Ender’s Game-előzetes

A űrből érkezett hangyok elleni háborúban egy új hadvezérre, tökéletes stratégára van szükség. Az ő kiképzését láthatjuk majd. Maga a trailer elég látványos, ez a sci-fi éve. Srácok, aki olvasta a könyvet az ne spoilerezze el a trailerben melyik jelenet mikor lesz majd a filmben, mert hogy is mondjam, eléggé sokat mutatnak előre.

human
írta
2013. 05. 07. 22:49
megjelenés
36
hozzászolás


36 hozzászólás a “Ender’s Game-előzetes” bejegyzéshez

  1. Nyilván alaposan át kellett írni az adaptáció során, a könyv rajongói jobb ha előre felkészülnek erre…

  2. Hát, eléggé telepakolták Oscar-jelöltekkel (Kingsley esetében győztes, ugye), az alapanyagot is eléggé dicsérik, szóval ígéretesnek tűnik!

  3. Solo kapitány oktatja az ifjú padawanokat.

    Na, ez az unortodox oktatáspolitika :D

  4. Őszintén szólva nem ájultam el az előzetestől. Nem mondom hogy rossz volt, de nem is csigázott fel túlságosan. Látványosnak tűnik, de ez manapság már elvárható egy nagy költségvetésű filmtől.

    Tudom hogy egy igazi klasszikus könyv alapján készült. Azt is elhiszem, hogy a legjobb sci-fi regények egyike. Azon sem fogok meglepődni, ha az év legjobb filmje lesz. De mivel nem olvastam az eredetit, így csak a trailer-re tudok hagyatkozni. Az előzetesre pedig nem tudom azt mondani, hogy “na igen ez letaglózó volt”. Sőt a trailer alapján inkább tűnt egy tini filmnek, mint egy mély mondanivalójú komoly műnek.

    Mielőtt valaki megsértődne, még egyszer kihangsúlyoznám, hogy nem a könyvről, vagy a filmről mondtam véleményt, hanem magáról az előzetesről.

  5. A könyvet még nem olvastam, de a film már csak Harrison Ford miatt is nézős lesz, ha nem is moziban.

  6. Az már régen rossz, ha egy filmet úgy akarnak eladni, hogy a trailer fele arról szól, hogy kiírják a sok jelölt nevét ezzel becsábítva az ezzel megvezethetőket…Engem ez inkább eltántorít, azt érzem ilyenkor, hogy csak összevásároltak néhány nevet, miközben a forgatókönyv / adaptáció hibáit próbálják majd velük elfedni. DE ne legyen igazam, mert a regény tényleg megérdemel egy jó feldolgozást.

  7. sci-fi jöhet, várós mint mindig
    + nem is nézz ki rossznak, szereposztás is jó

  8. Csak pár villanás van az űrcsatákból de mintha a csaták követnék a könyvben annyira felmagasztalt alakzat stílust.

    Kíváncsi leszek mennyit változtatnak a sztorin de ez eddig jónak tűnik.

  9. Ööö.. Ez a kiskölyök fel is fog nőni itt a filmben, vagy csak majd a folytatásokban?

  10. hm. nagyon szurkolok, hogy jó film legyen, de ez a trailer csak egy n+1 blockbuster kliséhalmaz. persze ez csak egy trailer..

  11. Előre szólok, hogy a könyvet nem is olvastam, nem érdekel.
    Szóval elég jól indult, de gyerekek lesznek a főszereplők? Én biztos nem nézem meg.

  12. A trailer alapján tényleg nem lenne nézős, de remélem, hogy csak nem akarták ellőni a fordulatokat. Én mindenképp megnézem majd, ha már ennyi jót hallok a könyvről.

  13. a könyvnek sok síkon nagyon ütős mondanivalója van, ha a fontosabbakat sikerül áthozni a filmben akkor már ki leszek vele békülve.
    na most ezek nyilván nem olyan dolgok, amiket egy trélerben meg lehet mutatni.

    azt szerintem fontos hangsúlyozni, hogy attól hogy gyerekek szerepelnek benne (komoly okkal, nem csak mert miért ne), egy nagyon fajsúlyos történetről van szó, nem szabad elvetni mint tinifilmet.

  14. Aki olvasta a könyvet, annak sokat mutattak, aki nem az meg nem érti az összefüggéseket az egymás után rakott képekben. Nehéz megtalálni az egyensúlyt, és ahogy olvasom a kommenteket, nem is sikerült igazán. És milyen hosszú lesz a film, mert azért van mit mutatni :)

  15. Először azt hittem valami új divatsci-fi ez is, mint a Host, de nem, ez tényleg klasszikus adaptációja:

    Orson Scott Card: Végjáték (Ender’s Game) – megjelent: 1985.

  16. Azért az vicces, hogy Ender-nek 6 évesnek kéne lennie, a végére lesz 13. Ennyit a tinifilmről.

  17. A könyv az egyik kedvencem, szóval a film mindenképp nézős, de ez a trailer cseppet sem csigázott fel. Persze látványos, de valahogy nem… Asa Butterfield viszont szegényem, rajta kívül mindenki legalább Oscar-jelölt. :”DDD

  18. Ha húsz éves “vénemberek” játszanák a szereplőket a filmben, akkor is megnézném :D De most komolyan, mit szólnátok, ha 6-8 éves gyerekek játszanának a filmben? Mégjobban köpködnétek szerintem :D Én a trailer alapján meg vagyok elégedve a filmmel. Aztán majd meglátjuk moziban ugye :D

  19. Nem tudom mennyire számít spoilernek de említve volt, hogy a könyv elején 6 a végén pedig 13 Ender…a végén 23 ha jól számoltam az eltelt időt, kíváncsi vagyok úgy lesz-e vége, mint a könyvnek, mert akkor nagyon várós lesz a Holtak szószólója film is! :)

  20. 6-8 éves gyerekeknek elég komoly géniusszal kell rendelkezni ha el akarják játszani a rájuk írt szerepet. Ennyi tehetséges gyerekszínészt szinte lehetetlen összehozni. De most komolyan egy 6! éves gyerektől vajon milyen színészi játékot várnak az emberek?

    + más kérdés hogy az iró meg full felnőtt gondolkodással ruházza fel a szereplőket + felnőtt helyzetekbe is szerepelnek.

    Szóval ebből a szempontból nem baj ha idősebbek játszák őket.

  21. serra:
    A regény egy jópár éves időszakot ölel fel. Ha jól emlékszem Ender talán 6-8 éves lehet, amikor elviszik az akadémiára és olyan 16-17 a könyv vége felé.

  22. Nekem már az nem tetszik, hogy kiképzünk egy embert, aki a legnagyobb stratéga lesz! Persze!! Pff

  23. SPOIIIIIIILER, OLVASTAM A KÖNYVET ÉS ELŐRE EL AKAROM MONDANI

    Imtal: a könyvben le van írva, hogy Ender nem az első és egyetlen gyerek, aki a programban részt vesz. Viszont ő az egyetlen aki a programot végig tudja csinálni. Van pár beszélgetés a könyvben, amiből kitűnik, hogy igencsak a penge élén táncolnak a project vezetői (Graff ezredes és pár másik bennfentes).

  24. Marhára nem várom, a srác nem jön be, az öreg fószer effektus meg sok lett.

  25. Anderson mint néger nő…??? Ez megint az agyament amerikai antirasszista balfaszság, nem lehet film néger/ázsiai/nyomorék/nő nélkül…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.