Gravity-előzetes

Úristen! Úristen.

Alfonso Cuarón a Children of Men után felment az űrbe, és a teaser trailer alapján valami eszméletlen dolgot hoz onnan, ha mondhatom így. Ne torkollj le, nézd meg a videót. Ugye most is lesz vágás nélküli jelenet, mint a Childrenben, de a többi snitt sem tűnik rossznak. Két űrhajós bajba kerül odakinn, és megpróbálnak visszajutni a Földre.

Október 4. de messze vagy.

human
írta
2013. 05. 10. 04:24
megjelenés
76
hozzászolás


76 hozzászólás a “Gravity-előzetes” bejegyzéshez

 1. Hát, nem tudom mit mondjak. Techdemó íze van a dolognak. Vagy csak engem nem nyűgözött le?

 2. Tehát ellőtték az első 10 percet, majd ez a két ember – akik közül sajnos az egyik Bullock – kint fog agonizálni az űrben? Gratulálok, újabb blőd, szirupos klisétengernek néz ki, papírzsepi bekészítve, könnyzacskók újratöltve. Már a Children előrtetett szimbolizmusa sem jött be a rendezőtől. De ez persze csak az én véleményem.

 3. Ebből még bármi kisülhet, bár kicsit Apollo 13 feelingje volt így az előzetesnek. Szerintem kapunk még trailert amiben több tartalmat meg mondanivalót is kapunk. A Children of Men után reménykedem, hogy komoly mondanivalót is feszeget majd a film, nem csak drámába oltott katasztrófafilmet kapunk.

 4. Esélye nem sok van a karaktereknek, hogy túléljék, gondolom nem hepiendes lesz a történet. Ettől függetlenül megnézem, mivel biztosan szép film lesz, függetlenül az egyszerű környezettől.

 5. Sandra – kedvenc

  George – kedvenc

  Alfonso – istenkirály

  Gravity – kötelező !

 6. hááát engem sem győzött meg! ha valóban 1:30 perc űrben agonizálás lesz,hogy hogyan jutunk haza űrhajó nélkül és közben húz a földre a gravitáció akkor eret vágok:D

 7. Valószínűleg tényleg az lesz, amit ti is mondtok. Gyakorlatilag láttuk a filmet.

  Amúgy erről most eszembe jutott, hogy volt az Odyssey5 sorozat… hát elég szar volt az első két rész után… viszont egy filmet erről megnéznék. Mondjuk 3 órában.

 8. “Rob977” Pedig nagyon úgy néz ki, hogy az lesz.

  Megnéztem a stáblistát és két órába tellt mire a végére értem.
  Öszvissz ez a két színész lesz benne meg két másik (voice).

 9. Ebből még bármi lehet. Nagyon látványos a robbanás, de hogy utána mit tud kezdeni a történettel a lehetséges pár órában, az még inkább érdekes lehet. :)

  1. felküldenek mentő hajót
  2. a roncsból kihalásznak valahogy egy landolásra alkalmas kompot
  3. meggyónják a bűneiket egymásnak, a NASA-nak, miközben elégnek a légkörben (majd érdekes lesz a Columbia tragédiájának párhuzama, amit a sajtó tuti nem fog kihagyni)
  4. jön egy UFO és megmenekülnek
  5. felmásznak egy katonai műholdra, ami miatt az 1. lépést mégis csak engedélyezi a zsugori amerikai vezetés

  Valószínűleg a harmadik lesz, de valamilyen happy endet tuti kihoznak belőle, mert a sima megfulladás / elégés túl komor lenne.

 10. Gravity a film címe vegyétek már észre, az egész arra épül majd, hogy a gravitáció ellen küzdenek és egy nyomasztó kiszolgáltatott térben játszódik amiben egyedül kell a szereplőknek szó szerint kapaszkodót találni. Biztos, hogy kevesebb csöpögés és sablon lesz benne mint amit itt olyan sokan hisznek. Mindez Alfonso úrtól aki mint tudjuk eléggé jól kelti a feszültséget és rámegy a karakterek érzelmeire, hogy a néző könnyebben a helyükbe tudja képzelni magát. Rohadt izgalmasnak ígérkezik, gyönyörű snittekkel, INSTANT MOZI.

 11. A children a mai napig az egyik kedvenc filmem, ezért ha egy rózsaszín plüss majom lebegne az űrben a trailerben, akkor is várnám, szóval kicsit elfogult vagyok.

  Látszik hogy nehéz jó trailer csinálni, van amelyik keveset mutat, ez esetben ez, jön a fika, meg a sok pesszimista jóslat.
  Van a történetmesélős, akkor meg az a baj, hogy már láttuk filmet.

  Ez a scifi éve és nem igazán tudja értékelni a nép, pedig évek múlva lehet visszasírjuk még a 2013-at…

  Véleményem szerint eszméletlen látványos és izgalmas filmet sugall a trailer.
  Én személy szerint ott leszek a moziban!

 12. Az első néhány bólogató kommentelő nem nagyon ismerheti Alfonso Cuaron filmjeit ha csak ennyit néz ki belőle. Ez csak egy teaser volt. Bármilyen irányba elmehet még a film. Annak jobban örülnétek, ha már most ellőttek volna minden fordulatot? Akkor meg az lenne a bajotok.

 13. zsocso – összesen 2 szereplő van a filmben, felrobbant az űrhajójuk és gravitáció a film címe. Milyen irányba induljanak, ha nem a gravitáció hatására a Föld felé? Nyilván nem hiába tolták el a bemutatót idénre (ennyit a sci-fi évéről), az szeritnem kevés, hogy felrobban a Hubble és most akkor mi? Elkezdenek úszni az űrbázis felé? Ebből mit lehet mégkihozni, mint 2 óra agonizálást, szerelemvallást, burkolt, vagy burkolatlan erőletetett jajj de szép a föld és mentsük meg dolgot kihozni? Az külön vicces lesz, ha beszélgetni is tudnak egymással, mert ahhoz ugye kellene valami átjáttszó, vagy hasonló.. a 80 miska szerintem erre a bemutatott 3d-re ment el, meg a két sztár fizetésére. Ezt a filmet egy igen komoly másfél órás páros monológ tudja megmenteni, de ahhoz tényleg az évezred szövegkönyvét kell megírni, hogy másfél órán keresztül két űrben lebegő karakter beszélgetése érdekes tudjon maradni. Nem lehetetlen, de rétegfilm szaga van a dolognak. (meg akadémiai díj, ha képesek ebből valami komolyabbat kihozni)

  Amúgy azt mondja már meg valaki, ha már így nem tudok aludni és verem a billentyűzetet, hogy miért a sci-fi éve 2013? Volt valami szavazás ami ezt hozta? vagy mi? De most komolyan… Tavaly is teli voltunk sci-fivel (Prometheus, Total Recall, John Carter, looper, cloud atlas, battleship, MIB3, Lockout, cronicle, .. soroljam?) Tavaly előtt is… akkor miért 2013?

 14. aki attól tart, hogy a film a 2 szereplőről szól, nincs tisztában azzal, hogy george clooney csak mellékszereplő. vajon mit jelenthet ez? azt

  akiket ez a film nem hoz lázba van egy jó hírem: Michael Bay már forgatja a tini ninja teknőcöket.

 15. Az a baj, hogy mi már nagyon sok filmet láttunk és simán el tudjuk képzelni, mik a lehetséges változatok.

  És igen, volt szavazás. Az összes filmes blog meg lett kérdezve, hogy mi legyen a sci fi éve. Itt is volt szavazás, ezekszerint lemaradtál róla.

 16. Ahogy szó szerint kihullik alóluk az űrállomás az durva. Nyilván nem két óráig ott fognak lebegni mert az kurvára nem érdelene senkit, lesz itt izgalom.

 17. “aki attól tart, hogy a film a 2 szereplőről szól, nincs tisztában azzal, hogy george clooney csak mellékszereplő. vajon mit jelenthet ez?”

  Azt jelenti, hogy akkor Sandra Bullock a főszereplő :-]

 18. Engem sem győzött meg így elsőre, a trailerből azt gyanítom, hogy megtörténik az incidens, megpróbálnak visszajutni de az egyiknek szokás szerint fel kell áldoznia magát (remélem Sandra ússza meg). Majd miután elfogadták a dolgot elkezdődik az elmélkedés az életről, elmesélnek és megbánnak pár dolgot a múltjukból.
  Azért mert Cuaron a Childrent jól összehozta attól nem biztos, hogy ez is jó lesz.

 19. akiket ez a film nem hoz lázba van egy jó hírem: Michael Bay már forgatja a tini ninja teknőcöket.

  Így van.
  Nekem tetszik. Nem várok tőle sokat, pont annyit, amennyit kell. Nekem ennyi elég.

 20. rapator: Ott van azért az überhangulatos Hp3 is amivel teljesen más irányba terelte a sorozatot, meg az Anyádat is:D. Szval pár dologban sikeresen kipróbálta már magát Caurón.

 21. unalmas?
  szerintem az év egyik legizgalmasabb filmje lesz, a szinopszis alapján:

  “Sandra Bullock plays Dr. Ryan Stone, a brilliant medical engineer on her first shuttle mission, with veteran astronaut Matt Kowalsky (George Clooney) in command of his last flight before retiring. But on a seemingly routine spacewalk, disaster strikes. The shuttle is destroyed, leaving Stone and Kowalsky completely alone–tethered to nothing but each other and spiraling out into the blackness. The deafening silence tells them they have lost any link to Earth…and any chance for rescue. As fear turns to panic, every gulp of air eats away at what little oxygen is left. But the only way home may be to go further out into the terrifying expanse of space.”

 22. Ha már realisztikus scifi: nagyobb az esélye hogy megcsáklyázzák földönkívüliek az űrállomást minthogy szétrobbanjon valami ütközéstől.

 23. a trailer üt! :)

  eleve imádok mindent ami az űrben játszódik.
  sztm lehet ebből jó film, remélem alaposan megroggyannak szellemileg a végére :)

  Alfonso tudja a dolgát, nem hiszem h sablonos űrben lebegős meggyónós majd dicsőn és sírva meghalós sztori lesz ebből.

 24. aleksander: Ne próbálj meggyőzni itt senkit, hogy jó lesz ez mert mindjárt jön a sok nagyokos és megmagyarázza, hogy a filmnek csak ez és ez lehet a vége.;)

 25. a Buried-ben meg egyetlen ember volt végig és csak telefonon hívogatott másokat másfél órán keresztül, rohadt jó volt. A 2 főszereplőnek meg semmi köze egymáshoz érzelmileg mert ezen az úton találkoznak először, szóval nem lesz benne szerelmi szál. Ha már kevés a szereplő és halálközeli élménybe kerülnek miért kell egyből arra asszociálni, hogy romantika, bűnmegbánás, blabla? Képzelőerő 5-ös.

 26. Messier: Nem vagyok jó fizikából, de miért ne robbanhatna szét ha ütközik? Az űrállomás belsejében van nyomás, kívül meg nincsen.

 27. Hogyhogy senki nem mondta még amúgy, hogy az űrben nincsenek hangok? (robbanás, stb) :)

 28. qpak : Az ütközésre gondoltam. Rendkívül kicsi az esélye hogy bármivel ütközzön ami elég nagy hogy sérülést okozzon de észlelni nem tudják. Nem tudom hogy a filmben mi lesz, nem mondtam hogy lehetetlen csak nagyon valószínűtlen

 29. Néhány részlet azoktól akik már látták a még nem TELJES filmet.

  Spoiler!?

  “Gravity is an important & subtle character study wrapped up in the guise of the most technologically advanced film of the new millennium…”

  “Gravity is Cuarón’s masterpiece. It’s gonna be divided. Half will think it’s a self-indulgent borefest and half will think it’s amazingly brilliant. The movie is 80% just Sandra Bullock!”

  “Worst movie ever! #gravity”

  “Went to a test-screening for “Gravity” last night…it was far from being done, but it will be a visual feast when it is…and nothing more.”

  Spoiler vége

 30. kameraman: öö, mit tudnak kihozni egy koporsóba élve eltemetett Ryan Reynoldsbjó, ja hogy egy kurvajó filmet? Ne vicceljünk már kamadráma gyönyörű díszletek között miért ne működne.

 31. Human – ezt mondom én is, amikor az akadémiai díjjal jöttem. De egy számítógépes trükközés, némi dumával nem biztos, hogy ez a kategória. Azért írtam, hogy nagyon nagyon jó párbeszéd kell, jó szövegkönyv, nem erőltetett mondanivalóval és frissességgel. Mert itt nagyon úgy néz ki, hogy látványfilm felé megy a dolog, ha jól emlékszem a 3d miatt halasztották el a premiert…

 32. Messier31:
  Nem 100% infó, de azért

  !!! SPOILER !!!

  Nem meteorról van szó, egy másik űrállomás robban fel és annak a darabjai kapják el őket. Így azért már egy jó fokkal közelebb kerül a “realisztikus scifihez”. :) Ez egy korai forgatókönyv piszkozat alapján van, amikor még nem kezdték el a forgatást, úgyhogy persze kitudja mi lesz.

 33. További példa még a 127 óra, hogy nem a szereplők száma befolyásolja hogy izgalmas-e egy film és van benne feszültség. Ott pl nem parádés párbeszédekkel oldották meg hogy érdekes legyen. Vágás, zene, visszaemlékezések. Vannak más lehetőségek is nem csak a szövegelés. A Hunger ben ha van 15 percnyi párbeszéd sokat mondok szerintem, mégis van benne feszültség.

 34. Néha elgondolkozom, hogy kameramannak azért ez a nickneve, hogy direkt felbosszantsa a filmet élvező embereket, és inkább flameljenek vele, hogy előhozzon sok-sok ezer éve eltemetett filmet, ami jobb mint ez, és bólogatva tovább álljon a következő poszthoz?

  De a trailerről: Megvett, most akarom azonnal. Az egyetlen taszító dolog az Bullock Bollock, akitől jó filmet nem is tudom mikor láttam már.

 35. “Predash”

  Bullock előtt ők mondták vissza a szerepet sorrendben:

  Angelina Jolie, Marion Cotillard , Scarlett Johansson, Blake Lively, Natalie Portman.

  Robert Downey Jr is visszautasította és így kapta Clooney a szerepet.

 36. Mondjuk ez is lehet beszédes…
  miért mondta vissza ennyi nagy név?

  Nem hinném, hogy attól féltek, nem bírnak megbirkózni egy szereppel
  amiben egyedül elmélkedni mondjuk a film 80%ában.

  ha ilyen vázlattal keresik meg a színészeket, normális esetben a legtöbb szeme előtt megjelenik Oscar bácsi, és ölik egymást azért, hogy ők játszhassanak benne.

  Itt meg nope, nope, no thx, nope. aztán Bullock, akivel nincs bajom, de elnézve a fentebb említett listát, nincs jó akk jó a szamár is. (Clooney-ra ez a megállapítás nem áll sztem)

 37. Angelina Jolie 20 millát akart a szerepért de a stúdió nem fizetett neki annyit. Ezért nem lett övé a szerep.
  Natalie Portman nál ezt írják: “Portman passed on the project due to scheduling conflicts, and Warner Bros.”
  Downey meg otthagyta a project et, a How to Talk to Girls film kedvéért. A többiekről meg nem írnak semmit, hogy mi volt az ok amiért nem kapták meg vagy nem vállalták el a szerepet.

 38. Csak ne legyen olyan mint “Az élet fája”.

  Ott ráordítottam a képernyőre (ill. a rendezőre, szó szerint, ilyen még nem volt), hogy “Menj a p…ba a komplexusaiddal együtt!”

  Az valami bitang módon felidegesített.

 39. Azt senki nem írta, hogy a ‘gravity’ nem csak gravitációt jelent, hanem komolyságot, higgadtságot és egy helyzet súlyosságát is, úgyhogy nem kell feltétlenül gravitációval kapcsolatos cselekményvázlatokat kreálni pusztán a címből.
  Elvileg sok POV-jelenet is lesz benne, ahol a 3D még überkirályabb mint amúgy, azt mondják, akik már látták elővetítésen.

 40. Ez most nekem sem keltette fel az érdeklődésem. Nem mondom, hogy nem fogom megnézni, de jelen állapotomban kicsit sem érdekel. Amúgy már kicsit kezd sok lenni a sci-fi-ből, fantasy éve mikor jön már?

 41. De most őszintén, miért kell ilyen szőrszálhasogatóan belekötni a filmbe?! Könyörgöm, egyszerűen annyira eszméletlenül jó látványa és atmoszférája lesz ennek a mozinak, hogy azt öröm lesz nézni. És a két nagyon megbízható és tehetséges színészről meg a remek rendezőről még nem is beszéltem. ATMOSZFÉRÁJA lesz ennek a mozinak emberek, és engedi kell, hogy magába szippantson minket és nem mindenbe belekötni..

 42. A trailer baromi jó lett, kedvet csinált a filmhez, de azért még kérdéses mennyire lesz ez izgalmas. Talán a következő előzetesben kiderül. Mindenesetre nekem ez várós egyelőre.

  kameraman says: “Az külön vicces lesz, ha beszélgetni is tudnak egymással, mert ahhoz ugye kellene valami átjáttszó, vagy hasonló.. ”

  A Szkafanderekben van rádió beépítve, és nem kell átjátszó, a vákuumban “elég jól” terjednek a rádióhullámok, kábé fénysebességgel :)

 43. FaKe.beL1eVe: Az a film, aminek nincs magával ragadó hangulata, atmoszférája, az szerintem alapból nézhetetlen, úgyhogy ezt szerintem nem extraként kéne kezelni, ez kéne, hogy legyen az alap…

 44. UEV: vagy a fele nem volt komolyanvehető tudósként? Scarlett? Imádom, de ez pont nem illene rá, satöbbi. Bullockban benne van pedig. Downeynak pedig csomó filmje volt Sherlock-Iron-Avengers rögtön, nem fért az idejébe a kisebb projekt. Nem mindig a forgatókönyv alapján mondják vissza a színészek, ahogy írta lentebb is valaki, van hogy nem akarnak annyit fizetni neki amit kér vagy más.

 45. moziban nezos lesz

  az a zaszlo “lebegni” is fog (Newton I), sot eleg sokaig fog lebegni. a hangok mar mas teszta mert az ugye nem terjed vakumban ^^ remelem nem fogjak elrontani azzal hogy az alapveto fizikat meghazudtoljak

 46. Nagyon jó kis trailer. Engem megvettek. Jelenkorban játszódó, realista űrhajós film amúgy sem sok van.
  Nagy vásznon 3D ellett lesz nagy szédülés ezektől a jelenetektől, még talán zacskót is oszthatnak majd a szemüvegek mellé.

 47. Kameraman
  Egyrészt Cuarón eddig is jó filmeket tett le az asztalra, nem értem miért most kéne megvonni tőle a bizalmat.

  Másrészt sok ismerősöm dolgozott a filmen, és mindenki egész elképesztően lelkesen beszél róla. Ez egy teljesen példátlan, kísérleti film lesz, alig van benne vágás – az első jelenet 17! perc hosszú. Valami 2-3 éve dolgoznak az utómunkán, nem a 3D miatt halasztották hanem mert még a színészek se mindig forgatott anyag, a film kb. 90%-a CG lesz, mert máshogy nem lehetne megcsinálni.

  És nem lesz benne lövés meg szerelem, szóval az Avatarhoz képest még ezeket a hátrányokat is bevállalja. Pedig – szerintem – az Avatar is marha jó volt, elképesztően bátor film (több mint a fele annak is “csak” animáció).

 48. UEVCS
  “Mondjuk ez is lehet beszédes…
  miért mondta vissza ennyi nagy név?”

  Gyakorlatilag az egész film súlytalanságban játszódik, a színészi munka piszok megerőltető lehetett, embertelen hosszú jelenetek zsinóron lógva (ami kurvára kényelmetlen ám). A sikere meg legjobb esetben is kétséges.

  Nagy név meg, hát, Blake Lively? Még Scarlet is csak úgy-ahogy…

 49. Hm. Úgy érzem, én vagyok az egyetlen mozirajongó, aki nem látta még a Children of Ment. Valahogy az azonos sztorijú 40 perces Outer Limits epizód után nem voltam kíváncsi ugyanannak a témának a nagyjátékfilmmé nyújtására. Emiatt a rendező sem ismerős (látom, rendezett még egy Harry Pottert is, de abban sem vagyok érdekelt), viszont érdekesnek néz ki a film.
  Az ilyen one (itt épp two) man show filmekhez persze általában negatívan állok, de ennek az űrbéli környezet miatt adok majd egy esélyt. A 127 órát nem bírtam végignézni, fárasztó agonizálásnak tartottam, de a Moon nagyon bejött. Remélem, inkább afelé tendál majd a hangulat, bár félek tőle, hogy nem.

 50. Cuarón Potterje messze a legjobb a sorozatból, kicsit ki is lóg ezzel közülük. Érdemes megnézni szerintem, akkor is ha egyetlen másik filmmel vagy könyvvel sem találkoztál.

  Párhuzamnak meg mondjuk ott az Open Water.

 51. DH: biztosan teljesen ugyanaz és nem is tettek hozzá semmit, ezt így a film meg nem tekintése nélkül lehet tudni :D

 52. Sziasztok! Régóta Olvasom itt a kommenteket, ùj vagyok itt a filmbuzik közt, de ezt a sok fintorgást, főleg, amit kameramann művel…:) felőlem ez a Cuarón csóka a cipője eldobását is lefilmezhetné, azt is megnézném…és ez a teaser meg kilóra megvett! Jò lesz ez, tuti sicher! :)

 53. Nagyrészt a Framestore (londoni stúdió) dolgozott rajta, de pl. két különböző céget (4DX és Mova asszem) is bevontak a két színész szkennelésébe.

 54. Már megnéztem párszor a trailert. Szép. :)

  Amit viszont nem értek, hogy miért kell minden scifibe teljesen sötét hátteret csinálni? Ott már nincs légkör, tehát az összes csillagnak, galaxisnak, de legalább egy kékes Tejútrendszernek azért látszani kellene az űrben. ;)

 55. joci: Ezt jobb ha megszokod. Már divat lett, hogy egy amatőr forgatási fotó vagy egy másfél perces teaser után előre lehúzzák a filmeket. Tisztelet a kivételnek.

 56. vargatom: Köszi az infót:) Durva sok meló lehetett ha tényleg két órás lesz a film és 80 millából ilyen látványvilágot ki tudtak hozni. De gondolom ilyen az amikor hagyják őket több évig az utómunkával piszmogni és nem 4-5 hónap alatt kell nekik összedobni valami vázlatos cirkuszi látványparádét. Az avataron is látszott az odafigyelés. Emelem kalapomat:)

 57. Itt nagyon jónak kell lennie a sztorinak, ha ebből egy egész estés filmet akarnak kihozni! Kíváncsi leszek a párbeszédekre! Meg már a bemutató végén, mikor a csaj elszáll! Biztosan életben marad! :)
  Kicsit gagyi fílíng!

 58. Hát kb 10x megnéztem az előzetest és nem tudom szavakba önteni, h mennyire nagyon tetszik.
  kameramen alap mindig ezt csinálja lassan megszokom, néha kommentel jókat is.
  Viszont ha igaz amit vargatom irt, h nem a szerelemre meg a túlzott lelki világra mennek rá(ami persze kell csak ne 2 órába) akkor ezt tuti meg kell nézni. Amugy olvastam valahol én is, h lesznek benne nagyon hosszú jelenetek amikre nagyon kiváncsi vagyok. A Childrenbe is csak tátottam a számat :)

 59. Kameraman: azt hittem legalabb a Children Of Men-t szeretted. Nem volt abban semmi eroltetett, pont jo volt. Egyik legjobb Sci-fi az elmult 10 evben. Masik kedvencem meg a Moon. Fura, hogy a The Hunter viszont mindkettonknek tetszett. Erdekelne, h azt miert nem talaltad erzelgosnek es miert nem zavartak benne a szimbolumok(mert abban tenyleg volt). Amugy melyik Sci-fi tetszett neked az elmult par evben(teny, hogy szar a felhozatal, de megis).

 60. Hát rég éreztem ilyet, de ez alatt a rövid idő alatt is folyamatosan szurkoltam a csajnak hogy valamibe kapaszkodjon már bele rendesen…Ha egy kicsit is több lesz annál a rétegfilmnél amit kameraman mondott, én már szeretni fogom.

 61. waces: kivételesen az nem amcsi zászló, hanem egy Szojuz fékező ernyő. Én nem lobog, hanem lebeg :-)
  Úgy tűnik oda figyeltek a súlytalanság korrekt ábrázolására.

 62. A Moon egy rossz film

  SPOILEREK
  Mi az istennek van a fickó a Holdon, minden automatikus, a Kevin Spacey robotkar be is akrja rakni egyszer a cuccot a szállítóba, a csóka helyett, szóval még ahhoz sem kell. Felügyelni van ott, hogy ne történjen baj? Az egyetlen bajt pont ő okozza.
  Aztán klón és vannak emlékei, attól akiből klónozták.
  Mikor a baleset után megálmodja, hogy kint van az idősebbik klón akkor miért álmodja meg? Csupa indokolatlan dolog.

 63. Ervinke: minden automata rendszerhez raknak karbantartot. Gondolj bele, h meghibasodik a rendszer. Leallna a termeles arra az idore amig odaer a szerelo a Foldrol ami meg komoly penzkiesest jelentene. Raadasul annyiszor kene embert kuldeni ahanyszor meghibasodik. Az pedig oriasi koltseg. A klonos megoldas nagyon is realisztikus, gondolj csak az amerikai cegekre/allamra instabil, vagy nyersanyagban gazdag orszagokat zsakmanyolnak ki. Gondolod h nem szarnak egy ember eletere akit 1000szer reprodukalhatnak, raadasul ki sem kell fizetni ot hisz SPOILER a szerzodes vegeztevel meghal.
  Ez a film annyira szol az emberisegrol mint a jelen kor sulyos problemairol.Mindezt pedig nem felszinesen teszi. Ne csupan scifikent tekints ra.
  Lehet h ujra kellene nezned, nekem masodszorra sokkal atjott a film uzenete.
  A Moon egy kurva jo film.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


Az írott szöveg (c) 2004- , a médiatartalmakkal az eredeti jogtulajdonosok rendelkeznek.