Lezajlott az Oscar, ők nyertek

Akkor lássuk lista formában, hogy kik vihettek ma haza arany szobrocskát. Őszintén szólva volt pár meglepetés, de persze akadt papírforma is bőven. Most komolyan, Brave? Wtf? Waltz? Sound Mixing? OMG. Ideje lenne, ha az akadémia összeszedné magát.

LEGJOBB FILM: Argo.
RENDEZŐ: Life of Pi – Ang Lee
ADAPTÁLT FORGATÓKÖNYV: Argo
EREDETI FORGATÓKÖNYV: Django Unchained
SZÍNÉSZ FŐSZEREP: Daniel Day-Lewis – Lincoln
SZÍNÉSZNŐ FŐSZEREP: Jennifer Lawrence – Silver Linings Playbook
SZÍNÉSZ MELLÉKSZEREP: Christoph Waltz – Django Unchained
SZÍNÉSZNŐ MELLÉKSZEREP: Anne Hathaway – Les Misérables
ANIMÁLT FILM: Brave
FÉNYKÉPEZÉS: Life of Pi
COSTUME DESIGN: Anna Karenina
DOKUMENTUMFILM: Searching for Sugar Man
VÁGÁS: Argo
IDEGENNYELVŰ FILM: Amour
MAKEUP AND HAIRSTYLING: Les Misérables
FILMZENE: Life of Pi
BETÉTDAL: “Skyfall” from Skyfall
PRODUCTION DESIGN: Lincoln
SOUND EDITING: Skyfall + Zero Dark Thirty
SOUND MIXING: Les Misérables
VISUAL EFFECTS: Life of Pi

human
írta
2013. 02. 25. 06:08
megjelenés
51
hozzászolás


51 hozzászólás a “Lezajlott az Oscar, ők nyertek” bejegyzéshez

 1. Shannen egyesítette a mennyit-miből kérdésre a választ:

  Life of Pi: 4/11
  Les Miserables: 3/8
  Argo: 3/7
  Skyfall: 2/5
  Django: 2/5
  Lincoln: 2/12
  Amour: 1/5
  Zero Dark Thirty: 1/5
  Anna Karenina: 1/4
  Silver Linings Playbook: 1/8

 2. nem azért de szerintem Argo full gyenge film + Ben Affleck alapból nem nagy színész….szegény Christoph Waltz-nak meg adhatnának már egy igazán jó főszerepet hogy ne csak mindig a mellékszerepekért kapjon Oscar-t….. :I

 3. Az, hogy a Life of Pi ennyire tarolt meglepett. Moziban tetszett, de a rendezői Oscart túlzásnak tartom. A filmzenei (annyira nem volt emlékezetes zenéje szerintem) meg fényképezésbeli (mondjuk ezt azért jogosan kapta meg) díjaknál meg azért reménykedtem a Skyfallban mert Newman és Deakins is jogosan kapta volna meg.

  Waltznak ürülök, de azért két ennyire hasonló szerepért díjat adni az kicsit túlzás.

  Az animácíós filmet meg nem is értem, mert igaz nem láttam a jelölteket, de mindenkitől azt halottam, hogy a Rontó Ralph kiváló a Brave meg középszerű.

 4. Én örülök a Pi élete sikerének, meg is lepett, hogy nem a két nagy patrióta film gálázott. A többi kategóriában is azok nyertek, akik megérdemelték, mondjuk Waltz-nak talán már túlzás volt adni szobrot, illetve az animációs film kategóriát nem értem. Ebben láttam az összeset, nagyjából mindegyik megérdemelte volna a Meridán kívül, de leginkább a Rontó Ralph…
  Ettől függetlenül szerintem most egész korrekt lett az akadémia döntése. Igaz, a Felhőatlasz ilyen mértékű hanyagolását sem tudom hova tenni, az év egyik legjobbja volt, de biztos van valami oka…

 5. Csak megkapta a pi a fenykepezest… Full cgi az egesz, raadasul a visual effectet is elvitte (amit mondjuk megerdemelt) :D szerintem meg a nyomorultakhoz is tobb operatori kreativitas kellett a maga szinpadias jeleneteivel.

 6. Volt pár meglepő húzás… tegnap hajszoltam magam, befért a Pi egy moziban, így nyugodtan mondhatom, hogy ennek aztán teljesen felesleges volt Akadémiai díjat adni ezekben a kategóriákban. Otthon is tud bárki effektelni, meg zöld hátterezni, ehhez nem kell operatőrnek lenni. Ugyanez a visual effektekre is… Na mindegy. Rendezőként is meglepett Lee.

  Argo hozta a papírformát, tartom továbbra is, hogy Affleck-nek sokkal jobb filmjei is voltak már (sőt eléggé kínos így kapni, hogy általában mindenhol azt hallani, hogy voltak jobb filmjei, és úgy kap, hogy ez nem az), ez csak amolyan – te lobbyztál a legtöbbet, a tied díj, mert az Argo egy meglehetősen közepes film, főleg ha az elődöket tekintjük.. azért egy Godfatherrel, vagy akár egy Rain Man-nel (de még sokkal) együtt említve bizony kijön a középszer.

  Day-Lewis megkapta, ezzel nehéz vitatkozni, viszont Waltz egy vicc szerintem. Úgy értem, hozta amit tud, ezt tudja, de ugyanarra ilyen rövid időn belül még egyet..

  Tarantino nem kicsit volt csalódott, hogy nem lett meg a rendezői, úgy érzem jobban megérdemelte volna, mint Lee, viszont az eredeti forgatókönyvért szerintem teljesen jogos a díj (talán az egyik legkevésbé vitatható az idén). Ugyanígy vagyok a Skyfall-al is, simán elfogadható, mint ahogy a dokufilmek közül is a Searching abszolut megérdemelte.

  Amour lefutott volt, bár a rendezőnél nálam ott is volt befutó.

  A vágással abszolut nem értek egyet, hogy az Argo. nyilván egy jó vágásban legalább annyira benne van a rendező, mint a vágó, mert ott ül vele (ha igazán jó) és azt gondolom, hogy a Django sokkal jobb volt ebben a kategóriában.

  Animált film.. persze, hogy CGI.. miért is erőltetnék meg magukat.

  Amúgy ja.. az Akadémiai Díjat már nem nagyon lehet komolyan venni, nyilván iszonyat pénz van egy-egy díj mögött, meg lobby. Nálam a nagy törés a Titanic volt :D

 7. Én csak a Zero Dark Thirty-t sajnálom és Bigelow-t, mert teljesen meg vagyok győződve, hogy csak a lejáratókampány miatt szorult ennyire háttérbe a díjszezon végére. Pedig egy sound editing-nél többet érdemelt volna.

 8. Én továbbra sem értem, miért kap ennyi díjat BA rendezése. Szerintem a The Town BAROMI UNALMAS VOLT és igazából semmi olyan nem volt benne, amit nem láttunk volna vagy ezerszer. Az ARGO meg egy fokkal jobb volt, de semmi különleges.

  Egyszerűen nem értem…

 9. Most akkor Daniel Day-Lewisnak ez már a harmadik Oscar-díjja?
  Ez azért már elég komoly.

 10. Silver L. Playbook legjobb női főszereplő oscar? Úristen, annyira egy bugyuta film volt…a színésznő játéka pedig minden volt csak nem oscar gyanús. Nem is értem.

 11. J.Phoenix:Totál bullshit.
  De továbbra is kapni fogja a jó szerepeket,mert jó színész.
  E.Hawke:Van mérő műszerűk?:)
  De továbbra is a szerény 50 milliós bevételig jut és független,író filmes marad.

  Ez üzlet.A film iparban rég elhelyezkedő és valódi pénzcsinálók és az új pénzcsinálók lehetőségeinek a megdobása.
  Nagyon tudják ott,kit kell bemutatni(jelölés),kit kell megdobni(oscar),kit kell parlagon hagyni,hogy bemutasson és művész legyen.
  Szubjektív az egész és végül is a saját birodalmuk nézői állására reagálnak,amikor kitöltik a papírt.
  Elég zsér anyag volt az elmúlt évek,a mostani viszont remek.
  Így mindenki megkapta a magáét és pont erre figyeltek.
  A Lawrence-t jobb tehetségnek tartják,mint Chastain-t.
  A Hathaway egy felfújt lufi reklám.Az Amy Adams film választásai és munkái jobbak.
  Egy tajvaninak(Ang Lee)adják,mert Spielberg már nagy 40 éves táncot jár.Ez komoly irigységre vall.
  A Day-Lewis viszont nem szeret dolgozni,megadták neki a harmadikat is,jöjjön és dolgozzon többet Hollywoodnak.
  A ZDT úgy indult,hogy a kritikusok a legjobbnak tartották.
  De a Bin Laden-ből elég és nem fogják azt a szemetet milliók előtt reklámozni,így elég szépen háttérben maradt az Oscaron.
  Viszont a Bigelow/Boal páros elérte azt,hogy a film remek nagy kasszasiker és ajánlom a nők is nézzék meg.

 12. Pi élete = unalmas sz*r
  Django = über jó
  Argo = néha uncsiztam
  Lincoln = nagyon hatásos, akár Oscart is kaphatott volna
  Skyfall = béka s*gge alatt
  Hitchcock 2012 = lassú, de nem unalmas, végig figyelte a szemem a filmet. Jelölésen se?

 13. Argo nem volt rossz, de annyira jó sem, Oscart nem ért. Ang Lee megérdemelte a rendezőit. Viszont az, hogy nem a Wreck-it Ralph kapta az animációs díjat, szégyen.

 14. Ben Affleck szerintem sem nagy színész, de már másodszor bizonyította két éven belül, hogy baromi jó rendező!

  Brave témához: már csak azért is fájó mert ezzel kapott a Pixar egy nagy visszaigazolást, hogy jó ùton haladnak. Pedig nem!

 15. Django és Pi sikereknek örülök.
  Argo mint legjobb film? Botrány…
  Felfoghatatlan a Brave oscar is. ParaNorman 100szor szórakoztatóbb volt számomra.

 16. ZDT-vel kapcsolatban miféle lejáratókampány volt? Mert én arról lemaradtam sajnos.

  Lawrencenek nagyon örülök, megérdemelte, Hathaway szintén, az Argot nem is jelöltem volna, nálam a Pi inkább Málnát kapna, az animációs filmek meg egyformán rosszak voltak szerintem. Arról nem is beszélve, hogy haj/smink kategóriában már elég jelöltet se tudtak összeszedni?

 17. VISUAL EFFECTS: Life of Pi Ez egy vicc! Tele raknak CGI-al egy filmet, amiben semmi keresnivalója. Legalább is nem ilyen mértékben, hogy Oscarra jelöljék érte. Na, csak azért sem fogom megnézni.
  MAKEUP AND HAIRSTYLING: Biztos baromi jó munkát végeztek a Nyomorultak sminkesei, de akkor is a Hobbitnak adtam volna, na meg a kosztümöt is. Így, hogy tegnap néztem meg a Felhőatlaszt, elképedtem, hogy nem is jelölték a sminkre. Akár mennyire elfogult vagyok a Hobbitra, lehet, hogy a Felhőatlaszra voksoltam volna. Csak a végén jöttem rá, hogy a kóreai pasit, meg a néger rabszolga barátját ugyan az a színész játszotta.
  Néhány kivételtől eltekintve az egész jelölés nevetséges volt.

 18. Atilorn

  Honnan tudod mennyi CGI volt benne és mennyi keresnivalója volt a filmben, ha nem is láttad? Már önmagában a tigris miatt megérdemelte a díjat a Pi.

 19. jky: Ha Oscarra jelölték, akkor számomra egyértelmű, hogy rendesen megpakolták. Hogy mennyire van keresni valója, vagy nincs? A számkivetettben mennyi van? Nem is azzal akarták eladni. A tigrisről, meg annyit, hogy igazit nem találtak? Úgy lenne a fasza.

 20. A Brave díja nekem csalódás. Sajnos elég középszerű mese volt, amely sem témájában, sem humorában, sem képi világában nem ér a közelébe a korábbi Pixar filmeknek. :S

 21. BA jó rendező, de az Argó ennyire nem volt jó szerintem.
  A Tolvajok városa és a Hideg nyomon jobb filmek voltak.
  A Felhőatlasz szerintem sokkal jobb film volt idén és a Django is, meg még jó néhány…
  (hogy a Felhőatlaszt még maszkban sem jelölték – tényleg nem értem,
  talán az lehet az oka, hogy a producer testvérpárból az egyik nővé operáltatta magát? nem tudom…)

  Tarantino ebből a felhozatalból megérdemelte volna a rendezőit is akár, de örülök a forgatókönyvnek is.

 22. Human..igazad van ők..nyertek…/sajna a kedvencem a “Silver” csak egyet../mi viszont veszetttünk…én még nem láttam ilyen gyenge showt..pedig imádom TED-et:)és volt egy két kellemes..és sajna kellemetlen meglepetés számomra is..hát tuti hogy nem fogom letölteni..és éveken keresztül nézni/nézegetni/ a tegnapi “esztrád-műsort”..sicc!…:)

 23. Atilorn

  Élő tigris is volt egyes jelenetekben, de azt ugye nem gondolod komolyan, hogy közeli jeleneteket egy vízen hullámzó csónakban le lehet rendesen forgatni csak élő tigrissel? :) Youtube-bon láthatsz készítői videókat erről a témáról ;)

  A Számkivetett nekem is nagy kedvencem, de más a két film, még ha a téma valamennyire hasonló is.

 24. Atilorn says:
  “VISUAL EFFECTS: Life of Pi Ez egy vicc! Tele raknak CGI-al egy filmet, amiben semmi keresnivalója. Legalább is nem ilyen mértékben, hogy Oscarra jelöljék érte. Na, csak azért sem fogom megnézni.”

  Érdekes, hogy úgy mondasz véleményt, hogy nem is láttad…

 25. Most nem magéról a filmről beszélek, nem mondom, hogy szar, csak baromira idegesítő, hogy egy filmet ennyire az Oscarra gyúrják. “Rakjuk tele CGI-al, és szerezzünk Oscart, mert lehet, hogy anélkül a kutyát sem érdekelné.” Egy ilyen filmet nem ezzel kellene eladni, nem a látványra kellene támaszkodni. Látványfilmet csinálni belőle? Olyan, mintha az elkövetkező Star Warst drámának csinálnák.

 26. Atilorn

  Szerintem nézd meg inkább a filmet :) Ez egy könyvből készült dráma (aminek van mondanivalója, tanulsága), amit helyenként elég látványosra csináltak, de nem arra gyúrtak, hogy csak egy látványfilm legyen. Az a Transformers :)

  Sokkal több van ebben a filmben, mint az, amit a trailerekben láthattál, szóval ne vonj le téves következtetéseket ;)

 27. Jövök én is rinyálni egy kicsit a Felhőatlasz miatt, szerintem ez a film a tökéletes példája annak hogy csak jó marketinggel és időzítéssel lehet nyerni oszkárt, de hát ez van, az Argonak azért örülök mert így bejött a tippem.

 28. Mr. Barna : Talán mert a Wachowski testvérek nem öltek pénzt az Oscar kampányba és a film is anyagilag gyengén szerepelt az USA-ban. Oscarék pedig szeretik saját maguk sikerét díjazni. Így nincs köze a nemváltáshoz a hanyagolásuknak. Ráadásul az ázsiai rasszjegyek miatt volt cirkusz is, így a maszkosok már ott leszerepeltek a médiában. :S Ami a filmet illeti, én is moziban láttam és tudom, hogy könyvadaptáció, így nem írhatták át, de maga a történet az elég gyenge. Nem volt benne nagy csattanó, amit a trailer sugallt. :S

 29. Felhőatlasz miatt én a jelöléseknél már kidühöngtem magam, de hát ez van… Ez nem csökkenti a film érdemeit, fantasztikus volt. Persze kár érte, hogy anyagilag (is) bukás, mert így kisebb eséllyel készül majd hasonló film, de hát ez van. :-/ Talán majd idővel beérik, elismerik egyre többen. Én mindenesetre remélem, hogy a W tesók jönnek majd még hasonló filmekkel mint ez és amilyen a Mátrix is volt.

 30. Gabesz83:
  “10 perc játékért hogy lehet legjobb női mellékszereplőt nyerni?”

  Miért? 10 perc játékidő az olyan mintha ott se lenne az illető? Azért gondoljunk már bele, hogy általában egy történet fő-és mellékszereplőkből áll. Ráadásul a Les Mis sztorijában Fantine igen fontos mellékszereplő volt, mégsem lehet egy órán keresztül a vásznon tekintve magát a sztorit, amivel haladni is kell. A könyvben nyilván többet szerepel, de ez mozi.

  Egyébként pedig anno Anthony Hopkins is kb.20 perces vásznon töltött időért kapott a Bárányok hallgatnakért főszereplő Oscart. Ergó, az, hogy ki számít melléknek vagy főnek, nem (csak) a vásznon töltött idő befolyásolja, nyilván a sztoriból is következik,meg a marketingből is, hogy kinek melyik kategóriában van esélye.

  Gabe:
  “ZDT-vel kapcsolatban miféle lejáratókampány volt? Mert én arról lemaradtam sajnos.”

  Még kb. január elején miután kint is bemutatták a filmet elindult egy nagy nagy felháborodás akadémiai tagoktól,meg úgy mindenhonnan a kínzásos jelenetek miatt. Mondván a film úgy állítja be, hogy csak a kínzásnak volt köszönhető, hogy olyan nélkülözhetetlen információk nyomára bukkantak az ügynökök,amivel megtalálhatták Bin Ladent. Szegény Bigelow meg a stúdió is próbálta finoman jelezni, hogy ez nem dokumentumfilm, de több olyan akadémiai tag is volt,aki kijelentette, hogy semmiféleképp sem szavaz a ZDT-re és mások is tegyenek így.

  Jegyzem meg, hogy az Argo fiktív elemeivel senkinek semmi baja sem volt..

 31. Erre a 10 percre a legjobb példa Don Corleone. Az első filmben Brando összesen nem szerepel 10-15 percet, na jó, annyit talán igen, de mind a mai napig vele azonosítják a keresztapát, holott már az első film főszereplője is Michele volt. Egy “sima” “mellékszereplő” volt Brando, de brutálisan átütő vászonjelenléttel. Ennyi elég.

 32. Voltak meglepetések, de pont a Sound Mixing teljesen egyértelmű volt. Meglepetés volt mondjuk a Sound Editing és a Production Design, ill. Waltz is valamennyire. Amúgy meg, Jennifer Lawrence győzelme Riva helyett egy vicc, mint ahogy Waltz, a Django ill. Hathaway győzelme szintén az.

 33. “Oscarék pedig szeretik saját maguk sikerét díjazni.” hagyjátok ezeket az elméleteket, nézzétek már meg, hogy mennyi Oscar díjazott lépi át egyáltalán a 100 milliót mostanában. Az Argo, ok, de a hurt Locker szinte bukta, az Artist sem az a blockbuster

 34. Szegény Thomas Newman.. egyszer igazán megkaphatná már azt a fránya szobrot. Nem mintha filmzenei Oscar nem lenne egy 0, de mégis… a neve azért ott van.

 35. Szerelmes vagyok Jennifer Lawrencebe, de ennek ellener Jessica Chastainenek kellett volna oscart kapnia, mert sokkal jobb volt. Daniel D-Day megerdemelte meg Anne Hathaway is. Mr Waltznak nem voltak vetelytarsai igy szerintem megerdemlte. Argo inkabb a story miatt kapott dijat. Egyedul az animacion haborodtam fel miszen a merida egy kalap szar a Ronto Ralphoz kepest.

 36. Csatlakozom az elöttem szólókhoz:
  Cloud Atlas-szal mi bajuk az Oscar tagoknak??? Én is arra tippelek, hogy az egyik tesó átoperáltatta magát, de ez hülyeség. A Mátrix korszakalkotó, a Felhőatlasz nagyon jó (a sztori bonyolultságához képest eszméletlen milyen izgalmasan vágták össze, az egyszerűen zseniális!)

 37. Jessica Chastain messze nem volt olyan jó, mint Jennifer Lawrence, és itt most a ZDT és SLP-beli teljesítményeikről beszélek. Igen, Chastain az egyik legjobb ma élő színésznő, de a ZDT-ben, nem miatta, de egyszerűen nem tudott kibontakozni, a karakterben ennyi rejlett.

  Amúgy soha semmi nem lesz jó senkinek ilyen alapon. Ha Riva kapta volna a díjat, akkor jött volna a “Jaaj, a sok öreg, osztogatják egymásnak a díjakat…”, most pedig Jenniferrel a másik oldala a játéknak megy. Szerintem abba kellene hagyni az összeesküvéselméleteket, MEG KELL NÉZNI a filmeket ítélkezés előtt és nem állandóan negatívan hozzáállni minden filmhez, és a az értékeit nézni, nem pedig a pénzbevételét, vagy szimpátiaalapon válogatni a jelöltek közül. Jó, Thomas Newman tényleg megérdemelné, de ez a díj nem arról szól, hogy ki érdemeli meg, és ki nem, hanem hogy ki milyen teljesítményt nyújtott az adott évben. És igen, (szerintem) a Life of Pi volt a legjobb filmzene tavalyról.

  Egyébként a díjazásokkal egyetértek, vagy elfogadom őket, kivéve: Brave, Fényképezés: Life of Pi, Vágás/Legjobb film: Argo (amellett, hogy kiváló film, korántsem a legjobb tavalyról.)

 38. Bár hallottam jókat róla még nem láttam a Wreck-it Ralph-ot, és igen a Brave tényleg középszerű volt, DE Amerikában rengeteg rajongója van a történetnek. Szóval engem egyáltalán nem lepett meg, hogy elvitte az Oscart.

 39. Nem mennék bele egy újabb vitába hogy Ben Affleck miért érdemelte meg a díjat, mert inkább ő mint a Zero fos vagy a nyominger Pi esetleg a semmitérő Lincoln. Django meg már túl hypeolt, a Napos oldal meg annyira nem volt erős h Oscar-t kapjon. Szóval én teljesen egyetértek a legjobb filmmel, MÁRMINT HA AZ OSCARON SZEREPLŐ FILMEKET NÉZZÜK. Mert ha az egész film listát nézném ami tavaly volt akkor valóban középszerű lenne csak.

  Annak viszont nagyon örülök hogy Jennifer Lawrence nyert, szegényt meg is sajnáltam amikor elesett. ^^ Inkább ő nyerjen mint az a beképzelt kis hülye liba 9 évesen. Ha most kapta volna meg elszállt volna az agya, már így is agyon ajnározták meg ott játszotta egész este a fejét, mint vmi idióta szőke pi…a. Jennifer Lawrence pedig egyértelműen nagyot alakított a Napos Oldalban szóval megérdemelte, ráadásul korrekten viselkedett egész este, nem játszotta a fejét ahogy az szokás Amerikában az Oscáron. Oké az Éhezők Viadala egy nagy rakás kaki de nem egy film alapján kell beskatulyázni egy színészt v színésznőt. És nem ez az első alkalom hogy nagyot alakított. A másik Naomi Watts lett volna akinek örültem volna de így is tökéletes.

  Meg amúgy is egy Oscartól ennél többre nem is számítottam. A sok buzi reklám nagyon felhúzott. A sok Pi(PÁÁÁJ) nyertesről nem is beszélve. Szánalmas volt ahogy agyon dicsérték azt a fost. Ráadásul olyanokért amiért meg sem érdemelte volna.

  De legalább Seth jó volt és ő is párszor belerúgott a műsorba a sok reklám miatt. :D

 40. DarkEagle

  Láttad a “pájt”? Még ha valakinek nem is tetszik, fosnak még távolról sem nevezhető. Lincoln és ZDT-t még nem láttam, de gyanítom, hogy azért azok sem fosok.

 41. Jó igazad van valóban nem fos csak felhergelt hogy 4szer majdnem egymás után azt választották olyanra is amit meg sem érdemelt volna. Valóban szép a látvány bár ez sem teljesen igaz. Története az nem nagy kunszt. Amúgy láttam. Szóval nem fos de azért nem is annyira jó mint az Oscáron előadták. A ZDT meg csak egy újabb Amerikai önnyálazás, akárcsak a Lincoln. Utóbbi viszont megérdemelten kapott díjat. Illetve nem is a film hanem DDL.
  ZDT viszont egy nagy rakás semmi.

 42. sztem meg a sok középszerű filmből és alakításokból kiválasztották egyet, már a jelölteket megnézve, tök mindegy volt, hogy ki nyeri az Oscart. Mind 0 volt.
  Ja, bocs D.D. Lewis volt az egyetlen aki kitűnt ebből a gyenge felhozatalból, istencsászárszínészóriás, csak hát jó filmet nem kapott a seg*e alá.

 43. A 85 Oscar díjas filmből,ha “3” teljesített alul a kasszáknál.(Marty,Hurt Lucker stb)
  Ez egy gyár,ahol mindig arra kell figyelni,hogy minőségi emberekben a gyár ne lankadjon.Ez a szép benne,hogy a régi jelöltek(tagok)és akár már öregek,pontosan tudják kire kell szavazni,hogy ők se tűnjenek el az alsó filmes vonalból.
  Szép összefogás ez,vagy is jó értékelések,megfigyelések a nézői mozi bevételi reakciók által.
  Ezért kell nekik ez a reklám felület(Oscar)

  pl egy friss.A régi pacifisták,akik azt tanulták hogy egy bicskával is legyőznek minden amerikait zaklatót,azoknak jó hogy nem tetszett,hogy a Bigelow megmutatta a kínzások valóságát.
  Ugyan olyan eszközök kellenek a mocskok ellen,mind amit ők használnak.
  Az hogy,az elnöknő jelentette be a legjobb filmet,az meg remek fricska volt Iránnak.Irán röhögött a filmen,de Európa és Amerika elismerte.

  Persze jó volt a mezőny és élvezet filmet nézni így,ha katartikusak az alkotások.A többi szubjektív.
  Nálam.ZDT,Lincoln,Life of Pi,Argo,Napos oldal

 44. Az, hogy mindenki hasonlo velemennyel van az Oscar eredmenyekrol, nem azt jelenti, h nekunk, filmfanoknak nincs eleg hozzaertesunk, hanem, hogy az Oscar evrol evre olyan kozepszeru filmeket valaszt, amiknek semmi helyuk nincs megcsak a jeloltek kozott sem.
  Ilyen Peldaul a
  Silver Linings Playbook- WTF ez egy aranyos, egyszer nezheto film volt mindenfele melyseg nelkul. Oscar dij??????? Rohej.
  Quenzhane Wallis, meg a Beasts Of the Southern Wild semmit sem nyert??
  Egyetertek, hogy B Affleck elozo ket filmje jobb volt. AZ Argo nem erdemel Oscart.

  A masik amivel megint egyet kell ertenem a tobbiekkel; A Brave. EZ egy sablonos Pixar animacio, ami alulmulja az osszes altalam latott Pixar filmet. Nem azert mert nem szorakoztato, hanem mert egy klises mese, ami a Mackotestver sztorijat hasznositja ujra, de meg az a kocsog medve is ugyanugy nez ki!!! Hihetetlen
  Barmelyik animacios film jobb volt nala iden amit lattam. Peldaul a Frankenweenie olyan 6x jobb volt. Marcsak azert is, mert kezzel csinaltak es rohadt jok a hangok benne.

  Pi-t ne szarozzatok, amig nem lattatok moziban 3D-ben. Ugy mondom ezt, h nem szeretem a 3D-t mert faj tole a fejem. A CGI-s mufilmeket meg ruhellem, de az a tigris azert nem semmi teljesitmeny. Viszont tul hosszu a film es a sztori szerintem is gyenge, bar J.Martel konyvet nem olvastam.

  Chr.Waltz detto ugyanaz volt mint a Brigantykban, szamomra az O dija is orok talany marad. Majd kb. a huszadik copy-paste jatekaert talan nem kap Oscar.

  Meg olvastam olyat, hogy a Cloud Atlas miert nem kapott sminkre semmit!!!! Oooooo…..mert olyanok voltak a sminkek, mint egy 80-as evekbeli horrorfilmben. Borzaszto maszkok voltak benne!!!!!!!

  Zero Dark Thirty azert nem kapott sound editingen kivul semmit, mert a katonak civileket lovoldoztek benne es ez nem cool, marpedig az amerikaiak cool-ok……

  Szamomra a legnagyobb talany. Hol a feneben van az Intouchables???? Csak azert kerdem, mert szerintem az volt az idei ev legjobb kulfoldi filmje.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.