Monsters University már megint

Konkrétan egy új trailer érkezett, méghozzá az angoloknak szánt darab. Láthatjuk, amint a kezdeti ellenségeskedésből kialakul a Monsters Inc-ben látott barátság. Pixar, mi a f.szt csinálsz?

11 hozzászólás a “Monsters University már megint” bejegyzéshez

 1. Jónak tűnik. 5-12 éves korosztálynak. És a szülök is nevetgélhetnek a poénokon.
  Miért kell túlkárogni a trailert?

 2. Hát ez nem volt túl meggyőző. A Merida után mondjuk eléggé lejjebb mentek az elvárásaim, de persze még kiderülhet hogy jó mese lesz :).

  Utóbbi időben amúgy animációs filmek terén komoly változás van szerintem. Pixar és Dreamworks szép lassan süllyed, a Disney (tudom Pixar is övék, de mégis más stúdió csinálta) eléggé odatette magát Wreck it Ralph-al. Amit viszont észrevettem, hogy ugyan a filmjeik kerülőpályán vannak kicsit, de a Sony Pictures Animation szerintem a legerősebb az utóbbi években. Cloudy, Arthur christmas, és Hotel Transylvania mind olyanok voltak hogy ok megnézem mert nincs jobb, aztán hatalmas meglepetések voltak.

 3. Hűha, Pixar csinált 2 nem-annyira-jó filmet, meg előtte kb. nyolcat, ami kib****tt jó, igazi leszállópálya! A Merida is annyira volt rossz, hogy így se készült nála jobb idén a Wreck-It Ralph-on kívül (amit a Pixar kreatív igazgatója, John Lasseter felügyelt…).

 4. Sajnos ez benne volt a szerződésben, a Pixarosok zsíros beosztásokat kaptak a Disneyn belül, de cserébe meg kell csinálniuk pár vacak folytatást. Ternészetesen a kilencvenes években a Disney is így vágta tönkre a saját hírnevét a Pocahontas meg a Hamupipőke 2-vel, de a pénz nagy úr.

  Amikor lejárt a Pixar 10 éves szerződése. Én nagyon reménykedtem, hogy függetlenednek és a Disney meg mehet a picsába. Főleg, hogy a Ratatouille-ban is elég keményen odamondanak a Disneynek, de inkább a betagozodást választották.

  Szóval a Disneyt ismerve már aggódhatunk hogyan vágják tönkre a Star wars hírnevét a következő 10 évben.

 5. Peter: plusz ez a trailer is semmi extra, nem ad bizakodásra okot, hogy magukra találtak? A Wall-E már 2 percben is lenyűgöző volt.

 6. Human: én lemondtam arról, hogy megítéljek egy filmet bármiféle előzetes trailer vagy információ alapján. Ott volt például idén a Dredd, ami bevétel és trailer alapján is egy magy halom szarnak tűnt, mégis a legjobb akciófilm évek óta (másik a Raid Redemption), másik véglet a Prometheus, ami a legsikeresebb hype-oz kapta ever, mégis csalódás (bár nem akkora, mint sokan beállítják).

  Mindig rá kell jönnöm, hogy az amerikai filmeket többnyire a forgatókönyv minősége dönti el, arról pedig mit sem lehet tudni, amíg nem láttad a filmet. Azért hülyülök meg többek az új Star Wars-hoz kapcsolódó vitáktól:teljesen felesleges, bár értem miért csinálják, hála ég, hogy nem kötelező részt venni benne.

 7. human: ajjaj, túl sok trailert is láttam, és igaz, hogy legtöbb filmet meglehet ítélni az alapján, és valóban én is kialakítok egy véleményt a trailerek alapján, amelyek sokszor be is jönnek, de mindig vannak kivételek, ezért nem merek már igazán ítélkezni (a kritika más tészta, az alapján már szerintem komolyabban meg lehet ítélni egy filmet).

  De egyébként éppen csak az MU trailerről való véleményem hiányzik, már pedig én nem találtam rossznak. Persze, kissé hülye-gyerek humora van, de szerintem a Pixarnak nem is ez az erőssége, hanem a karakterek meglepően életszerű motivációja és a történetek örök értékű, megható mondanivalója. Sajnos ez nem sejlik fel a trailerből, de példának hoznám fel itt az első Cars filmet, ami bődületesen gyerekes első ránézésre, ennek ellenére elég komoly témákat feszeget.

  Meg egyébként is, anno már a Cars 2-nél mindenki világvégét harsogott, utána meg kijött a Toy Story 3, ami szerintem még az általában nagyon jó minőségű Pixar filmek között is kiemelkedő. Tőlem néha csinálhatnak pár közepes filmet, így is abszurd csoda, hogy ennyi éven át tartottak egy ilyen magas színvonalat.

 8. Peterlarge: A Cars 2 a Toy Story 3 után jött. Amúgy én is egyet értek ezzel, csinált a Pixar egy szép rakás mesterműt, egy könnyedén felejthető cash-grabet (Cars 2), és egy kellemes gyerekfilmet (Brave), erre mindenki károg, hogy jaj, a Pixar már egy rakás gőzölgő tehénszar.

  Én megnézem, akár moziban is, mert inkább ezerszer ez, mint akármelyik magasreptű hipster bullshit vagy nézőit hülyére vevő hollywoodi giccslavina.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.