Melyik film kapja: legjobb fényképezés

Hétvégén Oscar, addig itt egy videó, hang nélkül, hogy segítsen belőni a legjobb fényképezés kategória jelöltjeit.

Skyfallhoz egy kis extra.

human
írta
2013. 02. 22. 15:18
megjelenés
12
hozzászolás


12 hozzászólás a “Melyik film kapja: legjobb fényképezés” bejegyzéshez

 1. Nálam billeg Lincoln és Django között.

  (Nem oltásnak, hiszen nem láttam a Pi-t, de valahogy az a film ezen jelenet alapján nem fér ide. Egy beállított (esetleg mozgatott kamera és széteffektelt látvány. Nem az a “klasszikus kameramunka” amire operatőri díjat adnék – de mégegyszer hangsúlyozom, egyrészt nem láttam a filmet, másrészt lehet, hogy csak nekem tűnt így ebben a beállításban és kontextusban. Nem flame-et akarok generálni.)

 2. Nálam a Django, ami szerintem Tarantino eddigi legjobban fényképezett filmje vagy a Skyfall! Mindkettő megtekintése után az járt a fejemben, hogy nagyon szép operatőri munka! Bár van amit még nem láttam a listáról… De azért ezeknek drukkolok.

 3. Erős a mezőny, de a Skyfall és a Karenina az abszolút favorit. Azért nyerjen inkább 007 kalandja, mert Roger Deakinsnek már régen kijár. És ez nem kegyelem díj lenne, csak itt lenne az ideje. Megint mit művelt már, öröm nézni a képeket amit vászonra visz.

 4. Egyértelmű hogy Pí élete. Most néztem meg, így még friss az élmény, és egyszerűen elképesztő. Viszont a videoban a filmrészlet alapján én sem ájulnék el tőle.
  Pí után talán a Skyfall ami még esélyes nálam.

 5. Én odaadnám az Anna Kareninának, mert bár nem annyira tetszett a film, és visszagondolva zagyvává teszi a színházasdi, de attól még kétségtelenül gyönyörű volt, hosszú és kényelmes jelenetsorokat és rövideket egyaránt kaptunk, a színházon belül profin meg volt komponálva az egész. És Levin jelenetei is jók voltak, nekem pl a kaszás az egyik kedvencem; ezt azért is emelem ki, mert egyedül az ő jelenetei voltak a szabad ég alatt.

 6. Django leginkább, bár egyik sem olyan kiemelkedő.
  Ha meg a Pi kapja akkor a jövőben az Oscar szót kilométerekről elkerülöm…

 7. ez nem a film forgatókönyvéről szól, vagy üzenetéről. Ez a fényképezés, ne legyetek már ilyenek. Ezért is lehet ott a Skyfall. A Pi mondjuk szerintem sem érdemelné meg, mert sok benne a CGI szag

 8. Bár esélyes, hogy a Pi fogja,szerintem nagyon a Skyfallnak kéne. Gyönyörűszép volt a fényképezése.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.