Podcast: Nyilvános vetítés 034: Parker, a szélhámos gázkitermelő

Biztos kapok a The Stingért, de ez van. A jövő hétre meg Híd a Kwai folyón a kiszemeltünk, amit legutoljára 10-12 éves korom környékén láthattam, amikor ment a mozikbahahaha.

Visszatekintés: Das Rad
Premierek: Csapda, Oz, Stand Up Guys
Trailerek: Iron Man 3, Cloudy with a Chance of Meatballs 2.
Apróság: Justice League vs. Nolan
Megtekintve: Parker
Megtekintve: Promised Land
IMDb250: The Sting

Letöltés?

Shownotes, iTunes feliratkozás.

12 hozzászólás a “Podcast: Nyilvános vetítés 034: Parker, a szélhámos gázkitermelő” bejegyzéshez

 1. Nem lattam Az igeret foldjet, de nem lehet, hogy vaoban arrol vn szo, hogy a Matt damoni karakter megtapasztalja, hogy milyen az ha egy szinjatekkal atverik az embertes ezert a meghasonlas? Mert valoszinuleg o sem verprofi, akkor siman lenyelne, es minimum lenne egy sejtese arrol, hogy mi megy a szinfalak mogott. Magyaran, ha ot, a ceg alkalmazottjat ennyire a sotetben tartjak (ami nyilvan nem egy jo erzes), mit csinalhatnak uzleti ellenerdekeltjeikkel?

 2. Meddig fogja még tartani magát – a szar magyar fordítás miatt – az a tévhit, hogy a varázsló neve Óz és nem a mesevilágé?

 3. Miért kellene ezért kapnotok, nem értem?

  Csak megosztottátok az őszinte véleményeteket arról, hogy a film lassú és bár majd minden szélhámosfilm alapműnek tekinti már jó 40 éve a másolatokat többre tartjátok :)

  Redford meg Newman között pedig nem volt meg ugyanaz a kémia, mint az első közös filmjükben (azt most hagyjuk, hogy a film és a szerepek sem ugyanazok :P ), ez is talált.

  Paul Newman reakciója bizonyára ez lenne minderre, bárhol is van éppen:

  http://www.youtube.com/watch?v=dG9tuuznL1Y

  Redford helyében meg csak simán megüzenném, hogy nem filmbuzik vagytok, hanem csak egy újabb ellenséges törzs:

  http://www.youtube.com/watch?v=T0DH0EamfEc

 4. LOL, az Ozrol nekem mindig a meselemez jut eszembe, biztos minden heten meghallgattam egyszer minimum. Toto gondolatait is lehetett hallani benne, azok voltak a legnagyobbak: “Szurkeseg es szurkeseg… sehol egy bokor ahol felemelhetnem a labam, sehol egy macska amit megkergethetnek, a sutemenyek is mindig csak a szelet kapom meg” :D Meg panikol mindenki, hogy jon a hurrikan: “Hurrikan? Biztos megint valami gyagyas rokon jon latogatoba…”

 5. Kaoka: az eredeti szinkronban is azt mondja Mila Kunis: “You are in Oz” szóval a hely neve is óz, és a prófécia is azt mondja “a varázsló aki a földünk nevét viseli, és az égből érkezik..”

 6. Az Iron Man kapcsán, az eredeti képregényben nem úgy volt hogy a mostani főgonosz, Mandarin annak a 10 Gyűrű szövetsége bandának a feje, akiket viszont az első részben emlegettek “sima” barlanglakókként?

 7. Óz néven lép a vándor cirkuszban is, valamint a próféciában is úgy van emlegetve, mint aki leszáll az égből, varázsló és a föld nevét viseli.

 8. Gyurex
  A sztori megmarad ő lesz nekik a feje sőt még a kopasz arab terrorista is visszatér elméletileg. A baj az lesz, hogy a gyűrűk nem az űrből jöttek Fing Fang Foom segítségével, így nem is lesznek varázserejűek.

 9. David S. Goyer írta és Nolan találta ki a történetet az Acélemberhez szóval a Sötét Lovag trilógia és az Eredet írói.
  Azért csak jó lesz. Főleg, hogy az első reakciók nagyon pozitívak.

 10. A nagy balhé nekem az egyik legkedvencebb régi filmem (aminek, tegyük hozzá, még az első szinkronja is remek volt), és már nem egyszer láttam, pedig néha emlékszem a végére. :) Biztos más a Hustle után látni, én azt is nagyon szeretem egyébként, de semmiféleképp nem tartom jobbnak. Viszont ha ez lassú volt, akkor a Híd a Kwai folyón nem hogy szimplán lassú lesz, hanem a film végére fiatalodni fogtok vagy fél órát. :)

 11. Igazából azzal nem értenék egyet, hogy újjászületett a karakter. Mármint Batman. 89-ben robbant. A Batmánia során tényleg újjászületett. Nolan csinált egy drámát, de neki Batman csak az eszköz volt, úgy érezte végig az ember, hogy lényegében mindegy, hogy ki a főszereplő, ő végigviszi a szenvedéstörténetet ami a fejében van, ráhúzta volna bárkire, legyen az Superman, vagy Green Lantern. Nolan filmjei kapcsán nem tudott olyan méretű Denevér imádat kialakulni, mint anno, sőt a Marvel karakterei – bár gyengébb filmeket kaptak, mint Nolan Batman-je, ezt azért el kell ismerni – mégis populárisabbak, eladhatóbbak lettek, pont azért, mert megőrizték képregényes sajátosságaikat és könnyedségüket. Nolan karaktere nehezen érthető, értelmezhető gyermeki szinten, sőt a fiataloknak is nehezebben, így messze nem akkora a sikere, mint a sokkal könnyedebb Burton féle Batman feldolgozásnak, amely szintén egy űrt töltött be akkor, újat hozott, csak populárian nagyobbat robbant. (Itt nyilván nem a mozisikerre gondolok, hanem a populáris vetületére. batman maszkot kevesebbet kapsz, mint pók-ot pl, holott mindkét karakter a legismertebb között van.)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.