Rush-előzetes

Mostanábannem köt le annyira a Forma 1, de volt pár év, amikor követtem. Mondjuk Ron Howard új filmje nem azt dolgozza fel, hanem Daniel Brühl (Niki Lauda) és Chris Hemsworth (James Hunt) fog benne rivalizálni, de ez valami fantasztikusan néz ki.

human
írta
2013. 04. 08. 20:00
megjelenés
22
hozzászolás


22 hozzászólás a “Rush-előzetes” bejegyzéshez

 1. Hát Grand Prix-t nem veri. Azt a filmet egyszerűen nem lehet überelni, az ultimate F1 mozi örökre szerintem. Ez egy kicsit Michael Vaillant-osan nézett ki, kíváncsi vagyok mennyire lesz korhű a környezet, meg a cselekmény mennyire kötődik majd a valósághoz. (Mondjuk engem a Senna film is a székhez szögezett, annak ellenére, hogy “csak” egy dokumentum film, és nem is voltam rajongója, de nagyon nehéz volt utána kijönni a moziból)

 2. Daniel Brühl.
  Félek, ez (is) valami limoncselló lesz: harc a lányért, integetés a kocsiból egymásnak, gatyi kivitelezett “én vagyok a jobb úgyis” téma. De ne legyen igazam.

 3. Tomika:

  Pedig az F1 pont erről szól, hogy ki a jobb a pályán és, hát azon kívül is. Néha pedig felbukkan két olyan rivális akik egyrészt ténylegesen gyűlölik is egymást, aztán a pokol elszabadul a pályán és mindenhol. Senna-Prost, Hunt-Lauda pl.. Manapság az image miatt nem nagyon engedhetik meg az ekkora rivalizálást, épp ezért nem más az egész mint giccsparádé újabban. Persze még így is brutál amit néhány versenyző művel, de nem véletlen hívják a 70-80-as éveket a Golden Age-nek.

 4. Ami igazán vicces, hogy mindenki a régi nagyokról beszél, az őrült rivalizálásról, a minden áron győzni akarásról, mégis aki hasonló habitusú, mint a Hunt-Villeneuve éra nagyjai, azt orrba-szájba ekézik a stílusa miatt :/

  Amúgy a film várós. Ahogy nézem Lauda balesetét szinte képkockáról képkockára követve az eredeti felvételeket modellezték le.

 5. A korhű megvalósítással úgy tűnik nem lesz itt baj, inkább a körítés miatt félek, nem nagyon kellenének soha meg nem történt mellékszálak…

 6. Remélem, egyszer majd készítenek egy filmet a Schumacher-Hakkinen párosról. A pályán ellenfelek voltak, de a pályán kívül barátok. :)

 7. Én nem igazán vártam, mert eddig egyik ilyent típusú film sem fogott meg, annak ellenére, hogy F1 fan vagyok (Schumacher 4ever), de az előzetest látva ez most megváltozott. Úgy látom nem valami egyszer nézhető, tucatfilm lesz.
  A mellékszálaktól sem kell félni, mert szerintem nem lesz nyálas, csepegős, hanem ott is valósághű ábrázolás lesz.

  kameraman: Nem is láttad a filmet, de te már tudod egy szűk 2 perces trailer után, hogy a Grand prixet nem übereli. Először inkább várd ki a premiert és nézd meg a filmet.

 8. Zseniális!!!!!
  reméléem az ütközések nem lesznek eltúlozva mint a Felpörgetve filmben :D

 9. Hát a valós eseményeket ismerve kíváncsi vagyok, hogy oldják meg, hogy a film befejzése jó legyen. :)

 10. A Grand Prix ugyan örök klasszikus film, de azt kell mondjam, kezd eljárni felette az idő, így 45 év után. A filmezés is más lett, az F1 is más lett (a vonatkozó évtized alatt), épp itt az ideje egy méltó utódnak.

 11. Én is kíváncsi leszek a végére, mert érdekesen dőlt el a cím sorsa… Egyébként Lauda sokat segített a filmben, de csak azért mert meg győzte őt, hogy hiteles filmet szerettek volna csinálni. Hunt sok olyan dolgot csinált az F1-ben és kívül ami akár polgár pukkasztó is lehet egyes embereknek, erre is kíváncsi leszek, remélem minnél hitelesebb lesz. VÁRÓS!

 12. Laudával múltkor váltottam néhány szót… nem a film kapcsán :-D

  Megnézzük mi lesz ebből… a F1 sose erdekelt.

 13. Én nagyon vártam ezt a fimet, de ez az előztes kicsit kedvemet szegte.

  A “Senna” formabontó stílusa után (csak valós felvételekből építkező, azokat játékfilmként kezelő dokumentumfilm) nagyon nehéz bármi komolyat villantani a témában, ez ahhoz képest túlságonsan hollywoodinak tűnik. Persze az átlagnéző jót fog rajta stórakozni, mert filmnek biztos jó lesz, csak utóversenyző-rajongóknak lehet nem jön be annyira.

  A trailer vége fele mutatott fej-fej mellett autózás kissé a “Felpörgetve” c. borzalmat idézte, nagyon nem lenne jó, ha csak egy kicsit is hajazna arra a filmre.

 14. Ja, igen: és ha van film ami 3D konverzióért üvölt, az a Grand Prix. Elég csak a versenyjeleneteket. Ahogy a monzai oválon tépnek 300 környékén, giroszkópos kamerával véve a jelenetet az autó odaláról… beleborzongtam.

 15. Ez most tetszett. Csak ne legyen olyan közhelyes és hollywoodias mint anno a Days of Thunder (tudom az Nascar, de a film felütése hasonló) és akkor király lesz.

 16. Gábor: A fej-fej mellett autózás a Lauda-Hunt-Villeneuve érában még elég általános dolog volt. Akkor még igazi küzdelem zajlott és bizony ha megnézel régi felvételeket, nem ritka, hogy 3-4 kanyaron keresztül is kerék kerék ellen küzdöttek. Ez csak a mai F1 hozamánya, hogy az előzés az csak úgy lehetséges, hogy az egyenes végén kibújsz szélárnyékból, és féktávon a másik elé vágsz (jó, évente van pár előzés ami nem ilyen, de 95%-ban ez a jellemző)

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.