Csapatok logói az Ender’s Gameben + egy kép

Ősszel nézzük, szóval valószínűleg a blockbuster szezonban (talán a Star Trek előtt) érkezik majd az első trailer ehhez a sci-fihez. Addig nézze a logókat, aki olvasta a könyvet.

human
írta
2013. 02. 20. 13:15
megjelenés
16
hozzászolás


16 hozzászólás a “Csapatok logói az Ender’s Gameben + egy kép” bejegyzéshez

 1. Az év legjobban várt filmje nálam. :)
  Nem tudom elképzelni, hogy hogyan valósítják meg, de remélem, hogy lesz olyan különc, mint amilyen a film.

 2. Úgy érted nem lesz olyan különc, mint a könyv, nem? :D

  Egyébként tényleg érdekes lesz, hogy fogják megvalósítani. A főhős alapból ugye 4-5 évet öregszik, kíváncsi vagyok, ez miként lesz megoldva, meg úgy általában mennyire merik bemutatni a brutális manipulációt ami a háttérben folyik és hasonlók. Jöhetne már egy trailer…

 3. Inkább a hadtestek logói. Kiváncsi vagyok, a majdani szinkron Zsidász osztagnak fordítja e majd Nagyorrú Rose osztagát? : )

 4. Na a verekedés a másik dolog. Bonzo még hagyján, de az elején, a hagyományos iskolában is kicsinál egy kölyköt, plusz eltöri egy másik kezét.

 5. Hm, Harry Potter házakat idéz ez a sok logó. Olvastam a könyvet, de ilyesmire dögöljek meg, ha emlékszek.

  Nyekk, nyiff.

 6. Pedig volt. Minden hadtestnek van egy címerállata és egy színe. Szalamander, Patkány, szürke-narancs, arany-zöld stb.

 7. Én ezt nem várom, túl jó a könyv és a végső csavart nem tudom, hogy lehet úgy vászonra vinni, hogy ne esen le rögtön az embereknek. :D

 8. Reméljük, hogy a novellából (1977) regénnyé (1985) duzzadt történet gyermekbetegségeit orvosolni fogja a forgatókönyv.

  SPOILER

  Maga a regény tulajdonképpen egy hidegháborús utalásaiban idejétmúlt, helyenként nevetséges, kissé (de nem élvezhetetlenül) didaktikus ifjúsági regény, ami azt sugallja, hogy hiába vagy okos és ügyes, ha fizikailag nem tudod az ellenséget megsemmisíteni, akkor nem érsz semmit, ellenben az okosság és ügyesség felmentés az erőszak alól.

  SPOILER VÉGE

 9. Spoiler:

  Stop Jeremiás Hugó:
  Hát nem mintha ezt nem lehetne társadalom kritikának nevezni mer a mai világban is vannak katonák akiket azért tisztelünk mer ölnek + a főhős is mintha ez miatt párszor ideg roncs lenne, szóval biztos pozitív üzenetként szánta az író ezt. :D

  Nekem még az internetes gondolat tetszett benne amin a gyerekek politikai kariert épitetek fórumokon akkor még az távoli jövő volt ma már valósága vált.

 10. Stop Jeremiás Hugó

  SPOILER
  Valójában nem ifjúsági regénynek szánták, a többi kötetből ez le is jön, itt annyira nem, mert egy gyerek életútját követjük. Viszont azt, hogy nevetségesek az utalások, nem mondanám. A nyocvanas évek elején íródott, akkor még más volt a világ és őszintén, Card azért elég jól látta a jövőt (internet, táblagép, virtuális valóságok stb).

  A könyvnek szerintem inkább az az üzenete, hogy mennyire könnyű befolyásolni még egy intelligens embert is, olyannyira, hogy az sem igazán rajtunk múlik, hogy gyilkológépek leszünk, vagy normális emberek. Végig a háttérben húzódók irányítják Ender életét, miközben ő abban a hitben él, hogy mindent úgy alakít, ahogy ő elgondolja. És ez igazából már a mai világra is nagyon jól applikálható, csak a forma a más a fogyasztói társadalomban.

 11. szerintem a megvalósítása nem egy nagy dolog, alapvetően a könyvben leírtak tökre szürke látványvilágot tárnak elénk, pl egy avatarhoz képest. Pl ugye ott vannak az antigrav szobák, amikr csupán pár fal , meg ilyen lebegő akadályok, abban nincs semmi extra:P űrjeleneteket sem kell berakniuk, max a felszállást.
  Ender mindig valamilyen zárt helységben volt, még az utolsó csatánál is, csak pontokat látott ugye a kijelzőn, úgy irányította a seregeket.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.