The Kings of Summer-előzetes

Pár srác elhatározza, hogy elszakad kicsit a szüleitől. Építenek is az erdőben egy házat maguknak, és ott élik ki magukat. No homo, csak egy aranyosnak tűnő felnövéstörténet. Kicsit a Stand By Me ugrott be, erre nem azt vésték rá a trailerre is?

Hd a nagyoknak.

7 hozzászólás a “The Kings of Summer-előzetes” bejegyzéshez

  1. Én is pont ezt akartam írni, hogy kissé talán idősek. Másrészt – a film lehet akár jó is – csak nem tudom, hogy ebben a megváltozott világban mekkora létjogosultsága van egy ilyen coming of age filmnek. A fiatalok teljesen más vonalon mozognak, a technika megváltoztatta az értékeket. Nincs meg az a fajta elvágyódás, mint ami a 80-as években még megvolt. Ha ma elveszed egy fiataltól a telefonját és a netet, akkor 2 hét alatt tönkremegy a kapcsolata a barátnőjével és általában leépül a szociális élete. Megváltozott a világ – ez nem negatív, vagy pozitív – ez csupán változás. ahogy mi is a 30-as 40-es korosztály komolyan benne voltunk a változásban, a VHS és a computerek előretörésével, úgy ma is ez van. Kíváncsi vagyok, hogy egy ilyen film mennyire tudja megszólítani a fiatalabb, akár 20-25 éves korosztály is, akikből (jelentős részükből) kiveszett már a kalandvágy, az a fajta “romantikus én és világkeresés”, amely bennünk még megvolt. Előttük sokkal sterilebb, sokkal összetettebb világ áll, sokkal több mindent kapnak meg instant formában. Félreértés ne essék nem ez ellen beszélek, hiszen akár a mi korosztályunk is jelentős számban nehezebben fogadja be az új dolgokat, változik a felállás. Mi még néha nyúlunk lexikonhoz, a szüleink szinte mindig, egy mai 12-20 éves pedig az internetről szerzi se sokkal gyorsabban az információt. Megváltozik a gondolkodás. A szüleink képtelenek sokszor a frissítés után kezelni a gépet, ugyanakkor képesek kézzel oldalakat írni, fejben fogalmazni, vagy éppen a helyesírási szabályokat fejben tartani. Egy mai 14 éves ugyanakkor képes egyszerre több emberrel szimultán kapcsolatot tartani, miközben zenét hallgat, és információkat szerez internetoldalak böngészésével. az agy teljesen más szekcióit használják a különböző korosztályok. Évszázadokkal ezelőtt ez nem volt ennyire nyilvánvaló, vagy akár még a múlt század elején, közepén sem. Most él egyszerre több korosztály együtt, ilyen eltérő kognitív és feldolgozó képességekkel. Ezért is gondolom, hogy talán ez a film inkább a 40 körülieket tudja megfogni, egy mai fiatal erre csak legyint.

  2. 24 éves vagyok, építettünk faházat az erdőben, az volt a bunkerünk az ellenséges csapat ellen. piócákat fogdostunk a tóban, elszöktünk az oviból és otthonról is, hogy világot lássunk, több kilómétert bicikliztünk a patakban, bejártunk a környék ismeretlen helyeit, kúsztunk-másztunk az árkokban, sárban, susnyásban. nem hiszem, hogy ezt a generációt már félteni kéne, hogy nem volt meg a vadregényes gyermekkor. (:;
    az nekem elég nyilvánvalónak tűnik, hogy nem a tinédzsereknek készül, hanem akiknek már nosztalgikus élményt tud nyújtani. én várom, nagyon remélem, hogy jó lesz.

  3. A Denzel Washington-os poén mekkora… XD

    Mi is elmehetnénk vmi Filmbuzis dzsungel-kalandra. Mikor indulunk? :D

  4. mamoulian: 25 éves vagyok, és én is pontosan ugynezt tudom elmondani, és ugyanígy lesz a mostani fiatal generációnak gyerekkora, nem kell őket félteni. A film nézős lesz, habár a srácok valóban kicsit idősek, kapásból legalább 18-nak tűnnek.

  5. Amúgy ha véletlenül tényleg igaz lenne, hogy a mai tizenéveseknek nincs normális szociális élete a fészbúkon kívül, akkor is sokan megnéznék ezt a filmet. Én biztosan, hiszem régi szép emlékeket idézett már fel a trailer is. Nem rohangáltunk igazi karddal, nem volt machete-nk, de faházat építettünk, oda próbáltuk elrángatni a lányokat, mert milyen menő is a faház, a szüleinktől oda menekültünk… És 25 vagyok. Szóval lesz ennek a filmenk nézőtábora! Ráadásul még jó a humora is, ha a trailer nem lőtte el az összes poént. És van egy olyan érzésem, hogy nem.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.