Mi van az Evil Deadekkel? És az Interstellarral?

Az SXSW fesztválon már bemutatták az Evil Dead remaket, egyelőre jók a visszajelzések. A stúdió természetesen folytatást akarna már most, a rendező Fede Alvarez és a társíró Rodo Sayagues már nekiült a forgatókönyvnek. Alvarez is trilógiában gondolkozik elvileg.

Közben Raimi elvileg az Evil Dead 4-en fog dolgozni nyáron, de itt befutott egy pontosítás, hogy ez inkább Army of Darkness 2-t jelent.

És az Interstellar? Nagyon durva. Ugye hallottunk már róla, hogy Spielberg az űrbe ment volna, de végül a Nolan tesók fognak. Ami fejlemény, hogy már ki is lett tűzve a bemutató időpontja: 2014. november 7. Ugye egy 6 évvel ezelőtt készült forgatókönyv már van, miközben azt átdolgozzák már kereshetik is a helyszíneket és a szereplőket, hajrá. Nolan nem Batman filmjei nagyon szórakoztatóak voltak, reméljük ismét oda fog baszni.

5 hozzászólás a “Mi van az Evil Deadekkel? És az Interstellarral?” bejegyzéshez

  1. Épp elég szomorú, hogy az evil deadben nem volt benne bruce papa… de hogy az army of darknessben sem lesz? Az nagyon szomorú lenne.

  2. Evil Dead igazából nem remake. Nagyon sok tekintetben egy teljesen más filmmmel állunk szemben, csak az alapmotívumok maradtak meg. Az viszont igaz, hogy hihetetlenül jól felépítették és stabil tud maradni a végéig (látványilag és fényképezés szempontjától). Extra véres. Ez amúgy úgy hiányzott, mint egy falat kenyér már szerintem a horror-rajongóknak. Viszont. Ha nem Evil Dead a címe, és nincs körülötte a körítés, akkor “csak” egy sima slasher, kevés CGI-al és sok hagyományos effekttel. Semmiben sem tud több, vagy jobb lenni, mint az eredeti film. Amiért tényleg szerethető, az maga a készítés módja. És ezért is lehet majd sikeres az idősebb horror-rajongók között. Mert a forgatókönyv nem igazán erős, inkább összegyúrja a meglevő patterneket, de nem tud (nem akar?) olyan új, erős dolgot hozni, mint anno hozott az Evil Dead (és valljuk be akkor, azóta ez kultfilmmé emelte). Kevesebb a humor (Mondjuk az elsőben sem direkt volt mindenhol), a groteszkség, hiányzik belőle Bruce egyértelműen. A színészek nem rosszak, de van néhány nagyon kínos jelenet, amikor próbálnak viccesek lenni, na az nem megy. Simán nézhető film, a mai felhozatalt tekintve még azt is mondom, hogy nagyon jó, de valahogy hiányzik belőle egy csipetnyi ami az eredetiben megvolt. Véres, durva, de nem ijesztő film, szinte csak a vérről szól, nagyon jól fényképezett, csúcs effektek, csak a forgatókönyv itt-ott megbicsaklik és kicsit háttérbe szorul a sok vér mögött.

    Amúgy a tavalyi gyenge eresztésnél már most jobb az SXSW, (mivel élőben még nem láttam Bruce Campbell-t. Azért egy szolíd standing ovation-t kapott, tömve is volt a mozi rendesen :D ), egyszerűen nagyobb a mozgás, több az ember már az első naptól kezdve. Igazából ha beindul a vásár akkor lesz majd korrekt, bár aláírásokért már most szinte lehetetlen bejutni bárhova.

  3. Hát egy Evil Dead 4-re befizetek, mert kiváncsi lennék, hogy mi történik Ash-el a jövőben, ha onnan folytatódik :)
    Én úgy hallottam, hogy Raimi Campbell-el dolgozik majd a 4-en. Még az is lehet, hogy ezen az oldalon olvastam.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.