Új Star Trek Into Darkness trailer is van

JJ Abrams vajon meg tudja ismételni, esetleg felül tudja múlni az általa készített Star Trek rebootot? Talán ez az új, akcióval teli előzetes segít eldönteni. Kinn az Óz előtt megy.

human
írta
2013. 03. 10. 01:24
megjelenés
42
hozzászolás


42 hozzászólás a “Új Star Trek Into Darkness trailer is van” bejegyzéshez

 1. Biztos vagyok benne.
  Az akváriumos résztől csak nekem ugrott be a ST4? :D

  Csinálhatna JJ egy Mass Effect filmet is, ha van ideje :D

 2. “I am not sure that qualifies.” Jöhetne Iron Man 3 után egyből. Jöhetne június előtt, Iron Man 3 után egyből.

 3. JJ szerettette meg velem a Star Trek-et, úgyhogy mindegy milyen lesz a második, megnézem. De úgysem lesz rossz :)

 4. Velemi is JJ szerettette meg a star Treket. Nagyon várom ezt a részt, meg azt is, hogy mit hotz majd ki a Star Warsból. Biztosan jó lesz. :)

 5. az az űrrühában repülős rész a törmelékek között még mindig hatalmas Dead Space copy:D amúgy nagyon várós, az előzőt is szerettem de ebből ítélve ez simán üti majd.

 6. Ugyanolyan gagyinak néz ki, mint az előző rész. És még mindig semmi köze a star trek-hez, a nevén kívül persze. Mintha egy transformers filmet néznék.

 7. nem nézem meg, nem nézem meg, nem nézem meg…
  de messze van a júniusi premier… :/

 8. Aang:

  Mindig kell egy ilyen ember…
  Amúgy nagyon odabaszós trailer, innentől ez volt az utolsó promóanyag, amit megnéztem :)
  AMúgy csak kint megy az óz után, itt nem, tegnap voltam rajta este barátnőmmel és nem nyomták előtte…
  De nagyon várós…

 9. Aang: nem igazán értem a kommented, hogy semmi köze a Star Trekhez. Miért szerinted milyen a Star Trek?!
  Láttam elejétől végig az összes mozit, a DS9-Voyager-Enterprise szériákat, az TOS első évadját (HD-ben nagyon nagy élmény), és a TNG-ből is valamennyit, de se ez, se az előző nem tűnik kevésbé Star Trekkesnek, mint amit már láthattunk a témában. Ha nagyon szigorúan vesszük, akkor az első mozi óta egyik film se igazán Star Trekkes, bár mondjuk a Hazatérés még közelít. Mindegyikben nyomokban felfedezhető az, amire azt mondhatjuk hogy “star trek érzés”, de egyikben sem töményen. Magukban a sorozatokban is vannak inkább és kevésbé ST-s epizódok vegyesen. Így jön létre az egyensúly.
  Az mondjuk totál más lapra tartozik, hogy összességében a Star Trek szériák az önismétlés mintapéldái, ugyanis a TNG másolja a TOS-t, a DS9 első két szezonja másolja az elődeit, hogy utána átmenjen a Babylon 5 másolásába (nem egy az egyben, de azért jah), a Voyager egy kicsit cicomáz a dolgokon, de akkor is ugyanazt kapjuk, mint az első két szériánál, és az ENT az meg vegyít mindent. Talán a 3-4. évad az, ami kicsi fejlődést mutat, de akkor tájt már a végét járta a sorozat. És teszem ezt a kritikát úgy, hogy egyébként nagy fanja vagyok a témának.
  Az új Trekek igazodnak némiképp a 21-dik század elvárásaihoz és nagyon is jól teszik… véleményem szerint.

 10. Pocok, Scottyról nekem is az ugrott be elsőre :)

  Amúgy én se értem, mi a gond, elvégre ebben a TOS szereplői vannak, és akkor milyen lenne az igazi ST film? A ’60-as évek stílusában olyan gagyi effektekkel? Vagy legyen egy rakás hidegháborúra utaló dolog benne?

  Ez ezerszer jobb, és majd akkor szeretném látni az ilyen hater megjegyzéseket (egyéni szoc problem, tudom), mikor pl. Picard és Data jelenne meg egy rebootban, mert ott már aláírnám az ilyen gondokat. Ebben viszont nagyjából minden a helyén van, látványos, és szerintem – velem együtt – rengeteg emberrel végignézették a Star Trek sorozatokat és filmeket. Arról nem is beszélve, hogy vegyük csak a TOS-t és TNG-t: már a kettő közt is van egy nagy különbség, és a készítés idejét tekintve előbbi hátránnyal indult, nem ártott meg neki ez a kis “turbózás”.

 11. Imádom az új irányvonalat és legyen már nyár. De ne magyarázzátok már meg, hogy az új részek is sci-fi köntösbe bújtatott filozofálgatások!

 12. “nem igazán értem a kommented, hogy semmi köze a Star Trekhez. Miért szerinted milyen a Star Trek?!”
  Értem tehát egy startrek film vagy sorozat, csak egy egyszerű akció mozik voltak! Tele b-filmes logikai buktatókkal, semmi tudományos filozófiai
  vagy az élet értékeire rámutató elmélkedések nélküli akció orgiák, és lélektelen puffoktatások?!.. Én valahogy nem erre emlékeztem.
  Szóval ha jól értem ez jön be nektek.
  1. Fogunk egy 40 éve képernyőn lévő univerzumot,
  2. Időutazással semmissé töröljük az egészet.
  3. Az eddigi filmek és sorozatok eseményeit semmisnek vesszük, és más színészekkel újra leforgatjuk ezeket.
  3. Telepakoljuk pörgős de egyszer nézős akció jelenetekkel.
  4. A banális és nevetséges történetet meg olyan szintre fejlesztjük, hogy a néző az összes ökörséget benyelje.
  5. Kihagyunk belőle minden értelmes gondolatot, mondani valót, érzelmet, és egy transformers klónt csinálunk.
  Ebben mi a jó?!

 13. Aang:
  A sorozatoknak volt egy-két kiemelkedő epizódja, azon túl, hogy minden részben ment a szükséges vagy épp szükségtelen moralizálás,
  az a bökkenő, hogy a TOS-nak és a TNG egy részének volt (ami nem fogalmazódott meg korábban a TOS-ban) némi-nemű tudományos filozófiai bla-bla jelentősége, nah meg a DS9-ban a vallási és háborús oldal, de egyébként 40 éven keresztül ugyanazokat a köröket futották az alkotók.
  Az új nem sokat tesz hozzá, sőt sok helyen elvesz belőle, ez igaz, de legalább emészthetőbb, mint az állandó moralizálás, amit 40 éven keresztül csináltak.
  Egyébként az időutazásban az a jó, hogy bármikor bevethető és bármi visszaállítható benne. Az hogy “SPOILER ON: helló lett a Vulcannak, ami ugye egy eléggé meghatározó bolygó az univerzumban, simán semmissé tehető egy újabb időutazással. SPOILER OFF”. Az a szép az ST-ben, hogy gyakorlatilag végtelen univerzum és rengeteg olyan időszak van még, ami felfedezettlen.
  Egyébként pedig nem ez a film kezdte semmibe venni a “40 éves” univerzumot, hanem az Enterprise c. sorozat. Érte is miatta rengeteg kritika. És az Ent. nem is volt reboot, mint mondjuk ez az új filmek.
  Egyébként pedig a Star Trek korábbi részei a 20-dik század második felének történelmi és filozófiai gondolatait elevenítik meg, viszont már a 21-dik században vagyunk, ez egy új Star Trek, egy új kezdet.
  A Batman is egy eléggé kiterjedt előzmányvilággal rendelkező történet aztán mégis jött egy Nolan-Bale páros és újraértelmezték helyenként az egészet.

 14. A Batman újraértelmezsnek volt képregényes előzménye nem Nolan fejéből pattant ki az isteni szikra (Frank Miller féle Year One vagy Dark Knight Rises hangulatot tekintve, sztori vonalon szintén szemezgetett Nolan a YEar one-bol, Knight Fall-bol, No Mans Land-bol)
  Maga a AStar Trek univerzum sose érdekelt egészen Abrams filmjéig. Ráaadásul szerintem pont nem Transformers kategoria mert látványfilmnek volt a leggyengébb (az urbeli jelenetek nekem tv filmesek voltak) viszont jók voltak a karakterek + szórakoztató volt, tény sok filozófiai mélység nem volt benne, de mondjuk pl amikor 14 évesen a Star Wars-t eloszor láttam, abban se a Buddhizmusra való utalgatások fogtak meg (tudom mindeki mas a Playboyt is a cikkek miatt veszi:) A star trek filozófiai vonaláról még az ugrik be mikor a Bing Bang theory-ban Sheldon (talán) AMy-nek a star trek alapjan adott életvezetési tanácsot mire Amy kitort hogy ne egy olcsó sci-fire hivatkozzon. Egyszer már nem tudom melyik irórol olvastam (aki tobb Star Trek konyvet jegyez) hogy elveszetegeti a tehetségét erre a szemétre (nem az én szavaim valami sci-fi antologiában olvastam)

 15. Tudom, hogy kicsit OFF-os dolog, de ettől az ST nem ST dolgotól néha a falra mászok, főleg olyanoktól aki nem is igazi ST-fan, hisz fingja sincs az egészről. Pontjaiból
  “…2. Időutazással semmissé töröljük az egészet.
  3. Az eddigi filmek és sorozatok eseményeit semmisnek vesszük, és más színészekkel újra leforgatjuk ezeket….”
  ha láttad és felfognád a régi részeket, 1; semmilyen univerzum nem lett eltörölve, hanem lett egy alternatív univerzum, az eredeti alternatív univerzum mellet, hiszen az eredeti is az.
  Az eredeti szériák is semmisnek “tekintették” az előző részeket, csak éppen bújtatva, amihez kis felfogási képesség kell.

 16. Gondolom a hater hozzászólók nem nagyon olvasták a 2009-es filmet felvezető Countdown képregényt. Több sztori van benne mint egy évad TNG-ben, és az összes film közben felmerülő kérdésre választ ad. Persze nem azt mondom hogy ez így jó, de aki igazán szeretné megérteni ezeket a filmeket, az olvassa el azt a ~100 oldalt és utána kommentelje hogy ez nem igazi ST.

 17. Countdown képregény amiben benne van, hogy Nero klingon börtönben volt, és, hogy borg fegyverek vannak a hajójába építve? Annál nagyobb faszság nincsen is :D

 18. Az a Countdown meg a Countdown: Nero amiről te beszélsz :) Egyébként ízlések és pofonok, nekem nagyon bejött.

  SPOILER

  Nero hajója alapból egy sima bányászhajó, semmi köze nincs a filmben lévőhöz. Aztán a Romulus pusztulása után adják oda egy Romulán kutatóállomáson a “reverse engineered” Borg technológiát, amitől ilyen lesz a hajója. Szerintem nem olyan nagy butaság.

 19. Hát szerintem a borgokat jobb h nem keverték bele a végleges verzióba. szerintem tartogatják a témát.

 20. Ha a film a “mirror universe”-ben játszódna, az is gond lenne? Egyébként lehet, hogy én vagyok tájékozatlan, de mintha Kirk elég gyakran keveredett volna múltmegváltoztatós helyzetekbe.
  Viszont egyetértek, inkább élvezzük a filmet, és örüljünk, hogy van.

 21. Logikai buktatók az első részben.

  1. Van egy Budapest nagyságú bányászűrhajó, ami miután pont Kirk apjának a hajóját szétkapja eltűnik, és éppen akkor kerül elő, amikor Spock is átjön a szingularitáson. Ekkor elkapják a őt. Kérdés Honnan tudták hogy akkor jön? Hol bujkált néró hajója, ennyi ideig? és hogyan kapták el spock gépét? Mikor a fiatal Spock menekül a hajóval semmit nem tudtak tenni ellene, csak
  követni.

  2. Egy hatalmas fúróval lyukat ütnek a bolygón, és senki nem tesz ellene semmit. Sem a vulcánnak sem a földnek nincs semmilyen védelmi rendszere, egy vadászgépe vagy rakétája amivel lelőhetnék a fúrót. Pedig még két fézerpuska is elég volt hozzá! Micsoda eszes írói fantázia kell ekkora ökörséghez!

  3. Aztán Spock ledobja a bolygóra Kirket(a figurával teljesen ellentétes lépés) Pont oda ahol az öreg Spock van, aki pont ott van ahol Scotty.

  5. Mozgó űrhajóból kiugranak, és a hangsebességnél gyorsabban, szép nyíl egyenesen pont oda érnek földet ahova kell.

  4. Aztán ott van a bányászhajó legyőzése. Egy k.rva nagy monstrum ami néhány perc alatt lenyomott egy egész flottát, kézzel töltős ágyúkkal teszem hozzá.
  Aztán néró kiadja a parancsot hogy mindent ellőni, spock icipici hajójára. Kérdés hogyan tudták egyszerre elsütni minden municíót? Milyen idióta kapitány az aki ilyen parancsot ad?
  Honnan tudta az enterprise hogy már nincs több lőszerük, mert hogy ekkor megjelennek és megsemmisítik a a tölteteket az űrben..
  Tényleg ez a nagy végső csata jelenet?!

  5. És a legnagyobb marhaság. Van egy eszközős amivel fekete lyukat tudsz létrehozni, és ezzel visszamentél az időben.
  Nérónak tehát megvolt a lehetősége hogy figyelmeztesse a népét, a közelgő veszélyre. Ő még is csak a bosszúval volt elfoglalva, olyan valamiért, ami meg sem történt még.
  Na ezért baromság az egész film. A trailerekből úgy néz ki, a második is ilyen lesz.

 22. Aang: Te is csak olyan vagy, mint a nőgyógyász… Ott keresed a hibát, ahol mindenki más az örömöt… :D

  Eddig szinte minden sorozatból láttam valamennyit, meg az összes film is megvolt már… Bevallom elsőre nekem se jött be az Abrams féle mozi, de másodszorra már azt mondom, hogy jó lett, sőt határozottan jobb, mint a Star Trek V: A végső határ, annál nagyobb szart összehozni már művészet… :D Az egyetlen dolog amivel nem tudtam kibékülni a mai napig az a lens flare… :D

 23. 1. Nero várt a csillagködben évekig.
  2. Ezt aláírom.
  3. Spock új személyiséget kapott részben ebben az univerzumban.
  5. Ez Ez nem science fiction mint a sorozatok, hanem science fantasy, belefér.
  4. Mint az előző.
  5. Öreg Spock volt aki visszament segíteni, neronak sem sikerült volna valszeg, meg ő bekattant a felesége halála láttán.

 24. Aang: 1. A klingonok elkapják a sérült hajót, a képregényben, és a kimaradt jelenetekben is benne van. Nero a Rura Penth börtönben találkozik egy föderációs tiszttel, aki amúgy csillagtérképeket készít, és ki tudja számolni a koordinátákat és az időpontot hogy mikor fog megjelenni Spock hajója. A Narada a börtönbolygó felett van orbitális pályán, és a klingonok próbálják megfejteni a titkait. Olyan 20 év múlva a V’Ger átveszi az irányítást a rendszerei felett, megöli vele az összes klingont, aztán magához hívja a hajót, már a romulánokkal a fedélzeten. A V’Ger-nek megvan a számítási kapacitása ahhoz hogy kiszámolja hol fog megjelenni Spock, és aztán elengedi a hajót. A Narada a kijelölt helyre ér, Spock megérkezik, és vonósugárral elkapják.

 25. Aang a logikai buktató hülyeségekkel, simán bebizonyítottad, hogy fingod sincs az ST-ről és mazsolázgatsz a sorozat epizodók és filmek között ami neked tetszik, nem teszik.

  1; Ez szőrszállhasogatás, de ha nagyon kell válasz és fel se hoznám a comic és deleted scene jelenteket, hisz ezeket nem ismerheti mindenki. Csak segítek: Mit csinált Oszama Bin Laden a 9/11 után, te kicsi vagy (Nero-egy hajó) az ellenség nagy (Föderáció több száz csillaghajóval és szövetségessel, besúgóval). Józan paraszti ész.
  2; Itt látszik, hogy fingod sincs az ST-univerzumról, + azt hiszed az űr akkora mint egy tavacska. Sorozat epizodokban is rengetegszer elkéstek akár napokkal is a legközelebbi megmentők. Volt, hogy több HÉTBE telt összeszedni egy nagyobb flottát. + a filmben említik is, hogy flotta máshol van.
  3; ha nem csak bámultad, hanem nézted is volna a 2009 filmet, pont erre vezette rá az öreg Spock Kirköt, hogy a fiatal Spock instabil.
  4; ez csak film, filmekben van ilyen hülyeségek, fogadd el ( de ha nagyon kell és akkora nagy ST-fan vagy itt egy példa: Khan haragjában Khan viselkedése, pedig ő még szuperintelligens is)
  5; szintén kihagynám a plussz információs comicocat, hisz ezeket nem kell ismerni (csak megjegyzem Romulánokat felesleges figyelmezetni a jövőbeni veszélyre, mert nem hinnék el, ezt a comic kitárgyalta és Nero tudta). De a válasz egyszerű, az ember, romulán nem mindig cselekedik ésszerűen, ennyi. Főleg streszben, sokk hatására. Az más kérdés, higy itt egy újabb bizonyíték, hogy nem ismered az ST-univerzumot. A 2009 filmben Neró úgy cselekedett, mint egy igazi Romulán, akiknek ez a viselkedés a vérében, génjeiben van.

 26. A dead space nyúlás azért az mennyire gáz már. Egy az egyben az. Nem lehet nem észre venni,csak ha nem játszottál vele.
  Aang: nekem is mindig könnybe lábad a szemem ha eszembe jut a fúrós baromság. Ott fityeg az a szar és senki nem tesz semmit. Pláne, hogy pont San Fransisco felett a végén. Ha már ezt erőltették, megoldhatták volna vmi böszme nagy fézer nyalábbal vagy vmi hasonlóval.
  Lehet kövezni de a Star Wars-t én mocskos mód féltem…

 27. chev

  A Star Wars családon belüli erőszak áldozata lett. Szerintem meg éppen itt van az ideje, hogy egy új nevelőszülőhöz kerüljön…

 28. Én nem az új triológia féle vonalat féltem, hanem a star wars star warst. Igazából szorítok, hogy legalább picit megközelítse a régi részeket. Ne kelljen még egyszer elszenvedni olyan elmés párbeszédet, mint pl. Anakin homokos monológját az ep 2-ben. Meg hátha elmozdul majd a világ olyan torzszülöttektől, mint az angry birds sw vagy a sw kinect-es palpatinos táncolos okádék (aminél jobban már szvsz nem lehet a sw-t jobban alázni)

 29. Én pl értem, hogy mire gondol Aang. Ugyan nem vagyok egy hardcore ST fan, de némelyik sorozatot igen kedveltem G. Roddenberry fantáziavilágából. Gyermekként anno a TOS -t nem tudtam végignézni, mivel összevissza adták őket, nem fért bele a napirendembe… Így 20 év után leszedtem egyben, nekiálltam és meglepődve láttam, hogy a pilot episode minőségben 10x jobb, mint az utána következő részek… Mintha abba az egy epizódba beleölték volna azt a lóvét, amit utána az összes többi részbe összesen. Aztán konstatáltam, hogy ez bizony emlékként egy kedves sori, de nem köt le, megváltozott a világ és vele én is. Úgy hatott ma, mint annak idején az Orion űrhajó a bealufóliázott kenyérpirító akármicsodával, talán valami szkenner volt… Emlékként kedves, örömmel tölt el, de ma ez már sajnos nem piacképes. Aztán a ST Movie-k már egészen más tészták! Nálam a William Shatneres filmek mindent visznek. Szerintem a mai napig megállják a helyüket, épp úgy, mint a régi Star Wars részek. Azokban tükröződik igazából Roddenberry álomképe egy szebb világról, ahol a Föld békében él. A dialógusok jellemzően Star Trekesek, a technoblabla mögött az akkori tudomány által feszegetett, bizonyított, ill elképzelhető magyarázatok álltak. A karakterek között fontos volt a kapcsolat és ez volt előtérben, nem az effektek. A többi sorozat megosztja a ST népet. DS9-et én sem komáltam, a beszorítottsága miatt. A küldetéses részek mondjuk tetszettek abban is. Voyagert igen szerettem. TNG-t is de erre csak most jöttem rá, régen nem bírtam, változnak az idők… Összességében elmondhatjuk, hogy az új Star Trek egy hatalmas eye candy, iszonyúan rövidre vágott karakterfillerekkel. Ami Aang-hoz hasonlóan nekem is hiányzik az a csipetnyi Roddenberry fűszer, az sajnos kimaradt. Azt leszámítva mondjuk nem volt rosz az új rész, és talán ez sem lesz rosszabb.

 30. Csendben jegyzem meg, hogy az “eredeti” univerzum is megmaradt a mai napig. Abban játszódik a Star Trek Online MMORPG, amiben utalnak is Spock küldetésére, Nero eltűnésére, a romulánok és a Borg közti kapcsolatra…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.