byzantium trailer
Apróságok: Kutcher vs. Jobs, Thrawn-trilógia, Star Wars spinoffok
Megtekintve: Lincoln
Megtekintve: Gengszterosztag
IMDb250: Máltai sólyom

letöltés. snownotes?

11 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 030: Abraham Lincoln, a sólyomvadász gengszter” bejegyzéshez

 1. A Thrawn-trilógiát remélem elfelejtik, meg mindazt, amiben esetleg viszonylag fiatalabban a klasszikus szereplők részt vesznek – mert a régi színészek már idősebbek a kelleténél, helyettesíteni őket meg nem lenne helyénvaló. Legyenek prequelek vagy egészen másokat szerepeltető történetek. Az SW Univerzum szinte végtelenül tágas, a LucasArts munkásságát tekintve meg van miből meríteni.

 2. Máltai sólyom:

  A kevésbé értejtő részei a filmnek a film noir jellegzeteségei. A durva fény-árnyék kontrasztot direkt csinálják, stílusjegy (érdemes az árnéykokra figyelni, sokat jelentenek, például a végén a rács árnyéka a nő arcán). A nő a klasszikus femme fatale (végzet asszonya) karakter, aki mindig hátsó szándékkal csábít már csak a megjelenése által is, ami mai szemmel gond lehet.

 3. Human!!!! Múltkor elspoilereztem egy kommentben a Seeking a Friend for the End of the World végét és kitörölted. Hogy van ez, neked bezzeg szabad? XD (persze érthető…)

 4. peter: ezt értettük, a szerelmi szál akkor sem ment.

  snatch: eredetibe

  peter: már nem emlékszem, biztos nem illett oda, plusz akkoriban még új is lehetett vagy mittomén. A filmet tekintve amúgy tényleg nem erős spoiler, meglepő módon.

 5. Sajnos a “Blöff”-öt csak magyarul láttam..de Pitt..huuuu zseniális..volt..:)) tetszett a mai adás..is….Volna egy technikai kérdésem…direkt tartjátok az adásidőt úgymond egy óra környékén…én meghallgatnék egy másfél órás “etapot” is…

 6. newzoli: ez tűnik a kompromisszumnak a “túl hosszú” és az “ez még mindig túl rövid” vélemények között.

 7. nem értem miért lenne hitelesebb egy gengszterfilm, ha szétszűrőzik és mindenféle effektekkel öregítik a képet. ennyi erővel II. világháborús témájú filmeket meg fekete fehérben, vagy karcos túlszaturált színes filmre kéne fényképezni, mert azt szoktuk meg a dokumentumfilmekben, mi már csak így ismerjük a háborút, úgy “hiteles”.
  szerintem nincs azzal semmi baj, ha régi témákhoz használják a digitális technikát és kivételesen tiszta és éles képen nézhetjük a gengsztereket. pl. nekem az “public enemies” képi világa is bejött.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.