3 hozzászólás a “Key & Peele: Die Hard 5” bejegyzéshez

 1. Tegnap megvolt a mozi.. mit mondjak. Úgyis sokan megemlékeznek majd róla, számomra egy közepes akciófilm, semmi több. Erőltetett Willis, komolyan már csak elhúzni a száját, meg nézni tud, a többi szereplő gyakorlatilag a nullát veri. Egyetlen plusz Budapest volt (már ami megmaradt belőle az effektelés után. Sajnos a forgatókönyv rengeteg sebtől vérzik, az olyan klisék felett meg már simán átsiklik az ember, hogy milyen sztereotipiákat hoznak fel az oroszokra, ezernyi filmben láthattuk már ezeket. A történet maga nagyon gyenge lábakon áll, az ellenfelek és a semleges, de beavatkozni képes erők is nagyon gyengék (pl zsaruk). Az egész felpörög egy közepes szintre és megreked, egyszerűen nincsenek kiemelhető pillanatai, sajnos az általam nagyon várt helikopteres részek inkább feleslegesek és nevetségesek.

  Az apa-fiú kapcsolat olyan szinten volt erőltetett és zavaró (sajnos a beszólások nagy része is erre épül), hogy komolyan közben a Kristálykoponya ugrott be, ott volt talán ennyire kínos a dolog.

  Az akció túl hangosak, a zene néhol ordított, McClane pedig szuperhős lett, már szinte semmi nem tudja elpusztítani, nem érez fájdalmat, gyakorlatilag bármin keresztülugrik, bármekkora ütközést karcolás nélkül túlél, az egész dolog egy erős b kategórás akcióflikké alacsonyult.

  Ez a film nem méltó az első filmhez, de igazából az első háromhoz sem. Vannak jó pillanatai, de sajnos nagyon kevés, teli felesleges párbeszédekkel, erőltetett poénokkal és túlhúzott akciókkal. Nagyon kíváncsi leszek az érkező kritikákra, hogy mennyire merik majd pofozni a filmet, de még egy zakó is benne van, mert nagyon nagy csalódás volt (még úgy is, hogy én általában mindent negatívra veszek.)

  max 4/10 nálam.

 2. Pittsburgh-ben egy premier előtti sajtó/filmes céh vetítésen.

  Nagyon durva volt a fogadtatás, gyakorlatilag semmilyen pozitív reakció nem volt, inkább közepes, vagy még az sem. Hihetetlen gyenge lett sajnos a film, ezer sebtől vérzik, többen már azt beszélték, hogy iszonyat flop is lehet belőle. Beszéltem pár újságíróval utána, volt aki azt mondta, hogy erről képtelen megírni az elvárt oldalszámot, hogy ne tűnjön úgy, hogy direkt lehúzza. Amúgy olyan sajtóvetítésen nagyon régen voltam, ahol gyakorlatilag nem volt taps a film végén. Általában komolyabb, vagy azért elismerő taps van, de itt kb 20 mp unott összeütögetés. Semmi. Nagyon csalódottnak látszottak a nézők, megmondom őszintén én is az voltam. Nem azt mondom, hogy csapnivaló a film, de sehol nincs az elődökhöz képest, és még független akciófilmként is nehezen állja meg a helyét.

  Nekem külön kínos volt, mert páran tudják, hogy magyar vagyok, ugye nálunk is forgott. Sokan kérdezgettek mindenfélét.

  OFF (Amúgy az hazugság, hogy nem tudják, hol van Magyarország, csak a buta magyarok terjesztik otthon, hogy hülyék az amerikaiak. Azért megkérdeznék otthon egy random járókelőt, hogy ugyan sorolja el az összes amerikai állam fővárosát, hát nem tudná.. miért kellene mindenkinek tudni az európaiakét? Meg itt nagyon erős magyar közösség él kint ezen a területen, összetartóak, sokszor tartanak közös gyűléseket – mármint kötetlen beszélgetés formájában, vagy rendezvényeket, úgy, hogy nem “magyarkodnak”, csak együtt vannak, meg a Mellon-on is tanul, vagy PHD után kint van nem egy magyar diák)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.