Podcast: Nyilvános vetítés 033: Oszkár és a 30 gyilkos elefánt

Két heti premierről is dumálunk, na meg a múltkori IMDB választásunkról. A jövő hétre a The Sting lesz a szórakoztató kikapcsolódás.

Premierek: I Give It a Year, Promised Land, Parker, In Darkness
Trailerek: Planes, GalloWWalkers, The Conjuring
Megtekintve: Killer Joe
Megtekintve: Zero Dark Thirty
IMDb250: The Elephant Man

Letöltés és shownotes.

10 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 033: Oszkár és a 30 gyilkos elefánt” bejegyzéshez

  1. Várom, már hogy Wesley Snipes visszatérjen valami jó filmben, de a trailer alapján ez nem a GalloWWalkers lesz :/

  2. Magyar mozikban 1 hónapos csúszással mutatnak még filmet(Iron Man 3-at május-ban nézném amikor lesz a Fast & Furious 6, mert nem a szomszédba van a mozi)?

  3. A Zero Dark Thirty az üldözés majd minden pontján hiteles, például az a “véletlen” az autóval és maga a rajtaütés is a valódi résztvevők beszámolója alapján került a filmbe. Ezen mondjuk kár rémüldözni a hírszerzés 90%-a ilyen esetleges eredményekre és következtetésekre épül.

    David Lynch egy zseni, az Elefántember pedig egy mérföldkő a karrierjében és filmes szempontból is egy elég egyedi kivitelezésű alkotás. Lehet ennek ellentmondani, de inkább nem veszekszem azzal, amit elmondtatok, vagyis jobb ha nem teszem :P

    Annyit viszont hozzáteszek, hogy aki jobban belemerülne a témába, annak nyugodtan ajánlom Chris Rodley interjúkötetét David Lynch-el, amiből mindenki leveheti mi nem hangzik el, pedig talán el kellene mondani. Mondjuk ezek az infók sem számítanak követelménynek B)

    Lynch egyébként az elmúlt évben ünnepelte karrierje 35. évfordulóját, aminek örömére Michael Warren feltett a youtube-ra egy hosszú, de igazán remekre szabott zenés összeállítást az eddigi filmjeiből. Az egész pedig nagyon jól érzékelteti, hogy Lynch mennyire szürreálisan összetett és mégis érzelmi kifejezésmódját tekintve valahol nagyon egyszerű szemléletű rendező.

    Tehát íme egy tisztelgés David Lynch előtt, mely találó zenei szegmensekre bontva mutatja be a rendező eszközeit, mondanivalóját és eddigi két legfőbb színészmúzsáját:
    http://www.youtube.com/watch?v=T0hgFNxj8wg

  4. Symur: zseni, de a Mulholland Drive sokkal-sokkal jobban tetszett, mint például az Elefántember.

    a ZD30 hitelessége pedig nehezen eldönthető, hiszen ki nyilatkozik róla ténylegesen, ezzel esetleg segítve a terroristákat. Nem lehet. és nem is szabad, hogy 100% hiteles legyen.

  5. A Mulholland Drive Lynch egyik legjobb filmje, sokkal érettebb munkája, mint mondjuk az Elefántember, mely csak a második egész estés filmje volt és egyértelműen a maga stílusjegyeit kezdte csak összeszedni benne. A Mulholland egyébként szerintem is jobb mozi, már ebből adódóan is. Az Elefántember ugyanakkor egy tiszteletadás is Lynch-től, de hagyjuk.

    A ZD30 egyik botránya egyébként éppen abban állt, hogy a kínzásjeleneteken túl olyan részletekig mentek az üldözés bemutatásában, amiket a CIA már nem igazán akart a filmen viszontlátni, valahogy mégis belekerült. Osama kiiktatása a filmben látott módon példának okáért több ponton ellentmond a hivatalos verziónak, viszont pontosan megegyezik az akció egyik résztvevőjének a beszámolójával. Ugyanez igaz az autós részre is, amit említettél. A mozival más ponton persze lehet kötekedni, de a hírszerzés működési mechanizmusait kifejezetten jól mutatja be. Legalábbis az alapján, amit olvastam a témáról és az nem kevés :/

  6. az elefántember szerintem is gyenge film, lynch ide vagy oda. bár nagy twin peaks rajongó vagyok és az ő dune adaptációját is remekműnek tartom, de alapjában véve nem vagyok oda tőle. pont úgy vagyok vele mint kubrickkal, azért mert egy zseninek van kikiáltva és értelmiségi körökben illik szeretni a műveit, attól még számomra a legtöbb filmje legjobb esetben is csak max. “egyszernézős”, túlértékelt kölöknézegetős mozi…

  7. Valakitol azt halottam egyszer, hogy Lynch sem erti a sajat filmjeit :D

    Repulhet a ko, egy k**va kukkot nem ertettem a Mulholland Drive-bol, ilyen szempontbol az Elefantember joval “konzervativabb”.

    “Csoki, ne beszelj spanyolul!”
    “Miert ne?”
    “Mert nem tudsz!”
    ha nemtudtok franciaul, inkabb mondjatok, hogy “Nyomorultak”, mindenki jobban jar ;)

  8. Én Lynch-re még a Twin Peaks miatt figyletem fel. De ezen kivül az összes filmje nézhetetlen volt számomra. Nem azért mert rosszak, hanem nekem túl sok. Most már el is kerülöm a filmjeit.

  9. “Valakitol azt halottam egyszer, hogy Lynch sem erti a sajat filmjeit :D”

    Gondolom ezt neki személyesen Lynch mondta, mert különben sokat ér ez az “azt hallottam egyszer”.

    Vicces, hogy itt többen szinte büszkék rá, hogy nem értették meg a filmjeit. Gratulálok.

  10. Szorosan a témához.
    Most nézem az új pókembert és tegnap a Pi életét láttam. Vicces a pókemberben az idősebb Pi, amikor itt kimondja, hogy Richard Parker. Felkaptam a fejem rögtön. Dejavu :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.