Röviden: Lorax

Azt hiszem ez a mese nagyon gyerekeknek szólt. Legalábbis erre tippelnék. Maga a grafikai stílus szép volt, de amikor már sokadszorra fakadtak dalra (a Disney büszke lenne!), pedig csak 84 perc a film, akkor már le is csukódott a szemem egy pillanatra.

A történet nyilván nem bonyolult, végtére is gyerekmese, így hiába van benne bármiféle propaganda, nem fog meghatni senkit. Nem hinném, hogy a 10 évesek a korpo-rét dolgokkal törődnének. A környezetvédelem mellett maximum a kapzsiság fért el a könnyen befogadható részéből, az összes többi téma maximum valami vázlat szerű egy sorost érdemelt a barátságról, bizalomról. Poénok nem voltak, a felnőtteknek alig pár utalás futott be, és az imdb pontok alapján… várjunk csak, a korosztály lehet nem imdbn lóg. Szóval fogalmam sincs, 8 éveseknek hogy tetszhet, de nekem ez kevés volt.

human
írta
2013. 03. 18. 17:21
megjelenés
13
hozzászolás


13 hozzászólás a “Röviden: Lorax” bejegyzéshez

 1. A múltas-fás részek voltak jók, főleg azok a halak, rajtuk azért lehetett szakadni :) A jelen már gyengus volt. Közepes film lett.

 2. A 8 éveseknek tetszik. Nagyon. Többször meg tudták nézni :)
  Amúgy érdemes lett volna a film kapcsán beszélni az előzményekről (ez ugyanis már egy felújítás) és persze a fontos mondanivalóról (környezetvédelem) is.

 3. A Lorax első megjelenése és a kövi 20 perc volt nagyon jó és vicces, a többi unalmas, bár kiemelném, hogy a zenei betétek dallamát azóta is dúdolom néha.

 4. a halak meg a macik viccesek voltak :) én felnőtt fejjel is röhögtem rajta az énekek meg tényleg fülbemászóak

 5. Nekem tetszett ez a mese. Még azt is megkockáztatom, hogy jobban bejött, mint a Jégkorszak 4.

 6. Mivel ez egy Dr. Seuss mese feldolgozása, aki első sorban gyerekeknek írt könyveket, valóban a fiatalabb korosztályt célozta meg. Szerintem azért nem tetszett sokaknak, mert nálunk nem igazán ismertek ezek a történetek. Nyílván az idősebb korosztályból is azok nézik meg többször akik ezeken nőttek fel. Amúgy ő írta még a Hogyan lopta el a Grinch a karácsonyt (vagy nem tudom mi volt a címe magyarul), ami szerintem egész jó volt, meg a The Cat in the Hat/A Macska – Le a kalappal!, ami szerintem a Lorax-hoz hasonló okok miatt volt nekem nagyon fárasztó. De úgy tudom rengeteg hasonló történetet írt, de most hírtelen csak ezek ugrottak be amiket meg is filmesítettek valamilyen formában.

 7. Engem az zavart a legjobban, hogy Lorax a cime, legjobb arc, es alig szerepelt.

  Medvek, halak es Lorax jo, minden mas rossz, aztan az alap uzenetet (kornyezetvedepem) se jott at rendesen, helyette inkabb mas, felszinesebb dolgok.

  Van azt hiszem 2-3 rovidfilm is hozza, amik kb viccesebbek, mint az egesz film.

 8. A múltas részek valóban jobbak voltak, mint a jelen.
  Egyszer nézhető.

  Ami mese téren mostanában tetszett nekem az a Hotel Transylvania és a Wreck-It Ralph.

 9. Nekem tetszett, csípem a Dr.Seuss sztorikat, láttam már sokkal gyengébb animációkat is. Szerintem aranyos történet, ennyi és nem több, és ez jól is van így.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.