Hollywood szeret duplázni

Az Olympos has Fallen és a White House Down kapcsán gondolom bennetek is felmerült, hogy már megint ugyanazt a témát csinálják meg egy éven belül, mint mondjuk az Armageddon & Deep Impact duónál. Na itt egy galéria, amiben megnézhető, hogy mégis mennyire szeretik a hasonló témákat…



human
írta
2013. 04. 23. 14:27
megjelenés
33
hozzászolás


33 hozzászólás a “Hollywood szeret duplázni” bejegyzéshez

  1. Azért az esetek többségében az egyik film mindig felülmúlja a másikat. Főleg ezek a koppintások esnek nagyon pofára. Mondjuk jó pár filmről nem is hallottam még ezek közül.

  2. Azért kimaradt a legnagyobb showdown.. amikor a Lambada, illetve a Forbidden Dance egymás ellen ment 1990-ben, gyakorlatilag stúdión belül (részben)… (még jogi útra is terelődött a névhasználat anno, arról nem beszélve, hogy 1 napon küldték egymás ellen őket bemutató szempontjából)

  3. A Jack the giant killer és slayer egyazon film, csak a nevét változtatták meg útközben.

    Amúgy tényleg furcsa ez a kettősség, 1-2x tényleg nagyon szembetűnő
    és hát szerintem kimondottan nem szerencsés.

  4. Nem rossz lista, de azert van par oriasi mellenyulas is. Pl Asimon szarmazek Ketszazeves Ember-nek nem sok koze van az A.I.-hoz, illetve ket ilyen eleg eredeti ihletesu muvet nem lehet igy osszevetni. Egyik Kubrick regi jegyzetein, a masik Isac Asimov konyven alapul…
    A konkurens animacios cegek viszont valoban sokszor probaltak egymast lekovetni mufajilag. Egy olyan listat is lehetne csinalni ahol a mainstream hullamokat mutatnak be…a modern szandalfilmes hullam, kepregeny hullam, azsiai horror hullam…ezek is a nyugati kreativitas apadasat mutatjak.

  5. Gyerekek, nézzetek utána az IMDB-n, dehogy ugyanaz a kettő… két különböző film…

  6. Nekem is az ugrott be, hogy közülük az egyik mindig minőségi, míg a másik olcsó koppintásnak tűnik csak mellette. Pl. Bogár élete szerintem nagyon jó mese (bár a köztudatban teljesen feledésbe merült), míg a Z a hangya, hát már nem is emlékszem rá. És valószínűleg az Oblivionnál is így lesz, a Salamayan féle film, félek gyengén muzsikál majd.

  7. Ú, micsoda vita volt otthon öcséim és apám között 98-ban a Bogár élete és a Z a hangya miatt!! :-)) Apám állította, hogy két különböző filmről van szó, de öcséim szerint egy és ugyanaz.

    Teljesen hülyének nézték egymást, el is mentünk a moziba családostul megnézni a Z-ét, és mind a két tábor elkönyvelte magának, hogy márpedig NEKI van igaza.

    Aztán pár hétre rá mindenkinek leesett, hogy apámnak volt igaza…
    régi szép idők. ha belegondolok paff, már 15 éve!!! úristen…öregszem.

  8. Számomra ez a Descent – Cave párosnál szúrt először szemet. Mindig azt gyanítottam hogy egy nagy Hálivúdi, meg egy kisebb független stúdió harcáról lehet szó, de valami teljesen más dolog lehet a háttérben, amit mi, halandó filmbuzik nem érthetünk. A posztkép alsó dupla marsos filmnél szerintem mindkettő jó volt amúgy.

  9. A Jack the Giant Killer és a Jack the Giant Slayer tényleg két különböző film, ugyanis eredetileg a Killer változat lett volna a film címe, de megváltoztatták Slayer-re, és az Asylum stúdió a saját koppintás változatát elnevezhette Killer-nek jogi botrányok nélkül. De az a két film nem illik ebbe a listába, mert az egyik a másik szándékos koppintása, kiröhögése. A listán szereplő többi film meg nem.

  10. Azért a két legismertebb páros kimaradt:
    1991-ben a Kevin Costner és a Patrick Bergin-féle Robin Hood és
    1992-ben Ridley Scott 1492 c. műve és John Glen Kolumbusz, a felfedező-je.

  11. A lista címét látva nekem egyből az Armageddon – Deep Impact; Z a hangya – Egy bogár élete párosok ugrottak be. Egy időtájt teljesen természetesnek is vettem, hogy az év blockbustere mellett ott van a B-kategóriás koppintott változata, ráadásul úgy, hogy mindenkinek egyből feltűnik melyik a lenyúlás. :) Aztán jött az Asylum…

  12. Hova tűnt a kommentem?

    Na szóval elég döbbenet ezt így együtt látni, bár van pár, amivel nem értek egyet.
    Gordy volt amúgy előbb, utána lett a Babe ripoff :D

  13. A két Kolombuszos filmre én is emlékszem. Azt hittem, valami viták után ki is lett kötve, hogy melyiket mutathatják be hamarabb.
    De nemcsak filmekből, hanem sok színészből is “kettő van”. Scarlett Johansson-Naomi Watts, Tom Hardy-Logan Marshall Green, Joseph Gordon-Levitt-Heath Ledger, meg egy időben Charlize Theront is állandóan kevertem egy “hasonmásával”.

  14. Ez nekem is feltűnt már. Egyébként ez miért van így? A különböző stúdiók kémkednek a másik studiók után, hogy ott mi forog? Hiszen pár hónap különbséggel jöttek ki a filmek, a legtöbb esetben szerintem gyakorlatilag együtt forogtak. Miért jó monitorozni egymást?

  15. Most hírtelen a Hófehérke 2 feldolgozás jut eszembe, de tény, hogy manapság sok az ilyen. Hírtelen feldobódik egy régi történet vagy hasonló és mindenki elveszíti a fejét.
    Nemo után ment MO-n valami kisteknős is.

    A Jack cuccot ne hangoztassátok, inkább olvassatok utána, mert ahogy Northop mondja, a második egy Asylum verzió.
    Fardavid: Ez azt jelenti, hogy a stúdió direkt nagyon hasonló B kategóriás filmet leforgat egy várva várt hollywoodi minta alapján (ezesetben a Jack), és abban reménykedik, hogy a buta emberek összekeverik őket és tévedésből az ő DVDjüket veszik meg.
    Volt ilyen a predátorral, terminátorral, valami vámpíros/farkasos dologgal is, még velem is megesett, hogy rossz filmet töltöttem le véletlen, mert összekevertem.

  16. Mondjuk a Némó nyomában és a Cápamese nemigazán illenek ide, mert azon kívül, hogy a tenger alatt játszódnak, nem sok közük van egymáshoz.
    Az itt nem említettek közül nekem amúgy a Csak szexre kellesz, és a Barátság extrákkal ugrott be.

  17. A kimaradt ez meg az kommnetek előtt nézzétek meg a linket, azon ott van a legtöbb. Az Asylum filmek meg itt nem játszanak, mert azok nem “véletlen” egybeesések, hanem szándékos és nem titkolt ZS másolatok.

  18. Nekem is az Amrageddon – Deep Impact volt az első ami az eszembe jutott.

    Amúgy jól mutatja hogy melyik lett híresebb, hogy a másik filmek nagy részéről nem is halottam.

  19. Még ide mehetne az Abraham Lincoln is, mert abból is volt 2 egy évben, igaz más kategóriákban, de mégis csak egybeesés.

  20. Én még megemlíteném az 1988 -as “Gyilkos lövés” című filmet (Sidney Poitier, Tom Berenger) és a “Halálos fegyver” -t. Bár Tom Berenger nem zsarut játszott, de nagyon hasonló a két film stílusa, meg Berenger tök úgy volt felöltöztetve, mint Gibson.
    Aztán ott volt még a “Mad Max 3” és a “Puszta acél”.

  21. bobjay: a Gyilkos lövés és a Halálos fegyver mennyiben tartozik össze? Semmi hasonlóság nincs köztük. Más téma, más környezet, más karakterek, más stílus. Itt olyan filmekről volt szó, amik hasonló témát dolgoznak fel, itt viszont totál más a kettő. Az egyik egy nagyvárosi nyomozgatós akció-vígjáték, a másik meg egy vadonban a gyilkos emberrablót követő téma.

  22. Zombiebie: Köszi! Ezen nagyot röhögtem! :D
    Kedvencem a Bikini Spring Break. Kegyetlen! :D

  23. MStipee: “Számomra ez a Descent – Cave párosnál szúrt először szemet.”

    Abban az évben ráadásul három barlangos film is volt! :)
    The Descent, The Cave, The Cavern. Mindhárom 2005-ös, ez utóbbit azóta átnevezték WithIn-re, de ezzel sokat nem segítettek rajta, szerintem. :D

    Nekem amúgy a Deep Impact vs Armageddon-nál tűnt fel ez először, a Mission to Mars (aka eredeti Prometheus :D) vs Red Planet-nál már röhögtem, s mindkettőt vártam, mivel én – eskü! – szeretem az ilyeneket, mert legalább meg lehet őket versenyeztetni, s lehet nézni, hogy az emberek hány százalékának jön be az egyik, hánynak a másik, melyik mennyi bevételt termel, melyik állja ki jobban az idő próbáját, és ilyesmi. :D

  24. Nekem a Gru – Megaagy páros ugrott be, gonosz főhős, aki jó útra tér.

    A poén, hogy plakát alapján a Gru-ra szavaztam aztán egy-két évvel később véletlen elkaptam a Megaagyat és sokkal jobban tetszett :)

  25. Érdekes, hogy az Armageddon- Deep Impact közül utóbbi tarolta le a mozikat (553m $), holott a Deep Impact (349m $) sokkal…hogy is mondjam, élethűbb, tudományosabb stb. De én sem a DI-t nézem meg, ha adják a tv-ben. Egyszerűen azért, mert nekem unalmasabb volt…Az Armageddon lehet, hogy giccsesebb, de látványosabb, szórakoztatóbb és szuper gárda. :) Hát, biztosan rosszul vagyok bekötve. :)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.