Fullos World War Z-előzetes

Mi a fene van, már szombaton is betolakodik mindig valami nagyobb film előzetese? Ezúttal a zombiháborús World War Z kapott egy történetmesélős mókát, hogy átérezzük a borzalmakat. Daddy, what’s martial law? Pitt körbejárja a világot az ellenszerért.

HD a nagyoknak.

human
írta
2013. 03. 23. 23:56
megjelenés
54
hozzászolás


54 hozzászólás a “Fullos World War Z-előzetes” bejegyzéshez

 1. persze, jópofa. de annyi köze van a WWZ -hez mint nekem a kvantumfizikához…. :(

 2. Várom szeretettel, a repülős témát kíváncsi leszek hogyan éli túl Pitt és a familía, remélem nem lesz benne olyan sok Brad Pitt sérthetetlen bullshit jelenet

 3. Jézusom, mi ez a szar. Ennek pont, hogy nem a kisember nyomoráról kéne hogy szóljon. A lényegről, hogy az emberiség miként oldja meg a problémát, gondolom majd 3 mondatban beszélnek. fuk

 4. Ordas nagy bukást sejtek.. Egyrészt ez egy szétCGI-ozott valami, könyvhöz nem sok köze lesz, másrészt kb 5-600 milliót kellene termelnie.. Hihető egy többször átírt, elhalasztott, lejáratott zombifilmtől, hogy behozza.

 5. Kicsit gagyinak tűnik a CGI, de engem megvett! Mondjuk Mark Forster-től nem ezt szoktuk meg, de Peter Berg is játszott már Michael Bay-t :D
  Zombi Témában nálam a TWD viszi a pálmát, remélem sikerül felnőnie ahhoz…
  …egyszóval eddig várós!

 6. Nem tudom.
  Engem nem győzött meg továbbra sem.
  Valahogy rohadtul idegesít a mátrixból lopott látvány. Mármint, hogy a zombik hada, hasonlóan a fürkészekhez, mintha valami folyadék lenne, úgy hömpölyög. Nem reális.
  Szerintem ordas nagy bukás lesz.

 7. Az már most látszik, hogy a könyvből csak a címét használták fel. Csalódás, már most. Miért nem lehetett egy sorozatot csinálni a könyvből? Olyan kézenfekvő lett volna…

 8. Nincsenek nagy elvárásaim a filmmel szemben de ha be tudják mutatni káoszt, lángoló városokat + a zombiapokalipszis kezdetét egyszóval olyan lesz mint a 2004-es Dawn of the Dead első 10 perce akkor tetszeni fog a film.

  Ettől függetlenül szerintem sem fog sokat behozni, mert katasztrófafilm-zombik halmazoknak relative kicsi a metszéspontja.

  Azt azért remélem, hogy Pitt nem talál olyan igazi nagy megoldást max arra jön rá, hogy hogyan kezdődött ez az egész + max az emberiség egy része ússza meg.

  A gép meg… Biztos majd megpróbál kényszerleszállni amit Pitt túlél. :)

 9. A könyv nálam ott bukott el, amikor izrael megnyitotta kapuit a környező muzulmán országokból a menekültek előtt, majd beengedte őket a társadalomba, a való életben ilyen soha nem történne meg.
  Amúgy a könyvben nem ilyen gyorsak a zombik, csak sokan vannak.

 10. Linden már a mozi elejétől kezdve úgy fest, mint egy zombi. Marc Foster pedig sekélyes rendező volt mindig is.

 11. jaj, nekem nagyon nem tetszenek ezek a ‘folyós’ zombik. Ennyi erővel homokvihar vagy sáskaraj elől is menekülhetnének, ugyanígy suhanna utánuk…

 12. A Walking Dead sorozat kenterbe veri ezt a valamit. Hullámként támadó zombihegy? Szánalom.

 13. Dobjuk össze mi a bevételt! Emberek, csak rajtunk (és a széthájpolt gyíkarc Bale untakon), hogy sok nézője legyen!

 14. Nekem k.rvára tettszik, hogy ilyen akciódús szét CGI-zett valaminek néz ki. Az emberhegyek is bejönnek.
  Mióta keresitek a realizmust a fantasy, akció, horrorfilmekben??? Biztos nem mennék el egy olyan filmre, ahol a zombik 3 órán keresztül gyök kettővel ballagnának, ahogy a könyvben teszik.
  Arra ott van a Walking Dead.

 15. “Biztos nem mennék el egy olyan filmre, ahol a zombik 3 órán keresztül gyök kettővel ballagnának, ahogy a könyvben teszik.”

  Ezen felül meg más kérdés hogy a lassú cammogóknak esélyük sem lenne ilyen világméretű járványt kirobbantani, főleg nem ilyen gyorsan.

  Hosszú zombis múlttal a hátam mögött fáj ilyet kimondani… de az ilyen apokaliptikus helyzeteket nézve az gyors ragadozó szerű párperc alatt fertőző zombiknak sokkal nagyobb létjogosultsága van mint a cammogóknak.

  Mellesleg a Walking Deadban sztem jól belőtték a sebességet mert ott 1-2 esetben azért viszonylag gyorsan tudnak haladni zobbancsok.

 16. Én már a 28 nappal később, s az azt követő részt se értettem! Az rendben, hogy vannak zombik, de kétlem, ha egy ilyen dolog valóban megtörténne, akkor ez a “betegség” inkább erősebbé, s gyorsabbá tenné az ilyen lényeket! Azt is számításba kell venni, attól függ ki hol kapta a sérülést!

 17. Hogyan is kellett volna ezt inkább megcsinálni?

  180 percben 20 perces epizódokra lebontva egy-egy regényben szereplő figura tapasztalatain keresztül és nem egy rendezővel hanem minden epizódhoz más rendezővel, mint például a Tíz parc – Trombita című független vállalkozás esetében.

  Az ebből álló 9×20 perces részt pedig szépen elosztottam volna:

  Guillermo Del Toro, David Cronenberg, Takashi Miike, Timur Bekmambetov, Chan-wook Park, Kar Wai Wong, David Yates, Samuel Maoz és M. Night Shyamalan között.

  Na ez lett volna az évszázad zombifilmje, ami méltó a regényhez is.
  Ehelyett kaptuk ezt, meglátjuk mennyire fog bejönni :P

 18. Nekem már az első trailer-nél feltűnt, hogy valami elképesztően gagyi a CGI. Már ez is elég ahhoz, hogy ne nézzem meg moziban. És akkor még az is ott van, hogy 200-al rohangáló, egymásra ugráló zombik vannak benne… Sokkal jobban tudom értékelni azt, mikor “normál” zombik vannak a filmben / sorozatban (pl Walking Dead), és nem ilyen level 80-as zombik. Szóval részemről felejtős a mozi.

 19. Én a könyvet többször is elolvastam. Ennek semmi köze hozzá. De igazából nem tudom mit vártam. Manapság a vámpírok szerelmes tinik, a vérfarkasok nagyra nőtt kutyák, a zombik meg hipergyors szupermanek. :(

 20. Érdekes amiket írtok, mert engem pont a gyors zombik miatt érdekel. A CGI meg…az sokszor sokkal gagyibb a trailerben mint a kész filmben, (lásd legutóbb Life of Pi) szóval ebből nem kell messzemenő következtetéseket levonni. Amúgy meg agyon lesz hype-olva és szerintem hozza majd a számokat. Ez a “zombis katasztrófafilm nézőközönsége szűk keresztmetszet” megcáfolva látszik a TWD számai alapján.

 21. Mindenféle nagyköltségvetésű katasztrófafilmnek ugyan az a stroyja, van egy tudós+ a családja, a család mindig menekül, a tudós meg rájön a megoldásra, vagy elvezeti a családját a menedékbe.

 22. Nem ismerem a könyvet, de sajnálom azokat akik szerint semmi köze a könyvhöz (ismerem az érzést).
  Mindenesetre engem pont a gyors zombik miatt érdekel, nem sűrűn láttam még ilyet és Brad Pittet is csípem.Szerintem nyereséges lesz a film, pont azért mert nem szűk célcsoportra készült.

 23. A film mindenesetre látszik, hogy megismétli a Függetlenség Napja-hatást–> A főszereplő családon kívül gyakorlatilag mindenki tud már a járványról, de annak ellenére, hogy Brad Pitt kifejezetten fontos ember lehet, egy telefont sem eresztenek meg érte reggel, hogy “baj van, ne állj be a 200 km-es dugóba, és a bekapcsolt tv-re légyszíves vess egy pillantást”

 24. A gyors zombikkal nincs gond, egy normálisan effektelt gyors zombis filmmel én is kiegyeznék. De mikor a trailer-ben (amiben általában a fő látványos jelenetekből emelnek ki) azt látom, hogy emberi testeket próbálnak meg egyetlen masszába összenyüstölni és azzal próbálnak megetetni, no azt inkább meghagyom a bollywood rajongóknak. Ott volt egy robotos filmben ilyesmi. Az ilyen látvány egy mátrixban oké, de egy ilyen témájú filmnél szvsz égő.
  A 28 nappal később, illetve a 28 héttel később már karcolta azt a határt, ami felé el lehetne tolni a Z-filmek irányát, de ha ilyen megvalósítással akarnak etetni, akkor inkább maradok a Juan féle zombivadászatnál. Ott legalább röhögni is tudok az egészen.

  Komolyan mondom, lassan visszasírom a régi jó ketchup pazarló, gumibábus, maszkos filmeket…

 25. Csatlakozom azokhoz akiknek bejött a gyors-zombi koncepció. Ha úgy közelítjük meg mint egy fertőző betegséget, ami vérszomjat, őrületet és a tudatos gondolkodás elvesztését okozza, egész reális a kép (na jó a fizikát meg a CGI-t hagyjuk). Az emberi test igen sokat bír, a tudatunk az, ami gyakran elbukik, ezért is gondolnám ezt így reálisnak.

  Az már más kérdés, hogy a családdal menekülő kutató-tudos tudom is én ki kerül megint középpontba. Kicsit sablonos, de talán a járvány keletkezésével kapcsolatban bedobhatnak még valami ötletet, vagy csavart, ami dobhat a filmen. A káosz bemutatása, meg a méretek bemutatása mindenesetre tetszik.

 26. tseby
  Azt a részt olvasd el még 1x mert nem így volt.
  Aki mint én többször s olvasta a könyvet rájöhet hogy a trailerben semmi se volt olyan mint könyvben. Itt csak a nevet vették át .. és ennyi. :/

 27. Ezek a turbózombik zombik egyelőre nagyon furcsák, vagy inkább zavaróak. A sztorira kíváncsi leszek, mert a trailerek alapján kb. olyan gyorsan terjedhet a dolog, hogy akit megérintenek az azonnal zombi lesz különben hogy jöhet össze, hogy a dugóban még semmit nem tudnak, de közben már rájuk rohan 500 zombi.

 28. Én épp a könyvet olvasom, és bár még csak az elején tartok (a tseby által említett fejezeten már túl vagyok) már most teljesen lemondtam a könyvhűségről… és csalódtam is. Mármint a filmben.
  A könyv szerintem fantasztikus, tetszik a stílusa, a sok elejtett megjegyzés (pl zombik megfagyhatnak aztán kiolvadva is gyilkológépek maradnak), és imádom benne, hogy sok szempontból mutatja meg az egészet. Lehet találgatni, a zakkant elméletgyártóknak a mennyország. És pont ez fog eltűnni a filmből, ezzel az egész tudós meg a családja dologgal… meg mi az a hülyeség, hogy a gyógyírt keresi…? Mert mivel ő a főszereplő, nyilván találnia kell valamit a film végére…
  Úgyhogy máris elvonatkoztatom a kettőt úgy teljesen, mert amúgy a trailer tetszik ezzel a meneküléssel, meg az agyi korlátokat elvesztő zombiáramlattal, viszont a fontosabb dolgok terén máris a könyv a kedvenc.
  Amúgy a CGI-vel nincs bajom, jól néz ki az egész, és tetszenek a gyorsabb zombik is (a könyvbeli csoszogás nem hiányzik), mivel szerintem akár lehetséges is lenne… szóval én úgy magyarázom, hogy a zombi agya teljesen kikapcsol minden emberi funkciót, pl fájdalomérzetet, szocializált viselkedést stb és csak az éhség marad… és ha csak az marad, akkor miért ne nyomulhatnának előre egy hatalmas mozgó hordaként. Tökmindegy, hogy emiatt leszakad a karja, vagy kitöri a lábát, amíg az agyát nem loccsantják szét, addig tör előre a táplálék felé.

 29. Jaj ne 28 napozzunk már basszus… Abban egy darab zombi sincs. Ennyire érthetetlen az a film???

 30. Fosta liga jellegűre számítok. Miről is van szó? Talán arról,hogy mint a 2012 című filmnél, ottis a világ dől csak össze mögöttük, de a főszereplők átvészelik, épp minden résznél átcsúsznak a biztonságzónába. Kb erre lehet itt is számítani. Pitt nem az a pusztulék fajzat, a kölkök se fogják zombitrágyaként végezni, szóval nem gondolom hogy a 28 héttel késöbb színvonalát megötné /hangulatban/ csak egy újabb halivudi tech-demót fogunk látni.
  A véleményem csak akkor fog változni,ha a nyálman megpusztul esetleg a végén egy önfeláldozó akció keretében. De erre kicsi az esély.

 31. 37 es! szerintem van alapja az összehasonlításnak, nyilvánvaló,hogy ott dühkórosok marnak, de a stílus, a kategoria ugyanaz. Azok a filmek pedig a kategoria királyai, mert ott bevállalósak voltak a készítők.

 32. “egy telefont sem eresztenek meg érte reggel, hogy “baj van, ne állj be a 200 km-es dugóba, és a bekapcsolt tv-re légyszíves vess egy pillantást””

  Ez közel minden katasztrófafilmben így van. A főhős reggel felkel bakapcsolja a TV/rádiót amiben már szó van a dologról de rá se bagózik, amit később persze bánni fog.

  A mobilok korában meg lehet, hogy már túlterheltek a vonalak ezért nem hívják. Ha megfigyeltétek, később egy műholdas mobilt szorít a füléhez.

 33. Nekem úgy tünik ebben a trailerben már kevésbé volt folyós a tömeg, sokat finomítottak a CGI-on az elsőhöz képest.
  Én pont leszarom mennyire követi a könyvet, fölösleges ezen nyígni egyfolytában, és a moziba betévedők kb. 90% sem olvasta, így teljesen érdektelen ez a kérdés. A lényeg hogy egy jó pörgős zombifilmet kapjunk. Majd meglátjuk mennyire jön be. Több trailert nem nézek mert már ez is spoileres volt…

  tseby says: “A könyv nálam ott bukott el, amikor izrael megnyitotta kapuit a környező muzulmán országokból a menekültek előtt, majd beengedte őket a társadalomba, a való életben ilyen soha nem történne meg”

  Javaslom egyszer utazz el Izraelbe! A lakosság 20%-a muzulmán palesztin, akik teljesen integrálódnak a társadalomba, boltosok, orvosok, taxisok stb… plusz még vagy egymillió palesztin jár át munkába minden nap Izraelbe. Nem a kurucinfóból kell tájékozódni, hanem érdemes saját tapasztalat alapján ítélkezni.

 34. valamu fura dolgot vettem észre. A zombi tömeg tökéletesen vékony viszonylag jóképű :D sportos egyénekből áll. Miközben, amikor én jártam amerikában , az emberek 70% elvolt hízva kegyetlenül akik az utcán szembejöttek velem :D Nagyon ronda bácsik és nénik vannak kint. Jaj és ha le le állítjátok néha a trailert a tömeg jeleneteknél, látható hogy rengeteg zombi ismétlődik :D ami nagoyn zavaró.

 35. A sok futkározástól már szépen lefogytak mire a kamera közelbe kerültek. :)

 36. Ez tényleg rettentően sz*r, már bocs. Valaki fentebb írta, és én tökéletesen egyetértek vele, hogy ennyi erővel sáskahad, vagy özönvíz elől is futhatnának, mert az körülbelül ugyanez a látványvilág lenne.

  Nem lenne nekem bajom azzal, hogy felgyorsítják a zombikat, szerintem senki nem sírná vissza a klasszik, kézzel-előrenyújtva-gyökkettővel-hörögve-vánszorgó verziót, de azért van különbség még normális sebességgel mozgó oder 150 km/h-val repesztő, helikoptert az égből lerángató (ezt külön visszanéztem, elképedésemben), milliószámra özönlő mutánsmájomkutyááááá-zombik között.

  Azt már csak félve jegyzem meg, hogy valóban bolondság elvárni, hogy egy könyv alapján készült film szó szerint, lépésről lépésre kövesse az alapul szolgáló könyvet, de itt nem is erről van szó, hanem hogy ennek SEMMI KÖZE a könyvhöz. Ennél fogva pofátlanság, hogy annak a címével igyekeznek eladni. Mert valóban, nem minden moziba beülő olvasta a könyvet, de aki olvasta, az szerintem joggal várhatná el, hogy legalább nagy vonalakban hasonlítson rá. Azért ha az ember beül teszem fel a Háború és béke című filmre, akkor szerintem némi joggal tenné szóvá, ha a film a Szovjetunió német lerohanásáról szólna a II. VH idején, holott a helyszín és a háború ténye azonos. (Bocs, most jobb hasonlat nem jutott eszembe.)

  Ja, és bocs, hogy ilyen hosszú lett. Bátran ugorjátok át :)

 37. Attól, hogy nem könyv hű, még lehet jó.

  Legjobb példa a fura adaptációra a Starship Troopers, mindkettő remek, pedig a mondanivaló teljesen ellentétes :-)

 38. tseby te szerencsétlen, az egyetlen érved a könyv ellen fals, értő olvasás ftw:P

  ha ez a film nem bukik meg akkor visszaadom a filmbuzi jogosítványomat:) könyvet viszont ajánlom a téma után érdeklődőknek, egész korrekt volt

 39. 45.: Igen, magyar zászló. Én is képedek.

  Amúgy az új Vörös hajnal feldolgozásban, – tudjátok, Thor nyomatja benne Patrick Swayze szerepét – szintén az első kockákon magyar zászló lengedez, mikor a “gonosz” nagyhatalmakról pofázik a narrátor. Érdekes, hogy erre senki nem kapta fel a fejét “odafönn”… Lehet nem néznek filmeket…

 40. Miért kell elképedni a magyar zászlón? A könyvben is szerepel Magyarország, van benne magyar jelenet.

 41. szerintem meg szánalmas lenne ha az emberiség nagy része kipusztulna lassú, csoszogó, járókeretes fertőzöttek miatt.
  nem tudom én mindig mosolygok a nyugger, reumás zombik láttán.

 42. Aztán mért ne lenne köze a könyvhöz? A könyvben külön részekre bontják a világ különböző pontjain történt eseményeket, és egymáshoz nem kapcsolódnak szervesen a részek. Ebből hogyan csinálnátok mozifilmet? Nyilván nem a könyvet követik, hanem az alapszituáció ugyanaz.

 43. Egyébként meg fölösleges tisztán azon kiakadni, hogy úgymond SEMMI KÖZE (valaki szerint) a könyvhöz a filmnek. Csak az számít, hogy a film működni fog-e. Nem tudom hogy ti mit néztek, vagy mi alapján fanyalogtok, amit idáig láttunk, az alapján ez lesz a leggrandiózusabb zombifilm, amit valaha gyártottak. Mégis milyen trailert várnátok el egy zombifilmtől? Megmondom mért fanyalogtok: lett ennek a filmnek egy rossz reklámja, felröppent hogy rossz lesz, és ez fertőzött meg titeket. Ne legyetek zombik! :D Ez kb. olyan, mint Tom Crusie-t utálni, mert úgymond megőrült.

  zombitünetek:

  – Tom Cruise-t utálod
  – nyafogsz a World War Z-re

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.