Heti mozibemutatók: február 22.

Bőven jött néznivaló a hétre, szinte minden stílus rajongója kap valami finomságot.

 • Cycle – magyar animációs, ami jó?
 • Gyilkos Joe (Killer Joe) – 18+ thriller, ez tényleg jó.
 • Ne zavarjanak! (Do Not Disturb) – francia vígjáték, kevés moziban hozva.
 • A Pingvinkirály – David Attenborough és a pingvinek.
 • Személyiségtolvaj (Identity Thief) – a Horrible Bosses rendezőjétől érkezik ez a…
 • A vadászat (Jagten) – ha a Killer Joe nem lenne elég a jobb “kisfilmek” között.
 • Zero Dark Thirty – A Bin Láden hajsza – Hurt Locker rendezője ezúttal Bin Ladent kapja el, meg más témákat is.
human
írta
2013. 02. 22. 04:25
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: február 22.” bejegyzéshez

 1. Gyilkos Joe elég jó volt az utolsó 20 percig, utána azt kívántam ne is láttam volna, annyi logikátlanságot és gusztustalanságot sűrítettek bele:).

 2. Elolvastam a Cycle leirasat.
  “The film focuses on a universal problem solving situation rather than on classic linear storytelling.”
  Ez olyan magyar, müvesz, “en majd megmutatom a hollywoodi Spielbergeknek”, beszolas…
  Mondtam, hogy az Identity Tief gagyi lesz. Ilyen mellek-föszereplökkel….

 3. A vadászatot tegnap láttam, eszméletlen nagy film, amely után csak úgy sorjáznak az emberben a gondolatok, kérdések, félelmek. Aki szeretne egy igazán húsbavágó drámát látni, annak kihagyhatatlan.

 4. A pingvin királyban Reviczky szinkronizálja a pingvint a az előzetesben. :) Ez csak azért vicces, mert ugye a Madagaszkár pingvinjeiben is ő a főpingvin hangja. :))

 5. Cycle-re kíváncsi vagyok, bár nem sok jót jelent, amit eddig olvastam. Ez a direkt túlművészkedés visszafele sül(het) el.

  Mondjuk egy kritikát szívesen olvasnék róla. :)

 6. én nem szoktam címeken fennakadni, de az a Bin Láden hajsza, höhöhö… nekem valami akció-vígjáték ugrik be róla.

 7. Malachi: En is el tudom kepzelni annak. Obama fut BinLaden utan kicsit felpörgetve, megy a Benny Hill zene, neha meg megpaskoljak Clinton fejecskejet. Na ezt megneznem moziban!

 8. spoilers

  Killer Joe röviden; Valami tarantino-féle feeling járja át a filmet, elnyújtott párbeszédek, hirtelen kirobbanó akcióval, módszeresen adagolt, egyre növekvő feszültséggel. A plot amúgy le is fedi durván az egész filmet, 1-2 csavaron kívül újat nem fog hozni. A poénok jók, főleg a tipikus texasi suttyó redneck-ek elé tartott görbe tükör. Amúgy a tarantino-atmoszféra mellé társul még valami mélyen nyomasztó, lepusztult, kilátástalan búskomorság, amit elég kevés film tud megragadni, ez viszont mindezt jól csinálta. A színészekkel nincs gond, a karakterek jók, meglepően eredetire sikeredtek. A film utolsó fél órájáig lassan és szépen felépítve araszol a cselekmény, utána viszont durván beletaposnak a nézők gyomrába és lelkivilágába. Öröm volt nézni, mikor egy önérzetes, büszke nő felháborodva távozott a moziteremből “Ezt az undorító szart” dörmögve, midőn a filmvásznon szép 5 percen keresztül aláztak egy kurvát egy zaftos csirkecomb leszopásával. Haha.
  Szóval szerintem bőven ajánlott egy megnézésre, aki szereti az efféle stílust, én magam ugyan nem vagyok nagy rajongója, viszont ez a film tudott újat mutatni, egyedi módon, jó gárdával, és végig le is kötötte a figyelmem. Persze a mesterhez azért nem nő fel, viszont jó úton halad afelé, hogy ne lemásoljon, hanem tisztelettel átemeljen egy köztudatba beépült stílust, és mindezt egyedi hangvétellel fröcsögje a vászonra és az arcunkba. Nálam ez imponál, és szerintem meggyőző.
  6/10

 9. Cycle
  Tegnap láttam a moziban, és meg kell, hogy mondjam nekem nagyon tetszett. Nehéz történetvezetés, még most se értem igazán… de a hangulata lenyűgözött: nyomasztó, klausztrofóbikus, kétségbeesett.
  Aki szereti az ilyen Lost in the cyberspace feeling-et annak mindenképp ajánlom. Három film jutott az eszembe, amiből merítettek: 2001 űrodüsszeia, Tron, Mátrix. CGI és a háttérzene is rendben volt.

  Szóval hajrá magyar sci-fi!

  Ps.: Kár, hogy bukás lesz a film, 5-en voltunk a moziteremben holott a premier utáni szombat estén nem így kéne lennie… (Allee-ban néztük)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.