7 hozzászólás a “Nublar” bejegyzéshez

  1. A sztoriról lehet tudni már valamit? Előzmény, mellékág, mégis lesznek mutáns dinóemberek?

  2. Remélem, hogy nem lesznek semmilyen mutánsok! Hülye lenne az a producer, rendező, aki azt megcsinálná! És ebben bíztam, hogy visszatérünk a Nublar-szigetre :) Nagyon hangulatos lenne, ha húsz évvel a történtek után látnánk, mi maradt meg a parkból és hogyan vette vissza a természet, azt, ami az övé. És bízok benne, hogy csak T-Rex lesz, mint főragadozó :))

  3. T-Rex lehet főragadozó, de legyen mellék-fő a kaméleondínó a második könyvből. Annak a területére még a T-Rex sem mert sokáig bemerészkedni, és sokkal kisebb, mint egy T-Rex, több zárt helyre be tud osonni. :P

    Tényleg érdekes lesz az elhagyatott Nublar, bár ez nem tiszta, nem emlékszem, a film végén nem lett napalmmal felégetve az egész, mint a könyvben?

  4. jaja a kaméleon fajnak én is örülnék:)
    a filmbennem lett felégetve mint a könyvben!

  5. Véletlenül nem ez a kaméleondínó szerepel a Jurassic Park – The Game-ben, mint Herrerasaurus? Elég durva dínó volt a játékban (ami nem olyan rossz, de jobb lett volna egy Dino Crisis szerű játék), és az egész játék nagyon hangulatos volt, hogy a Nublar-szigeten játszódott, több parkbéli attrakciót bemutatva, bár az akváriumos rész annyira nem tetszett.

    És nem, valóban nem bombázták le a szigetet a filmben, de a második rész egy kivágott jelenetében szó van arról, mekkora költségeket emésztett fel az, hogy kártérítést fizessenek az elhunytak hozzátartózóinak, és tán a sziget “elbontásáról” is szó van, most hirtelen nem tudom. Nagyon hangulatos lenne, amint a negyedik részben a látógató központban az összetört Rex csontvázban ott lenne egy raptor csontváz :D Vagy megtalálnék a két terepjárót, esetleg Nedry jeep-jét :D Messze van még az a jövő nyár :S

  6. Frankó lenne, ha ápdételnék a dínókat a legújabb kutatások tükrében. Bár a 3. részben már próbálkoztak a Velociraptoroknak egy kis tollazatot adni. (ugye már több dínóról bizonyított – köztük a raptorról – hogy tollasak voltak egész testükön, újabban meg azt vélik, hogy lényegében az összes dínó tollas volt – vagy mi).

    Még meg is lehetne magyarázni, hogy akkor miért úgy, most meg miért így (a béka DNS-sel pótolt dínó-DNS evalválódott “eredeti” állapotába).

  7. 6. Én inkább nem örülnék neki :D Maradjanak meg a JP-s textúrák, már a 3. rész raptoraiért sem voltam oda… A Nublar-szigeten nézzenek ki úgyanúgy, mint 20 éve, és ez igaz a Rex-re is. Az meg külön borzalom volt látni, hogy a harmadikban kvázi dögevőt csináltak belőle, ugyanis pl. az oroszlán is fogyaszt döghúst, ez az egyik, a másik, hogy ha egyszer James Horner (a JP filmek paleontológusa) egyszer azt mondta rá, hogy ragadozó, de változtasson már szinte filmenként a teóriáján. A spinosaurus sem a szívem csücske, főleg, hogy egy teljes csontváz volt, azt is lebombázták a II. világháborúban, azóta töredékekből következtetnek a méreteire, és lehet, hogy nagyobb volt, mint a Rex, de a JP filmek királya akkor sem ő.

    James Cameron sem változtatta meg a 3D-s konvertálásra a Titanic-ot, pedig pont, hogy ő maga is részt vett abban a kutatásban, amelyben megállapították, nem úgy tört ketté a hajó, ahogy a filmben. AZ a baj, hogy hirtelenjében nem jut eszembe egy olyan franchise sem, ahol lenne indok egy már meglevő szörny tudományos módön történő frissítésére, de a lényeg szerintem érthető, amit mondani akarok: nézzenek ki úgy a dínók, mint 20 éve :D Ja, és Stan Winston munkássága előtt tisztelegve, kéretik amit lehet, ne CGI-vel oldjanak meg, ettől is volt erős a trilógia, hogy keverték a robotokat a CGI-vel, az első részben nevetségesen kevés pl. a CGI dínók képernyőideje. És mégis, a mai napig szenzációs a látvány.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.