Premium Rush

Már megint egy ötletfilmet nyomtak a képünkbe. “Csináljuk valamit biciklis futárokkal, mindenképp pörgős legyen, ők a modern nagyvárosok igazi lázadói.” Nosza, erre fel neki is ültek egy szinte nulla forgatókönyvnek.

Nyilván egy gonosz csávó által kiszemelt csomagot kell kivigyen a főszereplő, így ütközve akadályokba. A probléma, hogy hiába segítik az érzelmi töltetet flashbackekkel, még így is kicsit erőtlen a “csomag tartalma”, ezáltal nem érződik az igazi tét a fogócska során. Ezzel valamennyire a filmet készítők is tisztában voltak, bár az öniróniát nem erőltették, de azért nem is akartak valami nagyon epic hangulatot sem erőltetni. Nem akar több lenni a film, mint amit végül sikerült összehozni.

A semmilyenséget nem is Joseph Gordon-Levitt dobja fel igazán, szerintem ő nem annyira akarta ezt a filmet, így nem is igazán színészkedett, hanem Michael Shannon. Nem mondom, néha kicsit Christopher Walkenes akart lenni, de ő beleadott mindent a mocskos zsaru szerepébe. Még akkor is, ha néhol már klisésen ripacs lett így.

Ezen kívül még 1-2 üldözős jelenet volt jó, meg volt egy ötletes megoldás: amikor a főszereplő cool srác, fixed geares bicajos veszélyes helyzetbe került, akkor lelassult neki az idő, és a balesethelyzetből való kiútjait lejátszotta a fejében-bemutatták nekünk, így választva ki a helyeset. Ezt nem használták túl, hanem pont elégszer vetették be.

Összességében nem bántam a beleölt perceket, néhol ízletes limonádé volt, de lehetett volna jobb is. Főleg, ha a borzasztó befejező 20 percet nézem. Manapság mintha még rosszabban tudnának befejezni történeteket odakinn.

human
írta
2013. 03. 31. 18:31
megjelenés
15
hozzászolás


15 hozzászólás a “Premium Rush” bejegyzéshez

 1. “fixed geares bicajos veszélyes helyzetbe került, akkor lelassult neki az idő, és a balesethelyzetből való kiútjait lejátszotta a fejében-bemutatták”
  azok a részek számomra borzasztóak voltak, 1-2 másodperc alatt lepörgeti az agyában hogy a sok út közül melyiket válassza úgy, és még le is játsza azt, hogy ki merre hova hány méter…nekem gagyi volt…
  viszont tekerésnél a sebességet szerintem nagyon jól érzékeltették

 2. Nekem is Shannon dobta fel a filmet,bár összeségében amugy sem lett volna rossz.De ez a fickó az utobbi pár évben nagy kedvenc lett.Az idö lassítások nekem bejöttek speciel,viszont a film végi üldözés tényleg elég gagyi volt márcsak azért is mert:
  SPOILER

  Törött bordákkal így ugrálni…:))

  SPOILER Vége

  6,5/10 nálam

 3. Egyetértek. Az eleje jó volt, jó ötletekkel. De onnantól fogva, hogy elkezd a sztori kibomlani, unalomba fullad az egész.

  Michael Shannon pedig – szerintem – piszok jó színész, ki is hozott mindent, amit ebből lehetett, de a karaktere elég silányul volt megírva, és ezen nem segített semmi.

 4. Nekem kellemes meglepetés volt ez a film, iPaden néztem meg úgy egy hónapja, miközben egy orvosi rendelő várójában várakoztam laza másfél órát egy kurv@ leletre… Erre pont jó volt, kellemesen elütöttem az időt vele. Nekem tetszettek ezek a lassítások és szerintem jól érzékeltettek ezzel ahogy felmérte a lehetőségeit a forgalomban. A vége nekem is kicsit necces volt, a “nagy flashmobnak” sem láttam sok értelmét, de egy 7/10 megvolt nálam.

 5. Ez abból a szempontból réteg film, hogy a bringásoknak, futároknak városban bringázóknak, akik szoktak és szeretnek
  városban bringázni! Azok jobban érzik a feelinget!
  Én csak a nagy bringás záró jelenettől nem voltam elájulva! én valami nagyobbra számítottam!

  A lassításos jelenet az király! látványosabb mint a valóságban, mert az ember egy másodpercen belül kell döntsön merre megy!
  Ezt jól szemléltették!

  A fixi fék nélkül szerintem baromság!

 6. Jönnének csak a romkocsmás divatfixerek egyszer a Bakonyba tekerni. Megmutatnám nekik a tési emelkedőt, csak úgy bemelegítésnek :D. (arról nem beszélve, hogy a kreszben ugye szerepel a fék, mint olyan)

  Nem volt ez rossz film amúgy, az a nem agyalós, kicsit kommersz fajta, (ezt nem negatívan értve) egyszer simán megérte megnézni, meg másodszor is.

 7. aki szokott bringázni, az élvezni fogja, habár tényleg nem egy Oscar-díjas film…

 8. Nekem az 1986-os Quicksilver jutott eszembe róla elsőre, bár ezt az újat még nem láttam…

 9. Ezt mintha nem is human írta volna. Furcsa írás – humantól idegen stílus.

 10. Szerintem egyszer nézős volt. Aki a való életben is szeret tekerni annak biztos tetszett valamennyire… Tény, hogy azok a részek ahol belassul az idő kicsit gagyi lett, engem az Új Sherlock Holmes-ra emlékeztetett. 10/6

 11. Ezt a filmet 220as vérnyomással idegesen néztem meg, ez elborította a véleményemet alapból, de szerintem egy szmét, és időpocsékolás megnézni. A valaha élt legnagyobb antirobin benne meg borzalmas.

 12. olyan volt ez a film, mint egy hosszú Dark Angel epizód génmódosított szuperkatonák nélkül. a futárcég, a karakterek, a szitu, a szövegek mind a sorozatra emlékeztettek. még a csajszi is tiszta Jessica Alba.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.