Üss vagy fuss (Hit and Run)

Kíváncsi volt a filmre, hiszen Kristen Bell végre nem gagyi romantikus vígjátékban vesztegette az idejét, hanem csinált egy rendes, kalandos szerelmesfilmet a pasijával. Mármint Dax Shepard és Kristen Bell a valóságban is “mindig együtt jár”.

kristen és dax, épp nem üt vagy fut

A fentebbi tény pedig teljesen rányomja a bélyegét a filmre, méghozzá jó értelemben. Nem egy Kidman – Cruise duót kapunk a 90-es években, hanem pár tényleg szerelmes fiatalt, akik a vásznon szórakoztatóan hozzák a kapcsolatukat. Már csak valami történetet kellett keríteni mellé.

Arról szól a Hit and Run, hogy Bell karaktere valami állásinterjúra igyekszik Los Angelesbe, a pasija pedig elviszi. A probléma, hogy a férfi az védett tanú, és mit tesz isten, pont abból a városból telepítették ki, mivel a régi “haverjai” ott dekkolnak. Természetesen a rossz arcok is tudomást szereznek erről az útról, mi más lenne a bonyodalom. Azt nem lövöm le, milyen úton módon jutnak az információhoz, hiszen az egyik jelentős poénforrást adja a filmhez. Szóval igazi üldözős road movie kerekedik a dologból gyorsan. Más akció nem is nagyon van, csak pár autós mutatvány, néhol jól, néhol szarul választott zenével.

Igazából a közepes rendezést és a néhol vicces forgatókönyvet az teszi nagyon szórakoztatóvá, hogy lejön az egészből a haverok közösen forgatnak hangulat. A fő párt ugye már kiemeltem, viszont ne hagyjuk figyelmen kívül, hogy Dax egyik főbb szereplője a Parenthoodnak, ahonnan Joy Bryantot hozta magával, Kristen pedig Ryan Hansont hozta nekünk a Veronica Marsból. Ezen kívül mivel Dax már az első filmjébe is képes volt a magát komolyan vevő Bradley Coopert beújítani, így tuti, hogy jóbarátok lehetnek. Amúgy Cooper kitesz magáért a kicsit őrült rosszfiú szerepében, kár, hogy a karakterét valami Tarantino film megnézése után írhatták.

Cooper az Üss vagy Fussban

Persze a mindenki ismer mindenkit még semmire sem biztosíték, de a Hit and Runnál valahogy a képernyőről is lejön az a jó hangulat, ami a forgatáson uralkodhatott. Pont ettől lett jó feelgood film, minden hiányossága ellenére is.

16 hozzászólás a “Üss vagy fuss (Hit and Run)” bejegyzéshez

 1. Nálam az egyszer nézhetö kategóriába tartozik a film, Kristen Bell miatt talán többször is. Viszont a stáblistáig meg voltam gyözödve, hogy Zach Braff játsza a másik föszerepet. Van egyébként valami rokoni kapcsolat Shepard és Braff között? Baromira hasonlítanak….

 2. Ahhoz képest hogy Dax első rendezése, szerintem teljesen nézhető film volt. Volt benne pár rész, aminek a létjogosultságát azért megkérdőjeleztem, de alapvetően lekötött és szórakoztatott végig.

 3. human, te milyen agyatlan lettél, mért nem bírod normálisan írni a pontszámot, ahogy régen. most külön lapot kell nyissak, és nagyítva számolgatnom a csillagokat…
  te meg a logika, kész képmutatás

 4. oké, nem a szokásos romkom K Bell-től, de színészileg kb ugyanazt a szintet (nagy 0) hozta. A film se valami erős, egyszer nevettem kb el magam, amikor megláttam hogy néz ki Bradley Cooper :D 5/10 inkább

  erika ha a csillagok fölé viszed az egeret, akkor is láthatod pl az url-ben “hatpertiz”. a régebbi megoldást mondjuk én is jobb szerettem, mikor ki volt írva rendesen.

 5. Az autós üldözések nevetségesek, Bradley Cooper ripacskodik, a buzis poénok kinosak, a főszereplő pár pedig idegesitő. Már a felénél kiakartam kapcsolni, de azért végigszenvedtem.

 6. Szerettem volna szeretni ezt a filmet, de nem sikerült.
  A Employee of the month sokkal jobban tetszett ezzel a színésszel.
  Vele nem volt baj itt sem, csak úgy az egész nem lett elég jó. Sajnos.

 7. Ha nem alszok el a felénél biztos nem nézem végig. :D
  A rendezés a legkevésbé kifogásolható az egészben, pedig nagy elvárásaim nem voltak.

 8. Egyszer meg lehet nézni, viszont egy valami rém antipatikus volt: kicsit olyan íze volt az egésznek, mintha Shepard azt akarná mondani a filmmel, hogy “na, megmutatom a verdáimat, a csajomat, aztán lehet irigykedni, csicskák!”

  (A főszereplő autók – a Lincoln és a végén a versenygép – a sajátjai. A többi meg szinte biztos, hogy szponzori autó volt, a Caddilac CTS-V-t gusztustalanul burkolatlanul ajnározták.)

 9. Érdekes, hogy nem tudtam arról, hogy ebben a filmben mindenki mindenkinek a haverja, mégis átjött ez a családias fíling.
  Az autók szépek (különösen a Lincoln), Kristen Bell még mindig az az aranyos, szomszédlányos barátnő-típus, Cooperen meglepődtam, az akciók közepesen jók. Az egész film egy jó erős közepes, azt hiszem, erre mondják, hogy iparosmunka, nem is igen akar több lenni.
  Egyszer simán elmegy egy szombat esti popcorn-mozinak.

 10. Nagyon alulról közepes.Nem nézném meg de sajnos végigszenvedtem.A kíváncsiság lett a vesztem. 3 an kezdtük egyedül fejeztem be…

 11. Ez bőven 5 alatti nálam. A trailerben mindent ellőttek, nem is trailer volt, hanem kivágták az uncsi részeket (persze ezt már manapság megszokta az ember).
  Nem igazán jött át a hangulata, ez egy felejthető alkotás.

 12. En csak azt nem ertem, hogy lesz a “Hit and Run”-bol “Üss vagy fuss”. Teljesen különbözö dolgot jelentenek.

 13. Na!Vitatkozzunk:-).megneztem a filmet es csodalkoztam mi a büdös francert van jokedvem..?ez egy ugymond “kis”film.haverok,keves szereplö,low budget..valahogy nekem is atjött a csaladias hangulat..na ja a kocsiszponzoracio kenyszerü volt..En szeretem ezt a filmet!:) uff!

 14. nos én is megnéztem. tetszett. vicces, szórakoztató,lájtos délutáni barátnővel nézős filmnek OK. Sajnos a kis költségvetés látszott, meg volt 1-2 hiba, de nem vészes.
  Kristen meg imádni való :)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.