Heti mozibemutatók: Április 4.

Amerika nézheti az Angliában 1 hete futo Trance-t, megkapják az Evil Deadet, nekünk addig jött egy Joe.

 • Egy hölgy Párizsban (Une Estonienne a Paris) – francia-belga-észt filmdráma, ha valamiért fontos szerinted, akkor ne tartd vissza.
 • G.I. Joe – Megtorlás (G.I. Joe: Retaliation) – izé, Joe 2 a Rockkal. Lehet ez lesz nézős a héten.
 • Május után (Apres mai / Something in the air) – még egy francia film a hétre, a Carlos rendezőjétől, na ez simán lehet marhajó.
 • Támadás a Fehér Ház ellen (Olympus Has Fallen) – Butler megment mindent ebben az akciófilmben, de gondolom főleg az elnököt.
human
írta
2013. 04. 04. 20:02
megjelenés
4
hozzászolás


4 hozzászólás a “Heti mozibemutatók: Április 4.” bejegyzéshez

 1. Bár még nem láttam a filmet, nem értem a G.I. Joe-t hogy lehetett annak a rendezőnek a kezébe adni, olyan filmek után…

 2. Ma megnéztem az Olympus Has Fallent és nem hittem szememnek mekkora lenyúlás. SPOILER! Már a trailerből is sejlett valami Die hard utánérzés, de basszus, egy az egyben lenyúlták a sztorit, még a “fordulatait” “csavarjait” is egy az egyben onnan szedték, csak kicsit bénábban! Azért egyszer elment, a gyilok jól meg volt csinálva. 6/10
  Megnéztem a GI Joe-t is (ráérős délutánom volt), nálam hozta a “kötelezőt”, sima nézhető-emészthető popcorn-mozi 7/10.

 3. Nem volt olyan szar a G.I. José… na azért annyira jó se! Látvány meg a környezet kurva jó volt, hangulatilag nem hozta azt az atmoszférát, amit az első rész, valahogy hiányzott belőle a G.I. Joe-feeling, kb. mint egy átlag akciófilm. Karakterek amúgy az első részben is pont annyira voltak kidolgozva, mint itt, ezen meg sem kell lepődni. Volt benne 1-2 orbitális baromság meg gyermeteg módon megmagyarázott dolgok, de hát ez sem ért meglepetésként. Meg amin jót röhögtem, hogy a Kobra árnyékában komolyan mondom, fejlettebb volt a technológia mint itt. Mintha visszafele haladtak volna az időben a hadi technika terén. Meg a popkulturális utalások is nagyon szarok voltak, ezeket kár volt beletenni. A végén produkált jó megmozdulásokat a film + pár hangosan felröhögős poént is sikerült belecsempészni.

 4. Une Estonienne a Paris-ban a most divatos francia témát vették elő, csak itt nem társadalmi különbségek (csak részben, hiszen a címszereplő megérkezik Párizsba, míg társa már felvette magára az adott hely ritmusát és értékeit minden negatív és pozitív aspektusával együtt), hanem korban és életszemléletbeni ellenállásokkal találkozunk. Két nő története Párizsban, akiket származásuk összeköt, de életkoruk elválaszt. Már csak a főszereplő miatt érdemes beülni rá, hiszen Jeanne Moreau a francia film egyik ikonja, és itt is nagyon jól játssza az idős bevándorlót. Igazából a közepesnél jobb film, néhol lassú, de nagyon jól mutatja be, hogy mindegy ki vagy, a kor utólér. Tipikus patternek, mint a menekülés a múlt elől, szerelmek felidézése, átalakulás, egymás megértése, kb erre épül a film.

  Après mai sokkal könnyebben fogyasztható, mint a fenti film, fiatalok számára is értelmezhető mondanivalóval és képi világgal, ami a film negatív része is. Nem igazán tudja megragadni a tényleges motivációkat és a politikai szembenállást, csupán felvázolja azokat, és a szereplőket elhelyezi ebben a térben, de ideológiai hovatartozásuk nem mutatkozik meg teljesen. Amikor ez elveszik, akkor a film átlényegül egy kissé közepes 70-es évekbeli tinédzserek életét bemutató mozivá, jönnek a szokásos klisék, mint szexuális szabadosság, kábítószer, a rendszer tagadása (amely igazából az indító motívum is). És ez a klisészerűség sajnos berántja a karaktereket is, nem érzi az ember, hogy miért lennének számára fontosak ezek a figurák. Nem éreztem a film alatt, hogy megviselné őket a kitaszítottság, a menekülés kényszere, vagy tettük súlya, annak ellenére, hogy nem voltak rosszak az alakítások. A baloldali, kissé anarchikus lázadás pedig teljesen kiveszik a film végére. A rendező inkább a fényképezéssel próbálja megfogni a nézőt, főleg a film második felében a természeti képekkel. Nem rossz film, sőt kifejezetten erős bizonyos szempontból, de nekem hiányzott egy kis plusz belőle. De mindenképpen érdemes rá beülni szerintem, bőven felette az átlag fiatalokat bemutató filmeknek mind minőségben, mind mondanivalóban.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.